Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Къде мога да намеря пластири с Виктанил 50 или 75 mg за майка ми, която има рак на дебелото черво?
Какви са някои естествени методи за повишаване на левкоцитите след терапия?
Какви са някои съвети за справяне с гадене и повръщане след химиотерапия?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Къде мога да намеря пластири с Виктанил 50 или 75 mg за майка ми, която има рак на дебелото черво?
Пластирите с Виктанил 50 или 75 mg могат да бъдат намерени в аптеки като Adoniс.bg. Въпреки това, за тях е необходима рецепта, която може да бъде издадена от онколог или специалист по дентална хирургия. В случай на затруднения, препоръчително е да се консултирате с онколог или да потърсите алтернативни методи за намиране на лекарството.
-
Какви са някои естествени методи за повишаване на левкоцитите след терапия?
-
Какви са някои съвети за справяне с гадене и повръщане след химиотерапия?
За да управлявате ефективно гаденето и повръщането след химиотерапия, от съществено значение е да приемате лекарства като Еменд и Мотилиум според указанията на вашия лекар. Освен това избягвайте храни, които предизвикват гадене, и се консултирайте с онколог за персонализирани стратегии за справяне със симптомите.
-
Къде мога да намеря информация за новия метод на реконструкция на гърда, разработен от д-р Клайнер?
-
Как мога да намеря информация за лъчетерапията на дясна гърда?

Въпроса е да има къде да ме боднат още четири пъти. И силно се надявам този път да не съм толкова зле като предния , защо и децата и всички около мен се плашат.Хич не са свикнали да ме гледат на легло при това изнервена и страдаща.
За сега нямам никакви лоши реакции от нея. ........
Яд ме е, че не послушах проф. Димитров в СБАЛО София, който ми каза, че още на втория месец трябва да отвори и изчисти наново и да възстанови изведения изкуствен отвор в колостома. Професорка в ИСУЛ ми каза, че в София записват за химия чак за м.07 , а тогава ще е прекалено късно. Отидохме в Пловдив, че ще стане по-бързо, по-близко ни е и апаратурата им била една и съща. (Послушахме 6 други лекари, вкл. и опериращия хирург, че е рано, да не се бърза и след 6 месечно изчакване вече има разсейки.)
Никой от наблюдаващите лекари в Пловдив и онколог, и гастроентеролог не ни каза, че имало стари конкременти в ануса. През август трябваше да ходим до София за платена консултация, че да ни бръкнат и да кажат, че има 6 месечни конкременти в ануса станали като желязо обвито в було и слуз.
Бясна съм, за вчера искаха направление, после не го взеха, няма и епикриза- миналия път пак така правим химия и няма епикриза. През август докторката не видяла КАТа с усложненията и идва и ни вика всичко е наред изписваме Ви (гледала този от м. 04). Вдигам скандал, ходя при началника на отделението, чакаме нова разпечатка на томографията. Излизат ми и с някакви глупости и за черния дроб - мета хепатис (някога преди 20 г. сме имали коза с ярета и котка). Белия дроб с мета пулмоном и общо взето умеренодиференциран слузообразуващ аденокарцином.
Показват ми се референции от вестник „Фреш“ (да, и аз не съм го чувала) и вестник „Доктор“