Порцеланови фасети

• 177 369
  • 529
  •   1
Отговори
# 105
Страхотно.Поздравления  bouquet

# 106
Да направя и аз малко четки за д-р Венелинов, с когото вече се познавам лично. Професионалист!
Със сигурност има какво още да покажем.

# 107
Здравейте!Не можах да открия в отговорите приблизителна цена на зъбните "светулки", моля ако някой има информация да я сподели.

# 108
И ако може да задам 1-2 въпроса до уважаемите доктори стоматолози. При последния ми преглед моята стоматоложка ме предупреди, че зъбният ми емайл е прекалено изтрит, дори липсващ.Освен това по рождение имам голямо разстояние между зъбите на горната челюст.Според нея нищо не може да се направи и по двата въпроса.Не мога да повярвявам, че с толкова напреднала медицина това е така.Вие можете ли да ме посъветвате нещо?На моите 28г. и с огромния ми страх от зъболекари(нищо лично, просто съм много чувствителна) искрено се надявам, че има безболезнен и резултатен метод на лечение!Благодаря Ви предварително!

# 109
  • Варна
... че зъбният ми емайл е прекалено изтрит, дори липсващ.Освен това по рождение имам голямо разстояние между зъбите на горната челюст.Според нея нищо не може да се направи и по двата въпроса....

Това въобще не е вярно. Винаги има причина за изтриването на емайла (тя е не само генетична, но и се предизвиква от нещо). За да се избегне голямото изтриване (освен да се махнат причинителите, а това най-често са киселините) се прави покритие върху зъбите-бондинг или фасети/"светулки" (в зависимост от случая).
Дупките между зъбите също могат да се затворят-ако са по-големи от 2 мм. първо се намаляват с брекети, а след това се дозатварят с фасети/бондинг/"светулки". Ако разстоянията са по 2 мм, тогава може или само с брекети или във вашия случай само със "светулки"/ фасети/ бондинг.
За демонстрация ще ви покажа един мой пациент, който лекувам в момента. Затваряме дупките между зъбите с фасети:

(ще ви покажа снимките малко по-късно).

# 110
Д-р Венелинов,здравейте!Искам да ви поздравя за страхотната работа  Peace
И естествено да си кажа и аз за моя проблем  Laughing Та значи моите горни предни 2 зъба са като този случай,на който сте поместил снимките преди/след в постинга си от 21.11.2006г. (където единия зъб буквално е в/у другия)
Та ще ми се да ми кажете ориентировъчно каква е цената,за да се поправи това?  Praynig Ако не е удобно тук-може и на лични  Grinning
Много ви благодаря предварително  Hug

# 111
Здравейте и от мен!
На 29 години /почти 30/ съм с недокрай коригирана обратна захапка /откриха ми я сравнително късно/. Освен това зъбите ми, особено предните, са изкривени. Въпросът ми е - може ли това да се коригира с брекети или е наложително поставянето на фасети и какви са ориентировъчно цените на двете процедури? Предварително благодаря!

# 112
  • Варна
Ето и снимките на пациента, който подготвям и лекувам в момента

преди лечение:

Това е мокъп-а (пластмасов макет на зъбите за да прецени пациента дали ще му хареса вида на новите зъби. Прави се преди да се започне изпиляването на зъбите)

# 113
  • Варна
Здравейте и от мен!
На 29 години /почти 30/ съм с недокрай коригирана обратна захапка /откриха ми я сравнително късно/. Освен това зъбите ми, особено предните, са изкривени. Въпросът ми е - може ли това да се коригира с брекети или е наложително поставянето на фасети

Идеалният вариант за наместване на криви зъби е да се поставят брекети. Стях можете да получите много красива усмивка. В много редки случаи след това може да се коригира формата на зъбите с фасети (но това е само по желание на пациента). Ако не искате да носите 1-2 год. брекети тогава могат да се коригират с бондинг или фасети (но не във всички случаи). Общо взето е хубаво да направите консултация с ортодонт (за брекетите) или с естетичен стоматолог (за фасетите и бондинга) за да се прецени как може да се лекува вашия проблем

# 114
Здравейте и от мен!Бих искала да попитам какво мога да направя по моя проблем,а той е следния-имам много дълбока и в същото време отворена захапка.Честно казано разбрах това едва на скоро,на 29г.съм и не искам да слагам брекети.Какво може да се направи?

# 115
И аз искрено се интересувам от цените н а"светулките" - не че имам смелост да отида на зъболекар, след като след неправилно кореново лечение ан 20 години ми извадиха 6 долен ляв дъвкателен зъб #Cussing out
Не страх,ами ужас имам- и упойката ми сложиха неправилно и го вадиха 40 минути,а после не можа да зарастне повече от 3 месеца и си ходех с локва кръв в устата. #2gunfire
Но,ако има стоматолог наоколо във форума, бих искала да попитам за методите за възстановяване на тази неестетична дупка в устата ми. Не ми се иска мост, съседните ми два зъба са здрави, ... не ми се иска и титаниев имплантант - страшничко си е, пък иска и грижи...

# 116
  • Варна
Ето корекция на криви зъби само с бондинг. Пациентката категорично отказа да носи брекети, затова решихме да лекуваме с бондинг.

преди лечение:

След лечението:

# 117
  • Варна
Здравейте и от мен!Бих искала да попитам какво мога да направя по моя проблем,а той е следния-имам много дълбока и в същото време отворена захапка.Честно казано разбрах това едва на скоро,на 29г.съм и не искам да слагам брекети.Какво може да се направи?

Едни от най-трудните случаи на лечение са тези с отворена захапка. Разбира се всичко зависи колко отворена е тя-1, 2, или повече мм. Най-често тя е повече от 5 мм (много често се дължи на смичене на устна, пръсти, биберон дълго време от децата, което води до недоизрастване на зъбите там където се притискат). Ако и при вас отворената захапка е над 5 мм ще бъде много трудно (да не казвам невъзможно) да се лекува с фасети или бондинг. Единственият и сигурен начин е с брекети. За целта обаче трябва да направите преглед и да се прецени какви са възможностите за лечение при вас.

# 118
  • Варна
след като след неправилно кореново лечение ан 20 години ми извадиха 6 долен ляв дъвкателен зъб #Cussing out
Не страх,ами ужас имам- и упойката ми сложиха неправилно и го вадиха 40 минути,а после не можа да зарастне повече от 3 месеца и си ходех с локва кръв в устата. #2gunfire
Но,ако има стоматолог наоколо във форума, бих искала да попитам за методите за възстановяване на тази неестетична дупка в устата ми. Не ми се иска мост, съседните ми два зъба са здрави, ... не ми се иска и титаниев имплантант - страшничко си е, пък иска и грижи...

Общо взето с това възможностите за лечение се изчерпват.
В някой случаи би могло да се изработи адхезивен мост, но в тази зона (на дъвкателен 6-ти зъб) живота му ще бъде изключително кратък.
Ще трябва да се примирите и да изберете изпиляване на зъбите или повече грижи за хигиена (те не са навредили на никого, напротив).

# 119
Браво и на двамата зъболекари за добрите снимки.Много хора ви зададоха въпрос за цената на фасетите,които рекламирате.Няма ли да отговорите-става подозрително.Не бих искал аз да давам цени-може да де са точно като вашите Laughing

Общи условия

Активация на акаунт