New Horizons стигна Плутон, нас ни радва априлски бонбон-АПРИЛСКИ БЕБЕТА ТЕМА 3

• 45 830
  • 759
  •   1
Отговори
# 165
Да, говорих. Тя продължава да твърди, че 37 не е температура. А иначе я меря с два термометъра-в устата в дупето.
Вече не е кисел, всичко си му е наред,но температурата си ми е толкова. Thinking

# 166
Аз знам, че до 37,5 температурата не притеснителна за бебчетата в тези жеги. Аз не меря температура ако няма причина, че с баткото в такъв филм се бях вкарала докато беше бебе - мерих по 3 пъти дневно поне и все имаше малко, водих го многократно по доктори, а те не установяваха нищо нередно.
Вчера забелязах, че Яна мрънкаше след  като се беше наяла и не искаше мляко, а като й дадох вода започна да суче жадно. По-късно пък се успокои като й намокрих личицето, ръчичките и крачетата. Явно много ги мъчи жегата.

# 167
  • София
Аз си мисля, че може понякога да е 37 температурата от напъване, рев, сгорещяване, ама не ми се струва нормално да я поддържа постоянно. Ама не съм компетентна де, така ми се струва.

# 168
По принцип гледам да не се психясвам и филмирам, ама исках да се консултирам.Преди ваксината не съм му я мерила, та може и да си му е толкова по принцип. Знам ли...  newsm78
И той пие много вода в жегите, а и денем яде по-малко....смее се докато се храни. Явно наистина ги мори жегата и им се отразява.  Confused

# 169
  • София
То в устата и дупето не е ли по принцип по висока?

Ето, съвсем нормална е, измери я и под подмишничката и срвани
http://m.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=3977

# 170
В дупето ЛЛ ми е казала,че показва със 7 повече,т.е ако там мериш 37.5,значи е36.8.Не се панирай,аз съм цял живот с 37.1

# 171
Аз преди повече от месец нещо бях психясала и мерих Т. Беше си ок и оттогава съм прибрала термометрите, но съм чувала, че има деца, хора, с малко по-висока от обичайната телесна темература и това не е проблем, като с кръвното, ако по принцип ти е 60/90, като стане 80/120 се чувстваш зле... ама и аз как го обянсих.
Ние в жегата с климатика се спасяваме, пускам на 27 градуса, слагам го почти под климатика, за да не се усеща духането и така, няма друг начин, в панела на 7 ет, няма какво да скрие слънцето, а от 13 часа до 20 часа пече се не трае, емам перманентно пънат чаршаф на терасата, отделно гледам да простирам по това време на нея и вътрешните щори не се отварят и все пак ето вече е 28 градуса в хола....така че след малко го пускам.

И ние правим опити да се обръщаме, ама дори и да успее ръката стои там като че не е негова.. аз си мислех, че е само при нас, заради проблема с отказа му да се задържа на ръце.
Вчера докато го кърмех в един парк, как се изви от ръката ми при оргиването, че от кръста назад така силно се изви... незнам разбирате ли какво имам предвид, само тази простотия не бях правила, чак той се стресна, така изпищя... надявам се да не му направих нещо на кръстчето. Sad

# 172
  • Бургас
Лина,точно това имах впредвид под "вижда ли се".Дали щеше да се води на ехографа,понеже ви слушам за таЗи дисплазия и реших,че може да се открие в по-Горни месеци.Поради тази причина попитах дали може да се открие на месец.

Нямам представа. Аз водих Марианката на почти три месеца и по-точно един ден преди да навърши три месеца. Пред не е гледана,освен в родилното да са я прегледали,но малко ме съмнява.

# 173
Аз откакто се включих във Фейсбук, почти не поглеждам тук, но сега успях да изчета пропуснатото.
Моето дете нещо не иска да яде. Вече е почти изцяло на АМ. До скоро беше на биберони единица, пак отказваше да яде и ги смених с двойка. Започна да си яде нормално по 5 пъти на ден по 130-150 мл, но от вчера пак има някакъв проблем. Днес изяжда по-малко от половината и започва да плаче и да се извива. След известно време пак предлагам, но изяжда съвсем малко. Накрая изчаквам да заспи и тогава изяжда още известно количество. Притеснявам се да не се обезводни, не е и много по водата - около 20 мл на ден изпива. Не знам какво да я правя.

# 174
  • Враца
Ние също се спасяваме от жегите с климатик, работи в спалнята, а ние сме в хола, иначе не се издържа, става 28-29 градуса  Shocked

# 175
Поуспокоихте ме. Благодаря ви!  Peace Мисля да спра да го мъча с тоя термометър...нищо си му няма на детето...весел си е, яде си, спи си...аз само се филмирам излишно май...ама то като не знае човек  Thinking

# 176
Здравейте момичета, чак сега успях да ви дочета, изпуснах ви, зачезнахме от София преди около месец и сега сме тука за ден-два покрай консултацията и ваксините, та намерих време пак за форума.
Гледам писали сте за обръщането, ми нашия дундьо въобще и не се опитва да се обръща, а и аз последно време като не съм нон-стоп с него сама и не съм се и сетила, че му е време. Даже с майка ми си говорихме преди няколко дни, тя вика оо рано му е още, ама педи вчера ми се накара малко и каза че трябва да му помагам, като му подсказвам как да го направи Simple Smile Е, па ще подсказваме, щом трябва Simple Smile
Иначе за месец сме наддали 1 кг, вече сме 6.770 гр и сме се издължили до 65 см. Питах я дали е добре така, че нали миналия път ми се беше накарала, че много го хрантутя Simple Smile (на поискване сме, което той прави на около 2-2,5 часа рядко на по 3 часа. Но сега като сме на гости при бабите и като го занимават и по-честичко откарва на по 3 часови паузи ) Иначе този път въпреки "заплахите" на ЛЛ, че ще изкараме по-трудно след ваксината, заради вече създадените антитела от миналия път, вдигнахме само веднъж 38,6 дадохме си панадола и за отрицателно време я свали и толкова. Но днес е цял ден сънлив и омърлушен, събужда се само да яде и пак заспива. Дано утре всичко да е наред вече, не съм свикнала палавчо да е толкова кротък Simple Smile 
Четох ви пак и за прегледите при ортопед, бе тая нашата лл все още не ни е пратила нас  newsm78 Започвам да се чудя, аз ли трябва да я подсетя като й поискам направление? Отбелязах си дано да не забравя август месец като идваме пак, да я попитам, че то ще станем на 4 мес, още не сме ходили. Абе дано всичко ни е наред и да нямаме нужда.
Видях, че и за лапането на юмручета сте си говорили, тъпчем ръцете и ние, даже и двете едновременно  baby_neutral Малко трудно ни се побират в устата, ама сме упорити и тъпчем ли тъпчем. Прабаба му постоянно му ходи подире и му вади ръцете, и един ден като й заявих, че няма нужда да ги вади и е нормално да ги лапа, защото така си разучава ръцете и тя се втрещи жената  Laughing
Аз да ви се похваля, се поизлекувах от ревността ми на бебо от моите роднини, понеже тръгнах на шофьорски курсове в Пловдив (че по-близо до градчето където живее майка ми и където сме отседнали за лятото - уж за по-хладно Simple Smile ) Но за сметка на това мм почна яко да ревнува, и ми сподели как майка ми на няколко пъти му е взимала бебо от ръцете и ще трябва да си поговоря пак с нея. Той и без това му се събира малко време с бебето и се чувства кофти заради това, а и Самуил на няколко пъти се стяска когато е с него и започва да пищи неистово Sad
А за летните кошове на количките, аз отдавна извадих нашия летен, той има пълно легнало положение. Но да ви кажа честно, малко съм разочарована от комбинирания модел, който избрахме Adbor Marsel, много добре изглеждат, много функции и т.н., обаче тоя плат така запарва, че дори и в летния кош вътре му е адска жега на милото и след кратка разходка или сън в него е целия мокър, не само бодито ами и цялата му глава. Ама може и просто той да си е потлив (каква дума измислих Simple Smile ), защото и когато го кърмя въпреки че слагам пелени между него и мен, пак главата му става цялата мокра. Та не знам, май ще гледам за някоя "по-лятна" лятна количка с легнало положение, че да може да се наслади на разходките човека Simple Smile

# 177
Vodna liliq, аз съм от самото начало само с лятна количка и за да й е по-удобно на беба, съм й сложила едно сгънато памучно одеяло застлано с бархетна пелена. Така не се поти. Количката пък отпред на крачетата има пластмасова поставка и моята бубулечка много обича да си качва отгоре краката, затова и не я махам Simple Smile

# 178
Мами, бих искала да ви попитам нещичко, тъй като не съм на ясно.
Миналата седмица на малкия му биха ваксина. Същия ден нямахме проблем, но на следващия беше малко кисел и аз цял ден го мъчих с термометъра. В крайна сметка температурата му беше между 37 и 37,5.Обадих се на педиатърката и тя ми каза, че 37 не било температура. Да, ама на мене ми се струва, че е ....
Интересното е, че от тогава всеки ден му я меря и все толкова си показва. Предполагам, че е нормално, или пък се дължи на жегите...???  newsm78
Не знам...може би някоя от вас е по-компетентна от мене и ще ме успокои  Confused
На Дани температурата варира от 36.6 до 37.2,меря под мишничката.Педиатъра ми каза,че до 37.2 няма проблем,въпреки че аз в усещам доста по-топла при 37.2.

# 179
Да, струва ми се, че е доста топъл и за това се параноясвам. Но наистина го забелязвам, че когато  е спокоен или спинка няма проблем. Определено от напъването и от рев, сякаш гори.
Ма то в тия жеги...всички горим.... Confused
Явно няма повод  за притеснение.Мина и доста време от ваксината, ако му имаше нещо щеше да си проличи предполагам.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт