Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 36-та тема

• 77 981
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
Будико, а английски? Аз го имам на английски вкъщи.

# 436
Разговорът е интересен, но до колко тези неща са необходими на пациента? Ако е попаднал на правилния хомеопат за какво му е да знае тези неща, а не просто да си живее живота в здраве и щастие?
Ако има интерес - ОК. Но ако просто е приел, че хомеопатията е алтернативата му за здраве, то не виждам нужда от тези знания. Масово се шофира, но малцина са тези, които научават как се произвеждат автомобили.
Този път разбрах как един прием на лекарството действа над два месеца. Така че правилното лекарсто може и много, много малко да се взима и изобщо тези лъжички и разреждания да не са необходими.

# 437
  • Пловдив
Английския го знам донякъде,но незнам като си превеждам сама колко ще си го преведа правилно.

Дара а как разбра че действа над 2 месеца?

# 438
Всеки ден по малко ставам все по-добре. Непрекъснато има някакво движение на симптомите, трайно възходящо. Включитено обострено хронично след остро, което се регулира само. Бях писала. Това последното беше много показателно за самата мен.
Естествено с проследяване и разговор.

# 439
При мен лекарство е действало 6 месеца, друго, което ми е дадено 2014 още действа. Да не показвам снимки от неграмотни предписания, че се ядосвам.

Гледай сега, човек преценява за себе си какво иска да знае. Стотиците "лечебни кризи" си имат логично обяснение. Който не се интересува подминава и вярва на предписания от типа два пъти на ден с нозод за шест седмици. Аз нямам проблем с това, или продължава да дава лекарство до влошаване на белите дробове.  Това не е нещо задължително, което трябва да се чете. Ама да се говорят глупости от типа, че само името на лекарството било важно не е никаква хомеопатия, пък камо ли класическа. Толкова много неща са важни, затова и лечението е индивидуално. На който не му харесва тази концепция просто практикува алопатия с хомеопатични лекарства.
Аз пък не мога да разбера това нежелание да се образоваш малко.  Някакъв неразбираем инат, от който печелят шарлатаните. На всяка спирк в София има хомеопат. Е, стига, де...😉

Последна редакция: нд, 01 ное 2015, 18:44 от Цонна

# 440
Цона, когато се срещнах с хомеопатията имах тази нужда. Да разбера основните принципи. Задоволих нуждата си. До там, до където на мен ми е необходимо. Когато човек има нужда, нека се ограмотява.

# 441
  • Пловдив
Дара , Цонна -как разбирате че лекарството вече не действа от личния ви опит ?

Цонна тази книга която казваш от Люк де Шепър ли е писана?Той в предписанията си напълно ли спазва всичко за което говориш?

# 442
Дара, това е чудесно,че стр си набавили необходимите знания. Може би когато имате време и желание може да споделяте знания в темата , тя нали освен за неуспешен опит е и затова.
Будико, нека Дара сподели малко нейните знания. Аз се оттеглям😎 цял ден в интернет😍

# 443
Цона, защо ми вменяваш да правя нещо? 
Будико, оттовориля съм преди няколко поста, прочети.

# 444
  • Пловдив
Дара ,ти отговори на въпроса ми как разбра че действа над 2 месеца.Но когато вече му минава действието какво стана-връщат се старите проблеми или?

# 445
Ще ти кажа, когато разбера. За сега хроничните намаляват. Интересно за мен е, че за този период беше някак вълнообразно движението на някои от симптомите. Но без да е рязко.

# 446
  • Пловдив
Да кажем че според хомеопата  поради негативна поддържаща причина ХЛ  не може да доведе до   излекуване.Защо обаче определени симптоми появили се след грешни лекарства продължават да си се проявяват,а не се антидотират и те?Или  негативната  поддържаща причина не трябва ли да премахва  и доказалите се симптоми от тези грешни лекарства.

Скоро попаднах на това:Синдром на Жил де ла Турет.
И понеже толкова години хомеопатите какво ли не измисляха като причина(че аз съм такава и онакава) ,че не изчезват тиковете на детето,си мисля че може и да има такава болест.При детето се появиха за пръв път симптоми на 2 г и половина.И ако е това дали изобщо хомеопатията може да помогне.

Последна редакция: пн, 02 ное 2015, 14:10 от budiko

# 447
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
и аз имам интерес към книгата.

# 448
  • Пловдив
в един превод на част от книгата на Люк де Шепър  той пише"Обикновено използвам потенция 10М за предписване на конституционално лекарство, т.е. за да стабилизирам вродената конституция, да дам на пациента физически, психически и емоционални сили, а също да предотвратя рецидив в края на лечението, когато симптомите са отстранени. Конституционалното лекарство в потенция 10М може да се предписва в период, когато пациента като цяло е здрав, за да „се шлифова елмаза”, с други думи – да се подсилят най-добрите качества и да се намалят слабостите на вродената конституция. Много лекари използват 10М при лечение на хронични пациенти, или в началото на лечението (например, ако болестта е предимно психическа,емоционална или ако лекарят е напълно уверен в лекарството), или да го продължат след 1М."

така написано на мен ми звучи ,че човека не предписва според индивидуалността.......

# 449
в един превод на част от книгата на Люк де Шепър  той пише"Обикновено използвам потенция 10М за предписване на конституционално лекарство, т.е. за да стабилизирам вродената конституция, да дам на пациента физически, психически и емоционални сили, а също да предотвратя рецидив в края на лечението, когато симптомите са отстранени. Конституционалното лекарство в потенция 10М може да се предписва в период, когато пациента като цяло е здрав, за да „се шлифова елмаза”, с други думи – да се подсилят най-добрите качества и да се намалят слабостите на вродената конституция. Много лекари използват 10М при лечение на хронични пациенти, или в началото на лечението (например, ако болестта е предимно психическа,емоционална или ако лекарят е напълно уверен в лекарството), или да го продължат след 1М."

така написано на мен ми звучи ,че човека не предписва според индивидуалността.......

Теорията е едно, а практиката - друго.  Sunglasses За съжаление към момента нямам време подробно да коментирам някои от последните въпроси и мнения. Не се дава хомеопатично лекарство на здрав човек! Дори това да е конституционалното лекарство, а в много случаи такова просто не може да бъде определено - има различни слоеве, но не и ясна конституция. Sunglasses Може ли оригиналният текст на английски?  Shocked Здравият човек няма нужда от каквито и да са лекарства, включително и хомеопатични!  Sunglasses В края на заболяването може, но не и ако човек е здрав и няма никакви оплаквания!  Sunglasses Дори и да се знае със сигурност конституционалното лекарство на някого, то не трябва да се дава, ако човекът е в добро здраве и организмът му се намира в добро динамично равновесиеSunglasses

Общи условия

Активация на акаунт