КРУИЗИ /тема 6/

• 81 692
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
  • sofia
Пожелания и от мен за страхотно пътуване.

# 526
elndim
И от мен приятно изкарване и после да разкажеш и твоите впечатления от този прекрасен кораб Simple Smile

# 527
Здравейте! Резервирахме круиз по този маршрут:  Лас Палмас /Гран Канариа/ - 22:00ч.; Фуншал /Мадейра/    - от   08:00 до   20:00ч.; Аресифе /Ланзароте/ - от 08:00 до 18:00ч.; Пуерто дел Росарио /Фуертевентура/ -  от 00:01 до   18:00ч.; Санта Крус де Тенерифе /Тенерифе/ - от   08:00 до   20:00ч.; Лас Палмас /Гран Канариа/ - 05:00ч.
Ако сте пътували по този маршрут или въобще в региона, бихте ли споделили идеи, насоки и информация за самостоятелно организиране на престоя по островите?
Ще съм благодарна за всякакви идеи за възможни турове и информация за придвижване от и до пристанищата.  Praynig

# 528
Еееех Барселона.... elndim, весело пътешествие и от мен.... Hug

Miralex, била съм на два от островите - Мадейра и Ланзароте, а на Тенерифе ще ходя скоро... Не мога обаче да ти помогна за самостоятелно посещение там, ние сме били с корабни екскурзии по тези острови...
Ланзароте е изцяло вулканичен остров, черна почва (пясък), бели сгради, без никаква растителност, само кактуси тук-там и малки лозички, от които правят местно вино... Има изби за дегустация на вино, може да си купиш, но не е нищо особено виното им... Имат много козметика с алое вера, това ми направи впечатление... Ние посетихме един вулканичен парк, вулкана отдолу е действащ, показаха ни как може да си опечеш пиле например на него... Laughing
Но Ланзароте ми хареса, просто нещо по-различно от другите острови... Peace Бяхме декември и бе много топло, яздихме и камили в керван...
На Мадейра е доста по-различно - по-зелено, по-хълмисто, по-неравен терен... Има една планина и може да се качиш на върха й с кабинков лифт.. Близо е до круизния терминал... Горе е много красиво, има хубав изглед към острова и стръмните брегове.. Плажовете са малко и до един например се слиза с лифт, много е стръмно.. Има една грамадна статуя подобна на разпънатия Христос в Рио де Жанейро... Имат много работилници където правят кошници и други красиви неща, традиционни за тях... От планината може да се спуснеш до долу и с едни техни традиционни колички, управлявани от местни мъже... Много е интересно... Забравих обаче как им бе името на тези колички... newsm78
Много е интересно по тези острови, топло е и много романтично... Hug

# 529
  • sofia
Аз април ги минах, без 1.
От летището за 30Е трансфер запазих за 6 човека и куфарите.
Имахме 2 нощи в Лас Палмас, има от двуетажните автобуси, но ние ходихме пеша. Хотелът ни беше на крайбрежната с изглед към плажа Кантрерас, много заведения и приятно за хапване! Близко до порта, за да не се размотаваме с куфарите при качването. Няма какво да се види, освен стария център, катедралата, площада пред нея и пешеходната кале Триана. Парфюмите са много евтини и в магазина на Бенетон купих дънки по 2 и 5 евро за децата, анцуг 4евро, мнооого ниски цени. Блузи с дълъг ръкав 2 евро.
Фуншал е една приказка, но не града, а острова Мадейра. Взехме такси, чакат пред кораба, за 30 евро на човек се спазарихме, вози ни 4 или 6 чеса, лицензиран гид, перфектен англ. Заведе ни в рибарско селище с традиционен пазар, заведени на гледки над 500-600м височина, страхотна красота, рая на земята. Това е най-красивото място на света за мен, ще се върна. Самото градче има хубав пазар, но до там.
Пуерто дел Росарио - бяхме в неделя, не работиши ниииищо, разходихме се малко по главната, тя е на 100м от порта и пихме кафе. Беше Великден!
Санта Крус де Тенерифе - има едно селце Ла Лагуна - 10тина евро взимат такситата, иначе самия порт е в центъра и пак има от двуетажните автобуси, не ме впечатли много. В Корт инглес изкарахме доста време.

# 530
  • sofia
Всъщност на Мадейра има прекрасна градина, до която се стига с лифта, при нас не остана време

# 531
Фуншал е една приказка, но не града, а острова Мадейра. Взехме такси, чакат пред кораба, за 30 евро на човек се спазарихме, вози ни 4 или 6 чеса, лицензиран гид, перфектен англ. Заведе ни в рибарско селище с традиционен пазар, заведени на гледки над 500-600м височина, страхотна красота, рая на земята. Това е най-красивото място на света за мен, ще се върна. Самото градче има хубав пазар, но до там.

Благодаря много. Да разбирам ли, че гида сте го намерили на място, при такситата, без да сте го ангажирали предварително чрез мейли?

# 532
Благодаря на всички за пожеланията!

# 533
  • sofia

Благодаря много. Да разбирам ли, че гида сте го намерили на място, при такситата, без да сте го ангажирали предварително чрез мейли?
Да, шофьора на таксито говореше перфектен англ и беше гид, много симпатичен, разказваше ни за обичаи и тн на острова

# 534
  • София
Еееех Барселона.... elndim, весело пътешествие и от мен.... Hug

Miralex, била съм на два от островите - Мадейра и Ланзароте, а на Тенерифе ще ходя скоро... Не мога обаче да ти помогна за самостоятелно посещение там, ние сме били с корабни екскурзии по тези острови...
Ланзароте е изцяло вулканичен остров, черна почва (пясък), бели сгради, без никаква растителност, само кактуси тук-там и малки лозички, от които правят местно вино... Има изби за дегустация на вино, може да си купиш, но не е нищо особено виното им... Имат много козметика с алое вера, това ми направи впечатление... Ние посетихме един вулканичен парк, вулкана отдолу е действащ, показаха ни как може да си опечеш пиле например на него... Laughing
Но Ланзароте ми хареса, просто нещо по-различно от другите острови... Peace Бяхме декември и бе много топло, яздихме и камили в керван...
На Мадейра е доста по-различно - по-зелено, по-хълмисто, по-неравен терен... Има една планина и може да се качиш на върха й с кабинков лифт.. Близо е до круизния терминал... Горе е много красиво, има хубав изглед към острова и стръмните брегове.. Плажовете са малко и до един например се слиза с лифт, много е стръмно.. Има една грамадна статуя подобна на разпънатия Христос в Рио де Жанейро... Имат много работилници където правят кошници и други красиви неща, традиционни за тях... От планината може да се спуснеш до долу и с едни техни традиционни колички, управлявани от местни мъже... Много е интересно... Забравих обаче как им бе името на тези колички... newsm78
Много е интересно по тези острови, топло е и много романтично... Hug

Лунна пътека, исках да те попитам как беше морето през декември? На люшка ли много... newsm78

# 535
Два пъти сме плавали през ноември-декември, но единия път беше Дубай, там е спокойно морето... Другия круиз беше 11 нощи, от които първите 2-3 дни само имахме вълнение... Но доста усещащо се вълнение, аз пих даже хапчета, за да мога да ям, иначе ми се гади и не ми се хапва нищо... През тези дни най-зле беше шума от стабилизаторите, който е постоянен когато има вълнение и се чува на по-долните палуби... Не може да се спи нормално.... Но не беше нещо страшно или неприятно, кораба се полюляваше само.... Аз съм имала стаж на товарен кораб преди години, такова вълнение съм преживяла около Испания, че сега като си спомня и ме хваща шубе... Но кораба беше стар, малък и без стабилизатори, такава вълна имаше, такова клатене, такива вибрации и звуци на разкъсваща се стомана... Ужас някакъв беше.На пасажерите не може да се случи това при техните размери и тонаж.... Сега ни предстои трансатлантически и малко се притеснявам как ще е океана и какво време ще случим... Морето според мен е по-безопасно, а и пасажерите се движат покрай бреговете...  Peace

Любче, кажи как прекосихте океана и как се усеща вълнението там?

# 536
  • sofia
Оооо никакъв проблем нямахме с океана. 5 дни тепсия. Но виж от Мароко до Тенерифе какво вълнение беше, оказа се, че стабилизатора на кораба е бил развален. Единствен път ми е ставало лошо на кораб. Лежах 2-3 часа, оправиха кораба и ми мина. Но казаха, че на това място често е силно вълнението

# 537
  • София
Сега ни предстои трансатлантически и малко се притеснявам как ще е океана и какво време ще случим... Морето според мен е по-безопасно, а и пасажерите се движат покрай бреговете...  Peace

Любче, кажи как прекосихте океана и как се усеща вълнението там?

Ние сме прекосявали Северния Атлантик с Куин Мери 2 през август - нямаше никакво вълнение (само една нощ явно е клатело доста, мъжът ми ми каза, но аз, като спя като талпа, не съм го усетила. Недай си боже нещо ако стане, ще потъна като ютия спейки hahaha). Иначе времето беше хладно и трябва да си носиш жилетки и яке. Peace

# 538
# 539
  • sofia
Блед, какъв бонус дават тук
Гледам цена от 550$, възможно ли е 400$ Бонус?
http://www.cruise411.com/sc.do?tab=stateroom&c=14&v=881& … 5&d2=11/30/17
Какъв код да сложа пред номера? Американски ли?

Общи условия

Активация на акаунт