Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 37

• 78 306
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
Точно за пош си мислех и аз! По този начин ще си попълня фугите на камъка долу, защото влиза влага в мазето и започват да растат мъхове и папрати между тях Mr. Green. Моите тухли са естествени и фугата между тях всъщност е свързващия хоросан. На места той е надълбоко между тухлите, но на места преливаше. Зависи колко е гребнал с мистрията майсторът, когато ги е слепвал...
Да споделя моя опит за техники и с тази стена... И аз не разбирам - имай едно наум. Досадно дълго е и го скривам.
Скрит текст:
Гипса е гладък и е кофти. Пробвала съм белият гипс-сатен. Дава ефекта на украса върху сметанова торта а търся ефекта на нещо по-зърнесто все пак. Трудно се шкури. Зацапва и задръства шкурката. Бързо стяга. Трябва да разбъркваш малко количество.
Бялата циментова шпакловка беше лесна за мен. Лесно се нанася, пластична е, не стяга бързи и лесно се шкури.
Лепило (свързващия елемент от статията..или поне аз така си го превеждам) - използвах лепило за плочки (боди), но не самостоятелно, а смес с белият цимент. Добре се работи и с тази смес. Ако смесваш, лепилото трябва да е малко. Когато е повече се шкури ужасно трудно и стои доста по-зърнесто.
Имам и друго лепило с фибри, което се шкури доста по-лесно, до то пък стои много пясъчно/зърнесто. Вероятно трябва да се смеси с гипс или циментовата шпакловка.
Пробвала съм смеси бяла циментова шпакловка+лепило (имам предвид тези строителните лепила от рода на тераколите).
Данон сподели, че те са ползвали силикон за пълнител на фугите.
Ами аз доста поомазах и после шлайфах Mr. Green и имам някакви впечатления за този релеф. Според мен тази стена не е шлайфана на сухо. Не могат да изкарат фугите и дребните релефи, ако шлайфат на сухо! Според мен шпаклована/нанесен е филм от сместа и после, преди да е изсъхнала напълно са придали релефа с четка или гъба. Това го пише и долу в коментарите, а и видимо стената стои на мазки от четка.
Като попълвах фугите, работех точно по този начин. Пълниш фугата с пош, шпатула или каквото там ти е удобно, после изчакваш малко да дръпне, да не е напълно мокра и минаваш с лек натиск с мокра четка фугата. Така сместа ляга по фугата. Ако имаш излишно количество - отнемаш го с четката. Все пак желаеш да има плитка фуга, а не да са изравнени тухлите. ММ каза, а и в коментарите на тази статия пише за оформяне на фугите с пръст - отказах естествено! С четка си става перфектно. В процеса на работа усещаш кога да натопиш четката в повече вода и кога да я поизтръскаш. Усеща се, просто зависи колко е стегнала сместа във фугата. С влажна домакинска гъбичка също става да загладиш и придадеш форма, но е по-пипкаво. С гъбичка можеш да забършеш, ако изцапаш тухлата със сместа.
При един от опитите си използвах розово Боро (грунд Борокант) - не го намирам за удачен избор. Става на пластична люспа и ако се наложи шкурене няма махане. После си взех белият грунд за мазилки от същата марка. Не този със силикатните частици, а бистрия с разреждане 1:4. Сложи някакъв грунд във фугите преди да започнеш да ги пълниш все пак. Ако те дразнят дълбоките дупчици по самите тухли, също можеш да ги поизравниш с разреден гипс с четката.
Мерси, Контеса! А Joint Compound?

Леле, Нова Тема, след този обзор и практика можеш да обработваш тухлени стени професионално  Joy При нас нещата се получиха много лесно, но и нашите тухли са много стари- около 30те години на миналия век. На твоите им личи, че са нови, гладки и подредени. Според мен сте свалили мазилката много внимателно и тухлите са останали твърде гладки. При нас и самите тухли сякаш са поизронени и се сливат с фугата. С малко силикон тук-таме (само в малки дупчици където имаше, изобщо не сме пълнили всички фуги) и 2-3 ръце бял латекс стана точно като тази от снимката ти. Дано му намериш цаката и да стане както искаш.

# 136
ей такъв килим си търся, носи на всякакви цветове възглавници, пердета..ако сте виждали някъде, моля да ме насочите Simple Smile
Скрит текст:

Не виждам добре на снимката, но мисля е този килим.

Запазила съм това и това видео за фалшиви тухлени стени. Не знам дали ще са от полза, но споделям за всеки случай.

Чета ви и се вдъхновявам, нещо ме е страх от ремонти и майстори. Crazy

# 137
  • Майничка
...Чета ви и се вдъхновявам, нещо ме е страх от ремонти и майстори. Crazy

Има защо. Аз още не съм стигнала и до майсторите дори  newsm77.
Цял ден ми отиде за чорапите на половинката -  домързява го да ги чифтоса или да натовари някое от децата, цялата прана партида в една торбичка и я навира някъде. После забравя, установява, че няма чорапи и директно купува по 20 чифта от борсата. Да, ама и те са в торбичка, от която вади 1-2 чифта и останалото забутва ... Абе, какво да ви разправям -  18 торбички с чисто нови или насипни прани чорапи видяха бял свят. ooooh!

От три дни съм на книгите, за които предвиждах един и вече започвам да ги намразвам - свършиха ми всички налични кашони /15бр. големи/, чанти и куфари, а още не съм подхванала тези в закритите библиотеки в спалнята и детската. Иначе е много куул да си притежател на фототипно, подвързано издание на "Рада, хубавата българка" или на подвързана с кожа поредица "Тримата скаути", излизала във вид на брошурки през 30-те. Mr. Green

И утре, като се върне и го подпукам, ще ми замига с едни жирафски мигли насреща и с искрено неразбиране ще каже "О-о, я не се ядосвай за глупости, какво толкова е станало!".

# 138
"О-о, я не се ядосвай за глупости, какво толкова е станало!".
Ама, така си е Simple Smile Peace

НоваТема, ако сложиш гипсокартон върху тухлите, няма да си играя повече с теб Mr. Green

Малък ъпдейт на моето антре:
Пътечката от OLX за 20 лв.
Стълбището, с подарените картини (трите, големите).

# 139
Здравейте, момичета! Ежедневно надниквам при вас, надявам се да ме приемете в тази толкова приятна и креативна компания. Не съм писала досега - нямаше какво да покажа, но вчера понаснимах "обекта" и много се надявам на вашето мнение и съвети.
Основната ми чуденка е за дневната (кухненски бокс + дневна част). На снимките ще видите докъде сме я докарали - бяла кухня гланц, голям диван антрацит, в момента се изработва библиотека с място за ТВ. Тя ще е в светло сиво, мдф мат и ще е на стената срещу дивана. Подът е естествен паркет. Разчитам да стане цветно от книгите, картини, възглавнички, килим и други детайли. Трябва ни маса за хранене с 4 стола - тя ще е разположена плътно до стената, между кухнята и дивана. В общи линии няма много място, трябва да е около 1.30/80-90 см. Ще съм благодарна за съвети и идеи за масата и столовете - визия, материал???  
Отделно от това, ще видите от снимките, отсрещната кооперация е твъъърде близо и ще трябва вечер да се поскриваме. За дневната се колебая между дървени хоризонтални щори и римски щори. И двете могат да се монтират на врата, което ми е важно, защото вратата за балкона ще се ползва доста. прозорецът е голям и широк, а диванът е плътно под него, което изключва пердета, завеси и др. неща до долу. Какво мислите?
Много дълго стана... Публикувам линк към снимките и много се надявам на градивна критика и дискусия!
http://tanyasttanya.snimka.bg/properties/home.873065
Паролата е 12345

# 140
Здравейте момичета,
Направих си една facebook група, в която качвам всички интериорни снимки, които ми харесват. Не е с комерсиална цел, а просто от любов към красивото Simple Smile
Ако искате може да я разгледате или да предложите хубави снимки Simple Smile
https://www.facebook.com/pages/Интериорен-дизайн/637054223105063
Благодаря ви

# 141
tanya_st, много хубаво ще стане у вас. Ей тези масички и столчета харесват ли ти?
За щорите по-напред сме писали за римските щори на Гершман, че сме много доволни и имат красиви платове, но трябва на място да ги разгледаш.
Ема, очарована съм   bouquet!
gargamela Joy, а моят тюфлек би казал: "Ти, ако беше една домакиня на място, чорапите отдавна щяха да са извадени от торбичката." Значи не знам как го правя, но 2-3 пранета и 50% от чорапите
не са чифт, намирам само по един.

# 142
  • На брега
НоваТема, ако сложиш гипсокартон върху тухлите, няма да си играя повече с теб Mr. Green
И аз така казах на ММ! Mr. Green
Много красиво става всичко, което пипнеш! С други очи гледам вече и мазилките и материалите и мебелите откакто следя тази тема.
tanya_st, според мен, ако гърбовете на столовете са до стената, облегалките им не трябва да са с формата на черупка/с извивка, а някакви с по-права линия. Поне тези които са до стената. И за масата съм на същото мнение - правоъгълна, симетрична на линията на стената. Столовете с моноблок също са страшно удобни за извивката на гърба. Има по-ръбести и по-пеперудени модели от тях Wink. Пейка до стената също е вариант, ако ниския диван не е в същото помещение или, ако не те притеснява, че ще се виждат дивани с различен обем и височина...
Половината неща, които си описала са валидни и у нас в момента. Липса на място. Имам мебели под прозорците и съответно къси пердета. Трапезната маса със столове, също е в ъгъла под прозорците и столовете почти опират стената...
Дръпни съвсем малко диванът от стената - външна е. Мисля, че трябва да циркулира въздуха там.
Спалнята е много хубава! Таблата на секцията, панелите на гардероба... Heart Eyes
Текстилните щори са добър вариант.
J0_anna, благодаря!

Последна редакция: сб, 11 юли 2015, 14:10 от NovaTema

# 143
Stef4o, Nova Tema, благодаря, че се включихте! Днес поръчахме масата за хранене - плотът ще е естествен фурнир дъб, а конструкцията метал в сиво. Удобна изглежда, в желания размер 1,30/80 см.
Nova Tema, масата ще е опряна в стената от към късата си страна, а столовете ще са от двете страни на дългата, по два на страна, срещуположно.
Stef4o, такива столчета и аз заглеждам Simple Smile имаш ли идея къде мога да видя наживо, че малко пластмасата ме притеснява като допир.

# 144
Много красиво става всичко, което пипнеш!
Ема, наистина! Hug Страхотно килимче и картините си композираш много красиво. Heart Eyes
Геометрията на килимчето + типографията от плаката = жестоко, много живо!

Аз да докладвам, че работата ми по масата върви много добре! Вчера се лигавих няколко часа на ръка и после вкарах в употреба виброшйафа, та в крайна сметка свърших работа. После минах един лек слой байц с втриване с парцалче (тая техника я знам от baibibi, жалко, че изчезна тази жена...). Бях много внимателна и пестелива, понеже байцът ми не беше много, много в точния цвят. Имах палисандър и не ми се купуваше цяла кутия нов. Обаче с пестеливото нанасяне успях да не го объркам. Днес минах първи слой лак, утре втори и т.н. ... мисля да ги докарам до 3, а може и до 4.
Ето снимка от преди, където срещу светлината ясно могат да се видят щетите от разлят лакочистител. И по време на работата, преди лака. После ще има и "после".

# 145
  • София
Barbabeau, всеки път като ти видя гледката от прозореца и припадам  Heart Eyes
Кой ще ти гледа масата, но добре се справяш!
tanya_st много ми хареса вграденото бяло шкафче. Забелязах, че имате тента на прозореца. Понеже мисля да слагам нещо подобно на балкона, може ли да споделиш впечатления, например има ли проблеми с механизма, лесно ли върви? Аз искам нещо такова с цел вечер да посядаме навън, без да приобщаваме още 2-3 блока, които са на 20 метра от нас.

# 146
Barbabeau, пък аз да си кажа, че по време на срещата те обсъждахме  Whistling. Колко си сръчна и креативна и какви хубави пейзажи се виждат от твоята къща. Чак сега обаче виждам каква е гледката ти от балкона. Фантастична!
Ема, то какво да кажа вече... Винаги като пуснеш снимки показваш каква вълшебница си. Стълбите най-вероятно са били с пътеки, виждам държачи. Мислиш ли да ги застилаш отново или ще останат в така?
Rozamunda, аз имам тента на балкона не помня от колко години вече. Нямала съм никакви проблеми с механизма. Нашата е от тези които с лостче се прибират, като го въртиш. Плата поизсветля и това е само.

# 147
Розамунда, тентата я наследихме от предишните собственици, както и подовете и вратите. За момента нямам никакви впечатления за експлоатацията й, тъй като още не живеем там, но мисля, че всичко, казано от Карамелена, ще се потвърди и при нашата.
Белият вграден шкаф е в детската стая, за там имаме и две легла и гардероб, изработени от същия материал и същата визия.

# 148
Точно за пош си мислех и аз! По този начин ще си попълня фугите на камъка долу, защото влиза влага в мазето и започват да растат мъхове и папрати между тях Mr. Green. Моите тухли са естествени и фугата между тях всъщност е свързващия хоросан. На места той е надълбоко между тухлите, но на места преливаше. Зависи колко е гребнал с мистрията майсторът, когато ги е слепвал...
Да споделя моя опит за техники и с тази стена... И аз не разбирам - имай едно наум. Досадно дълго е и го скривам.
Скрит текст:
Гипса е гладък и е кофти. Пробвала съм белият гипс-сатен. Дава ефекта на украса върху сметанова торта а търся ефекта на нещо по-зърнесто все пак. Трудно се шкури. Зацапва и задръства шкурката. Бързо стяга. Трябва да разбъркваш малко количество.
Бялата циментова шпакловка беше лесна за мен. Лесно се нанася, пластична е, не стяга бързи и лесно се шкури.
Лепило (свързващия елемент от статията..или поне аз така си го превеждам) - използвах лепило за плочки (боди), но не самостоятелно, а смес с белият цимент. Добре се работи и с тази смес. Ако смесваш, лепилото трябва да е малко. Когато е повече се шкури ужасно трудно и стои доста по-зърнесто.
Имам и друго лепило с фибри, което се шкури доста по-лесно, до то пък стои много пясъчно/зърнесто. Вероятно трябва да се смеси с гипс или циментовата шпакловка.
Пробвала съм смеси бяла циментова шпакловка+лепило (имам предвид тези строителните лепила от рода на тераколите).
Данон сподели, че те са ползвали силикон за пълнител на фугите.
Ами аз доста поомазах и после шлайфах Mr. Green и имам някакви впечатления за този релеф. Според мен тази стена не е шлайфана на сухо. Не могат да изкарат фугите и дребните релефи, ако шлайфат на сухо! Според мен шпаклована/нанесен е филм от сместа и после, преди да е изсъхнала напълно са придали релефа с четка или гъба. Това го пише и долу в коментарите, а и видимо стената стои на мазки от четка.
Като попълвах фугите, работех точно по този начин. Пълниш фугата с пош, шпатула или каквото там ти е удобно, после изчакваш малко да дръпне, да не е напълно мокра и минаваш с лек натиск с мокра четка фугата. Така сместа ляга по фугата. Ако имаш излишно количество - отнемаш го с четката. Все пак желаеш да има плитка фуга, а не да са изравнени тухлите. ММ каза, а и в коментарите на тази статия пише за оформяне на фугите с пръст - отказах естествено! С четка си става перфектно. В процеса на работа усещаш кога да натопиш четката в повече вода и кога да я поизтръскаш. Усеща се, просто зависи колко е стегнала сместа във фугата. С влажна домакинска гъбичка също става да загладиш и придадеш форма, но е по-пипкаво. С гъбичка можеш да забършеш, ако изцапаш тухлата със сместа.
При един от опитите си използвах розово Боро (грунд Борокант) - не го намирам за удачен избор. Става на пластична люспа и ако се наложи шкурене няма махане. После си взех белият грунд за мазилки от същата марка. Не този със силикатните частици, а бистрия с разреждане 1:4. Сложи някакъв грунд във фугите преди да започнеш да ги пълниш все пак. Ако те дразнят дълбоките дупчици по самите тухли, също можеш да ги поизравниш с разреден гипс с четката.
Мерси, Контеса! А Joint Compound?

За нищо, отново е тип бяло/сива шпакловка . Не можа да се присети за българското име  Embarassed
Използвахме я да запълним дупчици от пирони, малки дуки или по-големи разстяния между гипскартона. Бяла шпакловка ,но за по-малки повърхности .
https://en.wikipedia.org/wiki/Joint_compound
Ема, много красиво ,много   bouquet

Таня, интересен диван ,а кухнята е любимия ми бял лак   bouquet

Барбаею , каква маса и гледка   bouquet

Последна редакция: сб, 11 юли 2015, 18:07 от Анонимен

# 149
  • Canada
Joint compound  би трябвало да е смес за запълване на фуги и неравности по гипскартона.

Общи условия

Активация на акаунт