КРУИЗИ /тема 6/

• 81 641
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
И ние се върнахме от първият ни круиз. Бяхме на МСЦ Прециоза от 29.11 до 6.12, Генуа -Рим- Пелермо-Валета - Барселона - Марсилия, платихме за вътрешна каюта, дадоха ни с балкон. Страхотен късмет извадихме с времето, слънчево, топло, прекрасно есенно време за разходки. Между 16 и 20 градуса навсякъде. В Палермо и Малта се разхождахме по къс ръкав, успяхме даже да ползваме и външните басейни и пързалката. Приятелите като ни гледаха снимките и не вярваха, че сега сме били там Grinning.
Толкова много ни хареса че, сериозно обмисляхме да се качим на 6-ти на Фантазия, който тръгваше от Генуа за Канарските острови и да продължим круиза, но нямаше как за съжаление Sad.
Със сигурност, ще отидем пак на круиз възможно най-скоро.
За клатенето да кажа, на мен не ми е проблем и не го усещам. При нас времето беше и хубаво и морето беше като огледало, но първият ден моят мъж постоянно повтаряше, нещо много се клати, не го ли усещаш, сега като, че ли стана по силно Grinning. Но после свикна и даже един път изобщо не разбра кога сме тръгнали от пристанището. А сме били заедно на 2 круиза от по 2 дни и си мислех, че няма да му е проблем вече. Единият беше от Дания до Норвегия и обратно януари месец, на снежна буря, силен вятър и такова вълнение, че вечерта в каютата се събудих подскачайки в леглото Grinning.

Да кажа и за кораба, много ни хареса самия кораб, храната, забавленията и 5 мин. не ти остават да скучаеш. Посетихме и дискотеката. На вечеря се хранехме в ресторанта. В бюфета пиците много ни харесаха. Десертите като цяло не са им много силна страна. Тирамисуто не ми хареса, което го  даваха на италианската вечер.
За дестинациите и на двамата най-много ни хареса в Палермо и Барселона. В Марсилия времето е крайно недостатъчно, но каквото видяхме много ни хареса, там ни валя дъжд докато стигнем до безплатният шатъл, но като стигнахе в града спря и като по-поръчка като се качихме на шатъла обратно към кораба пак заваля Grinning. Имаше коледен базар и виенско колело на стария порт. Качихме се на него и поне от там видяхме страхотна гледка на града и Нотър Дам. После на лодката до замъка Иф и времето свърши.
От Рим сме малко разочаровани. Много мръсно, много пришълци, особено на гарата около Термини беше ужасно и така ни изпрати Рим, защото ние слезнахме на Сан Пиетро и от там започнахме обиколката. А и преди това сме обиколили доста от Италия включително и Флоренция, били сме в Арена ди Верона на концерт и може би имахме много големи очаквания за Рим. Познати са ни разказвали колко е хубаво, Колизеума колко ги е впечатлил и т.н. Фонтана ди Треви беше празен и го чистиха с едни четки и едни маркучи и толкова народ и блъсканица, нито да се снимаш, нито нищо. И аз накрая съжалявах, че не се върнахме по-рано от Рим за да имаме повече време да се разходим в Чивитавекия. Там ми се стори много приятно и спокойно. Ето един прекрасен залез от там с пожелание за много нови круизи и интересни дестинации за всички Simple Smile 
Скрит текст:

Чудесен разказ, върнахте ме за момент и мен към нашият круиз, който беше на същият кораб, но за 22.09.2015г. много добре, че са ви дали по-голяма каюта с балкон на цената на вътрешна, като се прибави и към това хубавото време направо си е щастие и късмет разбира се. Що се касае за канарските острови с тръгване от генуа с МЦ Фантазия, аз също го обмислям като вариант и чакам януарските разпродажби за да букна нещо изгодно. Като разберете и вие пишете тук. До нови круизни преживявания и хубави спомени. ПП-много добра снимка!!!

Щях да забравя-хареса ли ви вечерната програма в театъра, ние с жена ми всяка вечер ги гледахме от 20.30 и беше много разпускащо и след това на обилна вечеря в ресторанта. ООО и на дискотеката на последна палуба ходихме след 24.00 часа. Прециоза е хубав кораб, като хванеш и нещо евтино за 300-400 евро направо си струва , е ние се набутахме с пакета Алегрисимо, но пък си пийвахме всекакви коктейлчета и биричка на басейна!

# 586
  • sofia
Пътечке, Доминикана остава вариант Б ако не намеря за 1500евро този круиз Simple Smile
Имам лимит хахах

# 587
Tърси тогава, провери сайтовете дали не го предлагат за last minute на по-ниска цена... Peace

cruisenation.com го предлага този круиз за 1080 паунда вътрешна кабина за 7.01.16 и 1009 паунда за 21.01.16... Това не са ли по-малко от 1500 евро? newsm78
http://www.cruisenation.com/fusion/detailcruise3.pl?sessionkey=2 … =#cabingrades-tab
Ako имате и коста клуб карта цената още може да падне... Peace
Охххх ама това е само круиза май, без полети.... Или се бъркам... newsm78

Последна редакция: вт, 15 дек 2015, 21:04 от lunna pateka

# 588
  • sofia
Пътечке, за съжалевие е само круиза за 1000паунда, гледах къде ли не.
Имам Коста карта, но на намалени цени не вярвам да свалят от цената.
Благодаря ти.

# 589
snow999, много интересен разказ... И на мен ми е интересно за замъка Иф, заслужава ли си да се ходи до него или да се мотаме из града.. Ние април ще сме в Марсилия за 3 дни и сега правя планове какво да видим по дни...

На мен лично много ми хареса пътуването с лодката до там и обратно, на връщане даде малко повече скорост и бяхме застанали на носа,  супер изживяване Grinning, страхотни гледки и от лодката и от върха на замъка.  Водата около острова е кристална с ярки синьо-зелени преливащи цветове, виждаш как рибите плуват, да ти се прииска да се гмуркаш. Вътре няма какво много да се види ако сте били на подобни места. Дълги, тесни коридори, влажни и тъмни килии, едната е направена като музей на Граф Монте Кристо.

Чудесен разказ, върнахте ме за момент и мен към нашият круиз, който беше на същият кораб, но за 22.09.2015г. ...

Дано пуснат изгодни оферти за Канарските острови, със сигурност ще споделя и тук ако намеря нещо.
За представленията, някои ни харесаха, някои не. Най-много ни хареса това, което играха в Марсилия - Вещиците на Париж, добре им се бяха получили забавните елементи, много се смяхме и тангото беше невероятно.

А за напитките ние си бяхме взели пакет вода само. Аз алкохол много рядко пия и то на коктейл, коли и кафе пък изобщо. От коктейлите, които пробвахме Mango Sunrise ми е фаворит, страхотен, сладък, изобщо не се усеща вкус на алкохол  Grinning.
Но минералната вода беше ужасна на вкус. Добре, че можеше да го ползваме за газирана вода и си взимахме такава.
И като се качвахме ни казаха, че наливната вода била преработена морска и на мен ми беше интересно да я пробвам. Изобщо не съм усетила нито мирис, нито нищо и нямаше вкус на нищо. Нормална вода. И си пихме от нея. А ако и сложиш и малко лимончета от тези за чая става съвсем супер. А дори тук като отидем в друг град пия минерална, никога от чешмата Grinning

# 590
  • sofia
ММ пие по 7литра вода на ден и винаги от градовете качваме по 1 стек вода, няма проблем, никога не са ни правили проблем.

# 591
  • София
ММ пие по 7литра вода на ден и винаги от градовете качваме по 1 стек вода, няма проблем, никога не са ни правили проблем.

Любе, това и за MSC ли се отнася? Защо бах останала с впечатление, че внасянате она всякакъв вид течности е забранено, не само на алкохола?

# 592
Снощи приключих с всички регистрации по круиза. Живот и здраве, след 11 дни се качваме.  Peace

Това за водата ми стана интересно. Карнавал със сигурност официално не разрешават и вода, но пък имат стек от 12 бутилки от 500 мл за 2,99 долара. Не вярвам да намерим на някой остров по-евтино, но в Европа може би е различно.

# 593
  • sofia
на MSC и Коста сме внасяли. Водата е по 40 цента 1,5л във веригите в Европа и Канарите също

# 594
  • Пловдив
И аз да потвърдя за водата, и на МСЦ и на НОРВЕЖЦИТЕ си внасяме от всяко пристанище, никой не  ни прави  забележка. Може би не дават алкохол,което е и логично,де . И аз се радвам на разказа, Пречиоза беше  моят първи кораб и много си го обичам. Сега септември ще ходим на същия маршрут,но с Хармони, мъжа ми си  умря на ината да дадем сума пари за този кораб  та понеже в Марсилия сме били  и не  ни хареса,  се оглеждам за варианти - замъка Иф ми звучи добре . 
Ох,и  нашия круиз на Канарите наближава, ще трябва да почна да се подготвям, че на повечето пристанища не сме били.  И за Малага, и за Гибралтар се чудя какво да правя . В Мароко ще се ходи на екскурзия,то е ясно,  но тук ....  Особено за Малага, дали в града е по-добре да се разходим,  или да ходим до Ронда?
Имам и друга чуденка, ако някой има опит, ще се радвам да сподели - ще пътуваме със сина ни,който е от друг баща.  Ще носим пълномощно за границата, преведен на английски акт за раждане от заклет преводач, той трябва ли да бъде и нотариално заверен  после ? Копие от личната карта на бащата/искат  я от  круизната  компания/, и някакъв техен  документ с подпис. Не пише да има изискване за заверка,дали подписа ще е достатъчен? Направо в чудо съм те  видяла колко много документи искат,то ще каже човек, че всички са трафика ти на деца значи. По тази причина няма и да го  вземаме септември с нас,  да ме извиняват,  ама  от Роял Карибиън очаквам даже повече изгъзъци.
Весели круизи на очакващите,  смърфиетка, любче, а на  теб голям късмет пожелавам!!!
Изчезвам, весел ден! bouquet

# 595
  • sofia
luba_rizova , аз Малага не харесвам, но ако имате възможност до Марбея да идете ще ви хареса мното, пуерто Банус е едно от любимите ми яхтени пристанища. Ако искате по-наблизко - пуерто Марина също е прекрасно, кафето на Антонио Бандерас, разходки, но Марбея бих предпочела определено. Наемете кола.
За Марсилия организирайте Прованс...... много ще ви хареса. Наемете кола или се присъединете към някоя екскурзия, но през нета я запазете - 30тина евро ги имаше аз като търсих.
Гибралтар е за покупки - козметика, парфюми и очила на страхотни цени, а също на скалата при маймуните се качете. Това е атракцията там.
Алкохол определено не дават да се качва, но пък безалкохолни може. ММ е качвал кола зиро, защото на борда нямаше, а той е много специален. Помислиха я за бира, видяха, че не е и ни пуснаха.

# 596
И аз да потвърдя за водата, и на МСЦ и на НОРВЕЖЦИТЕ си внасяме от всяко пристанище, никой не  ни прави  забележка. Може би не дават алкохол,което е и логично,де . И аз се радвам на разказа, Пречиоза беше  моят първи кораб и много си го обичам. Сега септември ще ходим на същия маршрут,но с Хармони, мъжа ми си  умря на ината да дадем сума пари за този кораб  та понеже в Марсилия сме били  и не  ни хареса,  се оглеждам за варианти - замъка Иф ми звучи добре . 
Ох,и  нашия круиз на Канарите наближава, ще трябва да почна да се подготвям, че на повечето пристанища не сме били.  И за Малага, и за Гибралтар се чудя какво да правя . В Мароко ще се ходи на екскурзия,то е ясно,  но тук ....  Особено за Малага, дали в града е по-добре да се разходим,  или да ходим до Ронда?
Имам и друга чуденка, ако някой има опит, ще се радвам да сподели - ще пътуваме със сина ни,който е от друг баща.  Ще носим пълномощно за границата, преведен на английски акт за раждане от заклет преводач, той трябва ли да бъде и нотариално заверен  после ? Копие от личната карта на бащата/искат  я от  круизната  компания/, и някакъв техен  документ с подпис. Не пише да има изискване за заверка,дали подписа ще е достатъчен? Направо в чудо съм те  видяла колко много документи искат,то ще каже човек, че всички са трафика ти на деца значи. По тази причина няма и да го  вземаме септември с нас,  да ме извиняват,  ама  от Роял Карибиън очаквам даже повече изгъзъци.
Весели круизи на очакващите,  смърфиетка, любче, а на  теб голям късмет пожелавам!!!
Изчезвам, весел ден! bouquet

Хармони-то на роял ще плава в Европа, много съм навит да се кача на това чудо, но не знам кой маршрут да избера, ходил съм по тези пристанища, но пък с този кораб- НЕ. само ЧЕ ЦЕНИТЕ СА ДОСТА ВИСОКИ, ВЪПРЕКИ ЧЕ ИМАТ СЕГА НЕКАКВИ НАМАЛЕНИЯ. СПОДЕЛЕТЕ ВИЕ ЗА КОЙ МЕСЕЦ И ПО КОЙ МАРШРУТ ИЗБИРАТЕ И КОГА ЩЕ ГО БУКВАТЕ

# 597
  • Пловдив
Домино, ще ходим септември, маршрута е Западно средиземноморие - Марсилия, Малта, Рим, Неапол, Ла специа, Барселона, хващаме септемврийските празници. При нас маршрута не е от интерес в случая, въртяли сме го, били сме навсякъде повече от веднъж /освен в Марсилия, там само веднъж сме били, като в Малта не с круиз, а на разходка, в Рим сме били два пъти, в Неапол от круиз два пъти, в Барселона много пъти./ Висока е цената, да, наистина твърде е завишена и не бих ги дала тези пари по принцип. Но, вкъщи мъжо така или иначе изкарва парите, та когато той /иначе е скръндза/ настои за нещо , не му противореча повече от веднъж  Grinning. Вече букнахме и сме дали капаро, сега трябва да търся билети. При тях имам огромно разочарование, страхотно скъпи са станали, не знам защо. Сега пак ще пътуваме за Барселона и за тримата плащаме около 450 евро, а за тогава под 500 не намирам, е, освен едни ялови врътки през Рим, което означава, че ще трябва да чакам и дебна уиз... поне е директно.

# 598
  • sofia
Понеже ние много пътуваме с Уиз и следя цените - обикновено 2-3месеца преди полета са най-добри.
Можеш да се увериш като разгледаш цените за края на януари и февруари.

# 599
Домино, ще ходим септември, маршрута е Западно средиземноморие - Марсилия, Малта, Рим, Неапол, Ла специа, Барселона, хващаме септемврийските празници. При нас маршрута не е от интерес в случая, въртяли сме го, били сме навсякъде повече от веднъж /освен в Марсилия, там само веднъж сме били, като в Малта не с круиз, а на разходка, в Рим сме били два пъти, в Неапол от круиз два пъти, в Барселона много пъти./ Висока е цената, да, наистина твърде е завишена и не бих ги дала тези пари по принцип. Но, вкъщи мъжо така или иначе изкарва парите, та когато той /иначе е скръндза/ настои за нещо , не му противореча повече от веднъж  Grinning. Вече букнахме и сме дали капаро, сега трябва да търся билети. При тях имам огромно разочарование, страхотно скъпи са станали, не знам защо. Сега пак ще пътуваме за Барселона и за тримата плащаме около 450 евро, а за тогава под 500 не намирам, е, освен едни ялови врътки през Рим, което означава, че ще трябва да чакам и дебна уиз... поне е директно.

И за мен маршрута в случая е познат до втръсване, но виж кораба си ми е направо тръпка , както между впрочем и на твоят съпруг. Моля те пиши ми на лични през кой агент направихте резервацията за да се ориентирам за възможно най-ниската цена, и период на пътуване. Благодаря предварително!!!!

Общи условия

Активация на акаунт