Домакини 51 / Плаж, коктейли и море

  • 60 516
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
  • Мнения: 843
Добро утро.

# 616
  • Мнения: 2 169
Добро утро.
Пак е мрачно и дъждовно, отново ще си седим вкъщи. Исках да отидем някъде да се разходим с мм с колата, обаче хем той не ще, хем времето няма да позволи, така че ще си измисляме забавления у дома.
Смърфи, да оздравяваш  Hug
МарчеHug
Ма ко, сиропът ми от черен бъз (или по - точно сместа) доста се е слегнал...Нормално ли е това? И мога ли да смеся всичките буркани на едно място, или не е удачно? Защото имам един голям буркан и 4 малки компотени, та мисля да прехвърля всичко в големия буркан. Иначе ги разбърквам, засега мирише на хубаво, да видим дали ще стане  Thinking

# 617
  • София
  • Мнения: 2 275


През ноща имало "кървава луна" - пълно лунно затъмнение... Обаче с тези облаци не можахме да я видим....

Хубав ден на всички!

# 618
  • Мнения: 1 056
Лус, аз четох, че ще е неделя срещу понеделник?!
Пийвам кафе на едно кръчме и чакам часа си за масаж. Много съм.....  Обърках с един час. Но пък си спечелих самотно кафе Grinning
Вио, при нас времето е разкошно, само за навън. Аз голямо чудене му ударих, дали това е бъзът, който е за сироп и не направих. Имаше за набера ситурно към двеста кг, но не се реших. Всички на село ме убеждаваха, че било отровно, как съм щяла да дам на децата. Трябва някой опитен да ми го покаже наживо:(
Хубав ден, момичета!

# 619
  • София
  • Мнения: 10 250
А добър ден!
Смърфи, днес си вече здрава, нали?
Хортензия, тук не е спирало да вали почти.
Ние ходихме до Джъмбо за едно, накрая похарчих сума пари. Нищо, купих си готини нещица.
Вио, може ли да отговоря вместо ма ко?
Смеси ги, няма проблем, просто трябва хубаво бъркане докато се разтопи захарта. Моите вчера си прецедих и стана чуден сироп. Ако усетиш миризма на ферментация досипи захар. Аз ги държах 20 дни.

Мацки, голям мерак ми беше и успях. Нали не купуваме хляб и всеки ден машинката меси, та исках да си направя домашен квас и да го ползвам вместо мая. Взе, че де получи. И това е първият ми хляб с квас:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10206166467378110&se … ype=3&theater

# 620
  • Мнения: 12 123
Добър ден момичета   bouquet
Аз се приготвям за стадиона - да видим днес какъв ще е резултата  hahaha
Вале браво за хляба   chef Аз такива нерви нямам!
Смърфи с тези климатизации.... Не знам каква рецепта за парено тесто ползваш - аз правя много често - тукашните ни приятели харесват от нашите сладкиши само еклерите...От едно и също тесто правя и еклерите и полумбичките. За да ти е рядко тестото - много са ти яйцата на това брашно!!! Ако искаш рецептата - ще ти я напиша.
Марче и аз замислям такива дейности по моето нежно тяло  Joy ама да видим кога ще отделя време...
още исках да пиша, обаче трябва да хуквам..
Усмихнат ден  Heart Eyes

# 621
  • София
  • Мнения: 10 250
Лейдиии, аз също нямам нерви за много неща, обаче за хляба имам. Мноого време му трябва, но си струва.
Това затъмнение не е минало, момичета:
http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/chakame-pylno-lunno- … uperlunie-6043027

# 622
  • Мнения: 2 169
Вале, благодаря много. Значи ще ги смеся, поне на едно място да ми е всичко. Дано да стане. Вече минаха 8 дни, бъркам и си мирише на бъз, не съм усетила на лошо да ми замирише. Значи казваш за 20 дни става, а? Аз срещам различни мнения - някои го държат по 40 дни, уж такава била оригиналната рецепта... А хлябът изглежда чуден, браво на теб!
Лейдибърд, успех на стадиона  Hug
Мушкат, завид за масажа. И аз имам нужда от един хууууубав масаж, ама първо трябва да намеря време  Crazy

# 623
  • София
  • Мнения: 10 250
Има и рецепти, в които пише 20 дни. Аз в началото държах 40 дни. Разлика не вярвам да има, само дето е по-голяма вероятността да ферментира.

Лейди, успех с футбола!

# 624
  • Мнения: 814
Лайди, дано да победите.Пожелавам Ви успех,и ще стискам палци.

# 625
  • София
  • Мнения: 2 275
Да, вярно, че не е минало затъмнението, ама днес пак са облаците....

# 626
  • при късмета
  • Мнения: 25 592
Привет!
Правя лютеница по идеята на Валето, пасираната. Чудна стана, сложих втора тава.
Вио, Валето вече ти е казала. Аз и това миналата година по нейните указания правих. И аз 20тина дни го държах.
Калинче, да победите днес
Вале, видях кваса. Браво на теб
Мушкатова, приятен масаж.
Смърфи, как си?
Аз реди малко сложих втората тава, седнах малко да ви видя и усетих, че гърло ме боли. Дано ми се размине
Люска  Hug
Гушки и целувки на всички, после ще дойда  Hug

# 627
  • Великобритания
  • Мнения: 2 014
Здравейте прекрасни .. при нас е супер яко времето , топличко , напича -едва се прибрахме от парка ..
мойто бебче почна да се радва на пързалките и  люлките и вече всеки ден , стига да не вали , сме там Simple Smile
аз пък да се оплача , че още ме е срам от себе си - сложих да пека ориз с агнешко във новата фурна .. ММ откога ме врънка .. сложих я аз , бебето спи , а аз си рисувам - отивам по едно време в кухнята - пълна мъгла - тавата (керамична) се пукнала .. всичкия сос изкапал , загорял и станал на въглен ..мирише , ужааааас голям .. добре , че не дойде пожарната хахахха
айде прехвърляй в друга тава , падна едно търкане с препарати и телена четка , докато се изчисти всичко и наново го сложих да се готви ..
сега ММ нагъва оттатък , чак ушите му плющят .. много вкусно стана
а аз си направих кафенце и седнах да прочета кво става из форума ..
готово - оплаках се и ми мина..

# 628
  • Мнения: 814
Можели да ми кажете и на мен за лютеницата,че на мен днес ми дадоха една рецепта за мързелива лютеница.Но ми изглежда доста лесна и не знам дали ще стане хубава.Рецептата е следната: два кг.домати,два кг.чушки и 500гр.патладжани,подправки на вкус.Всичко това се нарязва на дребно и се вари два часа докато изври водичката,след това се слагат магданоз,черен пипер,сол и олио и се пасира.Сипва се в буркани се се стерелизира.Някоя правила ли е нещо.подобно и дали ще стане вкусна.

# 629
  • Мнения: 4 132
Привет, момичета! По-добре съм, спях хремата, леко ме дере гърлото, но и то ще мине. Благодаря ви! Heart Eyes

Давайте рецептата за лютеницата, четох, че Валето е направила, ама не съм видяла самата рецепта.

Калинка - за такова тесто става въпрос, ще ми дадеш ли изпитана рецепта? И аз си мисля, че яйцата са били много, а уж я спазвах. Освен това е от много известна блогърка..

Люси - ще ми дадеш ли рецептата за кекса на Марчето? Че Марчето не знам дали ще се появи скоро...

За днес имаме кюфтета, чакам мм да стане и да излезем малко. Трябва да си купим пасатор, че старият изгоря. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт