Дрехи за деца от домове!

• 22 767
  • 137
  •   1
Отговори
# 120
Като се кликне на ника на do_re_mi_fa , има опция за личен контакт. Можете да се свържете с нея чрез лично съобщение. Сигурна съм, че ще се зарадва много. Simple Smile

Дано има развитие и по нашия въпрос.

Последна редакция: чт, 06 авг 2015, 09:23 от Ли Лу

# 121
  • София
Наскоро ми обясняваха, че голяма част от зареждането на магазините за дрехи втора употреба ставало по подобни начини - събирайки дрехи за нуждаещи се, както и събирайки оставените покрай контейнерите чували с дрехи/обувки/чанти. Особено сега покрай многото бежанци се били появили много собственици-араби на подобни магазини, които се възползват от дарените за бежанците вещи. Тогава казах "да бе, да, айде контейнерите - може, ама дрехи за благотворителност". Сега май започвам да схващам схемата  ooooh!

# 122
Не мандаринка не е точно така - в смисъл точно така е, само дето даренията в магазините 2-ра употреба са от дарения в чужбина - там хората ги даряват на църкви, организации или просто ги оставят до контейнерите и после схемата е сериозна и доходоносна Peace
В България никой не дарява толкова много дрехи, за да сработи такава схема Peace

# 123
В чужбина има контейнери в които се събират дрехи. На нашите пише че са дарения за бедните страни в Африка. Скоро обаче гледах предаване в което показаха какво в действителност става с това което хората оставят с идеята, че помагат на нуждаещите се. Всичко отива в огромни индустриални складове в които се сортира. Запазените и марковите дрехи отиват в магзини втора употреба из цяла Европа, по неугледните се събират в бали, заминават за Африка и се продават на пазарите, а това което не става за носене се рециклира. Фирмата, собственик на контейнерите фактурира завидни суми на година, а ние си мислим че помагаме на крайно бедните. В селото имаме соц. служба, в която работят доброволци и също събират кой каквото ненужно даде. По хубавото си го разпределят работещита, част отива в ръцете на нуждаещи се, огромна част отива и на пазара. Не дариш ли вещите си на някой нуждаещ се лично, просто си затвяряш очите къде отиват и си спестяваш главоболията.

# 124
  • София
Влизам в подфорума, за да потърся госпожата с този ник, защото имахме уговорка за пращане на още една пратка от моя страна.
Преди няколко месеца изпратих кашон за нея.

На адрес, който тя ми даде на ЛС:
Скрит текст:
Кристина Кирилова,гр. Стражица до офис еконт,ако е удобно,089*******

Не последва отговор и аз писах отново. Отговори ми, че всичко е пристигнало и е предадено в домовете. Благодари ми и аз останах доволна.

Сега намирам тази тема и съм като попарена с вряла вода. Rolling Eyes

# 125
Най-после "нов отговор" в темата, но сега прочетох и надеждата, че има позитивно развитие угасна.

На мен въпросната госпожа ми пишеше няколко пъти съобщения. Обеща, че ще прати нещата, два пъти ми потвърди писмено, че ще ползва дори пощата. Прати ми снимки на моите вещи- новите и ползваните. Но след днешен разговор с Г-жа Григорова от дом Великови мога да твърдя със сигурност, че К. продължава да ме лъже и нищо не е занесла там. Разполагам вече с имената на взелите благотворителните пакети, има и мъже сред тях. Да не си мисли, че пасем патки, нали така...  Simple Smile

# 126
  • София
Просто съм безмълвна. Оказва се, че и аз съм от наивните.

След като получих този отговор, останах доволна и изобщо не съм си помисляла да потърся повече информация за тази инициатива.

Скрит текст:
do_re_mi_fa
Ентусиаст
*

Да,пристигнаха.Извинявам се за закъснелия отговор.Разбира се,че ще свършат работа,дори вече ги предадохме на децата и много се зарадваха

Не допусках, че може да не е истина. Вината ясно си е в мен. Blush

Изпратих дрехи и козметика за по-големи деца. Бяхме се уговорили да изпратя още козметика. Rolling Eyes

Скрит текст:
do_re_mi_fa
Ентусиаст
*

Няма да повярвате,акови кажа,че точно оттова имат нужда децата.Това са неща,коитоне им копуват.Когато ходихме,едно момиче ме помоли за крем,защото изгоряла от слънце и я боли.Направила си сама крем от сапун.Толкова ми стана мъчно.Нашите деца имат излишни неща,а тези нямат дори необходимото.

Чувствам се като идиот (извинете за израза). Дано поне нещо да е стигнало до някой нуждаещ се.

Сега се замислям, че никога не съм проверявала тези инициативи. Изпращам, питам, дали е получено и дали се харесва и толкова.

Грешка, голяма грешка от моя страна. Tired

# 127
Ъъъ, явно и аз съм от попарените, но сега го разбирам. Изпратих дрехи в Стражица до въпросната К. и чаках 1 седмица да си ги вземе от Еконт. След като мина това време започнах упорито да й звъня по телефона, но той беше все изключен. Звъннах директно в дома, откъде ми казаха,че иобщо няма и не познават такава жена и каквото имам да го препратя. Много се ядосах и точно, когато реших да ги препратя ми си обадиха от Еконт Стражица,че ги била получила и много била доволна. Казаха ми, че К. била си сменила телефона, не отговаряла на новия си номер, защото е била на море, затова не си е взела пратката. Също така разбрах, че много често посещавала офиса на Еконт, защото постоянно имала пратки. Дори не посмях да й звънна на "стария" номер, защото не исках да зная, че съм излъгана. Върти ми се нещо в главата, че от Еконт ми казаха, че работела в магазин, но така и не разбрах повече за това.

Последна редакция: вт, 29 сеп 2015, 00:12 от dalgoto_chorapche

# 128
Чувствам се като идиот (извинете за израза).

Срещу всеки такъв случай има поне двайсет истински, Hug
А и инициативите на ДБМ са проверени. Или при тях, или първо обаждане в дома за конкретните им нужди в момента, или лично... Има начини много, просто ще бъдем по - внимателни. 

# 129
  • София

А и инициативите на ДБМ са проверени. Или при тях, или първо обаждане в дома за конкретните им нужди в момента, или лично... Има начини много, просто ще бъдем по - внимателни. 

Hug Наистина ти благодаря за думите.

Вече ще внимавам с подобни инициативи т.е. ще проучвам нещата по-обстойно, но въпросната г-жа К. няма да ме откаже от участие в такива начинания. Жалко, че много хора остават след подобни истории с горчив привкус.

Нищо! Здраве да е! Peace

# 130

не е само ДБМ, но благодарим за доверието. То е градено 12 години, а и тук всички ни познават, дет се вика с едно търсене можете да ми дойдете на гости Hug
истината е, че напоследък много масово молим дарителите директно да пращат до домовете, до нуждаещите се семейства или до новите центрове за деца, където нуждите са големи, тъй като в тях наблъскаха децата от домовете, но елементарни неща като дрехи, козметика, обувки - няма.
Ще си позволя да ви дам адресите им в София - от столична община ни помолиха да им помогнем с дареители на изброенето - можете диркетно да се свързвате с тях и да им ги карате на място при децата - това за софиянки разбира се Hug

Овча купел 1 „Екзарх Йосиф”
Управител: Анелия Маринова – тел. 0887 00 34 06
Тел. на Центъра – 0887 82 62 04

Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждане

Овча купел 2 „Патриарх Евтимий”
Управител: Анелия Маринова – тел. 0887 00 34 06
Тел. на Центъра – 0888 42 31 02
Децата са на възраст от 11 до 24 годишна възраст, към момента са настанени 11 деца и младежи. Децата са с умерена или тежка умствена изостаналост.

Подуяне 2 „Христо Ботев”
Адерес: район Подуяне, ул. Царева ливада 5
Управител: Анжела Ангелова – тел. 0889 23 76 96
Тел на Центъра 0888 42 30 14
Управител: Христина Иванчеа – тел. 0897 965322
Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждане
Децата са на възраст от 11 до 17 годишна възраст, към момента са настанени 7 деца и предстои нстаняване на още 4. Децата са без увреждания.

Бенковски 1 „Георги Бенковски”
Адерес: кв. Бенковски, ул. Хоризонт 19
Управител: Анжела Ангелова – тел. 0889 23 76 96

Младежите са на възраст от 16 до 36 годишна възраст, към момента са настанени 5-ма младежи и предстои настаняване на още 7.

Надежда 4 „Алеко Константинов”
Управител: Радостина Вълчева – тел. 0878 30 81 59
Тел. на Центъра – 0888 42 28 76

Децата са на възраст от 11 до 21 годишна възраст, към момента са настанени 12 деца

Връбница „Любен Каравелов”
Управител: Ива Веселинова – тел. 0884 43 13 13

Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждане
Децата са на възраст от 4 до 9 годишна възраст, към момента са настанени 12 деца

# 131
Отделно ще напиша и тук - търсим количка за бебе момиченце, което очакваме през декември в гр. Искър - на майка, на която помагаме отдавна - беше дете от дома в Доганово, създаде стабилно и добро семейство, очакват второ детенце, работят и се грижат добре за семейството си, но знаете как е със заплащането по селата и определено им е трудно. За сега си имат всичко без количка и ще са благодарни, ако някой има годна за ползване такава  Hug като ние ще я танспортираме, при невъзможност директно да си им я изпратите Peace

и не се ядосвайте - няма ненаказано добро и ненаказано зло Peace Като второто само ни прави по - силни и не бива да ви обезверява. За съжаление децата в България, не само тези в домовете, са плод на болното ни общество, за което е пример do_re_mi или каквато е там.

# 132
Казахме,че не искаме да получаваме нищо повече,но някой беше изпратил по еконт  преди няколко дена една чанта с дрехи.
Тя съдържа:едни обувки,няколко женски дрехи и една малка чантичка бебешки дрешки за момиче.
Ако някой си познае пратката,ако иска да каже какво да направим.
Да му върнем пратката или ще изчака няколко дена и когато можем,ще отидем в дома във Велико Търново да занесем останалите неща,ще занесем и тези.
Който иска може да му изпратим снимки.

Пратката е в чанта Джъмбо.

Това е моята пратка.
Пиша го отново, защото същият ми пост беше изтрит. Надявам се дрехите да влязат в употреба на нуждаещи се, не си ги искам обратно.

# 133
Благодаря за споделените контакти Moon WalkHug
Наистина така човек може да бъде сигурен, че е максимално полезен и нещата са отишли, където трябва.
А дечицата наистина не трябва да бъдат лишавани заради глупостта на възрастните.

# 134
  • София
........
и не се ядосвайте - няма ненаказано добро и ненаказано зло Peace Като второто само ни прави по - силни и не бива да ви обезверява. .....

newsm10

И аз благодаря за информацията. Peace

Общи условия

Активация на акаунт