Забременели след инвитро - тема 12

• 45 030
  • 724
  •   1
Отговори
# 255
Аз малко извън темата , но може ли да помоля мамите с близнаци да споделят на какви колички се спряха ? Знам , че има отделна тема , но там никак не са активни , а аз колкото повече гледам количките , толкова повече се обърквам и раздвоявам.... Уж се спирам на нещо , но после си казвам .... , че нещо друго ще е по добре и така до безкрай  Mr. Green

# 256
Дани, честито мамче !!! bdbaloni Ама поозори те мечо Емил, но ти си се справила прекрасно  newsm44
Да минава бързо дупето  Joy Joy , скорошно изписване.

# 257
Здравейте момичета,
Днес ми е 40-ти ден след пункцията и днес видяхме две тупкащи сърца  Simple Smile Не смея все още напълно да се зарадвам понеже от две седмици имам кафяво зацапване, което от време на време се засилва, от време на време спира. Две седмици съм в леглови режим, пия нош па ,утрогестан и фолиева киселина. Моят доки ме предупреди, че има вероятност от спонтанен аборт и много да си почивам.От днес сменям утрогестана с дуфастон понеже от утрогестана ми става лошо. Предписаха ми и инжекции папаверин и витамин огестан. Вие имахте ли такова зацапване и след колко време мина при вас?

# 258
shiny1, честито  Hug Мисля, че ако не 100% поне 95% от момичетата бяхме със зацапване, задържане в болница и така... не се притеснявай, всичко ще мине чудесно до края. Слушай както ти пее радиото демек доктора Grinning и всичко ще е наред Simple Smile

# 259
shiny1, честито  Hug Мисля, че ако не 100% поне 95% от момичетата бяхме със зацапване, задържане в болница и така... не се притеснявай, всичко ще мине чудесно до края. Слушай както ти пее радиото демек доктора Grinning и всичко ще е наред Simple Smile

Хехе, благодаря, дано всичко да е наред ☺

# 260
shiny1 Честито и от мен ! Пожелавам ти всичко да върви леко и по вода и на термин да гушнеш 2 прекрасни бебчета  Hug
Аз честно казано не съм имала никакви зацапвания , но моят съвет е да почиваш активно и да сведеш физическата активност до минимум ! Вярвам , че това много ще помогне на мъниците да се закрепят здраво за мама Simple Smile

# 261
  • При вещиците
Шайни1, честито и пази леглото и изпълнявай заповедите на док. Нямаш избор. Слава Богу до сега съм нямала никакви зацапвания и течения  Praynig
Хайде, момичета споделяйте за колички било то близнаци или не. Аз съм ей така   #Crazy за количките. Тъкмо си кажа-ето това е, не излиза че не....

# 262
Дани честита радост!!!Браво ,наистина си героиня  bouquet .Пинки-стискам палци Praynig Шайни ,споко,пази леглото,пий си лекарствата и мисли положително.Всичко ще е наред Praynig.И аз минах през това със зацапването(даже си беше ярка кръв+съсиреци).Благодарение на адекватната намеса на моя лекар и моето послушание ,разбира се-всичко е наред  Grinning

# 263
  • Живее на Луната
Лили, според моя скромен рисърч по темата много се коментират марките Jane, Peg Perego и Musty. Те са оптимални като качество/цена. То зависи и ти какво точно търсиш, но можеш да ги разгледаш в нета. Абе то си е цяла наука това  Laughing

# 264
  • Русе
Дани честито.
Браво добре сте се хранили
  bouquet  bouquet  bouquet

Shiny 1 действително повечето тук минахме през различни зацапвания,
но слушай доктора и почивай повече и всичко ще е наред.

# 265
Лили, ако няма да я разнасяш насам-натам в кола, мога с цяло сърце да ти похваля нашата количка Emmaljunga. Заема ми кажи речи целия багажник (той не че е много голям на Яриса hahaha )

# 266
Честито, Дани!  HugТи си истинска героиня - браво за избора ти да родиш естествено, въпреки че Мечо  е пораснал толкова. Хубавото е, че сега си имаш направо бебе на 1-2 месеца. Желая ти бързо възстановяване и скоро да се гушкате!
Стискам палци и на Пинки /всъщност раждането вече трябва да е минало при нея или...?/
Шайни, прави каквото ти е казал док и всичко ще е наред.
Естлар, относно естественото - то много малко остана такова в днешния живот. Нито храната, нито въздухът са същите отпреди 100 години, но тук става въпрос да не започваме с шепите лекарства още от зачатието на детето. В този смисъл съм за "повече естествено в изкуственото", хаха...
Не съм адвокат на Сигридов - в крайна сметка само веднъж съм била при него. И аз не харесвам това , че така плюе по "Надежда" и в частност Стаменов, но може би е по-емоционален и егото му е по-голямо. Не искам ни най-малко да подкопавам вярата ти в екипа на "Надежда", защото без доверие в лекарите сме загубени. Лично моето малко се поразклати. Върнаха ми 2 ембриона без да ме предупредят, че ако се хванат и двата, шансът да износя 2 бебета с Хашимото е почти нулев /вече трима доктори ми го казват/. Обикновено падали и двете в 5-6 месец. Признавам, че в началото тъгувах за отпадналия ембрион, а сега се оказва, че си е чист късмет. Другото, което ме потресе е, че в "Надежда" енергично ми препоръчаха да направя амниоцентеза, а се оказа, че с тази кръв в околоплодния мехур /която само Сигридов видя между другото/ 100 процента щях да си изгубя бебето. Винаги ще бъда благодарна на д-р Ташков, че настоя и Сигридов да ме види. По въпроса за етиката - не съм дъщеря на лекар, но ако е неетично да говориш срещу колега пред пациентите си, то е 100 пъти по-неморално да им прилагаш лекарства с неизследвани докрай ползи и вреди за бебетата, просто за да си вдигнеш рейтинга. Това вече направо си е подсъдно. Отношението към пациентите и условията в "Надежда" обаче са отлични, затова не тая горчивина към болницата. Не ми пречи да съвместявам благодарността си и към Персенска, и към Сигридов - нищо, че са от противоположни лагери. В крайна сметка истината винаги е по средата. С това смятам да сложим край на темата "За и против Сигридов" и да се върнем към позитивния дух в тази група, която я отличава от повечето в "БГ мама". Желая на всички нас да родим едни здрави, сладки бебоци, защото поне едно е сигурно - всички те са много чакани и искани.  Peace

# 267
 Честито Дани   bouquet много радост да ви носи голямото момче  Hug
 Шайни,  търпение и вяра   Praynig Hug

# 268
Честито, Дани!  Да ти е жив и здрав Мечо, много му отива името!

shiny1, поздрави и на теб! Не се тревожи, докато зацапването е кафяво. Дребосъците са борбени Simple Smile

# 269
Честито Дани! Да е жив и здрав хубав Мечо  newsm59  bigdance2

Аз съм добре. ФМ мина добре. Сега чакам с нетърпение първата ЖК.

Общи условия

Активация на акаунт