Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 39

• 121 519
  • 775
  •   1
Отговори
# 630
Успех и от мен на Вениз и Мама Цоцоланка!
Мама Цоцоланка, чудна коса ти е пораснала. За колко време порасна?
При мен докато бях на червена химия не растеше. Последната вливка на червената беше края на септември, а от 3 седмици съм на Паклитаксел, но вече имам няколко милиметра коса. Пак си ми е светличка. Точно каквато ми е била като съм се родила. Бях се притеснила да не се измени цвета   Laughing

# 631
По време на червената и на мен не ми растеше след това имах лъче и после така наречената бяла, на 14 май приключих и вече от 5 дни съм без перука  , но пък косата ми е къдрава на охлювчета , а преди това беше права като "праз", не знам така ли ще остане или ще се изправи.Но имам друг проблем още по време на първите химии ми се появи нещо като цистит, парене , втрисане дълго време и лятото чак бях на профилактика при гинеколог и тя ми каза, че е трябвало онколожката да ме предупреди и да ме изпрати при тях за лечение, че това е вследствие на химията.Сега пак се появи този проблем при вас имало ли го е и как се лекувахте.

# 632
  • В Балкана
И аз стискам палци за добри резултати при Veniz и Мама Цоцоланка!!  fingerscrossed  fingerscrossed

Фри, браво на теб!!  Hug

Ninche, не мога да ти помогна със съвет, коя от трите болници. Търсете мнения за специалистите, които работят там.

izina, мисля, че сте взели правилно решение, да спрете химиотерапията в Пловдив и да търсите решение в София. Не, че в София всички са специалисти..
Моето мнение е, че в по-малките градове положението като цяло е трагично.

Нито едно добро мнение не мога да кажа за В. Търново. След безброй много платени, а не с направление прегледи, никой нищо не видя при баща ми. А това, което видяха, дори не беше правилно.
И после личната му лекарка ще му вика - "Ама как така стана при теб, ти беше добре".. и "Ти, химиотерапията и лъчетерапията и в Търново можеш да си ги правиш. То, в София, ако ходиш - по-скъпо ще ти излезе."  ooooh!  Outta Joint

Камалия, как е баща ти?  Hug

Момичета, не пиша често, но ви чета най-редовно!!
И практикувам СПА профилактично.  Flutter

# 633
На 17-ти сме на контролен скенер..  Crazy
 bouquet

# 634
Ог химиотерапията се увеличавало СУЕ-то. Лекарят обясни даже защо, но не запомних добре медицинското обяснение. Една идея по-спокойна съм

# 635
  • София
МушморочеHug

При нас туморният маркер беше повишен и го отдадоха на ХТ. Сега, когато вече я приключихме, започна да спада бавно.

# 636
Не една идея Мушмуроче а много трябва да сме спокойни макар че и аз го постигам мн трудно .Дано и резултатите на другите момичета са добри ,желая им,го от все сърце и им стискам палци.

# 637
Малко не съм по темата, ама ще питам. При 100% ТЕЛК с право на работа иска ли се съгласието на работодателя да остане работника там, т.е има ли я още защитата или може да го осводобят?
При пенсия от ТЕЛК зависи ли човек на какъв доход се е осигурявал?

# 638
  • София
Камалия, в тази тема абсолюютно всички въпроси са свързани с темата.
Голдън... не разбирам кои сте болни ?

# 639
Мушмороче, на мен ми спря цикълът от химиотерапията и вече 5 месеца след това нямам. Може би зависи и от възрастта това.

# 640
Камалия- да, зависи на колко си се осигурявал, но категориите години и превръщането им при нормалните пенсии го няма при инвалидните. При добри осигуровки тази по болест може да е по-висока от нормалната пенсия. Някъде в сайта на НОИ имаше програма за изчисляването й.

# 641
  • София

Майка ми е болна.

# 642
  • София
Здравейте,

имам въпрос към мамите пенЦионерки.Днес изпаднах от 2-тата категория.Дадоха ми 64% и от това ми тръгват въпросчетата:
-Сега трябва да започна да плащам пълната такса за детска или пак имам някакво намаление?
-картата за градски ще ми я вземат ли или просто малко се оскъпява
-ДОД ще плащам ли (щото сега много се усеща )
-винетка ще има ли за мен този януари
-пенсийката ми ще намалее ли.Щот не съм работила много,но много данък съм плащала и пенсийката ми не е за изхвърляне и си я харесвам  Whistling
 Crazy Crazy Crazy Но пък хубавото е ,че ми го дадоха за 3 години.
Желая на всички здравееееееее bouquet

# 643
  • В царството на игрите:)
Здравейте,

имам въпрос към мамите пенЦионерки.Днес изпаднах от 2-тата категория.Дадоха ми 64% и от това ми тръгват въпросчетата:
-Сега трябва да започна да плащам пълната такса за детска или пак имам някакво намаление?
-картата за градски ще ми я вземат ли или просто малко се оскъпява
-ДОД ще плащам ли (щото сега много се усеща )
-винетка ще има ли за мен този януари
-пенсийката ми ще намалее ли.Щот не съм работила много,но много данък съм плащала и пенсийката ми не е за изхвърляне и си я харесвам  Whistling
 Crazy Crazy Crazy Но пък хубавото е ,че ми го дадоха за 3 години.
Желая на всички здравееееееее bouquet

1. Ще почнеш да плащаш градина
2.Картата за градския транспорт ще се оскъпи - няма да ти я вземат
3.Винетка ще има!
4. Пенсийката ти ще е почти същата.
5. ДОД няма да плащаш пак
Айде пожелавам все по - малко проценти и все повече здраве!

# 644
  • София

Майка ми е болна.
Тогава защо пишеш "ние". Оставам с убеждението, че и двете сте.
Звучи ми, като някои майки на малки бебета - ние акахме, ние пихме и т.н.
Извинявай, не е тенденциозно.

Общи условия

Активация на акаунт