Пътуване с влак - Въпрос

• 4 538
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Ученическите карти не ги признава БДЖ. За да Ви дадат билет с намаление трябва да имате тяхна карта. Обадете се и питайте! Информацията ми е от преди седмица,когато на касата не ми дадоха за дъщеря ми билет с намаление.

# 16
  • Mediterraneo
Ученическите карти не ги признава БДЖ. За да Ви дадат билет с намаление трябва да имате тяхна карта. Обадете се и питайте! Информацията ми е от преди седмица,когато на касата не ми дадоха за дъщеря ми билет с намаление.

Че то това е повече от ясно- че ученическата карта не е същата като ученическата карта на БДЖ  Crazy Смятам всички тук говорят за втората.

# 17

Имам карта от няколко месеца, а моят приятел си взе неговата вчера.

# 18
За да пътува с намаление един студент/ученик с БДЖ, е необходимо да се купят 2 броя удостоверения (продавали се в книжарниците), да се попълнят, да се отиде в канцеларията на университета/училището, да се заверят, единият брой остава там. С другия брой плюс снимка и 1 лев на ЖП гарата се вади карта за пътуване с намаление.
Картите важат една година, няма ограничения за броя на пътуванията и дължината на маршрутите.

# 19
  • София/Горна Оряховица
Само да уточня, че наистина важат 1 година,  но 1 учебна.

Ако се извади май месец картата - важи до септември същата година. Като се почне новата учебна/академична година се вади нова.

# 20
Е, зависи кога се вади. Ако я извадиш на 1 октомври, важи до 30 септември следващата година.  Laughing

# 21
  • София/Горна Оряховица
Право думаш, Как` Сийке, вярно си е, ама аз толкова организирани ученици и студенти рядко съм виждала  hahaha  . Освен редовно пътуващите де  Laughing  .

Редовно ми се е случвало май месец да си вадя картата и да ме пита канцеларката сега ли ми е хрумнало  ooooh! .

# 22
  • ride my bike...
E аз на 28.09 съм вадила, при положение, че ще важи до 30.09 същата година ( т.е. за 2-3 дни). Но за 2 деца Варна-София и обратно си заслужава Simple Smile БДЖ не предлага вариант преди 01.10 да си извадиш карта за намаление, която да важи за учебната година в която я вадиш.
При закупуване за билет с ученическа карта - не важи намаленито за отиване и връщане.
Ползвате си 50 % за всеки билет и толкова
Но пък ако се съберете 10 с ученически карти + ръководител има 75% намаление:)

# 23
Повечето, независимо кога през октомври са издадени са до 30ти септември и нито ден повече Crazy

Това за двете уверения при мен беше докато не завърших училище, след това в университета в началото на семестъра отговорника отива и иска да му издадат, а учебен отдел си ги печатат на техни бланки. Най - добре ще е, който няма карта да разучи как седят нещата с издаването на удостоверения.

Общи условия

Активация на акаунт