Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 39

• 121 696
  • 775
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Мушмуроче, щом си издаянила червената химия си герой. Таксотера и таксола са по лекички.
Гергана, и аз чаках да ми порастнат двете цици, ама още си чакам  Joy Joy Joy Те не ми и трябват вече.

# 376
  • София
Браво, Мушмороче!
Vanilas, всичко ще остане лош спомен скоро!  Hug
За вените- аз съм за Хепароид с две ръце- разкарва всички бучки и прави вените меки и еластични. Мажи колкото пъти се сетиш на ден.
Днес прочетох, че Мая Манолова също е една от нас. Дразни ме факта, че приемат закони, правила, промени в здравната система (и уж все за добро), а те хукват да се лекуват навън... Е това е, никой не е застрахован...
Хубав ден ви желая (напук на лошото време)!

# 377
Почвам обилно мазане тогава Wink Въпроса е да има къде да ме боднат още четири пъти. И силно се надявам този път да не съм толкова зле като предния , защо и децата и всички около мен се плашат.Хич не са свикнали да ме гледат на легло при това изнервена и страдаща.
 Tired

# 378
  • на път
Aз приключих с червената химия newsm44 За сега нямам никакви лоши реакции от нея. ........
 Този порт как се поставя? Вярно ли е, че е с операция под пълна анестезия?
Лекарят каза, че не очаква да имам някакви странични реакции от следващата химия и съм се настроила много положително.

Честито! И аз нямах проблеми с червената химия, но таксотерът ми се опря. Бях алергична към него и приключих 1 курс на химиотерапия до 5-та вливка. Тогава ми се калцираха и вените и всяко взимане на кръв беше мъка да не говорим за някакво друго изследване. От операция съм се будила 2 пъти с абокат във врата.

Поради тази причина отидох да ми сложат порт като разбрах, че ми предстои втори курс химия, първата работа беше да отида да ми сложат порт. Сложиха ми го с локална анестезия. Жива операция си е, макар и 30-минутна. За пръв път бях будна при анестезия и се опитвах да питам фъфлейки разни работи (от сорта дали ще "пищя" на летището, като ме проверяват за метални предмети  Laughing). Не можаха да ми отговорят, но не "пищя" защото е от титан. През него ми правиха и КТ във Виена и кръв взимат и ЯМР правят. Тук не смеят - нямат опит. Като правих юни месец колоноскопия и фиброколоноскопия ме дупчиха 4 пъти и накрая ме приспаха с наполовина забита игла.

# 379
И мен сестрата всеки път преди химиотерапия ме пита имам ли порт. Явно да ми вземе кръв от него и да не слага абокат. На мен ми предстоят 12 боцкания за химиотерапия и май ще питам лекаря да ми сложжат такова нещо. Щом е с локална анестезия, значи надали е толкова страшно.

# 380
Вените аз ги мажа с онзи вазелин с невен и половин час преди да ида да давам кръв пия половин чаша вода. Искам да питам за Телка, ще се явявам на 30.10, колко дни по рано мога да взема удостоверението от Онкото? Вярно ли че не може да е по старо от 7 дни?
Пиша с много грешки от тел.

# 381
  • Cherven Bryag
Моята вена се "вдърви" 12-15см по продължението и, а други нямах и моя хирург ми предложи крем "Вишневски" . С един компрес за 2-3 дни вената омекна.А съм и алергична към йод и йодосепт.  След една седмица прилагах  и хепаринов гел-също помогна.   newsm78

# 382
И мен сестрата всеки път преди химиотерапия ме пита имам ли порт. Явно да ми вземе кръв от него и да не слага абокат. На мен ми предстоят 12 боцкания за химиотерапия и май ще питам лекаря да ми сложжат такова нещо. Щом е с локална анестезия, значи надали е толкова страшно.

С локална анестезия е, но аз бих предпочела пълна, всичко свързано с игли и скалпели за мен е страшно. Като ми слагаха моя, втрещих докторите, защото отнесох 4 дози от локалната и пак не можаха да ме замаят  Mr. Green  Добре че поне накрая успяха да ме обезболят. В САЩ постояният порт- а-кат е стандарт и го поставят на всички, на които им предстои химия.

Слагаха ми и друг порт, временно, докато лежах в интензивното на една болница. Достраша ги да ползват постоянния, за да не го запушат, но според мен нямаха опит и игли (трябват специални игли, а в БГ не всички отделения на една и съща болниица разполагат с такива, какво да говорим да ги има навсякъде), та за този временния ме приспаха без да знам за десетина мин. и ми спестиха един ужас.

Последна редакция: вт, 29 сеп 2015, 22:22 от unna

# 383
Аз по принцип хич не мога да гледам разни медицински манипулации. Прилошава ми. Обаче когато  извършват манипулация на мен, изобщо не ме е страх. Така с локална анестезия ми взеха биопсия от две места на гърдата с едни стрелички и не трепнах. После ми взеха биопсия и от щитовидната. Усещането беше отвратително, но пак издържах. След това при свалянето на единия дренаж, връхчето остана в мен. Набързо ми спретнаха една мини операциийка да го извадят и пак за миг не се изплаших. Та общо взето съм странна птица. Хич не ме е страх, когато ме режат и съм в съзнание, но видя ли нещо такова да се извършва на друг човек, склонна съм да припадна.

# 384
  • на път
Аз по принцип хич не мога да гледам разни медицински манипулации. Прилошава ми. Обаче когато  извършват манипулация на мен, изобщо не ме е страх....

Мушмороче, те ти слагат една перденце на стойка пред главата и нищо не виждаш практически. Аз се опитвах да ги питам дали мога веднага да си тръгна след процедурата за да взема децата от у-ще и ги втресох. Клиничната пътека е 3 дни. Много е тъпо, защото трябва да висиш, а не ти слагат нищо за да го правиш.
Аз си купих игли от вътрешната аптека на Токуда и съм винаги "въоръжена" като ходя на процедури и манипулации в БГ. Напоследък си имам и дежурна ампула хепарин в дамската чанта.

Последна редакция: вт, 29 сеп 2015, 20:41 от Д_Ива

# 385
Момичета, откриха ми възпален лимфен възел. Измина 1 месец от лъчетерапията ми. Някой имал ли е подобно нещо?

# 386
Момичета нямам време да чета много тук - преди го правех.
Да се оплача. Вчера се върнахме от трети курс химиотерапия в КОЦ Пловдив. Отношението е ужасно. Това ни беше трета химиотерапия и този път я карахме без преспиване направо си ни изгониха, че не се полагало легло и пуснаха бързо да тече платината (след платината минаваме 14 дни на Капецитабин хапчета по схема сутрин и вечер).
През февруари вземах час за 14 март  за Онкото в Пловдив, оттам комисия с решение за активно наблюдение до 30.07. когато се откриха разсейки и в белия дроб. Туморния маркер от 10 през април станал на 31 през юли. Оперирани сме от рак на дебелото черво в четвърта фаза на 31.01.2015 г. (откриха го при спешна операция, без разсейки М0 и нямаше нищо на снимката на белия дроб).

#2gunfireЯд ме е, че не послушах проф. Димитров в СБАЛО София, който ми каза, че още на втория месец трябва да отвори и изчисти наново и да възстанови изведения изкуствен отвор в колостома. Професорка в ИСУЛ ми каза, че в София записват за химия чак за м.07 , а тогава ще е прекалено късно. Отидохме в Пловдив, че ще стане по-бързо, по-близко ни е и апаратурата им била една и съща. (Послушахме 6 други лекари, вкл. и опериращия хирург, че е рано, да не се бърза и след 6 месечно изчакване вече има разсейки.)

#Crazy Никой от наблюдаващите лекари в Пловдив и онколог, и гастроентеролог не ни каза, че имало стари конкременти в ануса. През август трябваше да ходим до София за платена консултация, че да ни бръкнат и да кажат, че има 6 месечни конкременти в ануса станали като желязо обвито в було и слуз.

#Cussing out Бясна съм, за вчера искаха направление, после не го взеха, няма и епикриза- миналия път пак така правим  химия и няма епикриза. През август докторката не видяла КАТа с усложненията и идва и ни вика всичко е наред изписваме Ви (гледала този от м. 04). Вдигам скандал, ходя при началника на отделението, чакаме нова разпечатка на томографията. Излизат ми и с някакви глупости и за черния дроб - мета хепатис (някога преди 20 г. сме имали коза с ярета и котка). Белия дроб с  мета пулмоном и общо взето умеренодиференциран слузообразуващ аденокарцином.

Днес отново в СБАЛО в София отивам на платена консултация и записваме час за операция. В Пловдив онзи началника на отделението д-р Петър Петров ми казва веднъж, че няма проблем през химия да се прави операция, а вчера ми вика трябва да минат поне 6 химии. Той е и началник комисията за 6 месечното ни пасивно наблюдение и последващия протокол от 30.07 за химиотерапия.
Трябва да откажем следващата химия на 21.10, а щяха да ни пускат този път и туморен маркер и ехограф.
 newsm78 Има сумати изследвания за операцията и не знам кой ще ни даде направления и бележки за тях? За направлението е ясно, но за валидни 7 дни преди операцията ЕКГ и консултация с кардиолог; снимка или диск на бял дроб; скенер; туморен маркер Са 19-9; СЕА?АСАТ< АЛАТ, Васерман, Хив, хепатит....еритроцити, тромбоцити, кр. захар...

На 14-ти сме и на Телк и от там ни казаха, че за рака като ново заболяване най-много втора група. Имаме трета за други заболявания. От Телка изискват цял куп консултации с лекарите от предните ни дифинитивни заболявания, който са ни с безсрочен телк 60 %. И сега вероятно новия Телк ще е срочен след като рака излезне като основна диагноза. Чудя се вече изобщо дали да ходим. newsm78 Предното решение на Телк го обжалвахме в Нелк и те върнаха пак същия Телк да си вземе решението и ни орязаха яко в %-тите, защото през периода на обжалването сме си пили хапчетата и не сме влизали в болница.
Някой да знае как може да се измести химиотерапията в някоя частна клиника, работеща по здравна каса ( и малка такса) в Пловдив или в София, където има добри лекари и внимание и отношение към пациентите newsm78

# 387
izina, признавам си тотално се обърках от написаното. Представям си на вас какво ви е.  #Crazy
Нямам представа как може да се изместите и къде да ходите, но точно преди няколко дни обсъждахме, че скоро предстои откриване на нова специализирана частна онкоболница. До колкото разбрах, откриването ще е този месец. Ако искаш може да провериш.

# 388
Аз също се лекувам при доктор Петров, но нямам оплаквания , всъщност доктор Вълкова следи моя случай, но съм ходила два пъти при началника и отанах с добро впечатление. Направо недоумявам как така сте чакали 4 мес. за химиотерапия.Колоректалните карциноми
не са ми много ясни, имам роднина с такъви също не прави химия, само лъче но е в ранен стадий.
Освен да направите консултация в Мед лайн/ Централ онко хоспитал/  с док. Минчев има и други там добри, но не помня имена.

# 389
Pre-scriptum : ) Постът ми е само за Натанал - ако не ви се чете - не ми се ядосвайте!!!

Здравейте момичета, исках да ви споделя (подробно) мнението си не толкова за продукта Натанал, колкото за представителите му. Днес  посетих офиса на представителите. Не искам да ме разбирате неправилно! Аз вярвам в противораковите свойства на чесъна (и мн др полезни свойства). Описани са в медицинската литература. Това, което ме притесни е:
1)   Дозата на Натанал според мен не е обоснована на някакви прочвания, нито собствени, нито на някакви референции. Тази доза може да е точната, но може да е необходима много по-ниска или по-висока доза. Защото: препоръчват в началото да се направи „кръвна картина“ и след един месец да се направи пак според „показателите“ да се определи дали приложената насищаща доза е достатъчна или не. Ако не е – да се оптимизира дозата. И питам аз – КОИ показатели от кръвната картина гледате вие, за да се РЕШИ дали приложената доза е оптимална или не? Няма отговор. Започват нещо друго да ми отговарят. Извъртат. Няколко пъти питам  - няма отговор. А това го пише и в листовката на продукта! Ами дали щели да ми се нормализират  „показателите“ или не.  И пак им казвам – тя моята кръвна картина си е нормална. Преди да си открия заболяването беше нормална. Сега, след химиолечението си е нормална. Как ще разберете дали дозата ми е оптимална от една нормална кръвна картина? Отговарят –  да, ама по време на химиотерапията показателите ви нямаше да са нормални и Натанал можел да ги нормализира. Хайде, холан! То след вливка, нали знаете – всичко толкова „шава“, че не се знае кое е от чесъна, кое – от рогатия...Ами туморни маркери трябвало. Ама те не са кръвна картина! А в листовката пише кр картина! Пък и Ту маркери ако са нормални...
т.е. ДОЗАТА е имагинерна, непроверена, недоказана.
Напр. за МАОЛО – посетих офиса, представителят ми показа много собствени „проучвания", в много бълг. Онко-болници, прилагали са различни дози и според отговора на пациентите са се насочили към определена доза (от минимална до максимална). Показа ми много мнения на онколози за МАОЛО. Аз лично съм говорила с някои от тези лекари и наистина такива „проучвания“ има. Под всяко мнение, под всеки опит, лекарят се е подписал с подписа си...
Разбраха, че няма да спра да ги питам за дозата и ми отговарят: Вашият лекар ще реши според показателите дали това е оптиналната доза Натанал. Ама, казвам им, те моите лекари, всички, с които съм говорила, ми казват, че това са...“пълни простотии“, да бъда честна. Те не били запознати. А чия е вината да не са? Моя или тяхна? И защо, тогава, да питам лекаря си за дозата, като не е запознат? И ако лекарят ми попита КАК е определена дозата...После ми казаха, че ако туморът ми се свиел, това ми е дозата..ама аз съм оперирана бе, хора. Дай Боже, да нямам вече тумор...Ами скенер да съм си направила...Ами може ли под път и над път, през месец, скенер да си правя...
Освен това е нормално, все пак, една хранителна добавка да предлага удобно приложение...как да измеря 166 мл от спиртния извлек и 33 мл от водния и това да го разделя 3 пъти на ден...и нормално ли е да се пие една добавка по 3 бутилки на ден? Как да съхранявам 40 бутилки в хладилник (ако искаш да са по 8 лв бутилката – трябва да си купиш 40). Защо не са в бутилки поне по 200 мл? Или по 300...
2)   Питам ги  - може ли да се пие с др добавки, напр Биобран (японски препарат, гъби). Не можело, увеличавал извличането на токсини и др в-ва от организма. Обезсмислял Биобрана, защото увеличавал отделянето, извличането на тези гъби и на др токс в-ва от организма. А защо тогава се препоръчва ПО ВРЕМЕ  НА ХИМИОТЕРАПИЯ? Нали ще увеличи „извличането“ на тези отровни лекарства от организма? Как ще действат тогава те? За по-кратко време и с по-нисък ефект ли? Ами не...Ами и според мен – не! Не може чесънът да намали ефкта на химитерапията! Тогава защо ми говорите глупости – за Биобрана! Значи на Биобрана намалява дейстието, а на химиотерапията – не...иде ми-дойде ми...
3)   Подсилвал организма при химиотерапия. И питам – как точно го подсилва, кое проследявате, че казвате, че го подсилва. Отговор – по-малко окапвала косата...е не приемам този отговор. Химия-та „убива“ или „стпира“ бързоделящите клетки. Кои са те? На първо място –туморните, после – кои клетки според вас се делят бързо? Костен мозък (кръвни клетки, затова и те рухват – левкоцити, тримбоцити, еритроцити... ), лигавици (затова има сухота/сълзотечене/диарии/афти), полови клетки (затова при млади жени МОЖЕ да спре мензисът, моят не спря..КОСА (тя расте бързо). Ако чесънът води до по-малко опадане на косата...значи чесънът намалява ефекта на химията да убива бързоделящите се клетки...т.е. намалява ефекта на химията. Аз не вярвам в това...
4)   Твърдят, че Натанал имал антилъчево действие и увеличавал толерантността към лъчите...ами пак същото – значи НАМАЛЯВА ефективността на лъчелечението..Пази боже! Е защо тогава да се пие ПО ВРЕМЕ НА ЛЪЧЕЛЕЧЕНИЕ!
5)   Подобрявал кръвоснабдяването, в това число и на тумора и така чесънът достигал до тумора по-добре...ама и тук по-внимателно...новите лекарства, които се разработват,  лъче-то и то може да намали кръвоснабдяването му...туморът затова расте – създава си нови кръв. съдове за себе си, като чудовище е. И като се храним, той поема повече от това, което приемаме...затова трябва и да се храним (за да „храним“ имуната система и собстените си клетки, които „убиват“ туморните) и да не храним тумора...трудна работа...И ако приемаме пък и чесън, който подобрявал кръвоснабдяването на тумора...което е пълна простотия, според мен...така че това можеха да си го спестят!
6)   За по-добър ефект трябвало да пия и алкохолен, и воден екстракт на Натанал – в отношение 2:1. Така се „допълвали“ Питам ги – в КАКЪВ смисъл се допълват? Кое си допълват? Няма отовор. Винаги, когато не им изнася ми отговарят нещо друго – напр. че може да се използва като компрес на стъпалата, ако имам гъбички...хора, аз имам РАК, какви стъпала, какви компреси...как се допълват двата? Ами алкохолният бил „по-обогатен“. На какво, питам аз, с какво е по-богат...Пак започнаха да ми говорят за компреси на стъпалата и за грип.
7)   Имал сертификат за патент, за регистрация, за износ...Всички тези документи НЕ означават, че има ефект! Имал патент - може да имаш патент за перпетум мобиле, но той не лекува рак! Бил регистриран като хр добавка - можеш да регистрираш хранителна добавка, която съдържа Е250 (всички салами) – Е250 е канцероген, който се използва в храните. Натанал си е хранителна добавка, т.е. той си е ХРАНА и е регистриран като такъв. Това НЕ значи, че има антиканцерогенен ефект! Има хр добавки, които имат такъв, има такива, които нямат...
Sunglasses   Показват ми се референции от вестник „Фреш“ (да, и аз не съм го чувала) и вестник „Доктор“
9)   Навсякъде пише какво прави чесънът – но дали и Натанал прави това? Споменали са 1000 действия на чесъна – казаха ми, че това е доказано в много проучвания. Но с какво са правени тези проучвания?  С какъв чесън? Сух, зелен, червен...прах, капсули. Те сами са си описали в сайт, че едва ли не само Натнал може да действа. Всички други форми – сух чесън, капсули, капки, прах и т.н. – не са ефктивни. Да де, ама нали всичко, което посочвате в листовката на Натанал е правено  с ДРУГИ  продукти с чесън? Пишете за някаква Римска болница – тя не е правила опити с Натанал, нали? Пишете, че преди 2000 години са яли чесън. Но не са пили Натанал, нали? По-добре направете собствени наблюдения заедно с лекари, опишете ги (както Маоло) и тогава плюйте другите продукти с чесън.
10)   Не е вярно, че след това не миришеш...пих зеленчуков сок, след час се храних, следобед дъвчих магданоз...всички, с които се видях, отдалеч ми казваха, че мириша на чесън. Знам, че няма значение...но пък не е редно да се пише, че НЕ мирише.
11)   Няколко часа след приема имах диария с аромат на чесън ; ) Хвана ме по  пътя...хукнах към близката бензиностанция...след мен чакаха майка с детенце...много ми стана гузно за тях...
12)   Изпих около 1/3 от бутилката с алкохол. Веднага ме „удари“. Напих се, ако не ме разбирате...което е ОК, защото това означава, че наистина Натанал със спиртен извлек има спирт : ) И да ви кажа честно, от толкова време светът не е бил толкова хубав...откакто започна всичко...смехотерапия, и това е добре : )

ПОЖЕЛАВАМ УСПЕХ НА ВСИЧКИ, КОИТО ПРИЕМАТ НАТАНАЛ. УБЕДЕНА СЪМ В ЛЕЧЕБНИТЕ СВОЙСТВА НА ЧЕСЪНА. ДАНО НАТАНАЛ ПРЕДЛАГА ПРАВИЛНАТА ДОЗА И Е НОСИТЕЛ НА ВСИЧКИ ТЕЗИ СВОЙСТВА...

Общи условия

Активация на акаунт