Съвети за университети в Шотландия - 3

• 109 427
  • 473
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Жармен, може в оригинални опаковки да се носи всичко, що е под 100 мл. Останалото - в специалните шишенца. И синът ми ще носи капки за очи, при това няколко опаковки. Ама те са мъненки шишенца.

И друго се сетих - цялата техника самолетните компании не дават да се предава на багаж, може само вътре в самолета да се вземе. Туй, защото не искат да отговарят при евентуални повреди или загуби. Тъй че - от лаптопи до киндъли - всичко в ръчния. Карат те и да я вадиш на всяко влизане в летище и да я отваряш, често изискват и да я включиш. (За да не са дегизирани бомби, предполагам).

# 16

И понеже съм на вълна билети, да ви споделя, че в петък открих двупосочни Глазгоу - София - Глазгоу с Луфтханза за Коледната ваканция /21.12 -03.01/ на цена 173 паунда. Предвид цените за септември, това е повече от добра оферта, затова я споделям ако някоя от Глазгоузките мами реши да се възползва. Аз лично вече го направих  Simple Smile.

Lyusi това на сайта на Луфтханза ли го намери ,защото аз не мога да открия такава цена за двете посоки ,а моя близка се интересува много,ще ти бъда благодарна ако ми изпратиш линк на лични, за да не се сметне за реклама!  bouquet  bouquet

Да, от сайта на Луфтханза. За съжаление сега влязох и видях, че цените вече са други - 116 паунда Глазгоу - София на 21.12. и 175 връщане на 03.01.2016г., обща цена двупосочно - 291,13 паунда.
Обикновено авиокомпаниите имат определени бройки билети, които се продават на определени цени и след като се изчерпят, продават на друга цена. Аз така се ослушвах два -три дни и изпуснах билети /пак от сайта на Луфтханза/ за отиването през септември с връщане декември за под 400 лв. Другият вариант да се намери евтин полет е да се дебнат промоции, а също и да се комбинира през търсачки.

# 17
....
[/quote]
Честито, браво!   bouquet А какво му беше на статуса, разбра ли се?

Ние още ни SAAS потвърждение имаме, нито оферта.

[/quote]

Sandalka, оказа се че нищо му е нямало на статуса, просто не са били обработили още личната й карта. След като от Интеграл им се обадиха в петък, още в понеделник статусът в сайта беше сменен на "обработен" и от самия сайт свалих писмо, че таксата ще бъде платена на университета.

Безусловната оферта излиза и в сайта на UCAS.

# 18
  • Пловдив
Моето момиче е прието в  Glasgow Caledonian  University. Има ли други родители с приети деца там?

# 19
  • София/Осло
Момичета, здравейте  bouquet
Копирам си въпросите от другата тема
 *  Някаква идея да ми дадете . Синът ми се връща в Единбург в края на юли. Освобождават квартирата, а новата е наета чак от 15 септември. Идеи къде може да се настани за месец?  Краен вариант ни е да се върне пак в БГ...
 * второ питане. Къде се дават документите от университетите,  удостоверяващи че са студенти , за да не се спрат здравните им права у нас? Община, НАП, НОИ. За София ми е питането.
 Hug

# 20
  • Пловдив
Някой има ли вече безусловен прием в университета Стратклайд. Все още нямаме и резултат за общежитие

# 21
  • Варна
Синът ми си търси съквартирант от 1 август или от малко по - късно евентуално . В апартамента ще са само 2 -ма човека, всеки в собствена стая, отделно има хол, кухня и баня . За Глазгоу става въпрос . Някой ако има интерес, да ми пише на лични за подробности   Peace

Последна редакция: нд, 19 юли 2015, 20:33 от Сребърна паричка

# 22
  • София
Хахахахах, Сребърна паричкаааJoy Joy Joy
Е, не мога. Толкова много съвпадения  hahaha Криеш се ти от мен нещо, че се познаваме  Mr. Green (В квартирата на щерката също едното момче ще напуска, и те си търсят съквартирант  Laughing ) Апропо, и на мен може да ми пишете на лични, ако някой се интересува. Квартирата е в Глазгоу, удобна за студенти в Глазгоу уни, 200 п / мес., консумативите отделно се заплащат, 30-40 п.

А ти, Сребърна паричка, можеш да ми хвърлиш на лични подробности за вашата оферта, но стига да е по към центъра, от района на Глазгоу уни нямам интерес сега  Simple Smile

Сис, твоят пост, макар и разтревожен, мен ме успокоява. Не, и ние нямаме още безусловна от Стратклайд. В съседната тема писаха, че те пращали към края на юли - началото на август, та съм се заредила с един патрондаж търпение. А от СААС имате ли нещо? Ние не.

# 23
Здравейте група, някой знае ли кога можем да получим безусловна оферта от Единбург, че вече чакането е много изнервящо.

# 24
Моето момиче е прието в  Glasgow Caledonian  University. Има ли други родители с приети деца там?

Нашето второ желание е там . Но резултатите ни ще излязат в средата на Август и до тогава чакаме ...

От там ни поискаха Тойфел  , въпреки че дъщеря ми беше две години в английско училище и офертата им е с доста високи оценки ... Интересно как ще ги е изкарала , ако не знае английски Simple Smile
В събота ще държим изпита в  София .

# 25
Здравейте, моето момиче е изпратило документите си в университета в Единбург, но от там се бавят. Има и оферта от Глазгоу, но тя не я е изпълнила, искат диплома 5.90, а тя има 5.81, но все пак ще се пробваме и там. Някой знае ли защо от фирмата ни казаха първо да изчакаме отговора от Единбург и после да пробваме с Глазгоу. Не може ли едновременно да си изпратиш документите и на двете места? Много ще закъснеем, стана края на юли, а от Холандия, където е приета вече ни притискат да ги изберем. Да не стане от два стола та на земята.

# 26
  • Пловдив

От там ни поискаха Тойфел  , въпреки че дъщеря ми беше две години в английско училище и офертата им е с доста високи оценки ... Интересно как ще ги е изкарала , ако не знае английски Simple Smile
В събота ще държим изпита в  София .

Ние кандидатствахме с IELTS. Държахме изпита още декември нарочно, после да се подготвяме за матурите. Но вие завършвате английско училище и сигурно имат други изисквания. newsm78 Желая успех на детето.  Simple Smile

# 27
  • София
Момичета, досега само следях темите, благодаря за всичко, което споделяте   bouquet

Синът ми ще кандидатства догодина. В момента проучваме и правим списъци къде и как ще му стигне очакваната диплома и матури. Държа ИЕЛТС, без подготовка  Embarassed, чака резултат до десетина дни. Завършва АК и ще продължи с инженерство (неуточнено какво) или физика.

Доскоро не обмисляхме сериозно Шотландия, но колкото повече ровим, толкова повече става ясно, че ще бъде цел.

Надявам се чакането на всички, които завършиха тази година да приключи бързо и по планирания начин.

# 28
Mary 06 и на нас в офертата ни искаха IELTS , но се оказа че сме изпуснали сроковете. Писахме им и ни дадоха вариант Тойфел с 96 т.

# 29
Статусът на сина ми в SAAS e "Calculated" и изтеглих писмото. Това означава ли че вече всичко е наред, защото все още си стои съобщението, с което искат копие от личната карта? Да не би да трябва да я пращаме още веднъж?

Общи условия

Активация на акаунт