Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 39

• 121 535
  • 775
  •   1
Отговори
# 600
  • В царството на игрите:)
Ще им намеря приложение.
Бъди сигурна Mr. Green

# 601
  • Варна
Моите счетоводители ме мотаят с "данъчните облекчения", още не съм взела 1 ст...
Фри, трябва да си вземеш служебна бележка от работодателя за начислени и изплатени възнаграждения през 2015, ако в срок до 31,01,2016 не ти направят преизчисление и съответно възстановяване на сумите за данък.
С тази бележка, от която ще е видно, че надлежно ти е удържан данък, с копие ТЕЛК и с годишна декларация за ФЛ, ще отидеш в районния НАП, да ти го възстановят.
Лицата с 50% и повече % са освободени от ДФЛ в размера му до 60 лв на месечна база.

# 602
Аз минавам да питам...Ако ТЕЛКа ми е до 1.1.2016г, кога според вас ще ми пратят писмо за дата и кога ще трябва да мина прегледи и да изготвя протокол?

# 603
  • В царството на игрите:)
Аз минавам да питам...Ако ТЕЛКа ми е до 1.1.2016г, кога според вас ще ми пратят писмо за дата и кога ще трябва да мина прегледи и да изготвя протокол?
Аз и двата пъти съм получавала писмото около месец преди датата на явяване.

# 604
  • София
Има вариант да разбереш кога трябва да се явиш на ТЕЛК, като направиш справка в ТЕЛКа на Макариополска.

# 605
Дали е нормално СУЕ да е ускорено от химиотерапията? На вас следили ли са ви го по време на химиотерапия?

# 606
Дали е нормално СУЕ да е ускорено от химиотерапията? На вас следили ли са ви го по време на химиотерапия?

Винаги преди вливките са изследвали и СУЕ......При мен един път бе в норма, а всички останали пъти - малко над норма.

# 607
И при мен е малко над нормата. Дали пък химиотерапията не влияе

# 608
  • Пловдив
Здравейте момичета!
Много време не съм влизала във форума и тази тема......виждам, че старите пушки се вписват и помагат.

Момичета, моя близка я оперираха днес от рак на гърдата с отстранена гърда и махнати 15 лимфни възли. Сега ще изследват лимфните възли....можели някой да ме светне, какво точно показва това изследване.

Чета за ТЕЛК.... аз съм на 24.11. за първи път ме викат преди да е изтекъл стария ТЕЛК-1.12.

Много целувки на Миленка, Надето, Йовчето и мамето.....На всички пожелавам много здраве.
 Hug Hug Hug

# 609
  • София
Ваничка, погледни първата страница. Там пише всичко за РМЖ.

# 610
  • Пловдив
Ваничка, погледни първата страница. Там пише всичко за РМЖ.

Благодаря, мам! bouquet

# 611
  • София
Здравейте!

Дълго време не бях влизала в любимата бг-мама, където съм прекарвала чудесни часове в четене и където съм намирала отговор на безброй теми и въпроси, които са ме интересували  Hug

Сега заради  майка ми се наложи да търся различна информация и естествено се сетих за "институцията" Бг-мама Simple Smile
След направена операция на дебелото черво в Пирогов, ни казаха, че тя трябва да се регистрира в болница Св. Иван Рилски, болница Сердика или Онкологията и оттам вече на базата на цялата събрана документация, ще я насочат дали ще има нужда от химиотерапия и въобще какво ще се прави оттук нататък.

Първото ми питане е : коя от тези болници бихте ни препоръчали. Вие къде сте регистрирани. Какви са Вашите впечатления и мнения.

Майка ми е на 66 г. пенсионер. Има ли някакви облекчения или финансови помощи, като увеличаване на пенсията или нещо подобно, които могат да са й от някаква полза.

От сърце желая сили и успех на всички !  Hug

# 612
За дебелото черво -проф. Димитров в Дървеница.
Иначе трябва да мине ТЕЛК за някакви помощи и облекчения  Peace

# 613
За дебелото черво -проф. Димитров в Дървеница.
Иначе трябва да мине ТЕЛК за някакви помощи и облекчения  Peace
Камалия, кой всъщност оперира проф. Димитров или Вартанянов? Димитров излезе в отпуска на 26. 10 и ни оперира уж ученика му Вартанянов.

Вярно ли, че от ТЕЛКа в НОИ се изпраща служебно информацията и не е нужно онова подаване на новия ТЕЛК със заявление??

Някой да знае за тая програма на социалните за личен асистент и колко време отнема кандидатстването (дадоха ни 100 % с чужда помощ само за 1 г.)? И самото чакане за заверка на Телковото решение  станал 1 месец Sad А социалните работят не от датата на подаване на документите, а вземат датата от социалната оценка...

Поне изместваме химиотерапията от КОЦ- Пловдив в МБАЛ 'Надежда' в София. Praynig Дано всичко е наред, че не ни дават надежда никъде с тея разсейки в дроба и малък таз.

# 614
При нас преди 2г оперира самия професор. И Куртев е добър. Двамата имат теория,че трябва да се махне накаква масна тъкан около д. черво и там се криели метастази. При напреднал рак било важно за да се намали вероятноста от рецидив. Професора често пътува до Япония да обучава тамошни хирурзи на теорията си

Общи условия

Активация на акаунт