СЕПТЕМВРИЙСКИ мамчета - Тема N6

• 37 157
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
Гащи още не съм купувала, моя приятелка си купи от ДМ, там има, за 6 лв 5 броя, мисля.
Превръзки май на мен няма да ми трябват, от клиниката дават.  Peace

# 676
  • Северо=Западналия край
Като чета е споменавате клизми, катетри и косата ми се изправя.......това ми е най омразния спомен от първия път. Въпреки че бях взела слабително ми направиха и клизма, и до ден днешен това нещо ми е кошмар, щото било задължително /тогава отидох да раждам нормално, но в последствие ме рязаха/, не знам дали преди секцио правят сега клизма. А за катетъра - най добре е да се сложи след упойката, на мен ми  го сложиха преди и ми беше страшно неприятно и болезнено.
На мен днес ми потънаха надеждите за зъболекар, само като ме видяха и оооо ама вие сте бременна!?как ще ви направим снимка, не можело сега, като родя тогава, а до тогава ще ми правят нещо временно подобие на зъби.
Аз съм стегнала част от багажа, взела съм подобни на тези превръзки http://apteka.framar.bg/30004474/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BB%D0%BE% … %BA%D1%81%D0%B8-5, миналия път бях с такива и ми вършеха работа, като се има напредвид че първите два дни не съм била подвижна след секциото. За еднократни гащи се чудя - дали ще са удобни, някой който е ползвал да сподели, от каква материя са и дали вършат работа.

# 677
Не съм стегнала багажа, има още време сигурна съм.  Mr. Green
Еднократни гащи не съм ползвала до сега, но си имам за всеки случай - ако някой е ползвал до сподели. Взех еднократни чаршафи и подплънки за гърди, превръзки за родилки също. Подготвих си нощници за болницата - 3 броя имам, козметика за болницата също имам в малки опаковки, джапанки си купих. И сега се чудя в какво да сложа всичко това, защото после всичко от болницата хвърлям и не нося обратно вкъщи.

Само бебето си вземам.  Joy

# 678
Аз имам една раница на пума и една чанта за плаж от ДМ (като хартиена е, не знам дали се сещате). Една от двете ще е... Crazy

# 679
 от отпуск, quote author=allana link=topic=857580.msg31381029#msg31381029 date=1439394899]
Днес бях при д-р Герганова в Токуда и тя малко ми разби илюзиите за нормално раждане като каза, че след секцио е опасно, ако бебето е толкова голямо, а моето пак е с глава, поне 3 седмици по-голяма от средното за термина си  ooooh! Уж вървеше по-малко от кака си, ама явно е дръпнало на финала. За капак ще е в отпуска и ще се върне 4 дни преди термина ми, ама дали ще я дочакам, кой знае... И се чудя какво да правя, може би трябва да търся друг доктор  newsm78
Румка, ти на кого се спря?
[/quote]

привет, на мен д-р Герганова ми допадна най-много, но се връща на 09,09 от отпуск, а спред нея аз до тогава ще съм родила. Д-р Димитров е другият, който ме впечатли отлично, но той се връща на 20-ти.09, та и той отпада. Затова, ако ще съм в София - Болница Надежда, д-р Ослеков, или който се падне на смяна - тъй като там екип не се избира. Да ти кажа, на мен и тримата ми казаха че според тях ще си родя нормално, е = гаранция не дават, но ...

пиши пак как се развиват при теб нещата. Ако искаш, направи си час за д-р Ослеков в Надежда - той е завеждащият в отделението, и ми каза че колегите му ще се съобразят с неговото мнение дори да не е на смяна. Иначе е много човечен и според мен, разумен и адекватен в приказките си

П.С. Мили мами, май всички сме излязли в отпуска вече - гледам от вчера до днес супер активност - 4=5 странички сме изписали Wink

# 680
Не съм стегнала багажа, има още време сигурна съм.  Mr. Green
Еднократни гащи не съм ползвала до сега, но си имам за всеки случай - ако някой е ползвал до сподели. Взех еднократни чаршафи и подплънки за гърди, превръзки за родилки също. Подготвих си нощници за болницата - 3 броя имам, козметика за болницата също имам в малки опаковки, джапанки си купих. И сега се чудя в какво да сложа всичко това, защото после всичко от болницата хвърлям и не нося обратно вкъщи.

Само бебето си вземам.  Joy
Нищо за родилното не съм приготвила,защото сега трескаво се занимавам с покупки за бебето и за детската стая.eldass ти като мен май имаш време Днес съм на върха на щастието една приятелка ми подари бебешки ленти за глава с едни цветя и направо съм истерясала.Видях едно бебе сигурно на 2мес вчера и беше с такава много сладко ..

# 681
мили мами, аз започнах да стягам багажа, един вид. Днес си купих нощница и хавлия, мисля друга нощница да не купувам, ще си взема които са ми вкъщи. Те са малко за домашна употреба, обаче ми се струва, че без петна няма да се разминат, та .. като ще ги хвърлям после, поне да не давам сега по 12 лв. за нощница. Купих си и хавлията със същото "едно на ум" - по-тъмничка, по-лека и ест. по-евтина.

В събота с ММ и компания ще ходим за кошарка, количка и прочие такива детски работи. Големият ни батко иска той да избере цвета на количката, малкото пък иска то да хареса кошарата .. та ще видим, с толкова много съветници как ще е, и дали аз ще имам право на глас поне за цвета на коритцето за къпане /на друго не се надявам много-много  Wink))

днес излязохме към 10 часа, прибрахме се към 14 часа /пешачката/, и едвам не умрях в жегите. Ама няма кой вместо мен да пробва нощници, тъй че ... ако имате как, спестете си разходките, защото са много изморителни и горещи  #Crazy И за капак - тъкмо се тръшнах да поспя, телефонът звъни ли, звъни - обаждат се да ме питат дали съм родила. Тцтцтц - родата няма търпение. Ма поне да звънят в по-късен час, към 18 да речем, да ме не събуждат .. Wink

# 682
Rumka къде ги тия ношници по 12 лв аз тука намирам само по 25лв някакви турски с копчета за кърмене?

# 683
  • софия
Здравейте момичета не съм писала скоро , вие обаче сте доста активни  smile3525 С мъжът ми правим ремонт и не ми остава много време. Готови сме вече с покупките за бебето само трябва всичко да се изпере и изглади. Аз съм в 36 седмица и след една седмица спирам магнезия , подготвила съм си багажа само обменната карта трябва да си взема в понеделник и ще чакам момента. Напоследък ме обхваща страх за раждането и не спя много добре  Sad В търсене сме на педиатър-една лекарка вече ни отказа така че трябва скоро да се свържем с друг лекар .. Това е от мен общото взето

# 684
Нощница си купих аз за 18 лв в София, точно такава с копченца за кърмене.

# 685
Привет  Crazy
На мен ми стана нещо с мозъка, изглежда. Като блокирала съм. Не мога да мисля, не мога да се концентрирам, просто не знам какво става около мен. Все едно ми е изключено централното управление  ooooh!
Не съм събирала нищо за болницата, само джапанки. Нямам спомен какво друго ще ми трябва. Доколкото помня от миналия път, там даваха нощници и превръзки.
Чета някакви списъци, за да се сетя какво може да ми трябва, но нищо не ми влиза в главата, все едно е на китайски  ooooh!
Купих си едни витамини с Омега-3, дано да помогнат малко на изтерзания ми мозък, че така явно няма да стане работата. С тази бременност не пих абсолютно никакви втамини и явно някое вещество ми се е изчерпало вече.

Добре, че всичко за бебето купих преди да ми спре мозъчната дейност  Laughing Сега само чакам да пристигне.
Всичко, с изключение на раждането, ми се струва лесна работа.

# 686
  • софия
Една позната ми каза че на женския пазар имало някакъв магазин в който има нощници за родилки по 15 лв, тя от там си била взела.

# 687
Една позната ми каза че на женския пазар имало някакъв магазин в който има нощници за родилки по 15 лв, тя от там си била взела.
Здравей мила crispello благодаря за инфото ще търся на женският пазар.
Много неприятно е че нямате педиатър аз нашата я препоръчвам с 2 ръце всички сме при нея ,но зависи то трябва и да му е удобно да я посещава.

# 688
  • София
Като стана на въпрос за бахажа за родилното мога да ви кажа аз какво си бях взела предния път и какво наистина използвах:
- джапанки
- хавлиени кърпи за тяло, лице, ръце
- нощница (чувала съм, че в повечето болници дават; носех си и не съм ползвала, тези, които дават там са чисти, много по-удобни и ги сменяш много често без проблем, според мен няма смисъл да се носи собствена, като няма как да я изпереш, а не можеш да си вземеш 10)
- превръзки (честно казано нощни always ми бяха много по-удобни от тези за след раждане; за естествено раждане момичетата ползваха лигнин и с него май им беше по-добре, в някои болници го раздават като си поискаш)
- бельо за еднократна употреба (лично на мен не ми беше изобщо удобно, ластика ми се падаще точно върху  превръзката на разреза, но пък се изхвърля после направо; и сега съм си взела)
- превръзки за гърди за попиване на кърма (много нужно нещо според мен)
- крем за зърна (с ланолин; аз реших да не си слагам в началото, като ми се разраниха зърната не беше никак приятно, та сега ще си го слагам дори да не ме болят и няма да чакам да се разранят, за да ги мажа)
- кърпи за почистване на гърди (май чико правят такива, използват се преди и след кърмене и нямат нищо вредно; по-добре е да се мият, но може да се случи да нямаме тази възможност всеки път)
- помпа за кърма (обаче на мен ми я донесоха стерилизирана и за малко да не ми дадат да дам изцедената кърма на бебка, че все пак не са я стерилизирали те; трябва да се пита в болницата как стоят нещата с помпите)
- всякакви стандартни тоалетни принадлежности; за баня; мокри кърпички, сухи кърпички и др.
- самобръсначка
- книга, смартфон или таблет Wink

За това се сещам сега, но сигурно изпускам някои неща, а и в различните болници все пак е различно.

# 689
  • софия
Panteryx точно това ни е изискването , освен педиатъра да е добър и да ни е близо. За сега търсим в близките поликлиники,но ще видим  Hug

Общи условия

Активация на акаунт