Боя за коса - Вlond 38 - Клуб на блондинките

• 95 696
  • 727
  •   1
Отговори
# 600
Тъмна ти е косата. Според мен ще стане нивото което искаш, но според мен ти трябва по светла боя, за да стане така както искаш. Това че вземаш светла боя не означава че ще станеш толкова светла. Ще изсветлиш 2 или 3 тона, което е общо взето това, което ти искаш като цвят. Твоята коса е може би 5. Моята е 6 или 7. Аз се правя светло русо с 12 оксидант. При мен 9 в корена дава рижи отенъци. Това само като пример.

С какъв номер се боядисваш? До колкото разгледах на Гарние боите, 10 е най-светлото. Мен това ми е голям страх да не стана рижава. Каквато съм със сини очи и лунички, като някоя скандинавка ще стана Sick Така като чета в предишните страници, от жълтеенето няма да се отърва, но поне рижаво да няма. Grinning Друг страх ми е да не ми опада косата Mr. Green

Благодаря ви за отговорите, надявам се да не досаждам.

# 601
Оооо от сега забрави за Гарниер и тем подобни масови бои!  Peace

# 602
Аз не харесвам боята Гарние. От масовите се решавам да ползвам Вела, последно пробвах 12.0, не изсветлява колкото професионалната. За себе си ползвам Вела Колестон, 10.0 или 10.1, което намеря с 12 оксидант. На първа страница е обяснено как се боядисват дължини и корени при небоядисвана коса. Аз лично не мога да ти помогна със съвет, защото се боядисвам от доста къса коса, която на практика няма дължини.
Лесен и сигурен вариан е да си направиш кичури при фризьор и след месец или два да нанесеш боя, така голяма част от дължините ти ще са изсветлени и ще можеш по-лесно да продължиш изсветляването. Не е задължнително кичурите да са най-светло русото, което може да се постъгне, напротив да са два до три тона по-светли от косата ти, иначе по мое мнение не стои добре.
Не знам как ще се получи ако директно боядисаш дължините и след това корените с боята и дали ще изсветли достатъчно боята. В корена косата се нагрява от топлината на скалпа и изсветлява по лесно, но по дължнините не е така. Нека другите момичета кажат как е, защото аз не съм сигурна.
И моят съвет е да не ползваш боя от Кауфланд. Вземи си хубава професионална боя, има достатъчно мнения в темата. Аз за себе си харесвам най-много Вела Колестон, косата ми няма изсушаване след нея, не се налага постоянно да ползвам балсам и предпочитам да инвестирам в по-скъпа боя, отколкото в маси за коса и други продукти, които да възстановяват косата ми. Мисля че момичетата тук ползват и други бои, предполагам са доволни. Не досаждаш, спокойно.

# 603
  • Чукарландия
Не знам дали има други фенове на розовата коса освен мен 😃 Но да се похваля какво натворих преди малко и много ми харесва резултата 😍
http://www.prikachi.com/images/417/8558417n.jpg

Алис, супер е цвета! Hug
Как го постигна?

# 604
  • В полите на Пирин планина
ellie& , доста ти е тъмна естествената коса и трябва някаква силно изсветляваща, да кажем 10-ка или нагоре с 9% оксидант на първо време. Изсветлена вече коса може да се тонира с тониращ балсам, ако отенъка е неприемлив. Има и бои с коректор вътре за убиване на нежелани отенъци.
От масовите бои точно 10-ките на Гарние Олиа изсветляват доста силно.
Иначе мога да ти препоръчам Лакме Collage - http://www.zlatnaribka.com/boya-za-kosa/boya-za-kosa-lakme/LAKME-COLLAGE или Макадамия - http://www.zlatnaribka.com/boya-za-kosa/boya-za-kosa-macadamia/s … atural-oil-100-ml

# 605
Не знам дали има други фенове на розовата коса освен мен 😃 Но да се похваля какво натворих преди малко и много ми харесва резултата 😍

Алис, супер е цвета! Hug
Как го постигна?
Старгейзър бейби пинк, разредена 1:1 с балсам за коса 😊

# 606
  • Чукарландия

Алис, супер е цвета! Hug
Как го постигна?
Старгейзър бейби пинк, разредена 1:1 с балсам за коса 😊

Нищо не ми говори това, боя за коса ли е или коректор някакъв? Може ли линк?
А балсамът какъв е: обикновен или оцветяващ? Hug

# 607
http://www.natamno.com/products/БОЯ-ЗА-КОСА%2C-STARGAZER%2C-BABY-PINK%7B47%7DБЕБЕШКО-РОЗОВ-ЦВЯТ-.html
 Ето я боята, безамонячна семи-перманент се води. Балсама е някакъв Арома най-обикновен от два и нещо 😊

# 608
  • Чукарландия
http://www.natamno.com/products/БОЯ-ЗА-КОСА%2C-STARGAZER%2C-BABY-PINK%7B47%7DБЕБЕШКО-РОЗОВ-ЦВЯТ-.html
 Ето я боята, безамонячна семи-перманент се води. Балсама е някакъв Арома най-обикновен от два и нещо 😊

bouquet

# 609
Според мен 9 оксидант ще ти е слаб. На мен ми идва слаб а косата ми е по светла.

# 610
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Отзиви за боя Макадамия,доста ми допадна изсветляващата серия?Принципно съм си взела Гарние |Есеншъл,утре ще дам отзиви.

# 611
Ели здравей да се включа и аз с един съвет Simple Smile
Косата ти е много хубава в момента  Heart Eyes помисли си добре дали искаш да станеш блондинка ,защото после е още по трудно да си върнеш естествения цвят на косата.
Ако си решила сто процента според мен вземи си една силно изсветляваща , приготви се да видиш един резултат който няма да ти хареса и после започваш с тоновете които искаш да постигнеш , като тогава наистина трябва да си вземаш хубави бои.По скъпички са ,но си заслужават  Peace
А ако искаш да се получи с няколко нюанса ,според мен трябва да си потърсиш добър фризьор.
Късмет ,дано бързо да получиш желания цвят  Praynig

# 612
Здравейте отново, благодаря много за мненията ви! Hug bouquet
Извинявам се за чаршафа, който се получи,ама като новак искам да кажа всичко, което си мисля Mr. Green

Доста е объркващо за някой, който не се е сблъсквал с бои за коса до сега Mr. Green
Момичета, аз не искам да ставам светло руса, сигурни ли сте, че най-светлото русо с оксидант 9 и нагоре няма да е много силно?
Взех сега да се замислям да не стана така: цък
или така цък
или цък
В темата пишеше някъде също, че боите на Вела са много агресивни (не помня чии пост беше това). Между другото за това, че ми е "доста тъмна косата" - не знам дали е от снимките, от настройките на монитора, но от всичките ми приятелки с кестенява коса, моята е най-светла, има златисти оттенъци. Може би от светкавицата изглежда по-тъмна, но определено не ми е тъмно кестенява косата. Simple Smile
Като споменахме за рижавите оттенъци при нанасяне на руса боя, мислих си дали не се получават от това, че не се постига русо постепенно чрез наслагване, а изведнъж се нанася много светла боя и с миенето като се отмива русото става нещо средно между русо-кестеняво, т.е. рижаво Thinking това са си само мои предположения, де Mr. Green
За кичурите и фризьора - в момента не съм в Сф и ходих на един фризьор тук за консултация (уж много хора ходят при него), но въобще не останах доволна, с ченгел му вадех думите... не мисля, че някой туй ще успее да ми направи нито кичури, нито боя. Показах същата снимка на фризьора и той предложи да ме боядиса с "бежово русо" с боя Алфапарф, ноо... мисля, че нищо няма да се получи, защото самата боя е много тъмна и май сама ще се спасявам.
И не на последно място, Артемис, благодаря за съветите Heart Eyes много мило мнение

П.П. каква е разликата между "перлено" и "пепеляво" (ash)? гледам, че и двете ги има и търсих реални снимки преди-след, но аз разлика не виждам между двете newsm78

ето цветове, които ми допадат:
цък
цък
цък
цък
цък

# 613
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Последните две снимки ги правя на балеаж????Аз днес се направих с Гарние 111 и съм много доволна от резултата.Ще продължавам със този цвят.

# 614
  • В полите на Пирин планина
ellie& , дай тогава примерна снимка, която се доближава максимално до твоя естествен цвят, за да търсим решение за боядисването.

Професионалната боя на Вела - Колестон перфект е сравнително щадяща, не е силна боя. За масовата Вела, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт