Бъдещи осмокласници- тема 70

• 75 254
  • 866
  •   1
Отговори
# 150
Пенсионирана русалке, и аз казах същото. Знанията трябва да са натрупани, а се тренира само формата на изпита.
Скрит текст:
Ей,че дискусия се заформи с тези сертификати. Според мен, ако един ученик е учил през годините и поддържал знанията си, сертификатите не би трябвало да са проблем. С кратка подготовка върху формата на самия изпит, ще се справи. Но ако две-три години спре да учи( особено в гимназиален курс), не знам как ще се справи след това...

# 151
  • Варна
Честит празник, Flash!  Hug
Да е здрава и щастлива девойката! Много успехи ѝ пожелавам!

За Варна някой може ли да сподели за добра школа по руски език?

Аз все още не знам коя буква какво ниво е.  Blush

# 152
  • Пловдив
...

Аз все още не знам коя буква какво ниво е.  Blush

за информация

https://europass.cedefop.europa.eu/bg/resources/european-language-levels-cefr

# 153
  • Варна
Благодаря, ДундиSimple Smile
Досега не съм се интересувала, но е време да се образовам.
Иха, сложих си прилично ниво по английски и руски. Останалите- нивото е неприлично.   Laughing

# 154
  • София
...Но е логично, когато едно дете ходи на интензивен курс по език, в края да положи изпит за ниво. Най-малкото, за да се види къде е...

Абсолютно съгласна. Имам познати,които за 6 месеца по програма"Аз мога повече"  минаха по няколко нива. И твърдят, че са на ниво В2. Минато ниво е едно, натрупани знания - друго. Почти съм сигурна, че  ако се явят на изпит за В2- няма да покрият сертификат за това ниво. Не говоря само за АЕ.
О, аз започнах немски по тази програма от нулата и за 6 месеца взех В1, но сега не мога и заглавието си да напиша правилно Crazy Докато го учех схващах, но като ходиш и на работа и нямаш време да си учиш новите думи и да го тренираш и всичко отива по дяволите Rolling Eyes

# 155
  • Варна
liani ти си била рекордьорка - В1 за 6 месеца. А на осмокласниците им трябва цяла година с 18-20 часа на седмица.  Wink

Стейси Знам, че курсове по РЕ се провеждаха в 1 ЕГ. Ето тук има информация. Мисля, че са за В2, за по-нагоре не знам.

# 156
Дъщеря ми се яви в 7 клас за FCE по английски, чакаме резултат около 24.07. Смятам, че сертифицирането е необходимо тогава когато се чустваш подготвен, без оглед на възрастта. Вярно е, че темите от изпита не са съобразени с мисленето на едно 14 годишно дете, но загубата може да бъде единствено таксата за изпита.
Все пак това беше и причината да търсим училища с преподаване на език, различен от английски. И се радвам, че я приеха в 73СОУ.

# 157
  • София
liani ти си била рекордьорка - В1 за 6 месеца. А на осмокласниците им трябва цяла година с 18-20 часа на седмица.  Wink
Това беше изискването по програма. Ако не го бях изкарала трябваше да си плащам курса Rolling Eyes  За съжаление, както всичко у нас и тази програма е измислена за да се усвояват някакви пари, но не и да се свърши някаква работа качествено Rolling Eyes Немислимо е за толкова време да усвоиш такъв обем знания  Peace

# 158
Liani, затова  в училищна възраст трябва да се учат езици. И аз карах два курса по немски А1 и А2, дадоха ми основа, но за по-горно ниво тук няма никакви варианти и с това си оставам. Нека учат децата. сега им е времето. Oтзиви от kabinata.com да има някой?

# 159
  • Ланкър, планините Овнерог
Леле, колко съм зле. Викам си, че нещо никой не пише вече, а то какво - нова тема имало  ooooh! Много съм зле
Ние се сдобихме с пес (силно казано, предвид размера му сега). Казана дума, хвърлен камък, какво да се прави ....  Crazy

# 160
За  kabinata.com-само за упорит човек ,който няма време да отиде на обикновен курс.Според мен освен време -за път до курса,друго предимство няма Mr. Green и да подходящ е или за началните нива или за повторение и затвърдяване на наученото вече. Laughing

# 161
  • София
Аз точно в  kabinata си карах курса и съм по-скоро доволна, но както казах бях абсолютно начинаеща Peace

Влязох да почерпя, днес пораснах с още една годинка Laughing
Скрит текст:

# 162
  • София
За Кабината съм съгласна- за началните нива е много добър вариант особено зимата в студа. Аз съм използвала техните услуги за A1 и A2. Сега продължавам в Британика от миналия септември до сега съм изкарала B1 и B2. Подготовката не може да се сравни с подготовката в училище,да не говорим колко е трудно да се учи в напреднала възраст. На моменти се хващам,че дори не слушам какво говори преподавателка,мисля си за изпитите на детето,за работата,какво трябва да напазарувам,мъка е мъка....

# 163
  • София
И аз съм пробвала кабината преди години - не е за деца. Най-големият плюс са разговорните часове, но темите им не са подходящи за тийнове или начинаещи. Твърде абстрактни са (разсъждавали сме над въпроса подходяща ли е възрастта над 40 за раждане на дете и други разни сексистки, ксенифобски и прочее теми). Освен това винаги има някой дървен философ, който не спира да говори и не дава думата Simple Smile

За разговорни часове онлайн препоръчвам englishtown.com Има стаи за ученици с различно ниво на владеене на езика. Учениците са от различни страни и човек свиква с невероятни произношения Simple Smile Това доста добре тренира ухото. Темите са обикновени, от ежедневието, и има застъпена граматика. Сега проверих - отново първият месец е безплатен (1 евро) т.е. може да се пробва.

# 164
  • София
liani, да си жива и здрава, много щастлива и обичана!  newsm59

...Ние се сдобихме с пес (силно казано, предвид размера му сега). Казана дума, хвърлен камък, какво да се прави ....  Crazy
И ние, и ние  Grinning
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт