Енгин Акюрек в „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 314

• 58 729
  • 731
  •   1
Отговори
# 645

Свети  Two Hearts  Мариянка   Two Hearts

Направи ми впечатление, че в последния епизод във всички кадри Енин/Йомер беше невероятно красив. Искам да кажа, че той изобщо си е красив, но понякога го гримират отвратително, а сега изглеждаше много естествено.

Чисто и просто май Енгин подмени "Йомер"  на много места ...  особено на сватбата. Имаше моменти сякаш гледах не  "в кадър", а "зад кадър"... Grinning

Мартичка, Hug, много се радвам, че си го усетила и ти. И аз мисля, че тук на много места гледахме Енгин, в чист вид, а не героя. Между другото, имах същото усещане много серии назад, когато бяха в Рим за втори път, в ресторанта за рождения му ден. Може и да си въобразявам, може Енгин да е станал още по-добър (нима е възможно това newsm78), и играта да е била прекалено внушаваща и истинска, но такова ми е усещането и това е. Точно за това се радвам на поста на Марта, значи не само аз съм го усетила във финалната серия.

# 646
  • София

Чисто и просто май Енгин подмени "Йомер"  на много места ...  особено на сватбата. Имаше моменти сякаш гледах не  "в кадър", а "зад кадър"... Grinning

Абсолютно същото си помислих и аз, направих асоциaция с държанието на Енгин на прощалното парти на KPA   newsm10

# 647
 newsm78 Искате да кажете, че Енгин е забравил за Йомер по време на снимките? И не е играл, а се е държал като себе си?  Shocked
Извинете, но това е подценяване на професионализма на Енгин. Не мога да се съглася.

За мен Енгин умишлено наблегна на привързаността на Йомер към девремите по време на сватбата с многото погледи към тях, които сякаш казваха: "Това не е краят, не е сбогуване. Засега целта ми е постигната."
Скрит текст:

Той и други податки направи за това, че Йомер не е съвсем "покорЕн" от синьорината - малко преди да падне на колене, лицето му изразяваше "Е, добре, и това ще направя, щом е нужно, не че много ми е приятно и много го искам...",

а когато Елиф започна с обвиненията си за "вмешателството" му в делата на възрастния съсед по дюкян, също имаше един момент, в който лицето на Йомер говореше "Тепърва ще видим кое-как, синьорина"...

като при това направи "онзи номер" - поглеждане в окото на камерата, на зрителя.

Искам да кажа, че Енгин намери начин да покаже, че Йомер не се е превърнал в мъжа под чехъл, за който синьорината си мечтае. Това вече отговаря на образа на онзи комисар, който гледахме в продължение на година и половина и в 53 епизода, разтегнати с множество манипулации и мъчения с цел "превъзпитание" на Йомер. Тоест, Енгин си разработи образа така, както той го вижда. И намери начин да запази характера на своя герой въпреки усилията на сценария и режисурата.

Не мога да се съглася, че е забравил за Йомер и се е държал непрофесионално в последния епизод. Напротив. Съвсем професионално защити героя си - нещо, което сценаристките пропуснаха да направят.

Последна редакция: пн, 20 юли 2015, 13:03 от marytza

# 648

Прекрасен Йомер / Енгин ...

# 649
Маричка, не искам да кажа, че Енгин не е играл, а че е играл толкова добре, че чак аз, която подобно на всички в тази тема, съм му фен именно защото е дяволски добър актьор, се учудвам, че може да бъде още по-добър. То повече накъде, си мисля аз, но той ме опроверга. Явно се развива и има още с какво да ме изненада.

# 650
  • София
Марице, добър доказателствен материал си привела и не мога да не се съглася с теб, че Йомер не може да промени същността си. Той самият казва на Елиф, че не е могъл да се въздържи да отиде в полицията т.е. той това се опитва да прави - просто да се въздържа да бъде такъв какъвто е, но това ще е до време.
Аз имах друго предвид - може би пък всеки образ, който Енгин изиграва, да оставя по нещо в него самия. Според това, което виждам в снимки зад кадър, Енгин ми изглежда променен. Дали Енгин на прощалното парти прилича малко на Йомер или пък Йомер от сватбеното парти прилича малко на Енгин?

Последна редакция: пн, 20 юли 2015, 13:39 от Light /Свети/

# 651
Аз оняден ненапразно напомних интервютата с Енгин по време и след различните му роли. Винаги в него присъства по нещо от героите, които пресъздава към този момент или доскоро е пресъздавал. За мен Енгин притежава тези черти в характера си, това му помага да разбере и да покаже убедително героя си. Просто по време на "приключението", както сам го нарича, той подчертава някоя от основните характеристики на героите си и заживява с нея... ненапразно усещаме, че той живее, а не играе героите си. В случая с Йомер, Енгин подчерта неговия чар... което пък му позволи да освободи своя собствен. А ние остахме със зяпнали уста, защото за първи път Енгин ни остави да видим и тази страна от него самия - способността да очарова преднамерено, когато пожелае, напълно успешно!, всеки, когото пожелае да очарова. Simple Smile

Последна редакция: пн, 20 юли 2015, 13:59 от marytza

# 652
Здравейте,

Дори и с прическата на ЕА, ЕА, ми показва Йомер.. Heart Eyes
Казвал ни го е, че живее живота на героя, докато траят снимките..

# 653
Аз оняден ненапразно напомних интервютата с Енгин по време и след различните му роли. Винаги в него присъства по нещо от героите, които пресъздава към този момент или доскоро е пресъздавал. За мен Енгин притежава тези черти в характера си, това му помага да разбере и да покаже убедително героя си. Просто по време на "приключението", както сам го нарича, той подчертава някоя от основните характеристики на героите си и заживява с нея... ненапразно усещаме, че той живее, а не играе героите си. В случая с Йомер, Енгин подчерта неговия чар... което пък му позволи да освободи своя собствен. А ние остахме с зяпнали уста, защото за първи път Енгин ни остави да видим и тази страна от него самия - способността да очарова преднамерено, когато пожелае, напълно успешно!, всеки, когото пожелае да очарова. Simple Smile

Е, не мога да не се съглася на 100%. Адмирации за поста!

# 654

Чисто и просто май Енгин подмени "Йомер"  на много места ...  особено на сватбата. Имаше моменти сякаш гледах не  "в кадър", а "зад кадър"... Grinning

Абсолютно същото си помислих и аз, направих асоциaция с държанието на Енгин на прощалното парти на KPA   newsm10

Момичета, Свети, Марта, Марица, Ева,

Не "спорете" дали  Енгин е подменил Йомер или не. Може би отговорът се крие в думите на
Ален Делон:

"Има три типа актьори - лоши, добри и велики. С лошите всичко е ясно, те играят бездарно, добрите - играят добре. А великите нищо не играят. Те просто живеят пред камерата. Като Жан Габен, като Марлон Брандо, като мен..."  И като Енгин Акюрек в случая.  newsm51

Последна редакция: пн, 20 юли 2015, 14:06 от komet

# 655
Комет, Hug smile3501, имам само една малка поправка - не спорим, просто изказваме една и съща мисъл, по три-четири различни начина.
Беше ми приятно, днес, при вас!

# 656
Комет, Hug smile3501, имам само една малка поправка - не спорим, просто изказваме една и съща мисъл, по три-четири различни начина.
Беше ми приятно, днес, при вас!

Съгласна съм и се коригирам. Joy Joy Joy newsm51

# 657
В еп. 54 Енгин, както никога до тогава, си позволи множество погледи директно в камерата. От всичко, което съм гледала с него до тук, той обикновено прави това, когато иска да подчертае някоя емоция на героя си, да обърне внимание на зрителя именно върху този момент от "приключението".

Остава само да погледнем и да помислим... кое е подчертал на финала... и защо. Simple Smile

# 658
  • Бургас

Скрит текст:

Heart Eyes

# 659
  • Пловдив

Следобедна усмивка от Енгин.
haqsko,
  newsm10

Общи условия

Активация на акаунт