Второ раждане и втора епизиотомия, 3г. и половина след първата, пак медиолатерална. При първата честно казано не си правех прегледи сама понеже доста ме опъваше и ми беше по-сложно, но на втория месец вече си водех нормален полов живот, а конците изпадаха около 10-я ден.Този път обаче... всичко беше 6+ .. в болницата още часове след раждането си ставах, лягах и се движех почети нормално.В сравнение с първата епизиотомия този път изобщо не ме опъваха така шевовете, а според това, което ми каза докторката шевовете са ми повече от първия път - общо 5 на брой (външни и вътрешни), докато първия път бях с 3, от който два вътрешни и съответно 1 външен.Двете раждания ми бяха при различни доктори.
Сега шевовете ми паднаха около 20-я ден, до преди десетина дни понякога, когато ходих по малка нужда усещах леко пощипване, а преди около седмица беше първия неуспешен опит за секс

Съответно на другия ден отидох на преглед, но при доктора, при който раждах първия път. По време на прегледа, когато разтвори (мисля че го направи със спекулум) усетих пак същото нещо.Казах му, а той отговори че това което усещам е някоя мастна или потна жлеза в дълбочина ...

Сега когато се оглеждам сама ми прави впечатление, че наистина стои накриво...Епизиотомията ми е отляво и каточели отдясно е придърпано повече към нея... Не знам дали мога да го обесня добре..

Говорих и с майка ми, която твърди, че и при нея е било така, но с времето и топченцата са се махнали и мястото се е отпуснало и всичко си било както преди..
Наясно съм, че може да се параноясвам, поради факта, че при първото раждане бях по-шашната и не давах и дума да става за секс до втория месец и съответно не бях се погледнала за какви кръпки става въпрос..Може и тогава да е било същото ...Но сега като виждам как е ме притеснява да не съм зашита и накриво, макар, че нямам никако дразнене или дискомфорт с изключение нали когато се направи опит за секс...
Моля и някой, който си е обръщал погледа ...на там