Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 37

• 78 308
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
Нова ТЕма, не разбирам точно замисъла или не е станало ясно какво точно харесвам. От това което съм писала май излиза, че харесвам плевнята, а всъщност много ми допада къщата ала Самурайка както я кръсти Лоренца - холчето, спалнята

# 121
Благодаря много за идеите момичета!    bouquet  Лампите в Икеа съм ги гледала, но са много късички. На мен ми трябва нещо минимум 5 метра, за да мога с 2 такива горе долу да покрия по-важните места на терасата. Ще взема да мина през Лидл, защото не съм ги виждала техните, а ако са толкова дълги наистина може и да свършат работа.
Тези английските, които съм ги харесала са към 30 паунда, но са перфектни, макар че една градушка може да им разкаже играта ама кво да се прави  Mr. Green

Barbabeau, точно тази ми е идеалът да, но струва повече пари отколкото мога да обоснова пред ММ колкото и да му тегля локуми за дизайнерския замисъл и т.н.  Laughing В общи линии аз сама правя цялото преобразяване на мястото и в ентусиазма си понякога получавам неразбиращи погледи от него. Но важното е че винаги много му допада крайния резултат така че съм си спечила доверието му в това отношение.  Та, в Домко я има почти идентична за около 300-400лв и ако не успея да преборя с него точно за този модел, ще трябва да е някакво приближение.

В другите пространства почти нищо не съм правила още така че няма много за показване. Само второто ниво го оформих като мой офис, защото работя от вкъщи и стана доста приятно, ама като понаправя и терасата ще пусна снимки на всичко.  Wink 

# 122
  • София
И тук има нещо подобно, или поне се приближава.

https://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=137&pid=63041

# 123
Сутринта ви прочетох с кафето да си говорите за масите и реших, че днес ще е трудов ден и ще поправям щетите от разлят лакочистител по моята. Разглобих краката (и ги върнах на мястото им Mr. Green вечерта мъжът ми, като се прибере, ще завари столовете наредени около 4 стърчащи крака, но без маса Mr. Green), смъкнах плота в едната празна спалня и се заех да шкуря. Значи, да знаете, че масивен плот от тиково дърво, да се обработва с шкурка на ръка, е такъв оптимизъм, какъвто само икейските мебели от чам са в състояние да внедрят! Изглежда, че работата има шанс да потръгне, след като вкараха в употреба телената четка, но пак не е лесно. Naughty

# 124
Има ли значение? благодаря ти, ще разгледам сайта, а тук в темата ще следя за твои снимки, ако решите да я купите.

# 125
  • На брега
Нова ТЕма, не разбирам точно замисъла или не е станало ясно какво точно харесвам. От това което съм писала май излиза, че харесвам плевнята, а всъщност много ми допада къщата ала Самурайка както я кръсти Лоренца - холчето, спалнята
Реших, че си се впечатлила и харесваш плевнята и гониш някакъв такъв ефект в детската стая Laughing! Било е насочено към поста на lorenca...
От няколко дни се боря с обработката на една тухлена стена вкъщи и явно съвсем съм блокирала от размисли как да стане проклетата стена Mr. Green!
Много ми е трудно да постигна ефекта, който искам! Споделих, че искам бяла тухлена стена, без дълбок релеф на фугите и неравностите. С леко загатната текстура на тухла върху стената. Свалях мазилка и ронещ се хоросан между фугите, попълвах ги с бял цимент и лепило, шлайфах разни неравности от самите тухли Crazy. Сега съм пред дилемата направо да ги боядисвам или да положа тънък филм от гипс сатен за мекота на контура върху тях newsm78. Сега е така. Търся този ефект - на многократно варосвана и замазана стена. Бялото върху тухлата е опит за филм от гипс-сатен, нанасян с шпатула и размазван с четка, Аз не умея да въртя маламашката! Ще се омекоти ли от 2-3 слоя боя (знам, че някой от вас си направиха такива стени) или да продължавам филма?
Скрит текст:
Знам, че наполовина са почитателките и противничките на тухлените стени. Да се оправдая - в стара къща съм. Целият долен етаж е от дялан камък (варосан), помещението ми е ужасно разчупено, с колони, трегери и разлика в нивата. По тази причина ще е бяло. Единственото оживление ще е тази стена. Ще се вижда малък участък, точно зад печката/камината на дърва е и прецених, че ще стои добре с текстура на тухла. Не съм почитателна нито на тежкия рустик, нито на контемпорари стила, просто това е положението. ММ е приготвил гипсокартона в случай, че не се получи или размисля!

# 126
Nova, бях ти дала един линк за този ефект. Там направо слагаха гипс в латекса май? Сега нямам време да го търся. Ако помниш и го намериш, виж какво точно правеха с гипса.

# 127
  • На брега
Barbabeau, пазя линка! Не разбрах, че слагат гипса в латекса! Единия от компонентите дори ме затрудни с превода! Сега ще го открия...
Ето!
http://www.apartmenttherapy.com/how-to-make-you-4202
http://bddw.com/

Последна редакция: пт, 10 юли 2015, 16:23 от NovaTema

# 128
Plaster е гипс, ако е това... Ами не знам, по спомен карам, може и да греша.
Пусни го тук, американките и на Контеса мъжа ще ни го преведат технически точно. Simple Smile

# 129
Ако купим масата,непременно ще я покажа!
Нова, аз съм от отбора на белите тухлички и мисля,че много добре ще се получи при вас! Все пак сте в къща,а не апартамент,а там наистина си пасват.

# 130
Нова Тема, благодаря ти, че повдигна темата.   bouquet
Ние налепихме от гипсовите тухлички, но стената ми стои незавършена. И аз копнея по ефекта, който ти си показала. Точно фуга мислех да й слагам, че сега е дълбока и равномерна на всякъде, но не знам с какво точно да ги фугирам, и как точно се полага фугата. Някой ми беше казвал с отрязана спринцовка, но на стена 5 м., ще има да си фугирам една година. Имате ли идеи?
 ето в това положение е сега стената /снимката е от зимата/

https://lh6.googleusercontent.com/-6TX2qrTpR68/VKXVaWcxTiI/AAAAA … 5-no/IMAG0723.jpg

# 131
  • Варна
Нова Тема, благодаря ти, че повдигна темата.   bouquet
Ние налепихме от гипсовите тухлички, но стената ми стои незавършена. И аз копнея по ефекта, който ти си показала. Точно фуга мислех да й слагам, че сега е дълбока и равномерна на всякъде, но не знам с какво точно да ги фугирам, и как точно се полага фугата. Някой ми беше казвал с отрязана спринцовка, но на стена 5 м., ще има да си фугирам една година. Имате ли идеи?
 ето в това положение е сега стената /снимката е от зимата/

https://lh6.googleusercontent.com/-6TX2qrTpR68/VKXVaWcxTiI/AAAAA … 5-no/IMAG0723.jpg

С пош не става ли?

# 132
Plaster е гипс, ако е това... Ами не знам, по спомен карам, може и да греша.
Пусни го тук, американките и на Контеса мъжа ще ни го преведат технически точно. Simple Smile
Пластеринг е бялата замазка по стените след гипс-картона .

Аз тези дни се мотая , подреждам шкафове ,боядисах онзи  прозорец и се замислям след музея днес и Палео деня надвечер когато мъжа се върне от работа и започне с прозореца на гаража аз да се впусна в мазане Wink с боя на спалнята. Откога и се каня ,но мъжа ми все ми казва, че само ще я замажа и че предпочита той да боядиса.Ми то хубаво ,но нищо нямам за правене и откачам ,а той е супер зает за да свърши всичко сега . ooooh!

За тухлената стена .Има едни бои за тухли и външни фасади .С тях стават много добри покрития . Peace

# 133
  • На брега
Точно за пош си мислех и аз! По този начин ще си попълня фугите на камъка долу, защото влиза влага в мазето и започват да растат мъхове и папрати между тях Mr. Green. Моите тухли са естествени и фугата между тях всъщност е свързващия хоросан. На места той е надълбоко между тухлите, но на места преливаше. Зависи колко е гребнал с мистрията майсторът, когато ги е слепвал...
Да споделя моя опит за техники и с тази стена... И аз не разбирам - имай едно наум. Досадно дълго е и го скривам.
Скрит текст:
Гипса е гладък и е кофти. Пробвала съм белият гипс-сатен. Дава ефекта на украса върху сметанова торта а търся ефекта на нещо по-зърнесто все пак. Трудно се шкури. Зацапва и задръства шкурката. Бързо стяга. Трябва да разбъркваш малко количество.
Бялата циментова шпакловка беше лесна за мен. Лесно се нанася, пластична е, не стяга бързи и лесно се шкури.
Лепило (свързващия елемент от статията..или поне аз така си го превеждам) - използвах лепило за плочки (боди), но не самостоятелно, а смес с белият цимент. Добре се работи и с тази смес. Ако смесваш, лепилото трябва да е малко. Когато е повече се шкури ужасно трудно и стои доста по-зърнесто.
Имам и друго лепило с фибри, което се шкури доста по-лесно, до то пък стои много пясъчно/зърнесто. Вероятно трябва да се смеси с гипс или циментовата шпакловка.
Пробвала съм смеси бяла циментова шпакловка+лепило (имам предвид тези строителните лепила от рода на тераколите).
Данон сподели, че те са ползвали силикон за пълнител на фугите.
Ами аз доста поомазах и после шлайфах Mr. Green и имам някакви впечатления за този релеф. Според мен тази стена не е шлайфана на сухо. Не могат да изкарат фугите и дребните релефи, ако шлайфат на сухо! Според мен шпаклована/нанесен е филм от сместа и после, преди да е изсъхнала напълно са придали релефа с четка или гъба. Това го пише и долу в коментарите, а и видимо стената стои на мазки от четка.
Като попълвах фугите, работех точно по този начин. Пълниш фугата с пош, шпатула или каквото там ти е удобно, после изчакваш малко да дръпне, да не е напълно мокра и минаваш с лек натиск с мокра четка фугата. Така сместа ляга по фугата. Ако имаш излишно количество - отнемаш го с четката. Все пак желаеш да има плитка фуга, а не да са изравнени тухлите. ММ каза, а и в коментарите на тази статия пише за оформяне на фугите с пръст - отказах естествено! С четка си става перфектно. В процеса на работа усещаш кога да натопиш четката в повече вода и кога да я поизтръскаш. Усеща се, просто зависи колко е стегнала сместа във фугата. С влажна домакинска гъбичка също става да загладиш и придадеш форма, но е по-пипкаво. С гъбичка можеш да забършеш, ако изцапаш тухлата със сместа.
При един от опитите си използвах розово Боро (грунд Борокант) - не го намирам за удачен избор. Става на пластична люспа и ако се наложи шкурене няма махане. После си взех белият грунд за мазилки от същата марка. Не този със силикатните частици, а бистрия с разреждане 1:4. Сложи някакъв грунд във фугите преди да започнеш да ги пълниш все пак. Ако те дразнят дълбоките дупчици по самите тухли, също можеш да ги поизравниш с разреден гипс с четката.
Мерси, Контеса! А Joint Compound?

# 134
Нова, харесват ми тухличките ти и наистина стоят естествено. Давай с боята направо.
Контеса, вече да съм хванала четката и да съм "замазала" спалнята. Това, ако ти е скучно, ако не - стой тук да си приказваме Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт