Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се прави микционна снимка и какво представлява процедурата?
Какво е урбазон и за какво се използва?
Какво представлява рефлуксът и как се лекува?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се прави микционна снимка и какво представлява процедурата?
-
Какво е урбазон и за какво се използва?
-
Какво представлява рефлуксът и как се лекува?
-
Какво представлява хомеопатията и какви са нейните възможности за лечение на уринарни проблеми при деца?
-
Какво представлява книгата „Детска урология“ на Мариан Минков и как може да бъде полезна?

. Моята дъщеря се казва Дария и е на 1г,5м. Когато навърши годинката, при профилактичните изследвания на кръв и урина се оказа, че в обикновената урина има наличие на бактерии,.Аз като неопитна майка си мислех, че щом пробата е за обикновена урина, мога да я взема от гърненцето/което беше щателно измито, но все пак си е гърне, макар че до тогава беше ползвано само няколко пъти, в предвид възрастта на бебка/ .Както и да е. Направихме второ изследване, както си му е реда,но и то показа наличие на гадини,а до момента абсолютно никакви симптоми. Пуснахме стерилната урина - до болка познатите ви Е.Colli над10* 5. Така се оказахме при доц.Анадолийска.Тя ни гледа на ехограф за има- няма 2 мин. и каза, че на детето му няма нищо,а пък и вече бях казала за гърнето и най-вероятно си имаше мнение за всичките ни резултати от стерилните урини. Предписа Смрадлика и някакво мехлемче за локално приложение.Пак стерилна урина-пак бактерии.Този път ни предписа Панцеф.След като го изпихме, явно трябваше да продължим лечението не с АБ, а с други лекарства, но Анадолийска беше излязла цял месец в отпуск,след това ние бяхме в провинцията за 2м и нямаше кой да ни каже какво да правим.Нашата лична каза, че е по-добре да изчакаме, защото може да било случайно явление.И така загубихме поне 2-3месеца, а бактериите са си там и се множат. вчера пак се озовахме при Анадолийска.Този път ехографа показа,че детето задържа урина.Назначи ни ПКК+СУЕ и МЦГ след като изпие Цефаклор. Вие като мами с опит, сигурна съм можете да ме посъветвате към кого да се обърна за второ мнение.Защото това с ехографа, тука има-тука нема, пък и това, че не ни обясни абсолютно нищо, а ни претупа като поредните несведущи ме притеснява.Прочетох добри отзиви за Беува и Минков, но виждам, че единият е нефролог, а другият е уролог и явно си има значение това или аз греша.Моля Ви дайте съвет къде първо да пробвам.Прочетох и за вашите неволи и наистина е ужасно, че така ни държат в неведение. Благодаря предварително и дано дечицата ни раснат здрави като гъбки
Вчера взех резултата и като го видях ми призля . Докторката каза за сега да не даваме АБ. Аз не издържах и веднага занесох още една урина ,но този път хууубаво измих Бобо преди да се изпишка(за разлика от предния път) Утре ще излезе резултата... Моля Ви майчета, стискайте палци! Последната операция за прибиране на уретера беше през май. След като ни изписаха от Пирогов пихме Зинат. Урината тогава беше чиста, но си спомням че я дадохме 4-5дни след като свършихме АБ
. Може би временно са се повлиали от Зинат-а
... Ох, дано утре да ги няма че ще се

. Бобо е на 1г.6м. и ваксини не са му слагани откакто беше на 2м. Искам да Ви попитам ,майчета милички, Вашите дечица ваксинирани ли са? След като сте открили че имат проблеми и са с бактерии в урината, някой доктор казвал ли ви е, че няма проблем да им боцкат ваксини???