Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 39

• 121 669
  • 775
  •   1
Отговори
# 285
Докторката не е ли Бонева?

# 286
  • София
Бонева е. Грешката е моя. Като прочетох коментара на Мецанката се усетих  Joy Joy

# 287

Аз арония си поръчвах ето от тук:
http://organic-aronia-bg.com/3_products.html . Сега я слагам сурова в разни смутита. А за бъзака имах предвид да си го съхранявам или сушен или замразен, не и двете Simple Smile. Мисля 2/3 седмици и него да го пробвам суров в соковете и смутитата.

# 288
то не е много за хвалене.... но от моята арония в градината аз си направих "компот", както ми се подиграва мъжът ми - настойка в един голям буркан пълен на 75% с арония, сложих още по малко от каквото имах подръка - лимони, праскови и джинджифил, няколко лъжици мед и допълних до горе с много силна домашна ракия. Още го чакам да отлежи  Crazy само го душа отвреме на време - на цвят и аромат е трепач, на вкус още не знам  Laughing

# 289
  • на път

Мерси! Аз те чакам ....

# 290
  • Cherven Bryag
Отдавна не се включвах за коментар, та явих се за вторият път на ТЕЛК - първи път-80%, а сега ми дадоха 60%.Писмо получих месяц и половина преди да ми изтече Телка, пак искат документи, преходни епикризи, заключение на онколог, характеристика от месторабота....Всичко мина много бързо.Вторият Телк за три години. Чакам вече "многото" пари! с удоволствие ще ги похарча за глупостииии. newsm44 Момичета: сок от цвекло, 2 моркова и една яблка\, без захар\ - елексир по време на ХТ !

# 291
Здравейте, момичета,

за голямо съжаление не мога да се похваля с добри новини. Едното от 3те ми образувания/5мм/ се оказа злокачествен тумор и професора е решил, че щом съм раждала жена е по-добре да ми махне цялата гърда. Нямам разсейки в лимфните възли, както и ХЕР2 ми е негативен. Само положителни са ми естроген и прогестерон рецепторите/2+/. Сега чакам решението на онкокомитета за лечение, но предполагам, че ще ми изпишат някакви хормони. На 41 години съм. Ако някой от тук пие хормони ще съм му благодарна да ми разясни страничните еекти и изобщо всичко, което занапред ще ми е нужно да следя. Аз съм с един яйчник, поликистозен, както и миоматозна матка и много се притеснявам, че пиенето на тези хормони никак няма да се отрази добре на яйчника и матката.

# 292
vkas, почти всички пием хормони, споко, не е чак толкова страшно колкото си мислим в началото. Има и по-лошо - да няма как да ни лекуват например. Това че естроген и прогестерон са ти положителни е добре. Както се казва - най-доброто от най-лошото ти се е паднало, и аз съм така. Ти си в начален стадий, може би ще имаш и лъчетерапия, може би и химиотерапия, след някой и друг месец ще си съвсем добре. Стискам палци за операцията и ти пожелавам бързо и безпроблемно възстановяване и лечение след това  Peace

# 293
  • Cherven Bryag
vkas, и аз съм с Еr положителен , направиха мастектомия и ХТ без лъчетерапия, сигурно защото нямах мета в 11 лимфни възела, които ми махнаха.Вече година и половина съм на хормонотерапия- нищо строшно! Вначало те друса "критическа" , но след 3-4 мес. отшумява, кръвно почна да скача, но и това не е проблем! Не се притеснявай! Всичко ще бъде ОК! newsm10 newsm10

# 294
И аз влизам да помрънкам. Миналата седмица установих, че зрението на едното ми око е
много влошено. Отидох на очен лекар, той пък ме изпрати на невролог, после в Онкото, в
крайна сметка днес правих КАТ на главата и нищо страшно не се видя. Ноо, докторката ми каза
да не бързам да се радвам докато не направя и ЯМР, спомена за някакъв аденом на хипофизата,
който можел и да не се види на КАТ. Страх ме е, защото според очната лекарка нещо притиска очния нерв и затова не виждам.
Някой скоро правил ли е ЯМР? Аз такова нещо още не съм правила, но съм чувала, че се стояло на тясно 30-40 мин и не съм сигурна как точно ще го издържа.

# 295
Здравейте, момичета,

Благодаря на всички за подкрепата и споделените мнения. Моите резултати окончателно са: хормони естроген и прогестерон положителни /2+/, нямам в лимфните възли, ХЕР2-отрицателен. Тъй като ми направиха мастектомия няма да имам лъче и химиотерапия, само хормони. Има ли някой на идея само нолвадекс ли се изписва сега и кога изписват в комбинация със золадекс. Моите притеснения са, защото съм с един яйчник - поликистозен/другия го махнаха заради киста преди време/ и с миоматозна матка. Много се притеснявам в този случай как би ми се отразил този нолвадекс...впредвид страничните му ефекти рак на яйчниците и матката...Също и касата поема ли нолвадекса, че гледам че никак не е евтин.

# 296
  • на път
И аз влизам да помрънкам......
Някой скоро правил ли е ЯМР? Аз такова нещо още не съм правила, но съм чувала, че се стояло на тясно 30-40 мин и не съм сигурна как точно ще го издържа.

Veniz  Hugл Надявам се проблемът със зрението да си е само такъв. Правила съм 2 пъти ЯМР. Принципно то не вреди така както КТ на организма и моят доктор държи на него. Последния път не можах да взема направление и ми сруваше 750 лв за 2 зони  Shocked, ама бях на зор. Тръбата е същата сато на КТ, но има екстри от бучене, тропане и звуци. По- дългичко е, но се издържа, не му мисли. Слагат ти едни слушалки на ушите, уж да слушаш музика, но ефектът е почти нулев.
Стискам палци!

..... Моите притеснения са, защото съм с един яйчник - поликистозен/другия го махнаха заради киста преди време/ и с миоматозна матка. Много се притеснявам в този случай как би ми се отразил този нолвадекс...впредвид страничните му ефекти рак на яйчниците и матката...

vkas, не знам на колко години си, но ако не смяташ да раждаш повече, на твое място бих си махнала каквото мога и е рисково за да не му мисля ...

# 297
На 41 години съм. Не искам да махам повече...с един яйчник съм и с една гърда...кога се изписва нолвадекс+золадекс?

# 298
Veniz, при аденом на хипофизата се нарушава периферното зрение. При теб така ли е или просто е отслабено?
При ЯМР искай контраст. Аз живях 10 г. с диагноза микроаденом на хипофизата и ходих да го наблюдавам всяка година, докато не смених здравното заведение и след като ми направиха изследването с контраст се оказа, че аденом няма.  #Crazy Докторът, който ме гледа, недоумяваше как колегите му са правели ЯМР на хипофиза без контрастно вещество. Важно е също и каква е техниката. От апарат до апарат имало голяма разлика.
Ще ти стискам палци  Hug

P.S. Не си спомням да съм стояла в тръбата 30/40 мин. По-скоро 10/20  Wink

Последна редакция: ср, 16 сеп 2015, 14:19 от unna

# 299
Скрит текст:
..... Моите притеснения са, защото съм с един яйчник - поликистозен/другия го махнаха заради киста преди време/ и с миоматозна матка. Много се притеснявам в този случай как би ми се отразил този нолвадекс...впредвид страничните му ефекти рак на яйчниците и матката...

vkas, не знам на колко години си, но ако не смяташ да раждаш повече, на твое място бих си махнала каквото мога и е рисково за да не му мисля ...

+1 Само че мен никой не ме е питал Simple Smile

И аз бях с поликистозни яйчници и миоматозна матка. Премахнаха ги при една от операциите. (Не че откриха нещо в тях). Не съжалявам, макар че тумурът ми не е от тези, които се изследват за хормонозависимост. Обяснението на докторите беше, че при всеки вид тумури е добре организма да е в менопауза и че яйчниците действат като генератор на процеса.

Последна редакция: ср, 16 сеп 2015, 14:21 от unna

Общи условия

Активация на акаунт