Подсъзнанието може всичко/64 Линкове за всички техники има на 1стр.

• 73 750
  • 722
  •   1
Отговори
# 315
Облаче, казваш хомеопатия, капките на Бах. Те по какъв начин се интегрират тук? Интересно ми е, не съм знаела, че те може да дадат тласък или да са част от осъзнаването. Или не съм разбрала какво казваш?
Елора, явно съм се объркала. А интересуваш ли се от астрология?

# 316

Елора, явно съм се объркала. А интересуваш ли се от астрология?

Горе долу. Чела съм си много неща за зодията.

# 317
За астрологията слагам в скрит текст
Скрит текст:
Важно е всеки човек да си гледа негов личен хороскоп в зависимост в колко часа и къде е роден. Дава се информация за всички области на живота. Общите характеристики на знаците се тълкуват в зависимост в коя област са в твоята карта. Ако имаш желание, може да попиташ в темата за астрология по-знаещите да "надникнат"  Peace

# 318
С.О. , капките на д-р Бах са вълшебни в такива случаи. Той описва 37 особености, или типове емоционална система, и всеки си избира 1-7 цветя . Просто ако те интересува конкретно виж описанията напр.  при М. Шефер, има ги книгите в съответната тема.
Д-р Бах твърди, че коригирайки емоционалните си трудности, човек се хармонизира и става цялостен. Става въпрос за трансформация, минавайки през слабостта си човек достига до изцеление и интегриране.
Хомеопатияра също описва и типове характер, не само болести физически. Но там не съм запозната конкретно.

Последна редакция: нд, 04 окт 2015, 10:55 от Анонимен

# 319
Скрит текст:
Важно е всеки човек да си гледа негов личен хороскоп в зависимост в колко часа и къде е роден. Дава се информация за всички области на живота. Общите характеристики на знаците се тълкуват в зависимост в коя област са в твоята карта. Ако имаш желание, може да попиташ в темата за астрология по-знаещите да "надникнат"  Peace

Скрит текст:
Точен час не знам. 2 или 3 часа през нощта. Та затова може и да не стане нищо.
Я дай тема, защото не намирам такава за хороскопи.

# 320
Ето напр. описанието на 13. Улекс, което лично на мен много ми напомня на споделеното от Елора (не е задължително на 100 % симптомите са се откриват, достатъчно е някои да има, за да е от ползва съответното цвете).
Скрит текст:
13. Gorse (улекс, прещип)

gorseЦветето на надеждата

От предаване… до продължаване напред

„За тези, които са изпаднали в безнадеждно положение. Те са се предали, така че няма какво повече да бъде направено за тях. За да угодят на близките си, те могат да опитат различни лечения, които същевременно ги уверяват, че надеждата за подобрение е много малка“.                 Едуард Бах

Принцип
: Улексът въплъщава душевния потенциал на надеждата. В отрицателно състояние на улекс човек е загубил надежда. Много хора в това състояние  са боледували или боледуват в момента от някакво хронично заболяване. Те са лекувани многократно без успех и лекарите са им обяснили, че никога няма да оздравеят напълно. Пациентите от този тип се предават и, въпреки че се съгласяват да бъдат лекувани отново, вътрешно са убедени, че това няма никакъв смисъл.

Ключови симптоми:
Безнадеждност, пълно отчаяние. „Това вече няма никакъв смисъл.“

Симптоми в блокирано състояние: Дълбоко вътре постоянства противопоставянето със собствената съдба. Почти е загубена надеждата за промяна на положението. Депресия, примирение, вътрешна умора. Липсва силата за нов опит. Вътрешно се предава и очаква нещо да се случи отвън. Оставя се да бъде убеден за ново лечение, но е разочарован от и най-малкия неуспех. Често при такива случаи се установява прекарана или датираща още от детството хронична болест, както и израстване с хронично болен човек.

Потенциал в трансформирано състояние: Убеденост в добрия краен изход, приемане на собствената съдба. Разбира, че безнадеждността спъва оздравителния процес, стига до изводите, че „всеки трябва да носи товара си“, че не трябва да се казва „никога“. В по-леките случаи възкръсва надеждата за оздравяване и с това се прави първата крачка в тази насока.

По-подробно: Това душевно състояние е опасно поради две причини. От една страна, защото постоянно засилва вътрешното отрицателно очакване по отношение на несполучливите лечения и, от друга страна, защото личността оказва на всичко отгоре и пасивна съпротива. Личността се отдалечава все повече от нейното Висше Аз и от процеса на развитие, за да се превърне постепенно в жив труп. Понякога хората в отрицателно състояние на улекс изглеждат като излизащи от подземие, с жълто или бледо-восъчно лице и тъмни кръгове около очите. Някои лечители споделят впечатленията си от това състояние, описвайки го като дебела стъклена плоча между душата и личността – те все още се виждат, но не могат да се чуят.
Неосъзнатата заблуда на личността и тук се крие в отхвърлянето на ролята на Висшето Аз: вместо да му предостави цялата отговорност и да му съдейства с доверие, личността се противопоставя на текущия процес на развитие. Понеже нещата не се развиват според нейните представи, тя вътрешно се оттегля, без да се замисли за значението на отхвърления процес. Това детинско поведение намира отражение и в поведението на някои пациенти, които очакват всичко да се оправи по някакво чудо отвън, вместо да разберат, че всяко лечение и излекуване идва от самите нас. Пациентите в това състояние трябва да се научат да се справят със съдбоносните явления в развитието на тяхното заболяване.

Според мистичните учения тези хора са обременени от тежка карма и трябва да страдат, защото истинските промени на тази планета се постигат чрез страдание. Ако този смисъл се отгатне, душевната настройка се промени светкавично.

В положителното състояние на улекса, човек може да черпи от себе си нова сила и надежда и така е отново в състояние да определя съдбата си. Това не означава, че той се надява на невъзможното. Той знае, например, че ампутираният му крак не може да се възстанови, но вярва твърдо в добрата си съдба. Приема страданието без да се оплаква, защото е разбрал, че човек се учи най-добре чрез болката и изпитанията. Така той посреща спокойно и без отчаяние съдбата си. При хронични заболявания в ранен стадий тази нагласа често е прелюдия към постепенното действително оздравяване.

Но и отрицателното състояние на улекса днес често пъти не е така силно изразено, както беше описано по-горе. Хората, при които то протича в умерена форма, се познават по изрази като: „опитах всичко, но…“. Приемането на есенция от улекс в такива случаи често предизвиква решаващия обрат към нов етап на развитие.

Английски практици съобщават, че употребата на улекс заедно с шипка стимулират вехнещи издънки от растения към пускане на корени.

Състоянието на улекса понякога трудно се различава от това на шипката:

Европейски улекс: личността, дори когато е в отчаяние, може да бъде убедена да се подложи на още едно лечение.
    Шипка: Личността от този тип е още по-пасивна и апатична. Тя не желае да опита ново лечение.

М. Шефер

Последна редакция: нд, 04 окт 2015, 11:03 от Анонимен

# 321
Облаче, това е много интересно. Отговарям на доста неща.
Сега разглеждам в гугъл за тях. В един сайт има някакви комбинации, но не пише как се ползват. Пият ли се?

# 322
Да, пият се. След интервю с терапевт се прави индивидуална комбинация. В едно шишенце се накапват по няколко капчици от всяко цвете и се пие 4 пъти на ден по 4 капки.
Всеки би могъл сам да си прочете и да си избере цветята за себе си, идеята на метода да е максимално простичък и достъпен. Но аз смятам, че в началото е добре да се направи от специалист избора, за да е по-прецизен и ефективен.

# 323
Благодаря.
Гледам цените не са никак ниски. Но все пак ще прочета за това лечение повече преди да предприема нещо.

# 324
Виж, ако ти направят комбинация, това не значи да си вземеш едно шишенце с есенция.  Peace Високи са цените за шишенцето -майка, но за комбинация трябва не повече от 3-4 капки. Не вярвам да е по-скъпо от всяка една друга консултация.
С гугъл търсене "консултация при бахов терапевт" излизат цени 20-40 лв.

# 325
Аз не говоря за консултацията. Видях цените на самите капки. Май над 30 лв, но сигурно стигат за дълго време.
Ще почета из нета, ще търся мнения, и ако ми допадне ще събера пари и ще действам. Просто за пръв път чувам за тези капки.

# 326
Това не е цената на шишенцето, което ще ти дадат. Това е цената за който си купува разтвор - майка, а при теб няма да е така. Но спирам, аз не ги продавам тези неща, ако прецениш да опиташ, терапевта ще ти отговори най-добре за тези подробности. Успех.

# 327
Мерси  Hug
Не знам какъв е този разтвор майка, но ще проуча

# 328
  • Sofia
Аз съм приемала Бахови капки и много ми помогнаха  Peace
Знам къде се правят комбинации и изобщо не е толкова скъпо за шишенце  Peace
Разполагам с голямата енциклопедия за Баховите есенции, в която има подробен тест за определяне кои са подходящите капки за дадения човек за дадения момент  Peace Преди известно време правех консултации на мои близки и им помагах при избора им на капки. Сега също мога да окажа съдействие някому, за повече подробности - на ЛС, за да не разводняваме хубавата тема.

# 329
  • на острова на мечтите
Елора, миличка, не се захващай с мого техники Hug Капките на Бах, психолог, зодии....Аууууу! Ами аз като започна да задавам толкова много команди на компютъра, той се блокира! Thinking
 Успокой се! Не си депресирана! Огорчена и , вероятно, обидена на съдбата, защото често е несправедлива, или поне така ни се струва в момента, макар че обикновено не е  така. Приеми, че всичко това е само зареждането на по добрата за нас ситуация и после идва светлият лъч. Облива те вълшебната светлина и всичко си идва на мястото. Нормално е да си малко разочарована, че ей на не са се изпълнили желанията ти, или само 20% на две от тях. Опитай се да преосмислиш, как с точно си ги формулирала. В смисъл, търсиш нещо в нета и компи ти дава хиляди отговора, ама никой от тях не е това, което си поискала. Какво правиш тогава? Аз, не се отказвам. Задавам питането по нов начин,променям фразата. Отварям друга търсачка и питам там. А ако и това не ме задоволи, питам някой, който знае повече от мен по въпроса, който ме интересува в момента. Така че, не се втурвай в много техники и практики.
Наистина капките на Бах, не са много скъпи-тук цената е около 4 евро, а тази с многовариантно действие е с двойна цена. На мен не ми помогнаха кой знае колко.Аз купих тази комплексната, за силен стрес. Когато мъж ми припадаше и почти умираше в ръцете ми ме посъветваха да ги вземам на мястотото на успокоителни. А може и да са ми били от полза, само дето не съм ги усетила много, понеже уплахата ми беше силна. Слагат се под езика няколко пъти на ден.
Ами хоопонопоно се казва в какъвто си искаш ред. Няма правило. Аз започвам с обичам те! Но ако я кажеш в друг ред,  действието е равносилно. Както вече споделих веднъж, според мен повтарянето на тези думи, изключват бърборилнята в главата ни и освобождават безпрепятсвеното преминаване на конструктивната енергия!
Приятна вечер!

Общи условия

Активация на акаунт