New Horizons стигна Плутон, нас ни радва априлски бонбон-АПРИЛСКИ БЕБЕТА ТЕМА 3

• 45 850
  • 759
  •   1
Отговори
# 420
Малко хелп, ако може? Praynig
Скрит текст:
Някой може ли да ми помогне, как да си изтрия акаунта тук или на кой да пиша?

# 421
# 422
Замества се обедното ядене,но при Дани няма точно обедно -яде в 11 ч и после в 15 ч.,значи пюрето ще е в 11ч.Кога точно се дава това пюре -преди или след млякото ? И колкото повече се увеличава пюрето се намалява количеството на млякото за съответното хранене и като започне да яде цяло бурканче се спира изобщо млякото за това хранене?
Аз лично не съм, а и няма да замествам хранене преди годинката /до тогава е хубаво млякото да е основната храна на бебето, твърдата храна да е само за запознаване с новите вкусове/. С големия давах пюрето преди обед и кърмих около половин час след това, сега може и след кърмене да го давам, не знам - ще се ориентирам по детето.  Peace

# 423
  • София
И аз смятах да го задам този въпрос;)
Значи, твърдата храна, преди обедното папкане и така докато не се запознае с всички вкусове?
Аз ще питам и педи де, но искам да направя своя си схема... Гледам майките в квартала, едното дете е на 7м и си яде почти всичко вече, само сутрин и вечер било на мляко, яде някакви каши, пие компот със захар... 

# 424
  • София
Ти мани една приятелка вчера ми разправя ( 7 дни по голям от Калоян, второ и е ) аа вика почти всичко яде, даже и сладолед му давам да близва....

Иначе за мен има повече смисъл първо каша после мляко. Братовчедка ми му даваше на племеника веднага след ядене да цока. Ама и аз ще питам педи.

# 425
И около нас бебетата на по 7-8-9 месеца вече почти всички хранения са им заместени, само сутрин и вечер са на кърма, АМ. Аз лично не знам дали така че действам, освен идеята ми да пробвам модифицирано по мой вкус ЗВБ, не съм решила още за пюретата и кашите. За момента изобщо не ми тежи кърменето, да не кажа, че започва все по-прияно да ми става, май защото се случва за 7-8 мин и през 2,5 - 3 часа. Wink

Сега да питам тук, че да не пълня фейса, вашите бебоци "пълзят" ли на сън? От няколко дни вече спи само по корем и уж спи ,а вдига главата и мърда краката, чак до събуждане може да стигне. Това е първи 10 мин от съня, когато явно още не се е унесъл напълно. Та интересно ми е други бебчета правят ли го?

# 426
  • София
Прави го да, даже ставам да го сложа по гръб, и настрани и се успокоява пак. Снощи маймуната се събуди в 3, ококорил се, хили се, едвам го успах. За първи път такова нещо.

Иначе тихичко да се похваля, ама от вчера спря да му сълзи окото! Ей така от нищото от раз. Аз чак след обяда се усетих че цял ден око не съм почиствала. Само се моля да не се завърне отново, стискайте палци!

# 427
Сега да питам тук, че да не пълня фейса, вашите бебоци "пълзят" ли на сън? От няколко дни вече спи само по корем и уж спи ,а вдига главата и мърда краката, чак до събуждане може да стигне. Това е първи 10 мин от съня, когато явно още не се е унесъл напълно. Та интересно ми е други бебчета правят ли го?
Правеше го в периода,в който разбра,че може да се обръща по корем.Обръщаше се и насън по корем,надигаше главичка със затворени очички,започваше да драпа да пълзи и...ми изкарваше акъла. JoyАз си реших проблема по не най-добрия начин за бебето-подпрях я с възглавница и не можеше да се върти по корем-само по гръб и настрани.Иначе бях луднала без сън 3 нощи,защото освен че се мъчи да пълзи насън като се умори забиваше муцуна в матрака и се разреваваше .Вече не го прави,мисля,че беше просто период някакъв.

# 428
И Мишето ги прави същите магарии насън. Подгответе се за още много такива моменти хаха. Каката като се научи да сяда беше така - в съня си сяда, не се сеща как да се върне в легнало състояние и се събужда и плаче. Като се научи да се изправя пак така. Обикаляше си креватчето насън Mr. Green. Ентусиазират се като се научат на нещо ново и само това им е в главиците Heart Eyes

# 429
Душички сладки, и аз така си го обяснявам, че си го изживяват на сън и продължават с тренировките. Кофтито е, само че немога да се самоупокоят и да се спрат.
Маце - честито, ние от колко 10 дни не пускаме гадости от очето, ама и аз не смея да се похваля. Ей така от раз, явно се отпуши каналчето !

# 430
Ние гостуваме на нашите, и тук са тропски жеги Wink

Децата не могат да се адаптират, заспаха късно, но пък се събудиха в 6.30 . Баща им цяла нощ не мигнал, че каката си търсела посреднощ гривната! От 9.30 ма'аме гащи по центъра, че да спи бебето и гледаме криво, аз скрита зад черни очила. Дано следващата една седмица да свикнат, чеее...дупе да ми е яко.

Аз ще гледам до годинка и малко да захраня напълно, не съм от фенките на дългото кърмене. Каката я отбих на годинка и три месеца, бих искала и сега да е така. Но това си е лично за мен, всеки има право да следва своя си ритъм. Със сигурност не одобрявам да се дават всички храни на 7-8 месеца и по-рано обаче. Особено сладолед, пълен с Е-та.

# 431
Дани вече на няколко пъти ни изненада и седна сама,единия път от легнало положение,хваща се отстрани за количката и се надига.Като я бутна да ляга и голям рев,Та се возим като големи бебета в полулегнало положение.Та това ,както и че гледа като хипнотизирана нашата храна ме навежда на мисълта,че мога да я пробвам с пюренца,мисля да заместя постепенно храненето в 11ч.,но ще изчакам още няколко дена.

# 432
Не е ли малка още за захранване, стомахчетата им още не са узрели, иначе и ние също ги имаме тези признаци (с гледането)от третия месец, но преди 6-тия месец не мисля да захранвам, ще се кърмим упорито Simple Smile

# 433
Не е ли малка още за захранване, стомахчетата им още не са узрели, иначе и ние също ги имаме тези признаци (с гледането)от третия месец, но преди 6-тия месец не мисля да захранвам, ще се кърмим упорито Simple Smile
Ами аз не кърмя,тя ще стане на 5 месеца и ще започна тогава,ако не иска няма да я насилвам,но имам предчувствие,че ще иска Simple SmileНо ако кърмех може би щях да изчакам и аз.

# 434
Тва дете нашето голям кеф като хълца. От два дни подвиква и като почне да хълца, започва да си вика "Ааа" , "Ау", "Ууу" и разни други звуци и да се кефи като се прекъснат от похлъцването. Голяма самозабава Simple Smile Забелязвам го че тъкмо се открие ръцете и започне да ги лапа усилено и да ги разглежда и след 3 дни примерно спира, почва въртене нон стоп, след още 3 дни се връща на ръцете и така си ги редува явно да не скучае Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт