New Horizons стигна Плутон, нас ни радва априлски бонбон-АПРИЛСКИ БЕБЕТА ТЕМА 3

• 45 805
  • 759
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Маце, другата седмица имам пак час при Мастицка и ще говорим.
Според нея варианта за АБКМ е последен, има вероятност да е била настинка/гъбички или слузта да е от прекалената ми консумация на домати и, евентуално, млечни.

Факт е, че откакто изключих и доматите слузта почна да изчезва. Ама сега пък Вики не е акала от онзи ден, тооо на месо и картофи и аз ще се запека. Приготвила съм си едни круши да направя на сок днес;)

Терсене ми е, че имам една страхотна домашна тиква, ама ще я направя на тиквеник за нас, то се е видяло...
Мая - бях, тя е вече на 5м (да ми е жива и здрава), ама започнах да се пречупвам, защото са налични всички признаци, без сядането. Хем ми се иска да изчакам да седне напълно, хем вече не мога да ям спокойно:) Врещи като ме види, вика, взимам я и почва да бърка по чинията и да ми дърпа вилицата:)
Но, нещата на към късно захранване отиват и без това...Simple Smile

О, да се похваля и тук - Вики пропи вода! Не ми се вярва:)

# 616
water_life, ние също имахме такъв период там някъде преди около 2 седмици. Сега като че ли го мина тоя период с честото нощно хранене, но пък се е научил да се дере, когато е гладен да му се дава на секундата. Същото прави и надвечер като го подхванат венците, започва да мрънка, да плаче, изяжда ни брадичките и рамената, де що намери за ръфане и като някой булдог почва едно обилно плюнчене и яко хапане. Тогава му давам Дентокинд и като че ли го успокоява, та поне да не плачка толкова много, чак се дави милия до засиняване. А нали не трябва да се напъват толкова много момченцата, че да не получат херния Sad ужас просто, милите дечица.
Иначе и той "яде" всичко що намери, завивките, ръкавите, нашите рамена (вечно си ходя с едни големи кръгове на рамената), играчки, каквото хване е в устата. А долната устничка някъде преди 2-3 седмици започна да я дъвче милото.
Рози, Самуил сам пожела да седи. Аз се учудих един ден както го дължах полулегнал в мен и с напъва д се изправя и като го сложих полуседнал в мен и започна да се оглежда и да с играе, и ако му сменя позата се киселее. Та по някалко пъти на ден като ми омалеят ръцете го слагам така да поседи в мен и така се захранваме. Иначе лакомчо яде всичко що му набуташ, но си чака цицата за десерт след това Simple Smile

Последна редакция: ср, 16 сеп 2015, 08:30 от vodna_lilq

# 617
  • София
Ро3и стискам палци да не е АБКМ!Иначе за стабилно сядане, то става чак към 7-8 месец, важно е да може да седи седнала. След две седмици можеш вече спокойно да си я захранваш, 5.5 месеца е идеален старт и за бебета на кърма.  Wink

# 618
Снощи ни беше втората ваксина, първи Синфлорикс... поплака малко, доста по-малко от хексацимата. ЛЛ каза че имала 4 бр хексацима и два ще запази за нас, за  да не мешим ваксините. Иначе и пентаксим им бил кът. Днес биваме, няма Т, но давам превантивно и фенистил и ефералган. За 6 седмици е качил 250 гр и е пораснал с 3 см. Иска да захранвам с картоф смесен с кърма до консистенцията на боза, и да засестя обедното хранене с пюре. Казах й че искам ЗВБ, каза, че щял да откаже твърдата храна, защото нямал зъби и храната така била блудкава и няма да му хареса. Аз в следващите 2 седмици така или иначе нямам намерение да захранвам. Нашата храна я следи от няколко дни, а още е далеч от сядането.
Все ще ви питам - случвало ли се е както спят и да се събудят с писък и неутешим няколко минутен рев? На Никола вече 3-4 пъти се случва и през деня и през нощта. Аз си го обяснявам с кошмари, защото не е глад.
Е Рози, браво за водата, ние сега като не е жега почти не пием. Ама и аз му държа шишето с биберон за новородени .

# 619
Здравейте мацки! Аз тия дни не се включвам във виртуалността, подготвям рожден ден, радвам се ня хубавото време... Но сега бебето ми спи на голямота легло, и не смея да я оставя без надзор. И използвам времето да се запиша. Във фейса пък хич не успявам, та поне тук.
От снощи бебо е с хрема, та пак отлагам захранването. То все спънки, че аз все избягвам да съвпада с други стресови събития. Не че бързам, ама ние удряме шестака след три дни... Трябва и аз нещо по-био да напазарувам, ама не съм се захванала. Маце, ти откъде пазаруваш онлайн?

Рози, аз открих лек против неакането - водичка. Ама не на мама, на бебо, при нас окало 150 грама на ден оказаха благотворен ефект. По време на жегите го забелязах. Сега като захладня, спря да пие вода и пак разреди.

Да се отчета и аз с малко мерки. Моята бебешина в момента носи дрехите на кака си за една годинка. Тежи към девет кила, само от кърма. Онзиден щеше да ми изяде с поглед спагетите, та и тя има готовност. Да сяда още не може, но пълзи като червей и е много по-целенасочена от дивата си по-голяма сестра. Много лъчезарна, като те загледа с едно доверчиво погледче, не смееш да мръднеш, да не развалиш мига.

# 620
Оказа се, че май ще имаме зъбче- долу се белее венеца, а от вчера и акото е леко редичко. Давам Дентокинд и определено я успокоява, спи по-спокойно.

# 621
  • София
Велинка, тези писъци и при Калоян ги имаше, не съм сигурна обаче дали беше някъкъв период или зъби. Все още ги има.

Джада

Скрит текст:
пазарувам от farmhopping, хората са ми приятели и ми гарантират качество.

# 622
  • София
И Вики някой път като седи в мен полулегнала дава зор да се изпраяви, успява, ама й се клатушка главицата още:)

За събуждането с писъци - при нас се случва, да не кажа често... Според мен са кошмари или нещо ги е събудило. Последния път при Вики това беше една муха....Sad
Някой път може и болка да ги прониже...

Днес пробвах пак да й дам вода, не искаше, мръщеше се. Може инцидентно да е било вчера, или пък сутрин да не й се пие. Знам ли. И аз съм с биберон за новородено.

# 623
  • София
Аз междудругото след ядене му предлагам вода само. Понякога я пие, понякога не. Предлагай и,  даже можеш вече и с чашка да пробваш. Аз също забелязвам ако пие повече вода ака по често, ако не пие, ака но супер сухо.

# 624
  • София
И мен ме сърбят ръцете за захранване, изкушавам се с тия снимки във фейса... Ама нямам бърза работа, още борим едни сополки, а във вторник ще сме на ваксина, та след това. В сряда ще чукнем 6 месеца, рефлексът за избутване е изчезнал, сам се набира за пръстите ми до седнало положение, даже всеки път опитва да се пусне, но пада и се ококорва учуден "Какво става..." Предполагам, че ще може и да седи, не му вдигам още облегалката. Интерес към храната не мисля, че има, усилено ме следи и наблюдава, като се храня, но умира от смях като дъвча Joy Не зная дали се брои за интерес.

С шише или с лъжичка, на водата реагира все едно отрова му давам, предлагам чат-пат...
Ех, тук имам 10 страници да чета.

# 625
Честичко се случва и при мен да се събуди с писъци, а понякога не се и събужда-писне, завърти се и докато го погледна-той си спи.
Аз пък вода му давам по всяко време и по много, но той си я иска. Даже доста често ми се сърди като му дръпна шишето.Спи много неспокойно и при всяко размърдване или опит за пробуждане го унасям с вода. Постоянно сменявам памперси и все е напикан. #Crazy

# 626
 Ще почна да давам Хамомила на дребното, че това безсъние и нервност ме уморяват вече. Дано има ефект! С баткото давах Дентокинд, но ефект нямаше сякаш.Та сега това ще пробвам.

# 627
  • София
Fifiliе вечер с биба вечер не се ли успокоява?

Аз мазах един път само с Генги гел и толкова, не усетих избиването на зъбите като драма.  Wink

# 628
Маце,и аз щях да те питам откъде поръчваш зеленчуците,но са ме изпреварили.Много ме беше яд,че  исках поне при захранването да правя аз пюренцата,но не намерих никъде био зеленчуци с ГАРАНТИРАН произход,та този сайт който даваш ми е последната надежда  bouquet

Казваш,може да им се разчита,така ли?Щото аз като почна,само от там и по много ще поръчвам...

# 629
Fifiliе вечер с биба вечер не се ли успокоява?

Аз мазах един път само с Генги гел и толкова, не усетих избиването на зъбите като драма.  Wink

Бибата не върши никаква работа вече, освен ако не я намажа с Бочкото за зъби, ноо и това е за кратко. Щом свърши сладкото пак се почва.
Аз не знам зъби ли са при нас, защото венците все още са спокойни. Може би просто си е по - кисел.
По принцип има проблем със стомаха. Уж минаха коликите отдавна, а по цяла нощ ми се свива и върти...има много газове...Откакто е на АМ - още повече.
Вече не знам...то се свиква де...на мен дори вече не ми се спи ...  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт