Проблеми с бъбреците и пикочните пътища 2

• 84 108
  • 571
  •   1
Отговори
# 240
Ооо, здрасти mumi!  Hug
Калина сякаш започва да се подобрява лека-полека, поне не е толкова зле, колкото беше вчера.
Жалко, че пикото на Маги не е добре. Взимайте мерки, пък дано й помогне хомеопатичното лекарство - ще пишеш. Стискам палци.

# 241
Здравейте момичета, и ние вчера се върнахме от море. Как сте и как са дечицата? Мария е горе долу добре.На морето пишка често, и направи астматичен пристъп, но иначе е добре.Нати, какво стана с изпита? Калина оправи ли се вече?

# 242
Здрасти, Меричери  Hug! Така и помислих, че сте заминали на море.
Днес ще си науча оценката от държавния - паднаха се кофти теми, ама аз доста понаписах и локуми поразтягах, та ще видим...Ще докладвам...
Калина оздравя от грипа, но вече не ми се стои в тази София и нямам търпение и ние да заминем, ама чак на 12 август ще стане това.

# 243
Хубаво е, че Калина е здрава,  дано и морето да и се отрази добре.Стискам палци за изпита . Мария на морето беше с пристъп, течаха реки от сополи и пикаше много често но пък иначе е добре.Искаше ни се да останеме и тази седмица, но мъжът ми днес трябваше да е на работа, за съжаление.Много целувки на Калина.

# 244
Здравейте! Дали ще се намери местенце и за нас във вашия форум Simple Smile. Моята дъщеря се казва Дария и е на 1г,5м. Когато навърши годинката, при профилактичните изследвания на кръв и урина се оказа, че в обикновената урина има наличие на бактерии,.Аз като неопитна майка си мислех, че щом пробата е за обикновена урина, мога да я взема от гърненцето/което беше щателно измито, но все пак си е гърне, макар че до тогава беше ползвано само няколко пъти, в предвид възрастта на бебка/ .Както и да е. Направихме второ изследване, както си му е реда,но  и то показа наличие на гадини,а до момента абсолютно никакви симптоми. Пуснахме стерилната урина - до болка познатите ви Е.Colli над10* 5. Така се оказахме при доц.Анадолийска.Тя ни гледа на ехограф за има- няма 2 мин. и каза, че на детето му няма нищо,а пък и вече бях казала за гърнето и най-вероятно си имаше мнение за всичките ни резултати от стерилните урини. Предписа Смрадлика и някакво мехлемче за локално приложение.Пак стерилна урина-пак бактерии.Този път ни предписа Панцеф.След като го изпихме, явно трябваше да продължим лечението не с АБ, а с други лекарства, но Анадолийска беше излязла цял месец в отпуск,след това ние бяхме в провинцията за 2м и нямаше кой да ни каже какво да правим.Нашата лична каза, че  е по-добре да изчакаме, защото може да било случайно явление.И така загубихме поне 2-3месеца, а бактериите са си там и се множат. вчера пак се озовахме при Анадолийска.Този път ехографа показа,че детето задържа урина.Назначи ни ПКК+СУЕ и МЦГ след като изпие Цефаклор. Вие като мами с опит, сигурна съм можете да ме посъветвате към кого да се обърна за второ мнение.Защото това с ехографа, тука има-тука нема, пък и това, че не ни обясни абсолютно нищо, а ни претупа като поредните несведущи ме притеснява.Прочетох добри отзиви за Беува и Минков, но виждам, че единият е нефролог, а другият е уролог  и явно си има значение това или аз греша.Моля Ви дайте съвет къде първо да пробвам.Прочетох и за вашите неволи и наистина е ужасно, че така ни държат  в неведение. Благодаря предварително и дано дечицата ни раснат здрави като гъбки Peace

# 245
Здравеи panda_sis , и добре дошла.Анадолийска наистина е малко груба и не обяснява, но ви е назначила МЦГ, а това изседване се прави в Детска Университетска болница.Ако действително микциона покаже че имате пробем(рефлукс ии стеснение на уретрата), тогава най-добре ще е да се обърнеш към детските уролози в Пирогов(, или както вече си прочела болница Лозенец).Ако искаш просто още едно мнение преди да направите снимката, наистина във форума има изброени още доста лекари и координати къде да ги намериш.Аз водя Мария в детска урология в Пирогов и съм много доволна от нашият лекуващт лекар, д-р Панчев.Но сме ходили и при Анадолийска, която ни назначи МЦГ, и след това за още едно мнение при д-р Митева в Детско здраве.Така че изборът е твой помисли и се посъветвай с още един специалист.Дано да нямате сериозни проблеми.

# 246
panda_sis, според мен направете МЦГ, а после, ако има рефлукс или нещо друго притеснително потърси или доц. Минков от болница Лозенец или детските уролози от Пирогов /както ти е писала и Меричери/. С оглед натрупания опит, ако трябваше сега да избирам при кого да отидем, бих избрала доц. Минков.

# 247
Меричери, да докладвам за изпита - имам 4. Не съм доволна, ама карай...Е, вече съм маркетолог.

# 248
Честито,   пожелавам ти много професипнален успех от тук на татък и успешна реализация.  bouquet

# 249
  • София, "Младост 3"
ФЕТАЛНА морфология на бъбреци - някой да има идея къде?
р(мерси ви предварително
п.п. Мазнейкова ме гледа, но търся друго мнение

Последна редакция: нд, 30 юли 2006, 22:40 от catnadeen

# 250
Честито,   пожелавам ти много професипнален успех от тук на татък и успешна реализация.  bouquet

Благодаря ти, Меричери!  Hug

catnadeen, съжалявам, но не мога да ти помогна с информация  Rolling Eyes
Защо не пуснеш на търсене - мисля, че ми е попадала такава тема пред очите?!

# 251
Благодаря Ви за съветите Maryсhery и Naty. Със сигурност ще потърсим второ мнение преди МЦГ, защото ми се вижда много страшна тая процедура и за сега мъжа ми се е уговорил с Буева. След това, ако се наложи /дано не е нужно/ съм решила да се срещнем с доц.Минков.
Naty честито и от нас!Пожелаваме ти да вървиш все по-нагоре по стълбичката на професионалния успех. newsm10

# 252
  • 42.016399,23.101179
Naty, честито дипломиране и от мен.  bouquet
panda_sis, жалко че и твооето сладурче има такива проблеми. И аз много се плаша от тези процедури, защото и ние още не сме ги правили, но за съжаление са единствения начин да се разбере точно какъв е проблема.
Ние свършихме Суметролина и утре пак ще пускаме стерилна урина. Дано най-накрая са изчезнали тези гадинки, за да можем да направим изследванията, че страшно много време загубихме.

# 253
Благодаря ви за пожеланията момичета!  Hug

Панда, хубаво е, че сте се уговорили с Буева, защото тя е добър ехографист, най-добрата от всички нефролози в педиатрията. Тя видя рефлукса на Калина при ехографски преглед още преди микционната снимка, че и степента позна.

Марси, стискам палци - да е чиста урината!  newsm10

# 254
Моля Ви майчета, дори и да не сте сигуни, кажете ми че Pseudomonas 10*3 може да се появят от замърсена урина  Praynig Вчера взех резултата и като го видях ми призля . Докторката каза за сега да не даваме АБ. Аз не издържах и веднага занесох още една урина ,но този път хууубаво измих Бобо преди да се изпишка(за разлика от предния път) Утре ще излезе резултата... Моля Ви майчета, стискайте палци! Последната операция за прибиране на уретера беше през май. След като ни изписаха от Пирогов пихме Зинат. Урината тогава беше чиста, но си спомням че я дадохме 4-5дни след като свършихме АБ  Sad. Може би временно са се повлиали от Зинат-а ooooh!... Ох, дано утре да ги няма че ще се  #2gunfire Crazy
 И едно въпросче имам... Нашето педи мноооого държи да започне да ни слага ваксините  newsm78. Бобо е на 1г.6м. и ваксини не са му слагани откакто беше на 2м. Искам да Ви попитам ,майчета милички, Вашите дечица ваксинирани ли са? След като сте открили че имат проблеми и са с бактерии в урината, някой доктор казвал ли ви е, че няма проблем да им боцкат ваксини??? Crazy Нашето педи каза че до навършване на 2г. трябва да ни имунизира съвсем, но нея я гонят от ХЕИ  а за мен по-важно е детето ми да е здраво  Crazy Съвсем съм се ошашавила, простете...
Благодаря предварително и ви  Hug, дано децата Ви да са здравички!!! Praynig

Общи условия

Активация на акаунт