В момента чета ...40

• 66 861
  • 770
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Много е шантава и е толкова хубава  Heart Eyes
Наистина се чете на един дъх.

# 121
Здравейте дами! Някоя от вас дали е чела патрулите на Лукяненко? Мнения? И имат ли някаква поредност, защото аз си взех тази:

# 122
  • Ямбол
Патрулите са много готина поредица, аз лично много ги харесвам. "Нов патрул" мисля, че е последната книга. Първата е "Нощен патрул", следват "Дневен патрул", "Сумрачен патрул" и "Последен патрул". Тези ги има и в читанка.

# 123
ganjana5 , чета я на хартия, заета от библиотека иначе бих я споделила с удоволсвие.

# 124
Отмина ми времето за четенето на плажа. С две малки деца.... Grinning
Книгата " Най-дългото пътуване" заслужава пълно 6. Преди време излезе и филм , но когато видях рекламата и кадри от него- е , отказах се да си разваля вече изградените образи и не исках да се разочаровам.
В момента главно чета " Правилник за движение по пътищата" , но като ми доскучее , а то става бъзо, си чета по-леки книжки.
Усмихнато лято Ви желая!

# 125
Чета "Милиарди и милиарди" на Карл Сейгън и съм така  newsm20! Това са негови есета и публикации в списания по различни теми - има малко за астрономия, няколко за екологичните проблеми и евентуални решения, на политически теми, за абортите - изобщо много от нещата, които би трябвало да вълнуват повече хора, защото са важни за живота (и оцеляването) на хората като вид. Това ми е четвъртата книга на Сейгън и определено се превръща в любим мой автор. Възхищавам се на широтата на интересите му и на лекотата, с която пише. Не е никак сложно да се чете, всичките му книги са написани много разбираемо и човешки (е, астрофизиката на мен не ми е силна страна, но въпреки това разбрах доста неща Simple Smile).

# 126
  • София
_dexter_, ако случайно не си гледала поредицата Космос, силно препоръчвам.
http://www.imdb.com/title/tt0081846/
теглила съм я от Колибка

Мен тя ме запали и по астрономията, и по Сейгън. Споделям възхищението ти, изумителна личност е бил. Харизматичен, многостранен и с дарбата да прави сложните неща разбираеми за масова публика без специализирани познания. Много, много любим!  Heart Eyes

# 127
  • София
Декстер, за пръв път чувам за тази книжка на Сейгън, ще си я потърся   bouquet благодаря ти.

# 128
Прекрасен е Сейгън, прекрасен  Heart Eyes

# 129
Прочетох "Осъдени души". След 50% - по диагонал. 
Да речем, че заради "книжната ми дупка" й дадох 3* в Goodreads, като едната - заради славата и автора й  Confused

Някоя добра душа е качила "Червеношийката" на Несбьо в МБ, сега ще видя тя как ще ми се отрази Wink

# 130
Някоя добра душа е качила "Червеношийката" на Несбьо в МБ, сега ще видя тя как ще ми се отрази Wink

Мисля, че добре Wink

# 131
Цитат на: denim123 9link=topic=858355.msg31239043#msg31239043 date=1437144993

Много е шантава и е толкова хубава  Heart Eyes
Наистина се чете на един дъх.

По-шантава е отколкото ми харесва. Мисля, че съм пораснала за такива книги. Трудно ми е да определя жанра. Ти имаш ли предположение? Ще я дочета, но мисля, че няма да посегна отново към роман от Геймън.

# 132
Извинявам се, че ще изхейтя, но на мен Океанът в края на пътя ми дойде направо противна ...  Embarassed И то противна в много кофти смисъл..  
Със същото чувство си припомням и Дан-Симънсовата книга Песента на Кали.
Противни и неприятни ми бяха и двете  , дори не можах да си наложа да ги дочета... Blush

# 133
Миж,не съм чела втората,но и аз не можах да прочета "Океанът в края на пътя". Рано-рано се отказах.  Peace

# 134
Аз съм превалила средата. Няма за кога да се отксзвам, но ще ми е за 1ви и последен път да чета този автор.

Общи условия

Активация на акаунт