До вчера мама бе с тумбаче, а днес на ЮНЧЕто стяга погача.

• 48 483
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Момичета,видях че има сокчета за 3м бебе ,та взех на моята от ябълка. По колко да и даваю,знам чр е според месеците-3м-30мл на ден. И колко време преди да взема от нов плод

# 676
Ами не ми се струва необходимо при тези температури да обличам боди,панталон,чорапи,яке,шапка и да е завит с дебело одеало и покривало за крачета на количката,както повечето бебчета дето виждах тези дни #CrazyЧе зимата какво ще правят?
Аз такива виждах още юли месец. На първа разходка го изкарах по къс ръкав, тънки панталонки и чорапки, навън беше 38 градуса - махнах панталонките. Та видях две майки бутащи бебчета завити с одеялце, имаха си шапки и бяха с покривалото на количките. Чудех се аз ли съм луда или те. Grinning

# 677
Ами ако ба детето му е студено как ня а да го обличаме.Аз познавам по ръчичките и нослето-ако са студени я обличам!

# 678
  • на пясъка при черупките от миди
Мили мами юни 2015, пуснах темата за мами юнки 2016. Все още е в процес на напудряне и разхубавяване, но да си имат новите мами първото местенце Simple Smile

Мами Юнки 2016

# 679
Здравейте, следя ви още от първа тема.  Имам си прекрасно момченце на име Никола. Роден е на 05.06. Реших днес  да се включа заради темата с обличането. Аз също обличам мъничето ми както съм облечена аз,а не съм от топлолюбовите. Не знам защо е този страх да не настинат бебетата. Те не се потят и не могат да регулират температурата си. Много  бебета се претоплят. Навсякъде пише че студени ръце и крака не са показател, че на бебето му е студено. Желая  на всички здрави и усмихнати дечица😊

# 680
А кое е показател,какво трябвя да се случи да посинее ли??

# 681
Ел, бързо оздравяване ти пожелавам! Дано скоро всичко това за теб е неприятен спомен!

Mrs Fiore новата тема е много сладка (дори и още ненапудрена)  Wink

за обличането -до 4 месец вкл е нормално ръчичките и крачетата на бебетата да са по-студени. Това е защото все още не им се оросяват добре.Затова не са показател дали му е студено на бебчо. Единствения показател е нослето. Аз също съм в чуденка как да обличам Алекс, но гледам да не е мн навлечен за да не се изнежва. Горе -долу колкото съм аз облечена.До сега не сме имали ден, в който да не е излизал поне за половин час. В студените дни вкъщи (около 22-23 градуса) боди потник и дълго ръкавче,дълъг панталон. За навън (около 18 градуса) добавям още един памучен ръкав,тънка памучна шапчица и тънко одеялце.В града на съпруга ми е до планината и има студен полъх почти постоянно та слагам и протектора на количката.

За захранването -моето педи е на мнение,че щом е на кърма се отлага до 6 м.Но някой беше писал, че стомахчетата преди 6м не могат да усвояват друга освен млечна храна.Честно казано съм склона да вярвам,че е така. Навсякъде в захранването започва от 6-ти месец,само в БГ все още предлагат по-рано. Все пак всичко е въпрос на личен избор,не виня никой, кой както прецени  Simple Smile

Приятна събота и неделя!
До колкото разбрах ни очаква още една топла седмица-пожелавам ви да успеете да се възползвате!

# 682
Момичета да ви попитам дали е нормално - в четвъртък бяхме на ваксина и й биха и в двете крачета,а  сега като  й пипам крачетата на едното има топче...да се притеснявам ли?

# 683
Здравейте дами   bouquet

Малкото ми котаче днес става на 3 месеца  Heart Eyes
По този повод бяхме на доктор : (
Сложиха ни пневмококовата ваксина, шествалетна - йок, следващия път ако има.
За сега е спокойна, надявам се да мине по-леко от предния път.
Иначе е добре, расте нормално. Педиатърката каза, че тъй като е изцяло на АМ може да започна да захранвам полека лека със зеленчукови пюрета. В голяма чуденка съм. Вижда ми се твърде рано, но от друга страна съм съгласна с мнението на лекарката, че със сигурност пюрето от картоф е по-истинско от млякото : ) И въпреки това, като че ли клоня към изчакване поне на 4ти навършен месец ...

aYnaT, ние за сега храним по 6 пъти на денонощие, с 6 часа и половина пауза. Но ми се струва, че вече ѝ е често, тъй като на моменти няма особено желание да яде и яде по-малко. Та, в тоя ред на мисли, звучи ми съвсем ок вашето положение. Даже на кутията с АМ пише още от края на втори месец по 5 хранения дневно.
Излизаме си ние, само я обличам малко по-сериозно : )

Dillzz, при нас е същото положение, ядосва се, бута шишето, та мога да кажа, че вода не пие. Предлагам ѝ често, но не ще хич.

Toni92, заяждането ти е излишно. Всички си имаме свои разбирания, които са различни и считам, че е редно да уважаваме решението на другите!

kokona777, нормално е, не се притеснявай. Може да направиш компрес с риванол, той ще помогне да се разсеят по-бързо тези топчета.

Да им е честита темата на Юнки 2016, да я напълнят с много бебчета : )
В тоя ред на мисли, нашата темичка също е готова ... остава само да видим как да пусна анкета, че да изберем заглавието : )

# 684
  • София
Гери, в Горна Баня водим малката - да... казаха, че тортиколиса ще се оправи до месец - два и няма нищо страшно....съвсем в началото е...добре, че беше таткото та да види, че нещо не е нормално да си държи главата само на една страна - аз си мислех, че понеже е малка и за това... както и да е като не сме в Горна Баня и подпирам главата с възглавница и ефект има - сега от време на време върти и на дясно..
Моето бебе е на горната граница, така че докторката каза след 6м захранване... сега я пробвам да папа на 4 часа, че нещо само се дърпа и плаче от гърдите ми, а всичко е ок с кърмата ми... явно не гладна просто!!
Иначе и аз съдя по нослето дали й е студено, че много ме е страх да не я навличам твърде много ... Rolling Eyes

# 685
  • на пясъка при черупките от миди
Момичета да ви попитам дали е нормално - в четвъртък бяхме на ваксина и й биха и в двете крачета,а  сега като  й пипам крачетата на едното има топче...да се притеснявам ли?

Коконче, обикновено става топче при ваксините. Още с първата ваксина в болницата усетих топче в раменцето, а сега и вкрачето. Марля с реванол помага да се разсее по- бързо.

За обличането - обличам я като мен. Разликата е в по- студените дни - одеалце в количката и шапе, ако ще я изкарвам извън количката. Винаги обаче с чорапки - може да са най- тънките на света, но да има. Имам особено мнение за момичетата и крачетата им. Не слагам само, ако сме на плажа например.

Моята малка упорита мома сега ми прави кърмаческа стачка вече почти седмица и се побърквам. Много ми е трудно да цедя - така и не намерих помпа, която да сработи с моите млекодайни - вече три марки с три различни накрайника не стават....Мисля днес да ходя да видя Медела- че те поне предлагат човек да закупи различни накрайници  Tired

gergamelka, благодаря ти Blush обикновено се старая много повече, ама сега с малкото човече все бързааааам. Тъй де, от време на време ще си я пудря и като пиша новите бремелинки също Simple Smile Дано тази година повече, че пак като гледам статистиките за раждаемостта  Cry

Пилешко, помоли някой модератор да пусне анкетка, че автор на тази тема е Еллле и само тя може, а не знам дали и доколко чете  Peace

# 686
Благодаря ви за отговорите мами Фиорче и Пилешко..само да се събуди и й слагам риванолчето!😘

# 687
  • Пловдив
Не пиша често, но се опитвам да следя.
При нас е горе долу добро еднообразие.
Яденето - кърма на 3-4 часа, а през нощта пауза 6 часа.
Акането - няма, няма 3-4 дни и после, като започне фаза... по 2-3 големи оплесквания на ден 2-3дни така и после пак няма, няма.
Обличането - 1 боди с дълъг ръкав, дълъг крачол и чорапи или боди с дълъг ръкав и чорапогащник /малко повече от мен/ няма втори кат дрехи, няма жилетки, якета, шапки, няма и завивка, защото я изритва, освен ако не спи.
Краката не са показател дали и е студено, почти винаги дори обути краката са студени.
Тони 92 -  Предполагам, че си родена 1992, т.е. си с 10 години по-малка от мен, но без да целя да те обиждам май доста залиташ по "бабешки" практики.
 Първо за храненето с кисело мляко - защо беше необходимо. Знам какво е човек да не разполага с много финансови средства, но има и по евтини адаптирани млека. Аз кърмя, но знам например, че има мляко на Ганчев за 10 лв. кутията, което си е евтино пред други по 30 лв. Храненето с краве мляко си е риск - има много деца с АБКМ. Лактозата може да има доста силен слабителен ефект. Купешкото мляко е с неясен състав, а купеното от фермери може да е от животни третирани с антибиотици. Може би вие гледате животни и сте сигурни в млякото, което би било най-добре.
Второ безсмисленото и безпочвено заяждане за обличането.
Пълно е с информация и всеки може да се запознае с многобройни съвременни публикации за бебетата и децата. Колкото повече четеш, толкова повече можеш да подбираш от прочетеното и съобразявайки се с личното си мнение да постъпваш най-правилно. Не е най-правилно обаче да се движим само на база "баба ми и майка ми мен така са ме отгледали". Света е вече малко по-широк и трябва да сме по-отворени за нови неща, които понякога може би са и добри.

# 688
Ами ако ба детето му е студено как ня а да го обличаме.Аз познавам по ръчичките и нослето-ако са студени я обличам!
Индикатор е вратлето отзад. Бебетата нямат добро оросяване на крайниците и затова студени ръчички не са критерий за измръзнало бебе.

# 689
  • където ми е най-добре
Здравейте и мен. Надявам се да приемате нови попълнения. Родих първото си дете на 21 май, а термина ми беше на 1 юни. Малкият се размина с детски празник и рожден ден "2 в 1"  Sad . Малко закъснях с включването тук, но лесно ли се изчита толкова много материал и носталгично преминах отново към бременност за да си припомня и тогава "как беше". Та... на 21-ви Джан ще стане на 4 месеца, на 21-ви ще стане 1 година от  EFP
По повод захранването - храня го само АМ 5 пъти на ден по 200мл. /по-малко няма шанс, повечко няма да откаже/. Педиатърът ни (е "от старото поколение", и мен ме е преглеждала даже) каза, че за захранване можем да говорим най-рано 5-ти месец. До тогава само мляко. Няма сок няма пюре, нищо освен вода и АМ.

Общи условия

Активация на акаунт