Страстни жеги, бури летни ни издухват към отчетни (бъдещи мами над 35)

• 28 454
  • 721
  •   1
Отговори
# 585
Мира, една до друга ли редиш тиквичките? Горе долу колко време и на какво температура печеш?
Да, една до друга, около 30-40 минути максимум, на около 200.
А козунака как стана?
Цвети, може и да е от жегата, но за всеки случай по-хубаво виж и специалист. И аз съм с Хашимото, но не пия нищо, не ми изписват, особено лятото. След 45 студени дни пускам изследвания и тогава се изписва, ако е нужно.

# 586
Няма да стане значи с тия тиквички и малката фурна Sad
Ама момичета, аз съм си с пулс около 100 и без проблеми с щитовидната.
Козунакът е екстра, малко повечко брашно съм му сложила и е леко сух, ама като се бърка мързеливата в робота, така става понякога.
Някой съхранявал ли е царевица във фризера? Каква е технологията? На кочани, изронена, сварена, сурова, попарена?
ММ ще се върне утре сигурно с 10 касетки неща и ще се чудя как да съхранявам и какво да ги правя работите ... ще отварям май консервна фабрика. Картофи мога ли да бланширам и да замразя?
Лени, прави снимки, че после чакаме разказ за пътешествието.

# 587
  • Варна
Кали, добре те глези ТМ  Heart Eyes

Не мога да се оплача. Пък и има ли избор...

Цвети, по-добре отиди на лекар, че не е шега тая работа...  Tired

# 588
И кво  newsm78 да не ме тресне някое инфактче  Crossing Arms Май машинката ще ме предава значи  Twisted Evil
Даре, аз правих една година бланширан картоф ма ич не ми хареса и отиде към кръглата папка

# 589
  • Истински се вижда само със сърцето.
Даре, картофите може да ги прибереш бланширани, царевица съм прибирала ронена и сварена, после се ползва за салати и пици например.

Ехе пътешественичките. много е хубаво като се разписвате  Hug

Цвети да внимаваш и иди да те погледнат за всеки случай  Hug

Аз съм си сипала една ледена Маргарита - време ми е за почивка   Mr. Green

# 590
  • На остров
Ели наздраве  Simple Smile !

На всички пътшественици и аз да пожелая незабравими моменти Hug ! Мислим за вас и ни липсвате Hug !

Цвети не съм имала проблем с сърцебиене  Peace . Но според мен е многото движение в жегата се е получило.

# 591
  • София/Стара Загора
И сега какво стана, размятате едни рецепти тук, а аз не мога да ги сложа в блога, че непрекъснато ме изхвърля...може ли някой да ми ги прати на лични или просто всеки да ги копира и да ми ги пусне, пък аз ще ги наглася Simple Smile

Даре, пулсът не трябва да е повече от 80-85, над това има някакъв проблем, не е хубаво, защото това изтощава много бързо сърцето и води редица проблеми след себе си...

Цвети, не ти пречи да се консултираш профилактично с кардиолог, а дотогава избягвай жегите и мотането по тях навън, особено тези дни

Днес яко ме беше ударила лигнята, та да видим утре на какво ще избие. тук е пълно с деца, може би има около 30-40 и е голяма лудница, но ние сме над техните етажи и не ги усещаме... човекът-оркестър е изкаран навън и добре, че не ни дадоха стая срещу ресторанта, защото този ще ни свири под прозорците яко..не че е лошо - стари шлагери, гръцко, ретро музика, поп парчета, ама имам си една над нас в аартамента, поне тук да си почина... слязох за малко във фоайето на 1-вия етаж, че та е силен сигнала да си поровя малко в таблета и да обновя програмата за шоф. курсове и ми стана неудобно - аз с таблет 7'', а малките с по 10-11'' таблети....па се качих в стаята да ближа рани  Joy и се мъча с непрекъснато изчезващата връзка

Лени, записвай си всичко по пътя и после да направиш един страхотен разказ с картини, а и това ще ви остане спомен...не записваш ли сега, после ще имаш толкова много впечатления, а и емоции, че някои неща ще ти се губят, отчитам го като грешка при мен и екскурзията ни = сватбено пъешествие в Италия и Хърватска

Кали, възползвай се от глезенето, да свиква, че детето само това ще иска - внимание, гледане и глезене 24/7...да тренира ТМ, пък ти не му спестявай

Дано не изпускам нещо, ама бързам, докато има сигнал  Hug Hug Hug Hug на всички, утре ще разкажа как е по центъра на Велинград и редовен ли е градският транспорт Mr. Green че приятелчето нещо се опитва да ме кара да ходя, ама улиците и по-точно тротоарите хич не са лесни за ходене - разместени плочки, на вълни и с чехлите само си кривя краката....освен утре да си купя още едни чехли, за всеки случай, пък те никога не са излишни  Mr. Green И само да ви разкажа с ремонта на водопровода какви са ги свършили по улиците, голяма простотия - изрязали са сумати дървета (стари) и изглежда едно грозно, като трупове, спрях се при едни баби да ги питам защо са го направили и те казаха, че корените пречели на тръбите и затова, а те бяха дървета на повече от 50-60 години. Един човек ни видя, че се опитваме да преброим пръстените на един дънер и каза, че това била най-старата липа в града, над 100-годишна, били решили, че е изсъхнала, а тя се оказала съвсем здрава...голяма недомислица....дано възстановят пораженията, които са направили, улиците са едни голи, ужасно и това говорим е в продължение на около км свършено

айде лека, спокойна и бебеносна нощ  Hug

# 592
Цвети, и без хашимото в тия жеги, пообяд  ooooh!, да вършиш такива чудесии, пулс 100 не е проблем при физическо натоварване, това си е баш кардио  Mr. Green тренировка, шегичка малко, кръвното щом е ок, и нямаш други оплаквания, мисля че не е сериозно. Просто се варди от жегите, и не заради хашимотото, а по принцип. Само коктейлчета на сянка по това време на деня  Hug Следи се как ще се чувстваш следващите дни, не мисля, че ще имаш проблеми.
Гледам оправили сте тиквичките, аз правя освен гратена и тия на фурната, ама трябва да се ядат бързичко, тогава са хрупкави, после омекват, не че с млечно-чесново-копърен сос, някой им прощава у нас  Laughing
Днес отразихме Албенския плаж, ама хубаво си е, чистичко, водата лично на мен ми е студена, ама аз от гущерчетата дето обичат да се препичат.
Лени, чувала съм много интересни неща за това градче, ще те чакаме с по-подробно разказче в снимки.
Манди, отдай се на релакс, не гледай дупките по улиците  Hug
Даре, абе жено, кви са тез козунаци дето имаш мерак да правиш в жегите  Whistling, аз не ща да доближавам фурната...
Илейн, наздраве  cheers Аз ще си сипна две глътки розенце...
Кали, хапна ли си тиквички, нахрани бебока  Hug

# 593
  • На остров
Звездичка Албена ми е любимо място просто плажа е много хубав за мен. Вие пред кой хотел бяхте? Оправили ли са пораженията след наводнението?

Манди и на вас много плодоносна нощ Hug !

# 594
Здравейте, момичета!         С голямо закъснение,  но с най- добри чувства. Честита месечинка на юнака на Тарторинка. ЧРД на свеки на Пиаф. Честито безгъбие и пожелание за успешна сделка на Кремика. Манди- ЧИД,приятна ваканция. Мистик и Ава на вас също много приятни емоции с хубави спомени от почивката. Илейн, PAP | ти пожелавам. Кейче,Димана е бебе- мечта,бързо да минат коликите. Перу,как е принцеса Ида? Мамаса и Мамчето,все още ви бъркам ooooh! ( ама,Манди и Мистик ги оправих  newsm44).  Цвети,да се оправиш бързо. Някой го болеше ушенце. Аз пълня моите редовно с вода като се къпя и си правя фунийки с парафин.Уанче и при вас ли е слънце с дъжд? Жане, не мога да видя коремчето,но с гооляямоо удоволствие бих си носила и аз едно такова. Фокси,Ививка и вие ли сте големички вече? Лили,честит байрам!  Магнетчето къде е? Тя нищо не казва. Малките душички слушкат ли? Танзу,дадох... По- добре да не казвам колко за една палачинка  newsm64. Кали,моето пате поздравява тм за добрите грижи. Даре,ти умора нямаш ли?  newsm78 Все нещо майсториш!  Ако,съм изпуснала някого - да не се сърди,ЕГН -то е виновно. Мен в сряда вечерта ме уволниха от хотела, в петък ме назначиха отново.До следващата ми изцепка,разбира се. Момичетата с телефони андроид - гледате ли филми онлайн и как? Hug за всички.

# 595
Цвети, аз наскоро направих същата работа след дълги разходки по слънцето. Много е неприятно усещането. От време на време получавам прихлопвания, казват, че е от Хашимотото. При мен наскоро имаше и рязко увеличаване на дозата. Отиди на кардиолог профилактично, ако не си ходила скоро да ти е по-спокойно и се пази особено по обяд Hug
Лени и аз чакам с нетърпение разказ с картинки Grinning
Манди, много хубаво да си изкарате Hug
Дидка, голям си образ, какви са тези изцепки Grinning
Звездичке, завиждам благородно за плажчето. И аз трябва да се наканя тези дни да го посетя, че ще свърши лятото. Наздраве на теб и Ели! Другите не разбрах дали ще се включат в купона.
Аз направих днес гуакамоле, хареса ми. Но мисля, че ще му върви и натрошено сирене.

# 596
Лени и аз чакам разказ с картинки Mr. Green

Звездичката,хич не тача Албена.Едно време все там ни пращаха на практика да чистим хотелите преди сезона.Сега ММ всеки ден е там,ремонтират хотелите от горна зона.

Манди,наслаждавай се на почивката.Блога ще почака.

Кали,да те глези ТМ.Сега ти се е паднало.
Скрит текст:
Няма да забравя с първата си бременност преди 15г ,как казах на ММ ,че искам шоколад Милка,ама с цял лешник.Щото видиш ли ,ако е с натрушен,ще ми приседне.В 2ч посред нощ ходи на 10км от нас да търси.Прибра се на разсънване,аз само погледнах шоколада и се над..их и заспах.Без да го опитам дори Twisted Evil.Еми бременна му работа.

Даре,днес и аз се поизпекох около фурната.Мими ревна,че иска питка и то в 6 ч. след обяд.Тогава в кухнята е най-силното слънце.Е,нали съм добра душа и реших да пробвам "памук"погачата.Нямам малка ,дълбока тава,за това меся двойна доза.Бабите от дернека пред входа се облажиха и само хвалят Embarassed.

Пате,да се оправ твоето момче.Малко ракия със сол оправя разстоен стомах.

Венци,чувала съм ,че печен лук(да капнеш сок в ухото)оправя.Или сок от алое(чупиш листо от растението и стискаш сока в ухото)

Илейн,как е работата?

Кей,вие как сте?

Утре го дават на места да е над 40 градуса #CrazyСтойте на сянка и пийте повече айран.

# 597
Пате,дълга предистория,завършила с мръсен чаршаф в лицето на супервайзерката.  Четири вечери  работя като асистент - готвач Joy мексиканска и аржентинска кухня. Гуакамоле... Ще го опитам със сиренце.

# 598
Привет!

Кали, дано не съм закъсняла с рецепта за хрупкави тиквички на фурна, но ето и моят вариант, аз така ги правя вече няколко години и са много, много мързеливи.
Нарязвам си ги на шайби, че и малко по диагонал, малко по-тънки отколкото за пържене и ги мятам в една голяма купа. Поръсвам малко олио/зехтин (2-4с.л), брашно, галета и сол, понякога слагам и някакви подправки. С ръце разбърквам, така че хубаво да е овалят в брашняната смес. Нареждам ги в голямата тава на фурната върху хартия за печене и отгоре спрейвам със зехтин, в Бг такъв спрей май все още няма, та предполагам, че леееекичко може да се ръснат с олио или зехтин и така ги мятам във фурната на 220-250 градуса. Редя ги леко застъпени, за да се съберат повече, пък и те се свиват все пак при печенето. В тавата, която ми е от фурната обикновено събирам 3 тиквички, но тукашните са по-малки, така че 2 български би трябвало да се съберат.

Навярно съм закъсняла с рецептата, но сега видях, че е имало обсъждане вчера.

Аз си допивам кафето, водя момчето на занималня и изчезвам да пазарувам,после лекар и накрая и едни къпкейкчета имам да правя за утре... Как ще ми стигне времето не знам!

Хубав ден на всички мацки!

# 599
Добро утро
Понеделник сутрин ...
Мятам едно кафенце
Скрит текст:

На почиващите момичета пожелавам много забавления, а на работещите по-лека да им е седмицата и по-бързо да минава.

Общи условия

Активация на акаунт