До вчера мама бе с тумбаче, а днес на ЮНЧЕто стяга погача.

• 48 483
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Elle, бързо оздравяване!   bouquet
Момичета, помагайте Sad Моята беба няколко дни задържа едно и също тегло. Тъкмо бях решила да не я меря вече на всяко хранене , но след тези показатели се притесних и започнах да я тегля- яде по 70 мл на хранене, половината на препоръчваните 130 мл. След седмица ставаме на 3 месеца. Опитвам се да се успокоя с това, че след нахранване е спокойна, като изключим че ме бута и дори крещи, ако се опитам да и предложа още храна. Иначе ака по2-4 пъти на ден, гука си. авсе пак смятам, че яде крайно недостатъчно и се тормозя. Ще опитам на следващото хранене да изцедя и да и дам с шише, друго просто не се сещам, ако имате идеи -помагайте.  Cry Не мога да си обясня как предпочита юмрука си или биберон пред гърда, къде отиде мита, за бебетата, които ползват майките за залъгалка....

# 646
  • на пясъка при черупките от миди
Привет, милички!
Не съм ви чела, влизам само да кажа, че няма да мога да подготвя новата тема, защото съм в болница вече 10 дена и ще остана поне още седмица. Ако има някой възможност да я подготви.
Хубав ден на всички  Heart Eyes!

Еллле, оправяй се, изчаквах да кажеш добра новина! Всички стискаме палци  Hug

Пилешко, ти новата тема ли ще правиш? Аз тогава ще подготвям за следващия юни темата.
Пилешко, можеш да събираш предложения за заглавие и да направиш, поне така действахме досега  Peace

# 647
Mrs Fiore, кажи като пуснеш новата тема. Heart Eyes

Последна редакция: чт, 10 сеп 2015, 19:11 от Немезида

# 648
  • на пясъка при черупките от миди
Ама разбира се! И за нея приемам остроумни предложения за заглавие  Peace

# 649
Фиоре, ако си започнала да я правиш ти, не искам да ти отива труда на вятъра. Просто предложих : )
Иначе предложенията за заглавие са задължителни : )
Даже ще започна с моето - Юнчето сладко, щедро раздава усмивки на мама и татко.

цветка, моето магаре яде различно на всяко ядене. Сега гледам дневника - 90, 75, 135, 80, 115, 140, 80, 60, 105, 65, 110 - произволно погледнах някъде из последните дни. Реално като сметнеш цялото количество за деня, не е фрапиращо по-малко, тъй като на някои хранения яде повече, което компенсира предишните с по-малко количество. Ако искаш засечи няколко дни как се движи с количеството. Аз бях говорила с педиатъра по този въпрос, но беше скоро след ваксините и тя ми каза, че е нормално да яде по-малко, но в събота сме на следващите, месец мина, та пак ще попитам. Но щом детето пълни гащите, усмихва се и изглежда добре - гледам да не се притеснявам излишно : )

# 650
Ел, надявам се, че каквото и да е скоро ще мине и ще всички ще сте заедно и здрави в къщи. И ние се отчетохме с първи болничен престой тия дни, щях да изперкам, защото ми беше за първи път да съм в болница. Изпращам ти позитивна енергия и пиши като се приберете!  Heart Eyes

Цветке, колко пъти дневно яде? Педи ме е предупредила да не меря всеки ден, защото може и да е минус 20-30гр и да се шашна. Отделно, че някои деца качват на веднъж по 100гр примерно, а не всеки ден по 20.

# 651
Еллле, не разбрах дали си сама в болницата, с Мишето или с батко и, но пожелавам скоростно оздравяване и възстановяване. Дано не е нещо сериозно. Стискам палци да се включиш скоро с добра новина.
Пилетта - За хремата не разбрах въпроса - какво краве мляко? newsm78 Иначе аз чувам хъркане в нослето на фъстъчето, не зная дали е перманентна хрема или физиологична особеност. Някои дни го чувам доста, други изобщо не, но досега отпред не са текли сополки.
Чувалче 100% за.
За яденето - Илияна, Цветка,когато при мен намаля кърмата се справих с т.нар. ваканция за кърмене и за два-три дни се оправиха нещата. А бебчо ти отказва гърдата, защото намалява струята на млякото. Устата на бебето е свикнала на шишето и затова не му харесва. За съжаление не мога да дам съвет. Хубав, макар и дъждовен ден.

# 652
Не съм ви чела от месеци тук. Ама да се запиша Wink

# 653
Sisonder, сама съм, мила. Аз съм болната за щастие.
Скрит текст:
Както си бях здрава изведнъж ме нападна някаква рядка болест на периферната нервна система. За 1 седм от здрав човек станах труп. Сега съм на легло, все още не мога да ставам. Хубавото е че болестта е лечима и ще се възстановя напълно, макар и бавно.
Ако мога да помогна нещо с подготвянето на темите, пишете ми.

# 654
  • София
Elle, изпращам ти положителна енергия и  Hug . Бързо възстановяване ти пожелавам.
Утре сме на консултация и ваксина - Яна става на 3 месеца.
Предложение за заглавие на новата тема: 1. Малко Юнче лятото изпраща, щедро беззъби усмивки раздава.
2. Миналата година две чертички, този Септември две очички в къщи блестят като звездички.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2015, 16:02 от aYnaT

# 655
  • София
Elle, радвам се, че всичко ще се възстанови напълно  Hug Стискам палци само да е по-бързо.
Пилешко, до скоро и ние бяхме с плаващи дози на хранене, основно към 100 ядеше на порция. Няколко дни реших да си дам почивка от тегленето и стана тя.... Днес нощното хранене и това в 6 не ги теглих, но следващите бяха 70-90-50. За последното минаха точно 3 часа и като я сложих на гърда минсе хилеше и гукаше сякаш не ме е виждала. Исках да и дам изцедено,чзащото втората гърда я отказа с крясъци, но докато изцедя тя заспа.
Jana Ina, различен брай са ни храненията, вчера опитах да направя 8, слагах я на 2,5 часа. Имала е дни с по 6, но най-често са 7. Но и 8 да са 8х70= 560 мл, доста малко са..
sisonder бебка не е свикнала с шише, дос ега съм и давала чайче или кърма  до 10 пъти от раждането общо. Може и слабата струя да е проблем, но не е основния, защото отказва категорично да опита от втората гърда, където поне в началото би следвало да има дебит.  Peace
Дано да е временен период, благодаря за подкрепата!

# 656
  • athina
ЕЛЛЕ-МНОООООООГО  Hug И СТИСНАТИ ПАЛЧЕТА ЗА БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ.ДАНО ВСИЧКО МИНЕ БЪРЗО И БЕЗПРОБЛЕМНО.ПРЕДСТАВЯМ СИ КАКВО ТИ Е ДАЛЕЧ ОТ ДЕЧИЦАТА ТИ,НО НАЙ-ВАЖНОТО Е ДА СЕ ОПРАВЯШ.ИМАЛА СЪМ ПРОБЛЕМ С ПЕРИФЕРНАТА НЕРВНА СИСТЕМА В СЛЕДСТВИЕ НА ТОКОВ УДАР И ЗНАМ,ЧЕ ИЗИСКВА ВРЕМЕ И ТЪРПЕНИЕ ЗА ДА СЕ ВЪЗСТАНОВИ ЧОВЕК.КУРАЖ И ДА ЗНАЕШ,ЧЕ ВСИЧКИ СМЕ С ТЕБ.

# 657
Ел  много се натъжих като прочетох......стискам ти палци и от все сърце ти пожелавам бързо да се възстановиш....много целувки и прегръдки ти изпращаме с мишлето.

Ние с принцеска днес бяхме на ваксина....едно е сигурно - каката вече няма да я водя с нас толкова лошо и стана чак цялата се разтрепери като зарева беба! Да се чудиш кое да успокояваш!

Фиорче нямам предложение - нещо съм блокирала, но с нетърпение ще чакам новата темичка.

# 658
Здравейте момичета,

не съм чела пт 2-3 дни. На кратко за това което прочетох до тук.
за чувалчетата- ползвам го от месец. Много е удобно. Слагам го кога как дойде- вече заспал, незаспал..
за обръщането-от гръб по корем се обръща от 2 седмици. На 3 месеца и 10 дни е. Непрекъснато се обръща и се ядосва, защото още не може да пълзи.
днес за първи път се събудих с буца в гърдата. Имах т.н. блистер-запушено каналче отпред на зърното. С помпата и на ръка нищо не стана. Моята появичка регулира всичко за 5 мин Simple Smile
в количката не плаче, но когато е гушнат единствената работеща поза е на рамо-като перископ на подводница е Simple Smile
за сега това от мен дами Simple Smile връщам се да чета

# 659
Мила Ел, точно за теб си мислех, че отдавна не си писала... Много прегръдки  Hug Дръж се! С теб сме! Дано всички неприятности много скоро да са само спомен  Praynig Praynig Praynig

Гаргамелка, браво на мъничкия герой  Heart Eyes

Ето едно предложение за заглавие: Юнче смее се и гука и за мама няма вече скука  Simple Smile
А ето и за следващите юнчета  Wink: Две чертички през септември значат юнски бебчета засмени,  сбъднали мечти големи Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт