Добре дошли, АПРИЛки 2016г

• 40 083
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
Аз съм чела , че колкото по голяма е рибата (тон , меч ) толкова повече е количеството живак в нея. А сурови риби и меса, немити зеленчуци и меки сирена не се консумират понеже има опасност да се зарази бременната с токсоплазмоза. Вирус или бактерия който се пренася от животните и може да предизвика помятане. Имам котка и си правих изследване за същия.

# 421
Аз си знам от предната бременност да не ям риба тон, макар да я обичам, както и консерви риба (не че тях ги ям Mr. Green ).
За щастие, и забранените "миризливи" сирена не обичам.

Опитвам се да наблягам на чисти меса, пилешко и риба, сирене и кисело мляко, зеленчуци, плодове и малко хляб. Тъй като обаче съм пристрастена към сладкото, гледам да си правим вкъщи домашни десерти, поне да не е купешко. Но трябва да го намаля повечко, а ми е трудно.

marinakapina, на една дата ще сме на преглед Peace Ти почивай, щом е нужно.

# 422
  • София
Добре дошли на всички нови мамита Heart Eyes лека и безпроблемна Praynig
С рибата нямам проблем( не я обичам) и онези мухлясали сирена Joy
наблегнала съм като всички на плодове и зеленчуци.
В петък съм на преглед и вече нямам търпение
Честито на всички чули сърчицето на бебчо  Wink

# 423
  • Пловдив
Сьомга, Пъстърва и мисля Треска са от най полезните храни при бременност. Сьомгата е сред супер храните за бременни. Сурова риба, такава съдържаща много живак, сурови сирена като моцарела, камембер, мухлясали и храна от улицата като царевица и други, мексиканско ... знам, че не се ядат. Ако някой знае друго да допълва.

# 424
О, колко меки и мухлясали сирена изядох преди да разбера, че не е трябвало! Във Франция " не си човек, ако не ядеш сирена". Е, сега вече не ям. По този повод да обменим мнения за пастьоризираното мляко - варите ли го преди консумация? Относно плодовете, познати ми казаха да не ям ананас и грейпфрут. Според майка ми не трябва да пия газирано, но аз си позволявам една малка безалкохолна бира. Имам ниско кръвно и газираните напитки ме ободряват. Вие как сте с кръвното?

# 425
О, колко меки и мухлясали сирена изядох преди да разбера, че не е трябвало!

Когато не знаем още, че сме бременни е различно. Четох в една статия, че първите седмици клетките все още били способни да се запазят неувредени, въпреки прием на вредни храни или алкохол. Природата явно си знае работата.
Аз пък на сватбата ни съм била вече бременна, но си пийнах едната водка и хапвах каквото искам.
Важното е като разберем, да се пазим и да сме по-отговорни Hug

# 426
Морски поздрави от нас  Hug
Аз си похапвам както обичайно,но имам някои интересни хрумвания - риба! Във всякакви форми и варианти,а попринцип не съм много фен. И странното е,че се скъсвам да ям сладолед и сега и аз се докарах с болящо гърло  newsm78 лакомия! Незнам колко съм напълняла за трите седмици от които знам,но от януари до сега качих 6кг,които според докторите са ми бонус от ИР. В този ред на мисли - има ли някой от вас с този проблем? Смениха ли ви хапчетата или сте без? Аз на практика от близо два месеца съм само на Инофолик 2 по 1 на ден. От Сиофора се скъсвах да повръщам и да ми се гади за това го спряхме.
Успешен ден!

# 427
  • Пловдив
IoannaD извинявай за любопитството, но какво е ИР?

# 428
  • София
За грейпфрутите знам че не е хубаво ако пиеш лекарства.За ананасите за пръв път чувам.
 Два дни подред ме боля главата от липса на кафе ... кръвното ми пада,сега го боря с пиенето на повечко вода.Пишкам през 5 минути.
IoannaD - много положителни морски емоции ти пожелавам!

# 429
  • София
Bubble ти преди да отидеш на лекар,беше ли си правила кръвни?Аз днес не издържах и пак отидох ЧГХ-750,а понеделник беше 213.Май доста е нараснало,не знам дали е нормално,така че,ако върви така,мисля че петък ще минава 1000  newsm78

Ако има някой друг,който 1 си е направил кръвен,а после е ходил на преглед,на който е била установена бременност моля да сподели какво му е било ЧГХ-то  Simple Smile

# 430
И аз съм същата с ходенето до тоалетна, няма наспиване и нощем заради него Mr. Green Максимум през 3 часа нощем, през деня - по-често. Пътека направих.
Иначе, и на мен ми е трудно без чашата ми мляко с нес. Не съм върла кафеджийка, но ми беше навик - сутрин чаша мляко с нес, която си пия до края на работния ден. Сега виждам голям зор, но ще трябва да стискам, поне първите 3 месеца. За после ще питам и док дали не може 1-2 пъти седмично мляко с кафе Rolling Eyes

Иначе, не сме казали на никой, след прегледа. Засега аз и мъжа ми знаем, както и моята майка, защото трябва да е наясно защо не вдигам вече детето или нещо тежко, ще се зачуди. На работа ще кажа малко след прегледа и предполагам до края на септември вече ще съм в болничен. Работата ми не е съвместима с бременеене.

# 431
  • Пловдив
Какво мислите за пътуването през първия триместър, едни 200км дали са опасни в начална бременност?

С миналата бременност си пътувах по толкова без проблем всеки месец поне по два пъти, сега пак така ще я карам. Важното е да нямаш проблемна бременност, ако всичко е наред пътуването не е вредно.

За температурата: не е проблем, аз до четвърти месец си я носих същата температура и сега хич не ѝ се притеснявам.

По този повод да обменим мнения за пастьоризираното мляко - варите ли го преди консумация? Относно плодовете, познати ми казаха да не ям ананас и грейпфрут.

До колкото знам пастьоризирането на мляко си е точно варене, т.е. ако е пастьоризирано, значи си е предварително варено Simple Smile.

А знаеш ли защо не се яде ананас, че и мен ми стана интересно.

Относно кафето, моят лекар ми каза, че едно малко кафе дори и всеки ден няма да навреди по никакъв начин. Миналата бременност си пих така кафе първите месеци, а после нещо ми се отпи и не пих в последните месеци.  

# 432
Ананас в суров вид предизвиква контракции, док ми го каза с предната бременност като бях в 9ти накрая и иссах да раждам вече, да наблегна на ананаса , та да го измътя това бебе Grinning Та предполагам затова не е хубаво на по-ранен етап.

# 433
За ананаса и аз сега чувам, за сирената също. На мен лекарката ми каза всичко без сурови меса. Млякото от магазина не го преварявам, не смятам и да го правя освен ако изрично не ми каже лекарката. Даже мисля, че няма проблем да се яде суши, естествено без да се прекалява. В морската риба няма паразити както в речната и ако се избягва рибата тон заради живака не мисля че има проблем. Аз още преди бременността спрях кафето, вредни храни като разни шоколадови десерти, чипсове и подобни така или иначе не ям. Аз се доверявам на организма си и ям каквото му се яде, за мен това винаги е било индикация дали нещо е ок или не. Например аз много обичам бира, но когато съм забременяла не ми се пиеше просто, сега също не ми се пие, но ако някоя вечер ми се допие не мисля че една чаша ще навреди. Говоря за себе си естествено защото знам че се храня здравословно.

# 434
Здравейте  Hug
маринакапина аз с първата бременност пропътувах над 2000 км. с кола, след 2 седмици повторих упражнението, сега не бих си го при4инила, 4е беше доста стрес, но за 200 км . мисля, 4е няма да е кой знае какво  newsm78 Сега ще пътувам със самолет и много ми е  притеснено  Tired

А, кафе защо не пиете? Мен ми казаха, 4е може да пия по 1 дневно, нищо не пре4и, аз имам ниско кръвно, но като бях бременна първият път бях с нормално  Mr. Green
И аз съм в петък за първи път на преглед и нямам търпение  Heart Eyes искам да ми каже, 4е вси4ко е наред  Heart Eyes
Храните са ми много трудни сега, все ми се ядат вредности, а принципно не ям  Sick Sick ooooh! в4ера си направих кисело зеле с картофено пюре  Mr. Green сега съм сложила лещи4ка   chef

оба4е, ако река да си пия ФК на гладно и после повръщам водата, 2 секунди след като съм пила  ooooh! ooooh! Tired

п.с., моми4ета, а кой ще пуска следващите теми?  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт