Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 36-та тема

• 77 929
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Хомеопатичното лекарство няма как да набави липсващ витамин, но неговото предназначение, е да докара ЖС до такова състояние в което тялото да започне да иска храни от които постепенно да си го набавиш Peace. Така ги виждам аз нещата. Абсолютно е възможно ХЛ да предизвика желание за храни, които до момента даже да са харесвани Peace, и за мен това е лесно обяснимо.
Не изключвам разбира се някаква патология, която изисква висок прием на витамини чрез хр. добавки и др., но като цяло го приемам като изключение Peace.
Изследванията са си хубаво нещо. Аз съвсем скоро си правих два пъти разширена ПКК, заради нестихваща кашлица следсвие на някакъв вирус. Изследванията ми бяха перфекти, ама кашлицата непрестанна Laughing. Предполажиха алергична кашлица, пуснах някакви изследвания на белтъци, които да покажат дали е алергична, ....пак греда Mr. Green, белтъци в норма. След около 3 месеца кашлицата отшумя, не знам какво беше това чудо, но не съм се и притеснила особено, защото си се чуствах перфектно през цялото време Peace.

# 526
И според мен е възможно хомеопатията да накара човек да си набавя разни неща с храната, но  също толкова възможно е да има някъде повреда и да не може да се усвоява набавеното. Една цьолиакия например при дете не мисля, че може да се излекува напълно и детето да си яде глутенови, колкото здрав човек.
Ася, като не ти пускат без конкретни симптоми, измисли си такива или преувеличи своите.
Обща разширена кръвна картина може да ти пусне и личния, а може да предложи и някакви други изследвания.

Мамаден, а снимка не ти ли предложиха?

# 527
  • Пловдив
Правиха, правиха и там всичко беше наред Mr. Green. Покрай всичките ми прегледи от специалисти и изследвания, се оказа, че съм здрава като бик. Поне на физично ниво, те за другите нива алопатите не се интересуват Wink, май не им са важни.
Между друго, един от показателите на ПКК показа на интерниста, че пия много течности(което си е факт де). Просто ми стана забавно като ми каза - "Виждам, че пиете много течности" Laughing Laughing Laughing

# 528
  • Пловдив
Има дефицити, които не могат да се компенсират с увеличен прием на храни, даже и тялото да дава правилни сигнали, например дефицит на витамин D, някои витамини от група B, йод, магнезий и други. Така че няма лошо, ако има съответните симптоми за такъв, да се провери. Подкрепям предложението да се пуснат по-пълни изследвания при възможност!  Peace

# 529
никой ли не работи с добър хомеопат който може да препоръча? хомеопат който да е адекватен и на разположние. човек който когато му се задават въпроси отговаря.

доста ми е писнало от поведението на нашия хомеопат.

# 530
  • Русе
Ася, като не ти пускат без конкретни симптоми, измисли си такива или преувеличи своите.
Обща разширена кръвна картина може да ти пусне и личния, а може да предложи и някакви други изследвания.
Ася нали живее в Германия. Там не е толкова лесно както при нас да се вредиш за преглед и за изследвания. Племеницата ми като разбра, че е бременна, и дадоха час чак за след 2 месеца за първоначален преглед за установяване на бремеността.

# 531
  • Пловдив
никой ли не работи с добър хомеопат който може да препоръча? хомеопат който да е адекватен и на разположние. човек който когато му се задават въпроси отговаря.

доста ми е писнало от поведението на нашия хомеопат.
Оказва се, че "добър хомеопат" е много субективно понятие Peace. Предполагам затова никой не пише.

# 532
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ася нали живее в Германия. Там не е толкова лесно както при нас да се вредиш за преглед и за изследвания.

точно така.
преувеличих си симптомите - ефект никакъв. мисля за вариант да ида при личния да си направя профилактични пълни изследвания, има таква опция над определена възраст, евентуално това да ми покие тези изследвания. Thinking

днес бях на акупунктура. едвам гледам... по принцип ми каза, че след сеанса трябва да почивам, но аз пътувам 20мин. с колата до там, трябваше да взема детето, после ходихме на театър... Crazy
сега съм труп... бая игли заби Confused
другата седмица пак ще ходя и някакъв чай ще пия... Whistling
иначе и той ми каза да си пусна пълни изследвания.
също ми каза, че в живота на жената има 3 важни периода: пубертет, раждане и критическа. при раждането тялото е на нещо като кръстопът и ако се поеме по "добрия" път, то болести, които са били налични преди бременността, изчезват. ако се поеме по "лошия", то се изчерпва жизнената сила (qi при тях) и се появяват болести. та явно аз съм на грешния път... Whistling

# 533
Ася, разбирам, че е трудно където си за изследвания. Но пък вярвам, че ще намериш вариант. И тук, също не са евтини, а и много неща не се поемат от здравната каса.
Слушай китаеца Wink а за мъжете какво каза? Колко важни периоди имат? При нашия инглотерапевт може да си полежиш малко след сеанса.

# 534
Ася, успех и дано има лечебен ефект Peace

Вики,
Скрит текст:
Wink

Последна редакция: пт, 11 дек 2015, 19:08 от Пролетен дъждец

# 535
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ася, разбирам, че е трудно където си за изследвания. Но пък вярвам, че ще намериш вариант. И тук, също не са евтини, а и много неща не се поемат от здравната каса.
Слушай китаеца Wink а за мъжете какво каза? Колко важни периоди имат? При нашия инглотерапевт може да си полежиш малко след сеанса.

не каза нищо за мъжете. истината е, че ми трябваше време да разбера какво казва, не съм му свикнала на акцента.
нямаше как да си полегна, защото трябваше да прибирам детето.

преди 6-7г ми бяха пускали изследване на 3 хормона и струваше 150Е. представям си колко ще ми излезне да си пусна всички  Whistling

# 536
  • на плажа
Весели празници на всички! Бъдете здрави, обичани и щастливи!

Имам чуденка. Дали според вас ХЛ продължава да действа на по-дълбоко ниво въпреки употребата на антибиотик? Детето имаше отит, наложи се прием на антибиотик. 10 дни след това се разхремавихме и двамата, но вече ни минава. Чудя се дали ХЛ му помага или просто вирусът си е такъв.

# 537
  • София - Варна - Бургас
Весели празници на всички! Бъдете здрави, обичани и щастливи!

Имам чуденка. Дали според вас ХЛ продължава да действа на по-дълбоко ниво въпреки употребата на антибиотик? Детето имаше отит, наложи се прием на антибиотик. 10 дни след това се разхремавихме и двамата, но вече ни минава. Чудя се дали ХЛ му помага или просто вирусът си е такъв.
Просто имунната му система "си е такава" и вирус отдавна няма, но... след вируса настъпват бандите... бактерии.

# 538
някой да има опит с д-р чохан? доволни/недоволни?

# 539
Здравейте!Моля ви да ме насочите към някой опитен хомеопат,който работи с деца.Става въпрос за сина ми(3 г и 9 м).С увеличена трета сливица,последните 2-3 месеца има 3 отита,последният гноен с перфорация,изпи 2 антибиотика,хърка,когато спи,непрекъснато говори на нос,диша през устата,кашля отвреме на време.Изобщо много ме притеснява,особено след последния отит,изглежда блед,със сенки под очите,не спи спокойно заради дишането.Предстои ни до 1-2 седмици преглед при УНГ специалист,засега незнам каква степен е увеличена сливицата и тн.Не съм убедена,че положението ще се подобри ако се отстрани сливицата(в дългосрочен план,чувала съм,че оперираните страдат после с долните дих.пътища,също че може да рецидивира).Иска ми се операцията да е последен вариант.
 Какви са ви впечатленията за хомеоп.лечение на трета сливица,ефективно ли е.Малко съм предубедена и ми се иска да се доверя на някой,но ми е трудно.Имам опит с клас.хомеопат Тенева,която не успя да ми спечели доверието и ме отказа за доста време от класическата хомеопатия.Ще съм благодарна за отговорите и мненията ви!

Общи условия

Активация на акаунт