Резултати от изследване за Токсоплазмоза

• 1 902
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте, бременна съм в 14 г.с. с близнаци. Пуснаха ми изследване за токсоплазмоза IgG/ELISA/- 5.8 излезе положителен. След него и са сегашна инфекция IgM/ELISA/ - 0.10  не пише нито "+" нито "-", а се пада в някаква СИВА ЗОНА защото е над 0.08 и по-нисък от 1.1. А над 1.1 е положителен. Лекарката ми каза, че ще ме прати на паразитолог. Каква е тази сива зона нали не е положителен все пак, има ли опасност за плода така?

# 1
Най-добре ще е наистина да се консултирате с паразитолог. Вероятно ще повторят и изследването.
Паразитологът ще прецени кога е станала инфекцията с токсоплазмоза и какъв е рискът за бебетата.
С резултат в сива зона има известен риск. Стискам ви палци всичко да е наред! Peace

# 2
Здравейте, може ли да ми кажете какво точно е изследването за Токсоплазмоза. До колкото знам е по кръвни резултати, но не било много сигурно. А и точно какви пари ви излезе самото изследване, защото на мен ми дават различни цени на различни места. Надявам се всичко да е наред с вашите резултати и да не са засегнати близначетата  Hug . Благодаря предварително  Peace

# 3
Кръвно изследване. Изследват "Имуноглобулин G "- да се види била ли си някога инфектирана и имаш ли изтраден имунитет срещу инфекцията.
" Имуноглобулин M " - показва в последните 6 месеца дали си се заразила и имаш ли я в момента.

Първото изследване ми беше по ЗК е платих само 2.90 лв такса, а второто без да е по ЗК платих 18.90лв.

# 4
Кажете, моля, какво става при вас?

# 5
Ходих при паразитолог и там ми казаха,че инфекцията е стара и няма опасност за бебетата.

# 6
  • София
Токсоплазмозата е опасна в първите три месеца от развитието на бебето и то само ако е станала, докато жената е бременна.  Преди това не е проблем, даже е хиляди пъти по-добре, защото жената вече има имунитет, не може да се зарази повторно и няма никакъв риск при следваща бременност

Общи условия

Активация на акаунт