Да преправим старите мебели с любов - тема 29

• 152 837
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
  • На брега
Хриси е права за въпроса за байца  Laughing. Аз не съм открила чисто бял байц на водна основа, който да понася масло. Мелани, какъв е твоя? За чам, за да не пожълтее, преди лакирането се слага специален препарат. Попадала съм за информация за него преди време, като обикалях за байцове. Преди лакиране се поставя. Не пишеше да става за масло. Това е за обща информация, ако някой реши да лакира чам.

# 586
  • Бургас
Дайте идея с какви държачи да окача завеси на метална релса от старовремските, че да се плъзгат нормално и да не "задират"  newsm78 Спомням си, че тези релси си имаха специални метални щипки с колелца, но едва ли сега продават такива.

# 587
Дайте идея с какви държачи да окача завеси на метална релса от старовремските, че да се плъзгат нормално и да не "задират"  newsm78 Спомням си, че тези релси си имаха специални метални щипки с колелца, но едва ли сега продават такива.
Точно вчера намерих такива у дома, ако искаш мога да ти ги дам, но не знам дали ще ти стигнат.

# 588
  • Бургас

Весита и новите пластмасовите стават /два вида са/ в магазина кажи че ти трябват за стара релса

# 589
Здравейте, изшкурках лака от буковите крака на трапезната маса вкъщи, показа се красотата на дървото. А сега как да действам, че да се запази вида на дърво - не знам. Виждам, че коментирате бука последните страници, ако приложа байц + омаслител, което сте коментирали, ще стане ли?  Никога не съм ползвала нещо повече от обикновен лак и боя.   

# 590
  • Бургас
Щефи - масло няколко ръце

# 591
Благодаря  bouquet, ще мацам смело

# 592

Аз имам същият корниз в къщи. Махнахме оригиналните държачи и сложихме едни пластмасови, които купихме от Практикер. Приличат на малки макарички с кукички. Вървят много по-добре от старите, но пак леко засичат ако ги дърпаш чрез пердето. Аз ги плъзгам добре с помощта на една точилка, с която подпирам  първия държач и бутам  по дължината на релсата.

Момичета за първи път ми е да съм част от форума и не успявам да намеря как се качват снимки...може ли някой на ЛС да ми обясни  baby_neutral чувствам се като...Embarassed...не може да е толкова сложно

# 593
NovaTema , да ти кажа въобще не знам какъв е бил чамът.
Това е една най-проста дъска от магазина за 5 долара, 2.40 м и предполагам, че някакъв най-прост за строителни цели. Но беше дебела дъска, разрязохме я на 3 части и ги заковахме заедно за маса, която да стои на двора и да не се прибира, да не я мислим, ако се развали нещо.

Отначало я бях боядисала в стил - фалшиф мраморен ефект с прозрачен лак отгоре, но след 4-5 години той взе да се люпи. Това лято махнах всичко до дърво и оцетната технология, но нещо ми се видя много тъмно, а краката са тъмни, а ми се искаше контраст да има и затова отгоре минах с разредена акрилна боя.
Да ти кажа, тази боя също много добре си държеше, защото няколко дни остана масата само с акрилната боя, а през това време 2 дни валя дъжд.
Може да се изпробва да се мине с акрила още едни път с проскубана четка и почти суха, ако се цели ефекта за запазване на фладера, а не плътно бяло.

# 594
  • На брега
Мелани, сега разбрах! Peace Останах с впечатлението, че си открила бял байц, който търпи омасляване. По същия начин оцветявах сачак лятото (дъската вдясно). Потъмних чама с разреден байц и отгоре един слой бяла акрилна. Накрая лак на водна основа. При тази техника- оцет и телче при мен всеки път дава различен резултат, но никога не съм постигала черен или сивкав цвят. Винаги е било в кафяво-ръждивата гама. Нещо не правя както трябва явно.

# 595
Мелани, сега разбрах! Peace Останах с впечатлението, че си открила бял байц, който търпи омасляване. По същия начин оцветявах сачак лятото (дъската вдясно). Потъмних чама с разреден байц и отгоре един слой бяла акрилна. Накрая лак на водна основа. При тази техника- оцет и телче при мен всеки път дава различен резултат, но никога не съм постигала черен или сивкав цвят. Винаги е било в кафяво-ръждивата гама. Нещо не правя както трябва явно.
Аз правих чамова маса с бял байц и безцветно Осмо и стана.Байца е от homemax и на опаковката пише Dragon bejka do drewna dekoracyjna biala. Струваше около 3.30 лв. за 175 мл. и го изразходих цялото за масата която е с диаметър 1 м. 3 ръце с мека четка положих преди маслото.Утре ще кача снимки на масата.

# 596
NovaTema , за оцетната технология не трябва много дълго да стои телчето.
Бял оцет и телче -не повече от няколко часа за сиво.
Аз като го забравям по 12 и повече часа и става по-кафеникакво едно такова... Laughing
Или пък ако а забравиш за по-дълго, след това да се добави оцет(или оцетна киселина) за да се разводни цветът, до постигане на желания оттенък.

# 597
  • Бургас
Кайлис, благодаря за предложението, трябват ми поне 100 бр  Crazy

Пробвах с различни видове пластмасови кукички, запъват всички. Ще се наложи май да сменям релсите.

И на мен ми предстои да реновирам една стара маса, до сега съм изшкурила само плота, мисля, че е чам. Мебелите в стаята където ще е масата са орех, може би ще е добре и тя да е тъмна, а толкова ми харесват тези с бели крака и тъмен плот... нямам на какво да вържа бялото. От къде купувате омаслители на Осмо?

# 598
  • София
Успях да изчистя гнусотията от краката на масата с обезмаслител. Отдолу се оказа доста хубаво дърво, но много потъмняло и на места наранено. Тези дни ще пошкуря малко и ще видя дали да ги лакирам или боядисам.
Забравих да снимам, защото беше някаква лудница, но утре пак ще ходя там и ще щракна.

# 599
  • Варна
Успях да изчистя гнусотията от краката на масата с обезмаслител. Отдолу се оказа доста хубаво дърво, но много потъмняло и на места наранено. Тези дни ще пошкуря малко и ще видя дали да ги лакирам или боядисам.
Забравих да снимам, защото беше някаква лудница, но утре пак ще ходя там и ще щракна.
Според мен не е проблем потъмнялото или наранено, така си има автентичен вид, някои умишлено състаряват дърво, като го "бият" с вериги, чукове, потъмняват...

Общи условия

Активация на акаунт