Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 599
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 1 920
Ами, слезе и се прибра като стана белята, не като ѝ изтече договорът.

# 1 921
  • София
За почти три седмици тоя кораб да не е бил заклещен в Бермудския триъгълник, че да не е можела да слезе!

# 1 922
Дали наистина е имала възможност да слезе от кораба и да се прибере?
Как пък не ви омръзна да я нищите!
Е как да не е имала. Нали се прибра като стана белята?
Този кораб да не като онзи в Карибски пирати?

# 1 923
Аз имам чувството, че на теб не ти харесва това, което написах, защото осъзнаваш, че същото важи и за теб, и за мен, и за всички, а някак на никого (включиелно и на мен) не му се иска да признае, че щом има деца, попарата си я сърба изцяло той, особено когато решението му е било очевидно грешно, независимо колко виновен, гаден, садиистичен и пр. е конкретният извършител. Знам, несправедливо е, но бруталната реалност е такава.
Не ми харесва бруталната реалност. Не ми харесва това, че всички я виждаме, но я оправдаваме по някакъв начин, защото сме виновни било пряко или косвено, за да бъде такава /не го признаваме, но е така/.
Тези момчета /пуберите/ са израснали без майка. Малкото момче е на границата със/без. Значи не за всички важи твоето твърдение за отговорността, дори когато грешките са очевидни. Тук ще ми опонираш, че нищо не можем да направим защото живота е такъв и си права, но този живот създава бруталната реалност и по лошото е, че сме повече готови да обвиняваме /да наливаме масло в огъня/ отколкото да направим нещо положително /тук веднага някой ще повтори, ние не можем да направим нищо/, но можем да бъдем съдии /защото точно като такива се представихме/. Лично това ме дразни, осъждането на другия с лекота от собствената камбанария и убедеността, с която се прави. Изтъкването на собствените ни достойнства и правота не помага на другия, напротив ние буквално го стъпкваме с думи, но реален резултат няма.

# 1 924
Не мисля, че някой тук е твърдял, че Невена заслужава трагедията, която я сполетя. Повечето критикуващи казахме, че е направила грешен избор, което е нещо съвсем различно. Относно заслужаването, никой не заслужава подобни трагедии.

# 1 925
Повтаряте се вече и си говорите едни и същи хора едно и също нещо стотици страници. Май няма смисъл, а?

# 1 926
  • Sofia
Приключвам тази тема.

Общи условия

Активация на акаунт