Запитване: Заплати при офис работа с редки езици

• 22 206
  • 34
  •   1
Отговори
Здравейте на всички!

Въпросът ми е какви са средно предлаганите възнаграждения (Нето) за административни позиции в офис (или тип кол център) за работа с редки езици като холандски, шведски или датски в София?

Благодаря предварително за споделените впечатления.

Поздрави

# 1
В кол центровете дават между 1500-2300лв, зависи от проекта, фирмата и езика Wink

# 2
Това някакво проучване ли е? Кой е този дето знае датски, шведски и холандски? Между другото, последното се казва нидерландски.

# 3
Това някакво проучване ли е? Кой е този дето знае датски, шведски и холандски? Между другото, последното се казва нидерландски.

Предполагам, че девойката / момъкът се чуди кой език да подхване да учи и кой ще му е от полза в бъдеще, та затова въпросът е зададен така, а не че ги знае и трите езика едновременно. Peace

# 4
Тогава направо да подхваща мандарин.

# 5

Предполагам, че девойката / момъкът се чуди кой език да подхване да учи и кой ще му е от полза в бъдеще, та затова въпросът е зададен така, а не че ги знае и трите езика едновременно. Peace

Да. Моля за отговори по конкретната тема. Благодаря

# 6
за норвежки и фински за начална заплата съм чувала средно 2400 бруто

най-високата стартова, която съм срещала като оферта, е 3600 бруто за иврит и фински мисля точно...

японски не се търси май почти, имам приятелка, която говори, не си намери много бързо работа, по-ниско платена е доста от скандинавските

# 7
MrFerdo, ако питането Ви е продиктувано от мисли за научаване на език, който ще трябва в бъдеще за добра професионална реализация то: - иврит (доста хора вече говорят в България на него, но е търсен); китайски - имайте в предвид че Китай "настъпва"  доста осезателно в Европа и доколкото ги познавам се настаняват трайно; скандинавските езици - те все още се търсят, особено норвежки и фински (тук има една особеност - езика на "Сиоми" - много малко хора в света го знаят); и остават езиците от югоизточна Азия - който и да "подхванете" - няма да е излишен.
Всичко  обаче зависи и от това, каква професия имате или ще имате??? Желая успех, каквото и да изберете.  Peace

# 8
Благодаря на всички за изчерпателния отговор.

Интересува ме конкретно ситуацията в България, защото тук живея.

Опитвам се да съобразя нивото на възнаграждение, както и търсенето, за да има някаква реална приложимост. Няма смисъл от висока заплата, ако няма търсене.

За сега се ориентирам към холандски, защото има някакво търсене все пак над нивата за шведски, датски, норвежки, фински, китайски, японски или иврит (ако се съди по броя на публикуваните обяви).

Предполагам, че ще е и сравнително по-лесно, защото поне ползват позната азбука за разлика от азиатците.

Ако някой има конкретни данни за възнаграждения, моля да сподели. Хубав ден!

# 9
И заплащането, и търсенето, са много динамични. Овладяването на един език до ниво да бъде "осребрен" отнема толкова време, че каквото и да ви казваме сега, то със сигурност няма да е актуално докато стигнете до етап да се "предлагате" на пазара. Твърде много хора пътуват, учат и живеят в цитираните от вас страни, после се връщат, и съвсем скоро цените на преводите ще паднат до нивата на по-стандартните езици.

От друга страна, език се учи не само заради самият език, а и заради прилежащите му бит и култура. Механично научен език, без близост и интерес към страната на произхода му, без общуване с хора, на които е майчин и "прихващането" от тях на някои специфики, винаги кънти на "кухо".

По-добре да се овладее на високо ниво един "стандартен" език, и да се правят висококачествени преводи в специализирана област (право, застрахователно дело, техническа документация и т.н.), отколкото да се залита по екзотика.

# 10
Права сте, но вече владея на нейтив ниво един "стандартен" от северногерманските езици.

# 11
Под "северногермански" "скандинавски" езици ли имаш в предвид? Нали питането ти беше именно за тях, на кой по-точно да се спреш или аз нещо не разбирам?! newsm78

# 12
И заплащането, и търсенето, са много динамични. Овладяването на един език до ниво да бъде "осребрен" отнема толкова време, че каквото и да ви казваме сега, то със сигурност няма да е актуално докато стигнете до етап да се "предлагате" на пазара. Твърде много хора пътуват, учат и живеят в цитираните от вас страни, после се връщат, и съвсем скоро цените на преводите ще паднат до нивата на по-стандартните езици.

От друга страна, език се учи не само заради самият език, а и заради прилежащите му бит и култура. Механично научен език, без близост и интерес към страната на произхода му, без общуване с хора, на които е майчин и "прихващането" от тях на някои специфики, винаги кънти на "кухо".

По-добре да се овладее на високо ниво един "стандартен" език, и да се правят висококачествени преводи в специализирана област (право, застрахователно дело, техническа документация и т.н.), отколкото да се залита по екзотика.

Абсолютно съм съгласна с мнението. Като човек, който говори нидерландски, не бих го препоръчала на никой. Това с call центровете е временна мода. А като мине какво го правиш този език? Отиваш в  Белгия или Холандия да се конкурираш във фирми, в които работят хора говорещи още 3 езика от раз.

# 13
Нидерландски не съм учила, но фински съм. В България няма начин да го научиш на ниво за работа в кол център, да си знаеш  Peace Освен може би в скандинавистиката, но дори и там не знам дали го учат като основен, по мое време само шведският беше основен, другите избирателни.
Заплатите са горепосочените и по мои данни.  Simple Smile
Преди 10 години маше кол-центрове, които си предлагат обучение по нидерландски, интензивно, плащат по време на обучението, накрая работиш за тях, ама не знам съществуват ли вече.  Rolling Eyes

# 14
  • в кукувиче гнездо

Кой знае? Много хора знаят. Особено тези, завършили Скандинавистика в СУ.

Общи условия

Активация на акаунт