Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 39

• 121 701
  • 775
  •   2
Отговори
# 315
  • София
Има.

# 316
Момичета, а като се пият хормони какви неща се следят - яйчници, матка...кости следят ли се?
Също и как се отразява на костите пиенето на хормони?някакви добавки пиете ли?
Благодаря отново на всички за споделените мнения.

# 317
  • София
Момичета, а като се пият хормони какви неща се следят - яйчници, матка...кости следят ли се?

заради хормоните следят за :
-удебеляване на ендометриома.Аз лично ходя веднъж годишно на гинеколог.(Само да вметна -в менопауза съм от 29 годишна)
-кости-като всяка жена в менопауза има риск за костите .През 2 години -коста плътност.Без да ви плаша ,но въпреки ,че съм в нормите,за 2 години много са ми паднали показателите.Пия вит.Д ,но него ми го изписаха при последната сцинтиграфия
-чернодробни показатели на 6 месеца.Все пак всеки ден прекарваш през черния си дроб хапчета

Еми май е това

# 318

заради хормоните следят за :
-удебеляване на ендометриома.Аз лично ходя веднъж годишно на гинеколог.(Само да вметна -в менопауза съм от 29 годишна)
-кости-като всяка жена в менопауза има риск за костите .През 2 години -коста плътност.Без да ви плаша ,но въпреки ,че съм в нормите,за 2 години много са ми паднали показателите.Пия вит.Д ,но него ми го изписаха при последната сцинтиграфия
-чернодробни показатели на 6 месеца.Все пак всеки ден прекарваш през черния си дроб хапчета

Еми май е това

Благодаря!

# 319
А като профилактика срещу остеропороза какво пиете заедно с хормоните?

# 320
Здравейте ,
Преди 2 месеца оперираха съпруга ми, имаше образувание с големина 15/15/10см, което обхващаше уретер, дебело,тънки черва и пикучен мехур. Биопсията излезе с резултат НХ Лимфом.
 В момента се намира в Онкоклиника "Св.Марина" Варна. Днес е 17тия ден от престоя му. Още първата седмица му направиха първата химиотерапия.
Ще се въздържа от описване на емоционалната страна, много е тежко....
Много въпроси имам, но един в момента е най-спешен. Доктора му му е дал рецепта за едно лекарство, което до колкото правилно са ми предали, се влива заедно с химиотерапията. В момента се опитваме да открием, от къде да го купим. Провепихме в Турция, но отговора е, че не го продават в аптеките, има го само в клиниките.
Лекарството се казва Блеоцин /15mg ампула.
Моля ви за съдействие, ако знаете, от къде бихме могли да го закупим.

# 321
Нямат ли го това лекарство в клиниката? Аз мисля, че съм виждала да го
слагат това лекарство в Пловдив в Клиниката по онкохематология. Ох, може и да бъркам,
но ми звучи много познато
Иначе може да го намерите останало от някой пациент, провери в олх, базар.бг.
 Момичета, моето ЯМР днес даде странен и неочакван резултат. Не е хипофизата, не знам още
дали е лошо това, което е описано- хиперплазия на лигавицата на сфеноидалния синус, която притиска
очния нерв. Днес един доктор унг се изказа, че е за операция. Утре отивам на второ мнение

# 322
  • Варна
Здравейте ,
...
Много въпроси имам, но един в момента е най-спешен. Доктора му му е дал рецепта за едно лекарство, което до колкото правилно са ми предали, се влива заедно с химиотерапията. В момента се опитваме да открием, от къде да го купим. Провепихме в Турция, но отговора е, че не го продават в аптеките, има го само в клиниките.

Търсете в аптеките или го поръчайте чрез някоя аптека. Регистриран е в БГ. Би трябвало да струва не повече от 35 лв.

# 323
Здравейте ,
...

Търсете в аптеките или го поръчайте чрез някоя аптека. Регистриран е в БГ. Би трябвало да струва не повече от 35 лв.

Няма го в складовете на аптеките и нямало разрешително за внос.

# 324
  • Варна
Здравейте ,
...

Няма го в складовете на аптеките и нямало разрешително за внос.

Bleomycin medac е търговското наименование, което е разрешено в България. ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО ЛЕКАРСТВАТА по Бюлетин от 17.09.2015 16:30:07
Пробвайте в аптеките.
Всъщност повечето аптекари вдигат рамене, защото не им се занимава. Пробвайте и на други места. От личен опит ви го казвам, защото така съм търсила Лукрин Депо.

# 325
Момичета здравейте отново,

Вчера си взех епикризата от София и ме насочиха за хормонолечение към онкодиспансера в Бургас като ми казаха, че ще ми направят пълен хормонален профил и тогава ще ми определят лечение. Бихте ли ми споделили кои хормони се изследват?

# 326
  • гр.Пловдив
Здравейте съфорумци!
Искам да ви помоля за съвет! Става въпрос за баба ми. Преди 5 години я оперираха от рак на гърдата. Премахнаха само част от гърдата и всички (според нея) околни лимфни възли. Тогава беше на 84г. и поради то и всички останали заболявания които има не и направиха нито химио, нито лъчетерапия. Оттогава е на хормонална терапия. Почти веднага след операцията гърдата й отече, но не е създавала проблеми. Според лекарите това било нормално в нейния случай. Този юни на поредния контролен преглед имахме изненада. Гърдата беше не само отекла, но и силно зачервена и болезнена. В това състояние е била от март месец (т.е. 3 мес.), но си е мълчала (дядо ми почина в това време и всички се занимавахме с него). Та така на прегледа през юни направихме ехо на гърдата и корема, кръвни изследвания и рентген на гърди и мамография. Не се установиха разсейки в коремните органи и кръвта беше добре. За гърдата не можаха да кажат какво е точно. Изписаха и антибиотици в случай, че се окажело обикновен мастит и ни пратиха на комисия. На комисията която беше само по документи и назначиха химиотерапия. Както казах такава не и беше направена преди 5 год.,  а какво остава за сега, когато вече е на 90. Свързах се с хирурга, който я оперира, прегледа я и каза, че за съжаление нищо не може да се направи. Това бил вторичен дифузен процес , който се "лекува" с химиотерапия или с операция което в нейния случай не е приложимо. Посъветва ни да си продължим хормонотерапията и да не правим нищо. Тогава на комисията й смениха лекарството и сега е на Ксанепра (дотогава беше на Зеквипра) Скоро след това на гърдата се появи едно топче, което според лекаря е пълно с мъртви, разлагащи се туморни клетки и да не го пипаме, да чакаме да се спука. Е преди две седмици се спука, отидохме до онкото направиха й превръзка и казаха така ще е. Да си правим сами превръзките вкъщи докато..... Хирурга, който я превъза ми показа как да я превързвам. Почиствам раната и наоколо с кислородна вода, спирт и йодасепт, мажа с йодасепт слагам стерилни марли и готово. Дотук добре обаче от вчера рана ми се струва, че се е инфектирала (има гной) и я боли доста повече отколкото досега. Сегаще ходя до аптеката да купя някакъв антибиотичен крем. Ако може да дадете идея какъв??? И въобще какво да правя. Само да допълня, че тя е не може да излиза едва ходи до тоалетната. Много объркано стана, но и аз съм объркана. Дайте някакъв съвет моля.

# 327
Има едни пластири/ стерилни превръзки със сребърна вода, потърсете от тях.
 Сега ме пита една позната, която пие Анаромат, дали наистина вече се доплаща 35 лв от
този месец. Аз не съм наясно, още съм със стария протокол за липсващата Киареста, но за
нея преди не доплащах нищо. На нея така са й казали в Марешки.

Последна редакция: нд, 20 сеп 2015, 20:50 от Veniz

# 328
Момичета, Аримидекса също не е безплатен вече. Мен също ме изненадаха...не стига, че го нямаше в наличност, но ми казаха да си приготвя 35 лв.

# 329
Тази сутрин гледах д-р Симончини, който твърди, че ракът всъщност е гъбички и може да се лекува със сода като се инжектира в тумора. Стана ми интересно и реших да потърся повече инфо. Та според лекаря, специално за рак на гърдата, ако пациента все пак реши да се подложи на операция, било подходящо като алтернативен вариант да се пие сода след това. Спомагало да не се получат метастази.
Изобщо цялата тази работа ми се струва налудничава. Ако ракът наистина е предизвикан от гъбички, как така още не е възприето в световен мащаб? newsm78
Не знам до колко може да се вярва, но се замислих дали да не взема да му пиша да видя какво ще каже и каква рецепта/доза сода би ми препоръчал. Решила съм да питам и онколога ми, макар че от сега си знам, че сигурно ще ми се изсмее. Поне да каже дали пиенто на сода би навредило на лечението ми. Дето се вика, може да не лекува, но поне може да ми действа като плацебо.
Някой от вас пил ли е сода?

Общи условия

Активация на акаунт