КРУИЗИ /тема 6/

• 81 729
  • 752
  •   1
Отговори
# 495
 bouquet

Моля, всички пътували по круизни дестинации, да кажат коя агенция ползваха за застраховка
Скрит текст:
(знам, чела съм 1 стр.)
.
Сблъсквам се със следния проблем максималния таван е 50 000 евро.Алианц!
Гледах в "Номадите" там е до 3 500 000 е. да не се налага , но...
доста от агенциите в БГ правят застраховка , НО когато стигнем до тънкия момент че си на круиз...тогава попадаш в .... коя юрисдикция?
 и асистанс компанията, ако се наложи те насочва към....?
предстоящата спирка на примерно хххх остров...обаче кораба е там 6-8-10часа ако е нещо по сериозно .. какво се случва... ако трябва да те препратят някъде ... колко пари би излезнало.. не всеки разполага с 100 000 е. примерно и опираме до асистанс застраховката.. и сега с този таван 50 000 е . се озоваваш с  Crazy
Тези дълги размисли ме тревожат тези дни ..всички ние си казваме да не се случи пу пу..
Тъкмо се зарадвах , че Номадите имат застраховка и реших да посърфирам за мнения .
Четох много в трипадвайзора негативни мнения за тях , нещо като 44мнения от тях само 2 доволни всички останали пищат от тях и как реално полиците им са пари на вятъра .... не реагират не изплащат..общо взето, това което почти всички останали казват и за другите
Предложения :....
може и на ЛС
 bouquet

# 496
Тъкмо ми се прииска и аз да напиша по въпроса с изхвърлянето на Арабела и видях, че приключвате темата. Всъщност, Люба84 много добре се е изказала и я подкрепям. Тук трябва да се дават точно такива съвети, като на Блед, за достъпно изкарване на круиза. Аз точно така се реших да закупя първия ни круиз, на промоция, и даже повторихме в същата година на още по-изгодна цена. А това с многото пари всеки го може - просто трябва да посети коя да е българска агенция и изобщо да не чете в Интернет.

# 497
  • София
Момичета, няма нужда от спорове! Принципа с парите винаги е имал - дал. Кой колкото му е кеф. В крайна сметка, не само на круиз, но и на обикновена екскурзия, разликата в цената може да е от земята до небето.

Едно нещо обаче не разбрах. Как, аджеба, ще разбере някой аз колко пари съм платила?  newsm78 Давам пример веднага - 475 евро ни е вътрешната каюта за Карибския крузи от 7 нощи, която миналата седмица ни upgarde-наха само за 50 евро в такава с балкон (предишна цена - също рекламирана като много ниска от агенцията за клас Фантастика - около 900 евро). Двупосочните ми белити София-Мартиника-София са 480 евро. Ще си вземем all inclusive и няма да разтапям лед в топла вода. И така - за точно 1000 евро на човек получавам почти най-доброто от кораба, както и (виждам, че е от изклчително значение), ще пътувам с Еър Франс, която е редовна,  а не нискотарифна авиокомпания. Икономична класа, ако някой се интересува.

# 498
  • sofia
Пинко, аз ползвам винаги онлайн Дженерали, по мейла получавам полиците и плащам с карта! Действам така: гледам флага на кораба, ако е различен от Европа си правя застраховка за цял свят, тоест където и да се намираш влизаш в клаузите. До 150 евро не е нужно да се обаждаш. Аз направих страшен цистит в ден на вода(атлантически океоан,някъде около Мароко), отидох при лекаря, прегледа ме,направи ми изследвания и ми даде ми лекарства, сметка 100тина долара, фактурата я получаваш вечерта преди да напуснеш кораба.
Длъжен си в тридневен срок от стъпване на Бг земя да подадеш искане за връщане на сума. Аз се обадих по телефона. На място ги затрупах с документи, доказах, че съм била на вода и казах, че сателитния тел не е имал обхват, а и сумата е под обявената от тях. Оставих оригинала на ф-рата и те ми преведоха по сметката парите много бързо, може би 3-4дни.
Така дори да си на остров имаш асистанс тел, звъниш и според местонахождението ти те пращат в болница , с която работят, ако няма такава изплащат суми по фактури.

Фил дъ ръш, как икономична, класа, това как ще го преживееш?
А какво им е на нискотарифните, хаахахах, любими са ми. Този месец в рамките на 10 дни отидох 2 пъти до Италия, на семейството ми струва, колкото да отида в Пловдив на обяд с кола, като време и пари.

Последна редакция: ср, 18 ное 2015, 15:42 от lyuba84

# 499
  • София
ПРОМОЦИИ
Достъпни от BG

Holland America
от 24 до 30 ноември
Бордови кредит от 200$ до 600$

MSC
Резервации от от 24-11-15 до 27-11-15
Цени от
219 €/7 дни без таксите/
299 €/11 дни без таксите/

NCL
До 30-11
Борден кредит 25$ до 200$
Безплатен интернет от 100 до 250 минути

Royal Caribbean
50% отстъпка от цената за втория в каютата, борден кредит до 300$ до Коледа

За застраховките подкрепям Любка...както и други възможни варианти.
Много съм стриктна, най-вече за презокеанските.
А последния път забравих/сега от Венеция/, стана бързо и не направих, но това не е проблем, поне за нас, често не правим. Тази работа вършат картите.
Ако имате кредитни карти, веднага по пътя още преди круиза ги използвате/след нашата граница/, с което активирате техните застраховки. На нашите карти въобще не са лоши.

# 500
  • sofia
Блед, винаги съм си мислила, че застраховката от картата е в полза на банката, тоест ако се случи нещо с теб да си покрият разходите ( ако дължиш пари)! Ползвала ли си, как се процедира?

# 501
Относно темата по-горе: MSC реално е към нискобюджетните круизни компании, ние тъкмо затова с тях пътуваме - колкото по-малко платиш за каюта и самолетни билети, толкова повече пари остават за харчене по пристанищата Wink

А сега конкретен въпрос към Bled и останалите - някой да се сеща за круизи от Лисабон или от Канарите, но да са през летните месеци? Искам да съчетая почивка +круиз, но ще мога само през юли и август... Знам, че е рано, но ако си набележа нещо от сега, ще си го следя като цена. Евентуално може да предложите и някоя по-елитна круизна компания  Grinning Grinning Grinning

# 502
# 503
  • София
Любче
Не, това е съвсем нормална застраховка, "Безплатна застраховка при пътуване в чужбина".
В зависимост коя е банката, с кого работи са и покритията.
Например от едната ни:
Скрит текст:
При плащане в чужбина с кредитна карта, закупуване на туристически пакет или заплащане на нощувка в хотел, самолетен билет, наемане на автомобил или друга услуга, свързана с пътуване или каквато и да покупка, направена извън границите на България, Вие получавате безплатно "Медицинска пътническа застраховка" с покритие до 100 000 щ.д. по 19 вида застрахователни събития.
Прочиташ внимателно полицата, за да знаеш какво.
Нашите карти са различни и имаме доста полици, но не забравяй, трябва да се активира...
И някои от нашите са точно на компанията, която цитира.
По навик правим и като тръгваме, а е излишно.
Това, което цитираш, също го имаме, това е "Застраховатена програма „Пълна защита" , да не цитирам банките.
Има друга програма,  застраховка „Кредитна стабилност”, Лоялната програма с бонуси UWIN и т.н.
Само внимавайте като се преиздава картата, полицата се сменя, хвърляте старата и пазите новата.
Че аз по едно време се затрупах с полици и ми струваше нерви да открия и изхвърля старите.

sereiadomar
Ще ти отговоря по-късно, трябва да излизам...
Любка вече е почнала....

# 504

Да, точно, този изглежда доста добре! Мислех си за круиз, който тръгва или от Лисабон, или някъде от островите, за да се съчетае с няколко дни плаж преди/след това. Сайтът, който си пратила е доста интересен, сега ще поразгледам за дати, мерси  Peace

Bled Не е спешно, просто много ми се ходи вече на ваканция...

# 505
Ние си направихме застраховка за пътуване в чужбина за 34 лева на човек, валидна в цял свят за периода на круиза ни (в случая е за 20 дни) и има покритие мисля беше 30 000 евро на човек... Нещо такова беше... Преди това не сме правили застраховка, но като чета тук и реших и аз да направя... За всеки случай, дано не се налага...  Praynig
Това кой как изглежда на кораба, колко пари има и колко е платил е много субективно.... Никъде не е прието, че кораба е нещо супер луксозно и е само за богати... Даже мога да твърдя, че богатите хора никога не ходят на круизи... Но това е друга тема... На кораба има хора от различни прослойки, да не кажа, че повечето са пенсионери или многодетни семейства... На гала-вечерите има хора с дънки и пуловери, а има и жени с дълги бални рокли и капели с пера... Вторите изглеждаха определено не на мястото си и като на маскен бал... Разбира се и по дънки не е желателно на такава официална вечеря, но все пак не всички обичат да носят костюми или имат възможност да носят такива на кораба... Така че всеки се облича както му е удобно или както се харесва, но това е принцип не само на кораб, а и в ресторанти, сватби и други официални поводи... Даже понякога по-богатите хора се обличат по-семпло от тези, които искат да парадират с  парите си...

# 506
  • sofia

Да, точно, този изглежда доста добре! Мислех си за круиз, който тръгва или от Лисабон, или някъде от островите, за да се съчетае с няколко дни плаж преди/след това. Сайтът, който си пратила е доста интересен, сега ще поразгледам за дати, мерси  Peace

Bled Не е спешно, просто много ми се ходи вече на ваканция...

Какво ще кажеш за следното :
Колкото прецениш нощи в Тенерифе или Лас Палмас, от там кораб до Италия( ние взехме такъв, който се препозиционираше). Пестиш полета за връщане.

# 507
Здравейте на всички Simple Smile Ето,че се завърнах от първия си круиз. Бяхме с Costa Diadema-7 ношувки по маршрут - Савона, Марсилия, Барселона, Палма де Маьорка, Неапол, Ла Специа, Савона. Аз също останах с впечатление, че круиза е скъпо удоволствие(но явно ние не можем да си правим сметката). Освен това някои от нещата ако не мога да си ги позволя просто няма да отида на круиз. Например: не бих заменила каютата с балкон(премиум или друг висок клас) за вътрешна и не бих си мъкнала багажа по влакове и автобуси(предпочитам сигурен трансфер). Но това е единствено мое мнение. Както вече беше казано не е нещо без което не може. Нашия круиз не съм го организирала аз, но ето какво платихме: круиз 639 евро на човек(Общо 1278 евро). Бяхме двама възрастни и дете на 10 г. Самолетни билети до Милано(Малпенса)-200 евро на човек двупосочни(Общо 600 евро за трима). Лошото беше,че бяхме с прикачване през Мюнхен. Трансфер от Милано до Савона(порта) - 50 евро на човек(Общо 150 евро). Бакшиши по приблизително 22 евро на ден за тримата(Общо 154 евро). Това май е основното-2182 евро за тримата newsm78. Но не ни излезе толкова. Накрая на сметката на стаята ни дойде сметка от около 950 евро за седемте дни. Изпаднах в ужас, а уж си правихме сметката. Та в тези 950 евро влизат 154 евро бакшиши, един парфюм 60 евро , часовник 226 евро. Другото е похарчено за сутрешно еспресо, коктеилчета(но не всака вечер), някоя бира,една бутлка вино последната вечер-43 евро, 4D кино,някоя игра в плейграунда на малкия и в два от градовете ползвахме трансферите до центъра на градовете. Та излиза,че хич не сме си правили сметката.
 И за самото изживяване, наречено круиз. Ами със смесени чувства съм и тук LaughingМай повредата е в моя телевизор Embarassed Много претъпкано ми се стори на кораба, непрекъснато се блъскат за храната. Имаше моменти в които няма къде да се храним. Просто ресторантите имаха странно(за мен) работно време.
Но благодарение на всички Вас се бях подготвила предварително за пристанищата и всичко беще ок.
Както написах по-горе на две от пристанищата платихме трансфер до центъра на градовете, но това е защото ние се заблудихме. Корабния трансфер е 12 евро за възрастен и 9 евро за дете.Пристанищата бяха Марсилия(центъра си е далече от порта) и Палма. За Барса- синьото бусче не е безплатно или от скоро не е. За двете посоки е 3 евро, мноооооого по добре е от 12. В Палма казаха, че било по същия начин. Автобусче возело от порта до центъра за 3 евро двупосочно. В Неапол порта е на пешеходно разстояние от центъра, а в Ла Специя има безплатен шатъл от кораба до началото на порта, който пък е на 5-7 мин. от центъра. Не сме ползвали корабни екскурзии. Обичаме да се разхождаме свободно и да усетим атмосферата на градовете в които сме.
Май поста ми стана много дълъг. Ако някой се интересува от нещо конкретно, ще отговоря с удоволствие.
 И в заключение: като за първи круиз беше страхотно. Със сигурност ще повторим, но сами ще си правим организацията. Предпочитам преспиване в някой град пред прекачвания и други такива.
И накрая ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ на пишещите, споделящите и помагащи в тази тема. Ще продължавам да Ви чета, да използвам съветите Ви и да планирам следващото си пътуване Hug

# 508
lyuba84 Това по принцип е супер, но май тези круизи ги няма летните месеци... единственият от Лас Палмас с Фуншал и Канари, който намерих през юли и август е с AIDA, вие не ходихте ли с MSC/Costa?

# 509
Dobche, благодаря, че сподели за круиза ви, но нищо не писа за самия кораб... Все пак това е най-новия кораб на Коста и е пуснат на вода само преди 1 година... Сигурно е невероятно красив... Hug
За трансфера Милано-Савона защо не взехте от кораба за по 20-23 евро мисля бе на човек и то двупосочен?  На кораба доста сте похарчили и ако това е от напитки е трябвало да вземете пакети all inclusive, май щяха да ви излезат по-евтини.. За двама за 7 нощи е 7х2х25 евро=350 евро Да питам колко време имахте в Неапол и знаеш ли дали имаше корабна екскурзия до остров Капри? Защото го обмислям като вариант този круиз, но сме ходили на повечето пристанища и само за Неапол и Ла Специа ми е интересно...
А и нещо не разбрах за ресторантите на Диадема? Как така е нямало къде да се храните? Нали имате маса и час в един от основните ресторанти? А да не говорим, че може след това да посетите и бюфета, как така е нямало къде? newsm78 #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт