СЕПТЕМВРИЙСКИ мамчета - Тема N6

• 37 454
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
Много хубав въпрос, аз съм харесала нашата ЛЛ, тя е с първа специалност педиатрия.Критерии - много деца пред кабинета й, вдига си телефона, когато я търся в извънработно време. Глупави доводи,ама съм от малък град, нямам много опции.. Като й споменах нещо не остана очарована,ама знам,че до 6-тия месец можеш да я сменяш когато искаш. Дано да не се налага, ама все пак е добре да се знае Praynig

# 316
  • София
Руми, благодаря ти.  Hug Наистина бабите точно ме гледат критично. Самоче като всеки дава акъл да се отвличало вниманието на детето с нещо друго, да опитат те Simple Smile Май всички деца минават през такива периоди.

За педиатър - при нас ще е педиатъра на малката. Предишният път наистина с мъжа ми не бяхме помислили за това, че трябва по-рано да се "резервира". По препоръка на личната ми лекарка избрахме д-р Гочева (работи в 29-то ДКЦ). Но говорихме с нея чак на втория ден след изписването. А то до тогава трябва бебето да е прегледано. Затова нашият преглед закъсня с почти седмица. Важното е, че всичко си беше наред с бебка, но сега ще й се обадим доста по-рано, за да не стават такива неща. Иначе общо взето сме доволни - единствено не е добре, че се чака супер много. Дано децата са здрави и не се разболяват. За детските консултации сме със записан час, но пак се чака понякога.

# 317
pregnachik, пиех го преди бременността няколко месеца всеки ден по 4 капсули. Сега започвам отново - в 4 броя капсули от този вид се съдържат 2,5 гр. EPA + DHA, като това е минимума.

# 318
Зa вдигaне нa хемоглобинa може дa си прaвите фреш от червено цвекло  Peace
И aз се присъединявaм към мaмите с тръшкaщи се децa. От три денa незнaм кaкво му стaвa, по принцип детето ми е добро, но в последно време зaпочнa дa ми игрaе едни номерa.... И също зaпочнa дa пропускa следобедния сън, a aз толковa много имaм нуждa дa легнa зa чaс поне следобед Sad Нямa дa се рaзберем тaкa  Naughty

# 319
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Здравейте,мамита!
И аз реших да се включа най-накрая в темичката,която всеки ден чета с интерес.
Аз съм на 25 год. от гр.Пловдив , първа бременност , чакаме момче !Терминът ми е на 27.09. !

От 5-тия месец съм на магнерот 3х2 на ден заради контракции,които лекарката откри,че имам(а аз не знаех,че имам,защото са безболезнени).Но съм спокойна,защото разбрах,че майка ми когато е била бременна с мен също е имала такива контракции през цялата бременност.

Ами това е засега от мен,много се радвам,че го има това форумче,в което можем да обменяме полезни съвети и да споделяме проблеми. Hug

# 320
Добро утро   bouquet

Да се оплача, от вчера съм на тръни, защото едната ми колежка е с повръщане и разт. , а и сега друга започна да се оплаква...дано не ми прехвърлят тоя гаден вирус. Тъкмо съм се закрепила малко  ooooh!

Jen4et012 спри да си тровиш нервичките, не е добре за теб...Не те познавам лично, но вярвам, че си прекрасна майка. С моята дъщеря беше същото..когато я пуснахме на ясла, тя започна с едни нервни кризи денем и нощем, нямаше съм и спокойствие, за всичко рев и тръшкане...ама не и се дадох. Стигнах до там, че да говоря с психолог, за да ми каже къде бъркам и защо ми е такова детето, а жената ме успокой, че е нормално за деца на тази възраст...Посъветваме когато започне да прави така да и говоря, или да я оставя в другата стая сама, докато сама се успокой /разбира се да я наблюдавам да не се затъкне/ или ако сме на вън да не издавам по- никакъв начин че ме е трогнала с тръшкането си... Както каза и  rumka833 не обръщай внимание на околните и си пази нервичките   bouquet

За име с И, може би Игнат, Искрен, Игор Simple Smile

# 321
  • софия
Здравейте момичета! Днес бях на консултация и понеже трябва да правя запис всяка седмица вече , а забравих да питам колко струва, ако някоя от вас знае моля да сподели   bouquet

# 322
Зависи, къде ще правиш записа. В различните болници е различно. Най-добре питай на място  Peace

# 323
И аз по темата за желязото - пия малтофер, доки каза по 2, аз на своя глава по 1 табл. взимам и резултата е проблеми с голямата нужда, от там хемороидите се обадиха и т.н. Горе долу намерих някакъв режим на ядене, с което се пооправиха нещата. Да питам някой ползва ли Цикатридина супозотори, които толкова ги рекламират, от останалите кремчета май нищо не помага.
За тръшкането - дъщеря ми е на 4 и половина и напоследък изпада в някакви нейни си инатливо-сълзливи състояния, които се опитвам да туширам много търпеливо от моя страна.Имам усещането, че това е нейния начин да покаже обърканите си чувства по повод идването на бебето- изпада в някакво умиление и почва да ми целува и гали корема, или ми се сърди и е супер гневна, че не мога да я вдигна на люлката или да и кача колелото, или реве 15 мин с цяло гърло "искам ролерииииии". Да видим какво ще стане, когато бебо се роди Simple Smile
Прохладен ден от мен!

# 324
  • Драгоман
Посъветваме когато започне да прави така да и говоря, или да я оставя в другата стая сама, докато сама се успокой /разбира се да я наблюдавам да не се затъкне/ или ако сме на вън да не издавам по- никакъв начин че ме е трогнала с тръшкането си... Както каза и  rumka833 не обръщай внимание на околните и си пази нервичките   bouquet
  Аз също я оставям в другата стая, ама и аз съм си нервак по природа, а сега в жегите и двете сме на нож и тя все е недоволна от всичко и примерно вчера, докато ядеше изведнъж спря да яде почна да се тръшка, да мрънка и аз й викам да си избърше ръцете с салфетката(попринцип го прави винаги), а тя нарочно се бърше кухненския ъгъл, скарах й се да не прави така и тя нарочно пак и аз  #Cussing out Накрая я хванах над лактите и я раздрусах от бесове, насила я измих и я оставих да се търкаля по пода и да реве, че тя от дума не се разбира! А за да не я удрям и крещя, така си изкарвам яда, но то и аз се напрягам по тоя начин и бебето сигурно също, затова е лошо, уж магнезия ми беше поуспокоил нервите, ама от жегата пак се възпламениха!  Crazy

# 325
О мами и аз съм същата супер нервна ,ама си го изкарвам на мъжът ми.А той милият само чака да мине бурята  Crazy

# 326
  • Драгоман
О мами и аз съм същата супер нервна ,ама си го изкарвам на мъжът ми.А той милият само чака да мине бурята  Crazy

ХАха, моя по цял ден го няма, нали е на работа, а като се прибере си има работа с ремонти вкъщи, по градината също и чак ми е жал за него в тези жеги не прекръства крак! Вечер ляга и заспива като застрелян! То няма време за какво да се скараме  Laughing

# 327
  • София
За тръшкането ме успокоява само това, че не й се изнервям само аз. ММ като си дойде от работа и тя като започне да му мрънка и на него и да се тръшка понякога и той ми вика - "Тя за 2 часа ме изморява повече, отколкото 8-часовият работен ден. Не знам ти как я издържаш по цял ден". И като ми каже това, колкото и странно да е, започвам да се чувствам по-добре, защото все пак е нещо като разбиране и признание, че и на нас никак не ни е лесно. Simple Smile

# 328
Jen4et012 ми то детето на мама се е метнало с характер, няма да се дава ей така  Grinning  

# 329
Ох, аз за признание ... май не мога да с епохваля. Викам на ММ вчера - днес няма да ходя на работа, много ми е изморително и тежко - макар реално да стоя нон-стоп на стола, защото навън не мога да изляза заради жегата, а и да стоя права дълго почти не ми се отдава.../ Та - викам му на ММ - смятам утре да не ходя да работя ... а той !?!?!  Е, и  как тъй няма да ходиш?! И у нас да си стоиш, по-хладно няма да ти стане, само дето ще ядеш повече! Я сега виж колко си добре - почти не си качила кила.... до края ак оси добре, никва почивка за теб, иначе ще кашиш много килца ....  Embarassed може и да е прав, ама се ядосах ...  Crossing Arms ... очаквах някаква подкрепа, съгласие, одобрение, ама не било

Общи условия

Активация на акаунт