КВАРТАЛЪТ НА БОГАТИТЕ / MedCezir по БТВ - ТЕМА 2

• 51 378
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
valia_nanaHug наистина имаш право, но силно се надявам занапред да се промени, защото по принцип образът на Яман ми харесва.  Peace Само невъздържаността не мога да приема и ме дразни, а и това му вреди, слабото му място е. ooooh!  Оркун точно за това отиде в кафенето и Яман му достави удоволствие, че постигна своето. #2gunfire

GossipGirlHug Hug
И ти си права, това е слабото му място  Peace
Скрит текст:
И ще му докара още проблеми
Но пък всеки герой си има своята ахилесова пета  Peace

# 631
Привет!
Добро утро и приятен ден!

Ники,  Heart Eyes
Скрит текст:
Благодаря!

забравих да кажа, че в интервюто с Али има спойлър!  Rolling Eyes Rolling Eyes Hug Hug Hug
Ани, за какъв спойлер става дума, какво не съм разбрала? newsm78
Иначе доста интересни неща е казал за себе си, хареса ми тази му самоувереност която поне аз долових в думите му.  Grinning

Интересен еп. и снощният. Peace Яман сам напусна работата си в кафенето, нали? newsm78
Да...прибърза с реакцията си, реагира емоционално, но от друга страна така си спести/най-вече на себе си/ още една нечестна загуба от Оркун. Поне така си мислеше според мен. До момента всичко бе на страната на Оркун, дори и виновен, дори и причина за случките все го отнасяше Яман. И сега реши да превари сам събитията/които предположи, че ще последват имайки опит вече с него ooooh!/ и да не му достави това удоволствие да злорадства. А така навреди и сам на себе си оставайки бе работа. Crossing Arms Но за мен постъпи добре. Защото колкото и да е трудно- работа винаги може да си намери. А далеч по-трудно бе да намери сили в себе си да запази достойнство, гордост, чест. Последните събития в живота му доста изчерпиха силите му в това отношение.
В момента Яман беше буквално сам, не е лесно когато си сам и всичко е срещу теб. Всеки има един предел да изтърпи, да се справи в подобна ситуация. Затова и не мисля, че в случая с напускането му става дума за прекалена и излишна гордост- не. Naughty По-скоро бе нормална и логична реакция свързана най-вече с това да се съхраниш когато си принуден да си в състояние на непрекъсната отбрана и защита на естественото ти право да имаш изобщо права.
В живота често има избори при които изглежда лесно решението, защото от едната страна е нещото което се "вижда" /при това от всички/ и така натежава, а от другата онова което повече се чувства/но само от теб самия, в случая от Яман/ и някак олеква. Thinking Затова и за другите и отстрани може и да изглежда, като неразумен избор/да напусне и то сам/, но за него и то точно в онзи момент в който бе не беше така. За него тази малка част от достойнството му която той се опита да опази бе много по-важна. Да, загуби работа, но работа която му осигуряваше прехрана/нещо важно-да/ но не и по-важно от усещането му, че също е човек, че иска и заслужава да бъде приеман и зачитан като човек. Peace
Крачката назад не винаги означава отстъпление...понякога е нужна за да направиш скок- именно напред. Поне аз разтълкувах в този смисъл поведението и реакцията му за себе си. Peace

Scatter 55

Последна редакция: чт, 23 юли 2015, 09:56 от margita9

# 632

Heart Eyes Heart Eyes  Гюнайдъъъъън  Party Party Party

# 633
  • ... да усещаш мириса на море ...
Здравейте!

margita, честит имен ден   bouquet, макар и късно.

Според мен Яман напусна, не толкова защото е "кибритлия", а защото е горд. Той просто не би понесъл да угодничи на Оркун и да допусне съдбата му да зависи от него.
Нещо любопитно. Актьора Четин Йозкан (Çetin Özkan), който тук играеше собственика на кафенето, в "Огледален свят" играеше ролята на съдружник на Емир в бара  Wink

Групата и песента, която слушаха в клуба Pera - Suç Benim. Текстът е интересен. Ако някой има желание да го преведе ...

Скрит текст:

Pera - Suç Benim
bu ten değilki sen
bu gözler bu saçlar senin değil
neden buradayım ben
bu duvar bu yer evim değil
bu ses bu nefes
bu gece ateşten bir kafes içindeyim
yanıyorum
gözyaşım bile söndüremez
bu son olsun istersen
dönmeyelim bir daha başa
suçun büyüğü bende
ne olursun beni bağışla
sakınırken incittim seni
severken aldattım hata benim
sarhoştum diyemem yalan
her şeyin farkındayım
suç benim
yasak yollar tuzak
günahsa öyle kalsın bırak
bu ızdırap ateş gibi yakar beni
uzanıp tut ellerimi desem
boyun eğsem
esip geçen zamanı çevirebilsem geriye
sil baştan gözlerini yaştan kurtarabilsem

# 634
Здравейте! С интерес чета коментарите ви, много сте проницателни всички! Аз обаче не успях да видя сцената в кафенето, с Оркун, заради което Яман напусна работа. Какво точно се случи, какво му каза Оркун? Ако на някой му се пише, моля накратко да ми отговори, че не ми дава мира това Embarassed И благодаря, съответно  bouquet

# 635
Иве, Тара, valya_bl, Hug

Тара,  Heart Eyes
Скрит текст:
Благодаря ти!

Здравейте! С интерес чета коментарите ви, много сте проницателни всички! Аз обаче не успях да видя сцената в кафенето, с Оркун, заради което Яман напусна работа. Какво точно се случи, какво му каза Оркун? Ако на някой му се пише, моля накратко да ми отговори, че не ми дава мира това Embarassed И благодаря, съответно   bouquet
valya_bl, Оркун разбра от приятелите си къде работи Яман и отиде в кафенето. Поведението му бе предизвикателно и обидно към Яман, опита се да го засегне и унижи. Спречкаха се, и Оркун го заплаши, че и от тук ще го изгонят, ако той пожелае и поиска. Яман не му остана длъжен-отвърна му подобаващо. В този момент се появи и шефът му, разбира се знаеше кой е Оркун и с повишено внимание и  любезност към него попита как е, а Оркун отговори, че е добре, но не е бил посрещнат/или обслужен май беше/ добре. И ги наговори едни за Яман.  ooooh! Шефът веднага предложи, че ще бъде обслужен подобаващо- но Оркун надменно каза, че няма нужда, стана, и като капак на цялата си наглост до момента заяви, че нямало да остави бакшиш, щото не бил заслужен. Явно това бе капката която преля чашата на търпението за Яман, той не каза нищо, обърна се, остави престилката и си тръгна.  Crossing Arms
Дано не пропуснах нещо, но ако има, моля някой да допълни. Hug

Оркун няма спирка, гадория след гадория... Впрегнал е всичките си възможности за да стъжни живота на Яман. Освен всичко друго обаче се вижда, че личните му такива са доста минимални, щото не го виждам какво би постигнал сам, ако не бяха паричките, а и влиянието на баща му. Сам не може нищо, сам е едно голямо и богато нищо.  Mr. Green
Сега, правя една уговорка... за да не ме погнете,  Wink че го защитавам.
Ще споделя нещо за него, но само защото търся/ за себе си/ някакво обяснение и за него, щото това-той е смотаняк не ми стига. За негово съжаление/не и оправдание разбира се/ имаше нездрава семейна среда. От една страна баща му- прекалено авторитарен, а от друга майка му със своите свръх протекции за него. Той самия у дома си се чувстваше слаб, неуверен, недооценен, и тъй като нямаше как да се противопостави на семейството си, "изнасяше" това си желание да се докаже и доказва- навън. Там му беше лесно, там можеше да бъде какъвто иска, макар да не бе. Нещо, което у дома нямаше как да му се получи. Та в този смисъл да е такъв Оркун принос имат и родителите му, вината не е изцяло и само негова. И малко ми дожалява за него...ама малко.
Но до тук със съжалението ми и за него... Щото да крои подобни интриги си беше негово собствено решение. нещо повече, това не бе безобидно момчешко перчене за момиче както се пробва да внуши на родителите си опитвайки се да се оправдае и макар и виновен да прехвърли вина и на Яман. Границата бе премината, извършеното си бе чисто престъпление. Mr. Green
Да беше и поне малко от любов към Мира- да кажа айде...може, ама то и от любов не бе. Тогава тогава остава да е от трайно и силно чувство за малоценност, безполезност. Нещо много, ама много страшно, но и твърде опасно за него самия, а и за всички останали около него. А това с предложението за брак ме довърши ми той направо си е луд за връзване, щом смяташе, че това е решение за него в случая. Дали нямаше ни най-малка представа какво се случва около него или не искаше да приеме реалността. Май е второто, което е и още по-лошо. Хитрец на дребно го играе, само дето не знае, че другите не са толкова глупави колкото той предполага.
 Praynig Hug Повечко емотикони включих, но когато съм по-гневна...предпочитам тях пред "гневните" думи.  Rage  Wink

Последна редакция: чт, 23 юли 2015, 12:45 от margita9

# 636

margita9 , благодаря! Нямам търпение да видя как ще мине изпита на Яман и какво ще е после отношението на всички към него. И кога най-после ще се разбере , че Оркун е виновен за кражбата? Но да се разбере от приятелите му, че да спрат да се подиграват на Яман и да го смятат за крадец Naughty А тази
Скрит текст:
пикла
Берин е толкова заслепена!! Типично поведение на тинейджърка, решила да докаже, че може сама да решава!!Евала на Ейлюл, че се опитва да я предпази. Дано успее!

# 637

margita9 , благодаря! Нямам търпение да видя как ще мине изпита на Яман и какво ще е после отношението на всички към него. И кога най-после ще се разбере , че Оркун е виновен за кражбата? Но да се разбере от приятелите му, че да спрат да се подиграват на Яман и да го смятат за крадец Naughty А тази
Скрит текст:
пикла
Берин е толкова заслепена!! Типично поведение на тинейджърка, решила да докаже, че може сама да решава!!Евала на Ейлюл, че се опитва да я предпази. Дано успее!

valya_bl , моля, няма защо. Hug
Съгласна съм с мнението ти за Берен. Peace За нейно съжаление избра кофти начин да доказва/може би на себе си най-вече/ че не е толкова малка за каквато я приемаха всички останали около нея. newsm78 Имаше нужда да бъде приета на сериозно и реши, че това е начина, но много греши разбира се. ooooh! И понеже няма резултат, най-вероятно това ще я тласне към по-големи щуротии. Всеки от семейството й е зает с нещо друго и по-важно и от нея, самата тя няма приятели, свои лични, не споделя защото смята, че няма интерес към нея и така това, което прави следва логично, но е в нейна по-голяма вреда, уви.Crossing Arms

Аз се подразних този път в повече и на баща й, на Фарук. Mr. Green Значи добряк е, ама и доста малодушен ми се струва. Щото в желанието си да угоди на всички, да е добър с всички се получава нещо, което не беше добро за никого. newsm78 Сигурно и затова не му вършеше в бизнеса, ами липсва му решителност, твърдост. Гледам го и виждам как реагира...ту така, ту иначе, на един да угоди, а друг да не засегне...като кукла на конци. ooooh! Някак не ми се откроява фигурата му като глава на това семейство, липсва ми малко повече авторитет/в добрия смисъл/ от него пред другите. А това би било полезно и за него самия. Повече увереност в действия, а не само устни/вербални/ декларации, че ще оправи всичко. И когато подписаха с Асъм- тоз път каза, че Селим му е адвокат... Shocked newsm78
Тя и затова Суде така го "мачка"...щото той сам позволяваше да го поставят в това положение. Върви по свирката на всеки който му подсвирне...е, това ми е прекалено у него. Mr. Green Да, че не беше в позиция да поставя условия и да има претенции-да, ама да се предава така бързо и лесно...ами не го приемам за мъжкарско, свързвам го със слабост, безволевост дори...  Crossing Arms

Последна редакция: чт, 23 юли 2015, 12:48 от margita9

# 638
Ако не поднася кафе на Оркун, ще го поднася на друг и ще понася капризите на клиентите.  Praynig Ясно е, че реагира така, защото именно Оркун го направи и не иска да зависи от него, ама по принцип трябва да е по-сдържан, защото в момента, колкото и да се пъне, ще зависи от някого.  Peace Освен това случката в кафенето е една от многото, в които Яман реагира толкова невъздържано, без да помисли. А за ситуацията в заведението, имаме и лаф - голо, че на голямо.  Peace

А пък Берен - типично по тийнейджърски си реагира, но и примерът от майката е такъв. Peace

# 639

Ай стига с тая сдържаност  Shocked  ooooh!   Яман е такъв и няма да се промени, не се надявайте!  Mr. Green
/ добре, че е такъв  Crazy Crazy Crazy/

# 640
Снежи, Hug

Ай стига с тая сдържаност  Shocked  ooooh!   Яман е такъв и няма да се промени, не се надявайте!  Mr. Green
/ добре, че е такъв  Crazy Crazy Crazy/

Иве, сериозно ли? newsm78
За мен Яман тепърва ще разбира колко е важно не само да е прав, а и истината да е на негова страна. Търпение и търпимост са две различни състояния, а аналогично и въздържаност и сдържаност макар и да са синоними по смисъл.

Ако не поднася кафе на Оркун, ще го поднася на друг и ще понася капризите на клиентите.  Praynig Ясно е, че реагира така, защото именно Оркун го направи и не иска да зависи от него, ама по принцип трябва да е по-сдържан, защото в момента, колкото и да се пъне, ще зависи от някого.  Peace Освен това случката в кафенето е една от многото, в които Яман реагира толкова невъздържано, без да помисли. А за ситуацията в заведението, имаме и лаф - голо, че на голямо.  Peace

А пък Берен - типично по тинейдйжърски си реагира, но и примерът от майката е такъв. Peace
Сжени,  Heart Eyes
За Берен ...+1  Peace
И за Яман приемам гл. ти точка като твоя.  Peace Hug
Има резон и за мен така погледано, както ти го описваш, но/за мен поне/, ако става дума по принцип, а не в конкретната сцена.  Thinking
Спор-няма, капризни клиенти няма как да няма. Но в конкретната ситуация Оркун съзнателно и с цел "влезе" в ролята на меко казано капризен клиент. Той търсеше начин и в случая намери нов повод да го уязви. И да, за негов късмет/ но само временен  hahaha hahaha/ успя.  ooooh! Провокира го и Яман не се сдържа.  Crossing Arms И ако самият Оркун бе и малко по-умен щеше да разбере, че сам си играе с огъня, но къде ти...да се показва колко е велик и пред Яман му бе далеч по-важно...за егото. tooth

А, че Яман е и невъздържан в повече...така е, тук съм съгласна с теб! Peace Причините са много и най-разливни. И никоя от тях не би могла да го оправдае- не, само обяснява точно защо е и такъв...не просто понякога, а твърде често...уви. Thinking
И лафа е подходящ... за мен обаче приляга повече за Оркун...щото той сам не бе постигнал нищо до момента в живота си, ама имаше демонстрации на големи възможности, че и претенции... newsm78 Joy
Не, че и Яман имаше постижения някакви, ама поне нямаше претенции, че има. Макар за мен да оцелееш в средата на Яман и да не се превърнеш в зло и отмъстително човече Mr. Green  си е голямо, че и лично негово постижение. Не се вижда с очи- да, не се трупа по сметка, но се вижда, усеща по друг начин-със сърцето, като го видяха и Селим, Мира, Ендер, Мерт. Peace Оркун и такива като него няма как да го "видят", щото сърцата им са "слепи". Crossing Arms

Последна редакция: чт, 23 юли 2015, 15:21 от margita9

# 641
Здравейте момичета,
ще се опитам без подсказки да изразя своето мнение за сериите до където стигнах - страхотен филм, харесвам Мира - разпознавам излъчването и - тъжна, радостна, развълнувана Simple Smile всичко е изписано на лицето и,  Peace
  и най важното не я интересува ще и се смеят ли или..... все тая - тя знае кой иска и ясно го казва - Яман,
харесвам и Мерт- забавен и постоянен в своята любов към Ейлюл,
а за Селим и Ендер - нямам думи ... Ендер - възхищавам се на тази жена, мила, любяща, към семейството и вече казвайки че има двама синове....
Селим - много харесвам актьора, мимики, жестове,  доверието и подкрепата към Яман  Hug
ааа, Суде.... винаги интереса над всичко....
за Оркун ... някак самото име ми създава горчивина и ярост - разглезен, лукав, самовлюбен, винаги омразата към Яман е водеща...  Twisted Evil
Яман -  самото излъчване на кротост,интелект и  чистота предизвиква обожание  Hug ( и самия Чаатай) единствено твърде е яростен към произхода си ( и не само)и мнителен понякога....несдържаността му носи само неприятности , но май така ще е до края  Rolling Eyes
имам въпрос
Скрит текст:
тази Айше - защо се намърдва така ... положително ли ще е за Яман

# 642
А, забравих. Малко разочароващо беше поведението на Селим и Мерт, когато се срещнаха пред къщата с Яман. Когато той им каза при какви условия би се върнал и тръгна, никой от тях не го попита къде отива и къде спи. А после Мерт се чудеше къде ли е?  Thinking

# 643
nanim, Hug
А за споделеното ти мнение за героите...+1  Peace

А, забравих. Малко разочароващо беше поведението на Селим и Мерт, когато се срещнаха пред къщата с Яман. Когато той им каза при какви условия би се върнал и тръгна, никой от тях не го попита къде отива и къде спи. А после Мерт се чудеше къде ли е?  Thinking
Тара, да, не беше добре това, че го оставиха да си тръгне дори и без да знаят има ли къде да пренощува. Но може би защото се чувстваха гузни донякъде, че премълчават пред него това, което знаеха не посмяха да го спрат?! Thinking

Аз все още не мога да се оправя с имената на компанията на Мира. Embarassed Едното момче ми направи хубаво впечатление, защото видя Яман в кафенето, но не си позволи да го засегне. Беше добронамерен, в смисъл не усетих някаква демонстрация на превъзходство. Момичета и те- ами хубава и приятна изненада измислиха когато Мира беше в болницата, после и за изпращането й. Загрижени бяха за нея -не се усъмних ни най-малко. Peace

А Хале- е, тя е друго нещо. И за нея ми дожаля, /малко само/как все едно я попари Оркун с лъжата си...техните искали да се ожени за Мира. Обидена, унижена, излъгана- и реакцията й не закъсня. Е, поне си намерих отговор- що бе с Оркун- от много други потребности  Wink, ама любовта не бе сред тях. Naughty Думите й към Мира, че техните отношения не бива да се влияят от тези на бащите им ми харесаха много, но изглежда не бяха искрени, а удобна лицемерна поза от страна на Хале, дали? newsm78

Суде си я кара както тя си знае, гони и не изпуска интереса си. Как й се "усмихна" пак щастието...Асъм ще ги спаси, сега и Мира е осигурена с предложение за брак... А Айшето я мислих за малко по-умна, ама съм се подвела. Embarassed Кенан й носел неприятности, а Герай "цвете за мирисане". ooooh! Иначе Герай хубав сценарий си беше спретнал с важна централна роля...ама забрави, че някой трябва и да го "продуцира"... а такъв нямаше. hahaha  Г-н Асъм злорадства на воля, и умело се възползва от положението на безизходица за Фарук. Ма то така се трупат милионите, с честност богат трудно се става. Mr. Green Ейлюл ми допада все повече и ме радва, че не се наложи да чакам дълго за да видя и хубавите й страни. Приятелството й е искрено, доста е наблюдателна и бързо схваща и онова което витае около нея. В това отношение си приличат с Мерт- ето още една допирна за двамата. Присърце бе взела ролята да се грижи за Берен...и браво- справи се по-добре и от техните, опази я. Мили и забавни са ми с Мерт- сладури! Heart Eyes  А Мерт, милият, как наивно по детски искаше истината да възтържествува. Така и трябваше да е, но уви... реалността не винаги е такава. И Ендер, а и Селим се опитваха да лавират в тази действителност. Не им беше никак лесно- в случая ги разбирам, търсеха варианта за всички да е и добре. А такъв нямаше, само те не го знаеха...изглежда. Много силен и откровен разговор на Селим с Яман, и много ценен за него. Вдъхна му сили и кураж да се бори, че може и си заслужава да се бори. А писмото на Мира ме замисли и мен сериозно. Много точно бе описала какво чувства, какво очаква...Думите й бяха подбрани и силно въздействащи, с много сериозен и дълбок контекст. За състоянието в което бе, за това през което й се наложи да премине/болестта и операцията й / разсъждаваше много трезво. Няма жалване, самосъжаляване, няма глезотии...харесва ми това момиче...много. Peace
И две думи за новата дама, г-жа Рейхан... много самоуверена, пряка битка с г-н Асъм си е сериозно предизвикателство, а тя даде категорична заявка, че е готова и решена за него. Shocked Да, каузата й /за екологията/е справедлива, но дали само каузата я водеше? Някак имам леки съмнения и за още нещо, но което тя премълчава за сега...Понякога съм и много мнителна, та при нея ми се "обади" това усещане... Bulb 
Митхат ми е много неприятен...bash Хасан и той... bash
За Яман и Оркун вече споделих- та, слагам отметка на коментарите си до тук,  Wink  и съм в очакване вече на еп. довечера. Peace

Hug

Последна редакция: чт, 23 юли 2015, 17:44 от margita9

# 644

Аз все още не мога да се оправя с имената на компанията на Мира. Embarassed Едното момче ми направи хубаво впечатление, защото видя Яман в кафенето, но не си позволи да го засегне. Беше добронамерен, в смисъл не усетих някаква демонстрация на превъзходство. Момичета и те- ами хубава и приятна изненада измислиха когато Мира беше в болницата, после и за изпращането й. Загрижени бяха за нея -не се усъмних ни най-малко. Peace

Компанията:

Тууче (Ecem Akbin)

Еда (Ezgi Sözüer)

Хале (Meriç Aral)

Бурак (Batuhan Begimgil)

Дорук (Batuhan Ekşi)

Общи условия

Активация на акаунт