Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 648
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 1 875

Ся да не изкарваме цигуларите нещо пък чак толкова специално-професия като всяка друга е това.

Да, де, като бояджия, продавач (на дрехи или домати), чиновник зад гише в държавна служба или учител по български, на които им трябват голям талант и постоянни опреснителни курсове, за да не губят тренинг или да изпуснат някакви супер-мега-гига-ултра новости в професионалното им поприще. Май професията на жената нахъси повечето от вас да я мразят повече, отколкото двете гаменчета.... Cry

# 1 876
  • София
Помня, че лекари работеха като всякакви, защоточзаплатите бяха съвсвм мизерни. Какво, те по-малко квалифицирани и уникални ли са?

# 1 877

Да, де, като бояджия, продавач (на дрехи или домати), чиновник зад гише в държавна служба или учител по български, на които им трябват голям талант и постоянни опреснителни курсове, за да не губят тренинг или да изпуснат някакви супер-мега-гига-ултра новости в професионалното им поприще.

За другите професии не съм наясно, но май от професията на учител по БЕЛ идея си нямаш.

# 1 878

Да, де, като бояджия, продавач (на дрехи или домати), чиновник зад гише в държавна служба или учител по български, на които им трябват голям талант и постоянни опреснителни курсове, за да не губят тренинг или да изпуснат някакви супер-мега-гига-ултра новости в професионалното им поприще.

За другите професии не съм наясно, но май от професията на учител по БЕЛ идея си нямаш.
Явно не само от професията учител по БЕЛ си няма хабер. След като си мисли, че талант за останалите професии не  е нужен. Според синергон2 всеки може да стане зъболекар, инженер, архитект, адвокат-фасулска работа.
Цигуларите са по-така хора-на тях им е позволено повече , включително и да  захвърлят децата
си, докато раздават на скандинавските алкохолици по фериботите малко от своя велик талант

Също така разбрахме, че Синергон2 смята хората, които и продават домати , за някви си там прошляци от пазара. Друго си е цигулар...на такъв всичко може да му се прости, докато за продавача на домати или за сирачката от Троян с основното образование НЕ може прошка да има-спрат ли да си плащат тока и да им вземат децата.

Последна редакция: сб, 08 авг 2015, 20:10 от Герри

# 1 879
Помня, че лекари работеха като всякакви, защоточзаплатите бяха съвсвм мизерни. Какво, те по-малко квалифицирани и уникални ли са?

Що,  Mr. Green  Вазов да не е написал нещо ново междувременно.

Иначе за лекарите - те трябва да работят, какво да е, но по специалността си, иначе губят правомощия.

# 1 880
  • София
работеха денем в болницата, а вечер и през почивните дни нискоквалифицирана работа. Сега стана ли ясно?

# 1 881
работеха денем в болницата, а вечер и през почивните дни нискоквалифицирана работа. Сега стана ли ясно?
Toва е съвсем друго, работиш по професията, но парите е стигат и трябва да добавиш. Но не можеш да не работиш по професията, защото всичкият ти труд и образование ще заминат...
Познавах жена, която беше работила като търговски представител с добри доходи, но се оплакваше, че така ще загуби квалификация, та била станала лекар в козметичен или някакъв такъв център, но пък парите и работата не я устройваха. Реши проблема, като си намери специализация в болница извън БГ....
Това е и грешката на цигуларката, да беше се махнала, вероятно щеше да има повече пари / възможности / гледачи...

# 1 882
Не се заяждам, но ми стана любопитно какво нискоквалифицирано са работели практикуващи лекари.

# 1 883
Ето това отлично демонстрира непознаването на професията, която споменах.
Не, Вазов не е написал нищо ново. Що? Да не би Паганини, Чайковски или някой друг да се е отчел тия дни?
Колкото и да ти е чудно и при боите, и в правописа, и в медицината, че даже и в законодателството, което много държавни служители трябва да познават, постоянно има новости и промени. Та обучението и там не е излишно.
А какви
супер-мега-гига-ултра новости в професионалното  поприще.
щеше да изпусне майката, ако беше осигурила адекватна грижа за невръстното си дете по време на отсъствието си?
Нека работи, нека се развива, нека се учи и напредва. Това по какъв начин пречи да се погрижи за детето си без да го излага на опасност с недобре обмислените си действия?

# 1 884
  • София
таксиметров шофьрор беше най-често срещаното. Също и работа по домовете, ремонти, такива неща. Ти не знаеш ли? Това беше публична тайна в зората на демокрацията. Сега просто много лекари лесно мигрират из ЕС, откакто сме вътре.

# 1 885
Ето това отлично демонстрира непознаването на професията, която споменах.
Не, Вазов не е написал нищо ново. Що? Да не би Паганини, Чайковски или някой друг да се е отчел тия дни?

щеше да изпусне майката, ако беше осигурила адекватна грижа за невръстното си дете по време на отсъствието си?
Нека работи, нека се развива, нека се учи и напредва. Това по какъв начин пречи да се погрижи за детето си без да го излага на опасност с недобре обмислените си действия?
[/quote]

Пак мога да се позова само на думите на Васко Василев  - невъзможно и пагубно било да спреш физически да свириш, той свирел по не знам си колко часа на ден .... предполагам става дума за тренировки по свирене и някакви техни тънкости. Дали тя да се откаже изобщо от професията или не. Други жени- музиканти има в бг-мама, но пък с нито един жив роднина с малко дете - не знам дали има, че да кажат, как се балансира в случай като нейния.

# 1 886
Имам поглед върху лекарското съсловие от 1993-1994 год. насам, нямаше случаи на таксиджии или майстори. За трите години след 1990 не споря.
Но все пак говорим за настоящето, а не кой как се е справял преди 25 год.

# 1 887
  • София
извинявай, ама като е цигуларка да не е неврохирург или суперквалифициран уникален кадър в уникална специалност и дейност, че да е критично важно да не смени професия заради гледането на детето! Ако е толкова за хляба и тока. Няма незаменими хора в която и да е професия, всички го знаем! Незаменимостта е само в собствените ни глави. Ако пък, толкова не иска да сменя професията, ще сменя репертоара - ей ги, на, близнаците свирят по сватби протяжни ориенталски, хем са деца, колкото и да не го одобрявам! Или на нея не й влиза в пошлостта на сватбарския оркестър?

# 1 888
Мисля, че пак не се разбрахме. Не съм от тези, които предлагат майката да се откаже от свиренето. Просто смятам, че при едно подобно отсъствие трябва да се осигурят подходящи грижи за детето. И нямам предвид само конкретния случай.

# 1 889
Андариел, ти като там в кой български филм беше от онова време - Всеки днес гледа да свири, пее, рисува, никой не иска да работи. Та и Невена - ще ми свири, я марш зад щанда. Naughty

Общи условия

Активация на акаунт