Порцеланови фасети

• 177 375
  • 529
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Честита пролет!

Идвам да се похваля, че на сина ми му извадихме първото млечно зъбче.
Малко съм притеснена, защото отзад вече беше поникнал малко постоянният резец, но аз наистина не очаквах. Сега е малко зад зъбната редица, но се надявам да се измести напред.

Не е ли малко рано, на 5 години и 2 месеца е? Има вече горните 2 шести, долните май никнат, а вече смени долен първи резец newsm78

Зъболекарката каза, че няма страшно, щял да го избута с език този зъб, но си мисля, че тук именно е мястото да попитам какво да бъде поведението ми при смяната на зъбите на сина ми, за да мога колкото се може по-адекватно да му бъда полезна и да избегна брекетите на един по-късен етап.

Аз като дете сама си вадех зъбите, доколкото помня. И са ми О.К. Crazy
То и детето почти си го извади само.
Зъболекарката го уговаряше за едно последно дръпване, когато той просто бръкна в устата си и го доизвади Mr. Green

Голяма емоция.
Сега е в нещо като саркофаг. Вечер си го поглежда и тогава си ляга. Сякаш му ходи на поклонение Joy

# 451
И аз бих искала да попитам нещо тук специалистите.
Синът ми е на 10 год.,центърът на горните дава  средини зъба е изместен на една страна.Сега  ли да потърся ортодонт или да изчакам newsm78

# 452
  • Варна
Синът ми е на 10 год.,центърът на горните дава  средини зъба е изместен на една страна.Сега  ли да потърся ортодонт или да изчакам newsm78

10 год. са идеална възраст за начало на ортодонтско лечение. Разбира се специалистът може да прецени най-добре кога точно ще се започне при даден пациент.

# 453
Изключително интересна тема ... поздравления за което  Simple Smile ето го и моят въпрос - имам обратна захапка, носих като малка подвижни апаратчета няколко години без голям резултат, след това сложих неподвижен апарат, който донесе необходимия ефект, но .. горните ми четири предни зъба се разделечиха и остана разстояние между всеки от тях и сега ме срам да се усмихвам. Кой начин за лечение бихте ми предложили - не съм навита на брекети. Мерси предварително.

# 454
  • София
 Най-съвременният метод е чрез директни реставрации. Това ще рече минимална препарация на зъбите и добавянето на фотополимер, повтарящ изцяло формата на естествения зъб. Дали е подходящ за вас зависи от размерите на зъбите и на разстоянията между тях.

# 455
  • Варна
Изключително интересна тема ... поздравления за което  Simple Smile ето го и моят въпрос - имам обратна захапка, носих като малка подвижни апаратчета няколко години без голям резултат, след това сложих неподвижен апарат, който донесе необходимия ефект, но .. горните ми четири предни зъба се разделечиха и остана разстояние между всеки от тях и сега ме срам да се усмихвам. Кой начин за лечение бихте ми предложили - не съм навита на брекети. Мерси предварително.

Зара е права, но все пак си помислете дали искате зъбите ви да се пилят. Брекетите все пак си остават единственият биологичен метод за лечение без излишно изпиляване на зъбите. Бондингът или както го наричат руснаците - художествената реставрация е също доста консервативен метод, но и той има ограничения:
Цитат
размерите на зъбите и на разстоянията между тях.
, захапката, съотношение горни/долни зъби и още много други фактори.
Моят съвет е да се консултирате със специалист/и (естетична стоматология, ортодонтия) и да прецените с тях кой е най-подходящия метод за вашето лечение.

# 456

10 год. са идеална възраст за начало на ортодонтско лечение. Разбира се специалистът може да прецени най-добре кога точно ще се започне при даден пациент.
Благодаря отново Hug

# 457
Добро утро! До колкото познавам пациентите,d1d1 няма да пожелае повторна ортодонтска намеса. Не че резултатът няма да е добър. Моментът е психологичен. Сблъсквал съм се с подобни случаи и винаги съм срещал отпор на предложения за вторична ортодонтска корекция. Ако пациентката категорично откаже такава намеса,аз бих подкрепил колегите за директна реставрация с фотокомпозит. Дори и да няма условия за идеално изпълнение,резултатът ще удовлетвори критериите за по-добра естетика. Във фронталният   уч-к и най-малки корекции водят до големи изменения. Лек ден!

# 458
Здравейте,
Следя разговорите ви и ми е много интересно, защото смятам да си направя керамични фасети.
Бихте ли споделили дали във Благоевград се извършват такива услуги - разбира се, качествени. Поздрави на докторите и останалите участници във форума.

# 459
Здравейте! Исках да попитам нещо което ме тормози от много време. Преди около 3 години се наложи да ми умъртвят единият от двата най-предни зъба и....изненада - потъмня и то доста! Много е неприятно защото като се усмихвам постоянно со мисля как се вижда от 100 километра. Какво мога да направя??? Моя зъболекар ми каза че е лошо ако от сега започна с фасети и подобни,защото съм само на 21. Другите зъби си ги харесвам,нищо че хич не са ми добре,но поне не са тъмни...
Пък се притеснявам ако ми го изпили и облече дали пък няма да си личи че е изкуствен???

# 460
  • София
В зависимост от това с какво е напълнен канала, може да се наложи първо да се прелекува зъба. Желателно е пълнежа е да е с гутаперка (каучук). За промяна на цвета на зъба, единият вариант е чрез вътрешно избелване. След ре-лечение на канала се поставя избелващ агент в зъба, като може да се наложи да се смени няколко пъти до достигане на желания цвят. Другия вариант е да се премахне изцяло оцветения дентин и да се замени с фотополимер. Поставянето на фасети или корони в случая не е оправдано от биологична гледна точка.

# 461
  • Варна
Здравейте! Исках да попитам нещо което ме тормози от много време. Преди около 3 години се наложи да ми умъртвят единият от двата най-предни зъба и....изненада - потъмня и то доста! Много е неприятно защото като се усмихвам постоянно со мисля как се вижда от 100 километра. Какво мога да направя??? Моя зъболекар ми каза че е лошо ако от сега започна с фасети и подобни,защото съм само на 21. Другите зъби си ги харесвам,нищо че хич не са ми добре,но поне не са тъмни...
Пък се притеснявам ако ми го изпили и облече дали пък няма да си личи че е изкуствен???

Преди да стигнете до фасети, корони, вадене, имплант и т.н., по-добре да се пробва избелване (вътрешно), но причината за потъмняването (най-вероятно каналопълнежна паста) трябва преди това да се отстрани.

# 462
А какво представлява това вътрешно избелване? Защото до колкото ми каза моя зъболекар цялата маса на зъбът е потъмняла...
Възможно ли е да се получи нещо въобще при положение че вече е минало доста време от както е направен newsm78

# 463
  • Варна
Ето тук можете да прочетете за избелването (външно и вътрешно).
http://venelinov.com/publications_bg.php

# 464
Здравейте,
Следя разговорите ви и ми е много интересно, защото смятам да си направя керамични фасети.
Бихте ли споделили дали във Благоевград се извършват такива услуги - разбира се, качествени. Поздрави на докторите и останалите участници във форума.
Провери в клиниката на Д-р Календерски на ул."3 Март". Обаче или ще трябва да ги изчакаш да се върнат от чужбина или да си запишеш от сега час, защото графика им е доста натоварен. Стискам палци!

Общи условия

Активация на акаунт