На море или на планина, ЯНУАРЧЕ си расте на топлина – Тема 4

• 29 581
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Не знам guili, дано никога не ни се налага...но определено 5-6 хиляди....не са малко  Crazy Crazy Crazy

Сега относно четенето--аз съм си взела две книги, чета си ги. Гледам и клипчета--как се къпе, как се преоблича, как, как, как......на английски има много хубави сайтове. Това е моят начин да се чувствам сигурна. Ще показвам и на таткото,засега му е рано.  Mr. Green

Много се радвам,че има и много блогове,които са написани доста увлекателно и трогателно. Общо взето как да не се шашкаме. Дано успея да не се втелясам и да параноясам и изтерясам  Mr. Green

Хубава и прохладна вечер

# 601
В грижите за детето се научаваш как , наистина.Въпреки че аз бях подготвена и уверена  и такива страхове нямах с първото си дете.Още от родилно си поех грижите, вкъщи от 2-я ден си го къпах съвсем сама и си го гледах без никакви притеснения.Обаче имам една ситуация, не знам да се смея ли да плача ли.Малкия беше на около 2 седмици и отивам аз до един банкомат да тегля пари, и изведънж се усещам,че чувам плач.Поглеждам си количката - а, то било моето бебе,че и плачело  Mr. Green Еми да, имах си вече бебе, мое  Mr. Green

Спомням си като ми казваха  - Спи сега докато можеш! И винаги ми се струваше супер глупаво, все едно ме заплашваха, но като родих ,разбрах какво са имали предвид , въпреки че нямах ревливо бебе.Първите дни ми беше доста тегаво.Както си си свикнал да си спиш необезпокояван, изведнъж ставаш и нощна птица.Помня,че гледах как се съмваше и мислех - И днес оцелях  Mr. Green Просто наистина много ми се спеше в началото, но свикнах и спря да ми прави впечатление.Просто организмът сякаш се пригажда към новия режим.

# 602
Това за спането и на мен ми го повтарят, но се съмнявам че колкото и да спя ще компенсира неспането после   Tired

# 603
Аз няколко  дена след раждането имах шокова ситуация, понеже не знаех нищо за бебета. Една вечер след къпане видах кръв от дудата на малката. Изпаднах в паника. Извикахве доктор и ми обесниха, че е нормално при момичетата да се случи,още действат хормоните от майката ( нещо такова)

# 604
Здравейте мамчетаа,аз да ви се похваля,че днес бях на преглед и ще си имаме момченце поне на 90%,иначе сме добре,ама трябва да пием малко магнезий и имам гъбички,което лекарката ме увери че не е нещо сериозно,та ще слагаме вагинално.Лека вечер на всички   bouquet

# 605
Мили момичета, очакващи първо бебенце - ще се изненадате колко е силен майчиния инстинкт! Simple Smile Усещала съм кое как трябва да е и съм била сигурна, как и къде му е удобно, без да имам предварително представа за това. Един съвет - задължително ходете на лекции за бременни - страхотна подготовка получих, безплатни са, ще сте подготвени за много неща, които могат да ви изкарат акъла, а всъщност са рутинни, като обриви, кървене, подутини, падане, задавяне, основни неща за къпане, кърмене, обработка на пъпче, масажи, какво ли не - безценно ми беше! Отделно сума ти безплатни козметика, биберони, лигавници, които ще ползвате дълго време Simple Smile
Иначе по списъка ще вметна, че спиртът е наистина 70%, за да не изгори фината кожичка, протектори за зърна със сигурност не, възглавничка чак към годинката може да потрябва, но някои дечица хич и не ползват - те си показват. После ще допълвам, че забравих какво още не беше нужно за начало от изброените Simple Smile
Въпросният РОМПЪР много ме беше озадачил и мен на времето и ми отне време да разбера какво е, аджеба тва нещо - ами гащеризонче с къс ръкав и къс крачол - е това е ромпър, се оказа!  Laughing
Гащеризон и пижама за бебе е едно и също нещо - също голяма дивотия за мен, така и не разбрах защо го наричат пижама, като се ползват в ежедневието далеч не само за сън..
Ръкавички ползвах и ми вършеха хубава работа - моето чаве от новородено много шава и много си драскаше лицето, има различни ръкавички, наистина някои падаха, добре е да са възможно по - мънички. По същата шаваща причина ританки почти не ползвах, защото се изхлузваха бързо, но е добре да се намират 2-3 чифта - има едни с широк ластик горе - те са чудесни - нямат мърдане! Блузки, действително не са нужни за начало, най - много се ползват бодита. Може и с къс ръкав и отгоре блузка, разбира се.
За чувалчетата - за мен и до днес /вече на 2г. /друг шанс да стои завит няма. И е добре да свикне от бебе. Те са мънички, с подходящ размер не виждам как бебето би се изсулуло в него, че и да се задуши - никога не ми се е случвало, а моето е наистина много подвижно!  Grinning Недоумявах как ръчичките така ще си зъзнат навън, незавити, после свикнах, че така си спят при всички положения - има, между другото и чувалчета с ръкави, но те обичат да са им свободни ръчичките, а и не могат да истинат от голи ръчички  Simple Smile Важното е на телцето да е топло.
Също - бебетата са с много по - бърз метаболизъм от нашия, за това обикновено им е много по - топло отколкото на нас, за това трябва да са облечени не повече от нас.
За сега това. Спокойна нощ!  Hug

Последна редакция: чт, 06 авг 2015, 00:48 от lepelissima

# 606
Е момичета, много мила тема сте захванали , и аз още не мога да се отпусна да мисля толкова за напред. Много мъдри съвети от по-опитните майчета, при всяка откривам нещо и от нашето бебство. Аз ще ползвам доста неща от сина ми и кумицата, макар че Алекс ми е лятно бебе, та ще видим с размерите. Мисля за началото, че бодита с дълго ръкавче  и гащиризони с предни и долни копчета са най-удобни. Мен много ме беше страх с тези през главата и страшно се мъчех. Сещам се за воден термометър, макар че той е нужен ако сте несигурни. С не спането да ви кажа никак не се свиква, бях станала като зомби помня  Laughing но го приемам като част от фитнес-програмата за бързо влизане във форма Mr. Green
Топчица, честито! Магнезий и аз пия, заедно с фолиевата още.
Люлия, това е много интересно, ето колко различно е да гледаш момче, за 1път го чувам newsm78. И аз бих изтерясала.
Имам едни книги- Моето бебе до 1г. И Моето дете от 1-3г., на чужда авторка, ами нищо общо просто, май се оказа че ги четох за собствено успокоение, че уж съм подготвена.
Моите съмнения за бебешките движения се оказаха май оправдани, просто всеки ден си го усещам по няколко пъти, много съм щастлива  Heart Eyes
Някой питаше какво са контракциите- усеща се като стягане на корема, матката. Аз с Алекс съм имала, но от двама лекари никой не благоволи да ме просветли и така съм си ходела, пък и понеже много обичам да ходя пеша, мислех си че е умора проста, чак след раждането разбрах  Embarassed

# 607
Здравейте майчета,относно пиенето на добавки от скоро спрях фолиевата и започнах да пия прегнакаре +,били най-добрите за бременни.Също желязо,че ми е нисък хемоглобина и за сега по 1 на ден биоелектра магнезий.Иначе и  аз още не мисля за дрехи,шишета и т.н Училищата за родители наистина са мн полезни,често и аз участвам и преди ми се налагаше да слушам без особен интерес,но сега като вече ме вълнува и е друго

# 608
Момичета,къде мога да проверя в нашия град дали има лекции за бременни?

# 609
Напиши в Гугъл или

http://www.bg-mamma.com/index.php?board=518

Тук има и видео лекции. Понеже ходя на работа, ще карам на видео лекции засега. Малко неудобно ги правят, последните два месеца може и да отида на няколко сбирки, ако има интересни теми, и ако не е тежка зима.  Crazy

# 610
  • Сандански
Момичета, мислили ли сте за име на детето? Смятате ли да го кръстите на някого или ще си изберете ново име?

# 611
Момичета, мислили ли сте за име на детето? Смятате ли да го кръстите на някого или ще си изберете ново име?

Да, мислим още като бях бременна предния път (неуспешно и бързо, не го броя).
Избрали сме момичешко име--Ивайла. За момче много се чудим. Или ще е с И или с Р. Това са нашите букви с таткото, няма да го кръщаваме на майки, баби, лели, стринки и т.н.

Аз харесвам името Дамян, но таткото не е навит. То е с буквите на моя баща и на неговата майка,ама пак не го харесва. Скоро мислед за Иван-Александър, ама много не си падам по двойните имена.......

А на таткото предложенията са от скандинавсата митология. В крайна сметка може и Ивайло.  Mr. Green

# 612
  • Сандански
Ооо супер, нашият татко си пада по традицията с кръщаване на бабата или дядото Sad. Следващата седмица вече трябва да разберем пола. Надявам се да стигнем до консенсус и изберем ново име, без да обременяваме детето с баба си или дядо си  Simple Smile

# 613
Eдно е да се вземе буква, друго е цяло име....според мен не е правилно, трябва всеки човек да си има ново име. При мен са взели две букви, сложили са ги в името и съм на двете баби, без да има нищо общо като звучене.

Дано няма сърдити, и да има--техен проблем.

# 614
  • Сандански
Аз съм кръстена на баба ми, но много си харесвам името Simple Smile.
Права си - ако иска някой, да се сърди. Нашето детето си е и ние ще преценяваме.

Общи условия

Активация на акаунт