Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 325
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 240
Повечето не решават да имат дете, то просто идва като чудо на природата.

# 241
15 годишната ми племеница 3 г работи за моята приятелка - гледаше редовно 2 те малки деца. И на море ги е водила.
Когато беше на 19 съм я  оставяла в нас задно с приятеля й за 10 на дни и е гледала синът ми - той беше на 10 г.
Никога не съм изпитвала съмнение или притеснение, както и приятелката ми за нейните деца.
17 г й дъщеря сега също гледа почасово деца и бих я препоръчала с две ръце.
Умни, стабилни и отговорни младежи все още има.

# 242
...След като решаваш да имаш дете е необходимо да си преподредиш живота.

За България и възможностите за това в страната говориш ?

# 243
  • София
16-17-18 годишни гледачи или гледачки - няма значение! Да, има свестни младежи, на които може да се остави дете за няколко часа. НЕ за месец!!!
Просто тая е свикнала да си подхвърля детето на тоя и оня от как е проходило сигурно. И ето логичния резултат, за съжаление.

Дано се оправи детето! Praynig

Аз лично съм направила 1000 компромиса с работата  заради децата. Ако бях самотна майка пък, определено щях да си налегна парцалите и да бачкам в местния супермаркет.

# 244
  • в кукувиче гнездо

Не я оневинявайте Невена-Малкия. Тя си е избрала да живее по този начин. Можеше да работи и тук, да преподава цигулка или нещо друго, музикално. Но не, трябва да сме на черешата, да свирим в долнопробни барчета в София, да ходим по фериботите. Близо 40 год. жена да се прави на велика рокерка с черен грим и парцали - грозно е.
Дано детето оживее, дано да няма последствия от малтретирането. И дано да го отнемат от майката-боклук.
Жено, ти тотално не си в час! Shocked

# 245
Повечето не решават да имат дете, то просто идва като чудо на природата.

За мен това също е връх на безотговорността, но това е друга тема.

# 246
Тази информация прочетох във фейсбук, но не знам доколко е вярна. Звучи логично, но само толкова...Тук е цялата статия:
http://stara-bulgaria.eu/?p=20385&oid=2098794

Невена, която отглежда сина си сама, била много добра майка и се грижела отлично за него. Никога не го оставяла сам, водела го дори по заведенията когато имала участие. Там малкият често дрънкал на детска китара, майка му смятала, че има талант.
Когато пътувала в чужбина, винаги наемала жена да гледа момченцето. Този път до последно била притеснена, защото детегледачката, на която се доверявала, нямала възможност да се премести у тях, разказаха нейни познати. Затова Велинска поверила грижите на Александър, с когото се познавали отскоро и били приятели.

Младежът ходел в бар „Анормал“ в центъра на София, където Невена понякога свирела. Тя често водела малкия Христо със себе си в заведението. Забелязала, че Сашо много добре се разбира с момченцето, и затова решила да му повери грижите за него, докато е в чужбина. За да се увери, че всичко ще е наред, и за да може малчуганът да свикне с Александър, младежът дори се нанесъл в жилището в столичния жк „Зона Б-19“ седмица преди Невена да замине, разказаха нейни познати. Те са категорични, че нищо не подсказвало жестокостта на тийнейджъра. Съседите от блока също твърдят, че момчетата изглеждали свестни.

Едва след като потеглила към Скандинавия, в апартамента при Александър се нанесъл Патрик. Говори се, че и той ходел в същия бар, а двамата младежи били повече от приятели. Те решили да съжителстват заедно, докато майката се върне в дома си. Казват, че гейовете са много грижовни, затова и насилието спрямо едно невръстно дете е необяснимо, коментираха познати на Невена.

# 247
За мен това също е връх на безотговорността, но това е друга тема.

Да, в края на краищата опираме отново до образование, възпитание и т.н. неща.

Хората имаме потенциал, трябва да го използваме, а не да правим баламски грешки. Да се учим от историята.

Гадната истина е че, образованието в БГ и като цяло хората изпростяха яко, то не помага и това че огромна част кадърни изчезнаха от държавата.

Кво беше - лош човешки матрял.

# 248
  • София
Не са гейове. Патрик има гадже, снимки и обяснения във ФБ.

# 249
Това също е интересна гледна точка и версия:
http://www.lentata.com/page_7673.html

# 250
В профила на Патрик има много снимки на приятелката му, заедно със сърчица, "Обичам те" и подобни. Затова пък двамата, заедно с няколко други, явно имат друга обща "кауза".

п.п. Патрик е Българин Чест, а Александър - Alexander Auditore.

Скрит текст:
Хората който винаги са до мен и аз винаги ще бъда до тях лесно казано БРАТЯ Панчо Шанса Христиан Панчаревски Vladi Dragoev Чичо Том Alexander Auditore Danail Cvetkov Стефан Караиванов.Момчета завинаги братя!!!!!!!!!!!!
Споделяне
8 души харесват това.
1 споделяне

Vladi Dragoev ВИНАГИ!!!
27 февруари в 20:58 · 2

Христиан Панчаревски Завинаги братле heart emoticon
27 февруари в 21:01 · 1

Българин Чест Брат за брата
27 февруари в 21:02 · 1

Българин Чест heart emoticon
27 февруари в 21:03

Българин Чест До гроба с вас момчета heart emoticon навсякъде ще бъда с вас
27 февруари в 21:07 · Променено · 2

Danail Cvetkov Kakvoto i da stava heart emoticon smile emoticon
27 февруари в 21:08 · 2

Българин Чест heart emoticon
27 февруари в 21:09

В профила на Патрик пише, че "работи" в A.C.A.B 1.3.1.2  Wink Невена е можела лесно да се информира що за симпатяга е Александър и какви приятели има.

# 251
  • Ямбол
Това също е интересна гледна точка и версия:
http://www.lentata.com/page_7673.html
Това вече го има в темата. Чети внимателно. Даже е и коментирано.

# 252

Аз лично съм направила 1000 компромиса с работата  заради децата. Ако бях самотна майка пък, определено щях да си налегна парцалите и да бачкам в местния супермаркет.
Отстрани е много лесно. Надявай се да не ти дойде до главата и да не ти се налага да гледаш сама деца със заплата от супермаркет. Без родители които да могат да ти помагат.

# 253
Карбовски е прав в едно - у нас винаги жертвата е виновна. Когато пияни я газят по тротоарите, когато акушерка рипа върху главата на новородено, абе изобщо  - ти що си се родил да дразниш престъпника, пада ти се! Защо оставила детето на 18 годишни пикльовци? Аз не бих го оставила. Когато съм си надвила на масрафа не бих правила много неща. Които правя, когато съм притисната от обстоятелствата. Гледах профилите и на двамата във фейса. Ми не, на мен пък не ми приличат на престъпници. Обикновени млади момчета, добре изглеждащи, с нищо по-различни от всички на тяхната възраст. Единия си има и момиче, пишат си "ай лав ю - ай лав ю ту", влюбени, щастливи, целуват се на снимките... Не е грях да си на 18, напротив, това е една съвсем зряла, осъзната и отговорна възраст. Когато отиват да учат в чужбина наши момичета, на същата възраст,  често си намират работа именно като детегледачки, au pair. Дори и тук доста студенти си докарват допълнителни доходи с гледане на деца. Е да, ама тези са момчета. И какво от това? Един отговорен младеж, който иска да си изкара добри пари за лятото не е задължително да е гейче-педофилче, ако реши, че може да изкара тези пари с гледане на малко момченце. Това по принцип. Де факто ние вече всички сме видиотени садисти. Не знаем кой кога и къде ще полудее и какво ще направи. В този ред на мисли - на кого да остави една майка детето си, така че да е на 100 % сигурна, че няма да му се случи нищо животозастрашаващо? На кого? В едно общество, в което медицинско лице (което по презумпция би следвало да се бори за съхраняването на живота) мачка главата на бебе с особена жестокост, настоятелност и удоволствие? В общество, в което един блюстител на реда, пиян и дрогиран, кара по тротоара, размазва бебе в количка, а колегите му - също блюстители на реда, му носят кисело мляко, за да не го хване дрегера, че е замезвал цяла нощ? На кого може да се разчита в това изначално объркано общество? В което масовия гражданин търси вината у жертвата, че е срещнала случайно или преднамерено палача си, не е преценила, че е палач, не е съумяла се опази разумно от него, абе направо го е предизвикала. Като видиш количка  с бебе на тротоара, просто как да ти даде сърце да не я размажеш? Ми като някакви бебета се раждат в някакви болници, просто как да не им помачкаш меките глави? По какъв критерий, в това тотално психясало общество, можете да се доверите на някой, че не е поредния психопат? Нима считате, че е напълно очаквано и предвидимо, 18- годишен да пребива дете? И съответно сигурно, че една 60-годишна баба няма да го направи? Ами не, аз не мисля така. И младежа, и бабата могат да се в еднаква степен садисти и социопати. Никога нямате гаранция, че ще направите правилния избор.

# 254
Аз нямам родители, нямам и близки и приятели. Мъжът ми пътуваше, но не бих си оставила детето на непроверен човек. Ходил е на занималня, където също е с непознати, но самия факт че има договор, застраховки и някаква сигурност променя нещата. Пътувам обикновено за по един месец в годината и 6 месеца по-рано съм организирала гледането на кучето и останалите животни, а какво остава за дете.

Не обвинявам майката в избора и на работа, но понеже знае колко променлив е режимът и отдавна трябваше да се е подсигурила с план Б, В и пр. Дано детето се оправи, а и тя да има сили да се справи с огромния стрес.

Общи условия

Активация на акаунт