Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 37

• 78 171
  • 750
  •   1
Отговори
# 330
  • DE
Колкото и да вграждаме кабелите винаги има такива които няма как да скрием. Няколко идеи за замаскиране  Grinning
http://idei.bg/news/view/64/15%20начина%20да%20скриете%20кабелите%20у%20дома

# 331
Не знам дали тук е темата, в която трябва да питам, но някой знае ли как се казват тези щори...
Не са ли римски и роло щори?

# 332
  • Бистрица
Щорите на първата картина са римски щори, а на втората са щора плисе (в големите магазини ги има на точни размери и са доста евтини)

# 333
  • ту тук, ту там
Не са плисе, плисето са като хармоника, тези вторите са си точно роло-щори.  Peace

# 334
  • Варна
Да се включа по въпроса с матраците и основите ...
Пиле, майка ми си взе такава основа и матрак за нея от матраци Тед, такива също имат и Нани ,и Матраци Класик-основи, сигурно и други фирми ги произвеждат...

Имат бюджетна серия, средно -скъпа, скъпа и луксозна . С чекмеджета и без ...и са много леки -основите, не е като да ти трябват два-три помощника да разместиш спалнята,че да избършеш прах или каквото там е нужно ...

Ние, дорде спяхме на спалня беше точно такава -с повдигащ механизъм, никога не ни е мухлясвало нищо в нея, а сме в ново строителство, в което си имаме бая влага ...Обаче нищо отдолу не държах в найлонови торби или подобни с цип, за съхранение. Може и това да ни е спасило ...

По другите темите, съвсем диагонално прочетох ...ваканция сме с децата, по цял ден съм на плаж или площадки Масите на Барба и Има ли значение? са страхотни  Sunglasses

Лейди, страхотна гледка, аз бих си сложила възможно най-прозрачните пердета, колкото да не гледам дограмата, не че е грозна, но понеже в момента страдам ужасно,че си нямам завеси, а само римски щори, та съм луднала на тема неща, дето нямам, пък искам  Laughing

От показаните щори, първите ги виждам ,като че ли са римски, вторити -роло щори ....
На всички ремонтиращи -леко и успешно да върви , аз чакам любимия си септември и да почваме едно по едно действаме

# 335
Моята спалня Приста е на 33 години и не бих я сменила за друга . Удобна и функционална. Тя е с повдигащ механизъм и 2 ракли. Матракът е ЛЕО ПОКЕТ и стъпва върху дъските на леглото, а не потъва. Под матрака е пълно с пакети с дрехи-лятно време прибирам зимните, зимата обратното. Никога нищо не е мухлясвало. В едната ракла са завивките и възглавниците, а в другата отдолу  има 2 чекмеджета, по-голямо  шкафче за спално бельо, а отгоре  по цялата дължина е  остъклена витрина.

# 336
  • Варна
И аз винаги съм ползвала пространството под леглото за ракла. И в старо, и в ново строителство и никога не е мухлясвало отдолу нищо.......докато не се нанесохме в последното жилище. Не знам от къде идва разликата. Но матрак, багаж, всичко в мухъл. Направихме отвори за проветрение по 2 на 4-те страни и файда никаква. Изхвърлихме леглото и матрака и си взехме легло на крачета. Не знам дали си въобразявам, но просто усещам въздух така и че не спя върху цяла камара от вещи.
А тези легла, които споменавате, не се ли казват френски легла? И Икеа имат, и почти всички производители на матраци.
Г-ца Димитрова, и на мен дограмата ми боде очите. Толкова е голяма и отнема от светлата част. Пошегувах се веднъж с ММ, но взе че се превърна от шега в идея, че някой ден ще сменим дограмата с някоя по-обрана и която се отваря някак изцяло. И понеже имаме парапет на прозорците (ако забелязахте), направо ще стане холо-тераса. Само с комарниците трябва да си развия идеята.  Mr. Green

# 337
Коментар относно историята с хотела на Ветко: Когато хотелът беше японски имаше вишни. Сега е собственост на маймуни и е логично да има палми Joy
Joy Joy Joy   Peace

От мен нещо приятно, нещо забавно и една питанка - как се постига ефект на пухкаво и дебело легло? Дебел матрак? Два матрака един върху друг? Дебели завивки? Някакви по-различни от тукашните легла? Може би момичетата от Америката ще кажат най-добре, там са все такива тумбести леглата. Нашите са все едни ръбести, с потънали наполовината матраци, с непокрити, събиращи прахоляк ъгли.
Аз не харесвам меки легла и тук се родих с по -твърдите матраци. Какато и с размерите на леглата. Най-големите са 220 на  180 и са супер за високи хора .
Иначе леглото е от този тип ,с голямо разстояние ,крачета ,висока подложка и висок матрак . Изглежда добре и е многго удобно .Отдолу имам някои опаковани торби с неща ,не сме имали мухъл (освен по прозорците при конденз) досега .Позлвам вакуумни чанти ,които се смаляват с праховмукачка и стават на половина по размер. Много са ми удобни за съхранение на багаж ,но вече имам предостатъчно гардероби за да не се налага да имам нищо под леглата.

Аз обаче все си падам по японския стил широки и ниски легла и търся такова .Намерихме няколко ,но не ни харесах и все още ще търся.
Това ще остане в стаята за гости .

# 338
Тони, леглата на Тед, Класик (за Нани не знам) май обисновено са ниски, със символични крачета, т.е. почти лягат на земята, за разлика от сомие-то на Барбабо. Пред такова ниско предпочитам тези с подматрачната ракла. Като ще е кютук, поне да е практичен кютук Laughing Ако пък ще е на крачета, то да са достатъчно високи, за да може да се бърка с прахосмукачка отдолу.
Приста ги знам, но те са 1.20 широки, а на мен ми се ще 1.40 м. И освен това искам легло за средата на стаята, с двустранен достъп за лягане Laughing
Контеса, не искам да е меко леглото, а да изглежда дебело и пухкаво, не като този сандък , напр. Laughing
Твоето не разбрах какво е? Като на Барбабо ли или с подматрачна ракла?
Аз сега започвам проучването, мисля другата седмица да пообиколя и някои магазини. А и ще чакам италианката да си получи леглото, монтира и сподели първи впечатления Grinning

# 339
Матраците на ИКЕА в БГ са различни от тези тук, това със сигурност. И на двете места имаме такива, та правя разлика.
Моето легло тук е с пространство отдолу, а роботът влиза и чисти. В Бг е с чекмеджета (идея си нямам защо реших така, при условие , че имаме много шкафове).
Баронеса, ако ви се образува конденз по прозорците, значи топлинната изолация на къщата не я бива.

# 340
  • Canada
Тони, леглата на Тед, Класик (за Нани не знам) май обисновено са ниски, със символични крачета, т.е. почти лягат на земята, за разлика от сомие-то на Барбабо. Пред такова ниско предпочитам тези с подматрачната ракла. Като ще е кютук, поне да е практичен кютук Laughing Ако пък ще е на крачета, то да са достатъчно високи, за да може да се бърка с прахосмукачка отдолу.
Приста ги знам, но те са 1.20 широки, а на мен ми се ще 1.40 м. И освен това искам легло за средата на стаята, с двустранен достъп за лягане Laughing
Контеса, не искам да е меко леглото, а да изглежда дебело и пухкаво, не като този сандък , напр. Laughing
Твоето не разбрах какво е? Като на Барбабо ли или с подматрачна ракла?
Аз сега започвам проучването, мисля другата седмица да пообиколя и някои магазини. А и ще чакам италианката да си получи леглото, монтира и сподели първи впечатления Grinning

Със завивка пълна с гъши пух се постига този ефект на пухкаво легло.

# 341
  • Отвъд алеята зад шкафа
Записвам се, че съвсем ви изпуснах.

# 342
Птица, ако си от София, на ул Раковска между Дондуков и Сливница, някъде по средата или по-към сливница от дясната страна в посока Сливница, има магазин за  матрачни легла, но не си спомням Тед ли бяха или някой друг. Разгледай ги, може да намериш своето легло.
Гадамер, това е хотелски комплекс, нали? Къде се намира? 

# 343
  • густо майна Филибето
И аз да се запиша с един момичешки мини апартамент. Мнооого ми хареса, особено тапетите и дъската.
http://www.inmyroom.ru/posts/5823-detskaya-nedeli-mechta-lyuboy- … lenkoy-printsessy

# 344
Птица, до 140 см, каквото ти искаш, имат такива бази за матрак (или "sommier") и в Икеа, EVANGER се казват. За по-голяма ширина предлагат да се сложат една до друга две единични бази (2х80 или 2х90 см), което мен не ме устройва и затова не съм ги гледала много, много тях. А краката могат да се сменят. Wink Нашето легло (160 см) го поръчахме от един сайт, където не ми харесаха краката, но намерих подходящи в LaRedoute. Таблата пък е от съвсем различно място. Crazy И аз не намерих накуп всичко, но варианти има и се намират.
Аз почти се бях навила за легло с контейнер, просто защото много си паднах по един определен модел, но след малко чудене се отказах. Прахоляк, акари, скорпиони Twisted Evil, да не продължавам...

Общи условия

Активация на акаунт