Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 612
  • 1 926
  •   2
Отговори
# 270
  • София
Скрит текст:
Това че е постъпила неадекватно , не значи че е логично случилото се след това.  Rolling Eyes То щото ако го беше оставила в дом, щяха да го галят с перце...
За съжаление няма промяна в състоянието на малкия.

Това не е ли нормално, след като е в медикаментозна кома? Или е лош признак?  Rolling Eyes

# 271
...Така че - възможно е самотна майка без помощ да си гледа детето, без да го 'изоставя' за седмици и месеци. Дълбоко съчувствам на Невена, тя накъдето отива аз оттам се връщам, знам точно какво говоря, не е наизуст, повярвай ми.

Вярвам го, една от най-близките ми приятелки е самотна майка. Но нека не съдим само по себе си. Всеки вярва, че прави най-доброто за детето си. Не са един и двама родителите, които не са самотни, но пак детето не им вижда очите. Въпрос на приоритети. По техните разбирания също са добри родители. Просто хората са различни  Peace

В случая действията на майката са отделен въпрос и няма връзка с основното. Става дума за хора, които са извършили престъпление. Дали ще е с/у това дете, дали ще е с/у случаен човек в парка, дали ще е с/у собствено след години и т.н. няма значение. Като случая с нахапаното дете от питбул в двора на училището. Скочиха с/у родителите - какво прави детето там - а не с/у собственика на кучето - защо го води без намордник и защо е пуснато в училищен двор. Все едно има значение дали е нарушил закона в 17 ч. или в 22 ч. и дали на тротоара пред блока или в двора на училището.
Тук се получава същото. Вместо да обсъждаме престъпниците, ние обсъждаме майката. Ами тези нали утре ще си имат собствени деца. Редовно има случаи на малтретирани такива от собствена майка/баща. Това е същия този тип човек. Тогава кого ще съдим, че е оставил детето си при тях?
Някак сме възпитани да не се месим в чуждите работи, което е правилно, но не и когато става дума за престъпления. Това дете е малтретирано 3 дни! Дали е започнало да плаче чак на третия? Не вярвам. Но 3 дни е отнело на съседите да подадат сигнал. В тези блокове се чува и като пръдне човек, какво остава за рев на дете, което е изтезавано. Да беше в гората, далеч от града, да кажем, че не се чува. Но тук?
Ние лично не можем да превъзпитаме чуждите деца, нито да караме хората да взимат отговорни решения. Единственото, което можем е да извикаме помощ преди престъпленията да са довели до тежки последствия.

# 272
  • София
Скрит текст:
Това че е постъпила неадекватно , не значи че е логично случилото се след това.  Rolling Eyes То щото ако го беше оставила в дом, щяха да го галят с перце...
За съжаление няма промяна в състоянието на малкия.

Това не е ли нормално, след като е в медикаментозна кома? Или е лош признак?  Rolling Eyes

Лекарите почти нищо не казват, но е направена операция и е в мед. кома. Нормално е, един приятел беше така след катастрофа. Едва след месец вероятно ще може да се каже как е всъщност.

# 273
  • София
а младежите в ареста ли са? Търсени ли са техните родители за мнение? Може младежите да са пълнолетни, но все още са млади и са повече деца на родителите си, отколкото самостоятелни агенти.

# 274
а младежите в ареста ли са? Търсени ли са техните родители за мнение? Може младежите да са пълнолетни, но все още са млади и са повече деца на родителите си, отколкото самостоятелни агенти.

Родителите питани ли са защо децата им не могат да различат анимационен герой от малко дете .

# 275

НСЧ, техните действия са ясни - престъпни, нечовешки, садистични. Какво да ги обсъждаме?

Обсъждаме причините довели до тях. Все пак всеки родител би следвало да се стреми да намали до минимум рисковете за децата си. Няма как 100% да гарантираме сигурността им, но някакви мерки може да се вземат и едни от тях са да проверяваме на кого си оставяме децата. Това важи и за градините. Виж темите за избор на градина и училище. Хората проучват и правят някакъв що годе информиран избор.

# 276

Родителите питани ли са защо децата им не могат да различат анимационен герой от малко дете .

Родителите няма защо да бъдат питани, защото децата им са пълнолетни.

# 277
  • София
пълнолетни са, но все все още твърде млади. Още повече, ако е вярно, че детето е било оставено всъщност на бащата на единия.

# 278
Ето нова информация от преди малко, а и обяснение за 'престъпниците'.

http://fakti.bg/krimi/150670-biachite-na-3-godishnia-hristo-sashto-sa-jertvi

Тях не ги обсъждаме, защото очевидно са не 'социопати', ами чисти 'психопати', няма какво да се говори, ще ги издържаме ние с тебе цял живот по затворите. Психологът е казал - някъде по пътя на много родители им липсва нещо - и на родителите на Патрик и Александър, и на родителите на Христо. Образованието, възпитанието - желанието да имам /чисто комерсиално, а и не само / - да имам пари, да имам признание /в случая на Невена- признание на таланта й/ - все неща, които показват, че Родителят в това семейство е по-важен, той трябва да 'Има' нещо си, а детето ще се задоволи с нова бавачка всеки месец.
НСЧ - принципно в 99% от темите съм съгласна с тебе и с удоволствие те чета, хубаво е да сме толерантни, но чак толкова започва да става вредно.
Според мен контролът трябва да е в някаква взаимовръзка между училищата и социалните. Училището подава сигнал за 'проблемен' ученик, социалните проучват, дават предписания на родителите и следят да се спазват, с последващи санкции.
Дано този случай помогне за някаква реална промяна в системата, защото ни е време. В БГ доста изоставаме в сферата на компетентното родителство.

# 279
Мисля, че 18 годишни могат да поемат някаква отговорност, но не и за дете за толкова дълго време (отчитам риска).

Миналата година поверих животните си и къщата си на 17 годишната ми племенница и нейния приятел. Плащах им за услугата, колкото бих платила за хотел за кучето. Тя си празнува 18 годишния рожден ден тук. Всичко обаче беше организирано месеци по-рано и съгласувано с родителите и на двамата. Заварих къщата в по-добро състояние, отколкото я оставих, а животните бяха много глезени. Синът ми гледа децата на съседите за по час два, а е на 14. На никой обаче не би му хрумнало да остави деца да се грижат за бебе за месец. Най-малкото, ако възникне рискова ситуация в която трябва да се взимат решения, те не могат да го направят.

# 280
https://www.facebook.com/groups/141276389539493/

Призив от групата във Фейсбук:
Скрит текст:
Ние
Които познаваме Невена Велинска започваме кампания в нейна защита от спекулациите срещу една работеща жена и човек на изкуството.
Ние знаем как е гледано детето и как тя живее заради него.
Молим милост от медиите. В самото начало те написаха, че Невена е оставила детето си да го гледат някакви тийнейджъри.
Това не е вярно, самата майка не познава въобще единият от тях, а уговорката е била между възрастни и зрели хора, които сега са извън полезрението на общественото внимание.
Ние знаем, че на това дете нищо не му липсваше, най вече майка.
Самата Невена е в шок, засега не може да отговори на медийните покани, учтиво се извиняваме заради нея.
Ние, извън човешките страсти и боричкания, се молим само Еци, малкият Христо, да оздравее и да бъде пак лъчезарното и красиво дете, което създаде майка му.
Молим се насилниците да получат заслуженото.
Настояваме трагедията да не се ползва користно.
Искаме да стане ясно, че детето инцидентно се е оказало в лоши ръце, за което майката няма вина.
Искаме една работеща жена да не бъде нападана заради не добре разбрани клюки, тя не заслужава това.
Защото това можеше да се случи на всеки.
Ние няма да изоставим Приятелката си и колежката си.
Затова подкрепете цигуларката и детето й!
Боряна Гаврилова - художник
Петър Нейков - дизайнер
Весо Няголов - архитект
Павлета Кирова - рекламист
Росен Марковски художник
Антони Ненов - художник
Костадин Владимиров - философ
Юлияна Докузанова - управител на заведение
Ачо Попов - дизайнер
Николай Гьонов - художник
Олимпия Керинова - художник десенатор
Зора Пенкова - студент
Юлка Арнаудова - психотерапевт
Любомира Стойчева - цигулар
Стефан Глушков - бизнесмен
Николай Димчевски - художник
Драган Милев - художник
Николай Табаков - художник
Христо Намлиев - композитор
Иван Несторов - музикант
Георги Янев - архитект
Иво Миневски - преводач
Петър Мантов - предприемач
Весела Мантова - архитект
Антоанета Тодорова - мениджър аптеки
Ангелина Божинова - обущар
Елица Кратунова - обущар
Велина Бонева - актриса
Ивайло Панайотов - дизайнер
Гергана Пенева - дизайнер
Тихомира Трифонова - преводач
Тома Марков - поет
Ивайло Добрев - поет
Емил Йотовски - писател
Велизар Бинев - актьор
Ивайло Кицов - журналист
Румен Янев - журналист

# 281
Аз нямам родители, нямам и близки и приятели. Мъжът ми пътуваше, но не бих си оставила детето на непроверен човек. Ходил е на занималня, където също е с непознати, но самия факт че има договор, застраховки и някаква сигурност променя нещата.

В същата ситуация съм относно родители и роднини, както и пътуванията на моя съпруг, разликата е, че имам няколко близки човека, на които съм разчитала в крайна нужда.

Да, абсолютна сигурност и гаранции няма, но съм се опитвала да сведа риска до минимум. Не е адекватно да си оставиш детето на 18 годишно момче, което явно няма опит, дори да е син на твой познат. Историята, че е оставила Христо на този приятел, а не сина му, не звучи достоверно. Нали момчето е живяло около седмица в тях, защото е искала да види как се разбира с нейното дете, това как се връзва с версията, че е трябвало бащата да го гледа. Тогава за какво е живяла с това 18 годишно момче?
 А и във времената, в които живеем, надали му е нямала фейсбука, за да има представа за какъв човек говорим.

И кучето си не бих поверила на това момче, дори за ден, какво остава за най-милото ми...

# 282
https://www.facebook.com/groups/141276389539493/

Призив от групата във Фейсбук:
Скрит текст:
Ние
Които познаваме Невена Велинска започваме кампания в нейна защита от спекулациите срещу една работеща жена и човек на изкуството.
Ние знаем как е гледано детето и как тя живее заради него.
Молим милост от медиите. В самото начало те написаха, че Невена е оставила детето си да го гледат някакви тийнейджъри.
Това не е вярно, самата майка не познава въобще единият от тях, а уговорката е била между възрастни и зрели хора, които сега са извън полезрението на общественото внимание.
Ние знаем, че на това дете нищо не му липсваше, най вече майка.
Самата Невена е в шок, засега не може да отговори на медийните покани, учтиво се извиняваме заради нея.
Ние, извън човешките страсти и боричкания, се молим само Еци, малкият Христо, да оздравее и да бъде пак лъчезарното и красиво дете, което създаде майка му.
Молим се насилниците да получат заслуженото.
Настояваме трагедията да не се ползва користно.
Искаме да стане ясно, че детето инцидентно се е оказало в лоши ръце, за което майката няма вина.
Искаме една работеща жена да не бъде нападана заради не добре разбрани клюки, тя не заслужава това.
Защото това можеше да се случи на всеки.
Ние няма да изоставим Приятелката си и колежката си.
Затова подкрепете цигуларката и детето й!
Боряна Гаврилова - художник
Петър Нейков - дизайнер
Весо Няголов - архитект
Павлета Кирова - рекламист
Росен Марковски художник
Антони Ненов - художник
Костадин Владимиров - философ
Юлияна Докузанова - управител на заведение
Ачо Попов - дизайнер
Николай Гьонов - художник
Олимпия Керинова - художник десенатор
Зора Пенкова - студент
Юлка Арнаудова - психотерапевт
Любомира Стойчева - цигулар
Стефан Глушков - бизнесмен
Николай Димчевски - художник
Драган Милев - художник
Николай Табаков - художник
Христо Намлиев - композитор
Иван Несторов - музикант
Георги Янев - архитект
Иво Миневски - преводач
Петър Мантов - предприемач
Весела Мантова - архитект
Антоанета Тодорова - мениджър аптеки
Ангелина Божинова - обущар
Елица Кратунова - обущар
Велина Бонева - актриса
Ивайло Панайотов - дизайнер
Гергана Пенева - дизайнер
Тихомира Трифонова - преводач
Тома Марков - поет
Ивайло Добрев - поет
Емил Йотовски - писател
Велизар Бинев - актьор
Ивайло Кицов - журналист
Румен Янев - журналист

Tired Не мога да разбера,защо нещата се извъртат ?!

Никой няма против една независима,работеща жена,която си гледа детето сама и в дадени моменти й се налага да ползва услугите на детегледач/ка.
Обектът на критика е действието или бездействието на майката,довели до това детето й да бъде в ръцете на тези изроди . Ако тя ги поверила при определена договорка - липса на адекватна преценка към конкретните индивиди,за които не трябва да си професор,за да нанюхаш,че нещо им има. Или ако не ги е познавала,това,че е поверила детето си на човек,който може да зареже детето и да го повери на 2 изродчета.

# 283
  • Белгия
С кое право съдите тази жена? Както ритикувате и плюете музикантите и начина им на живот, ще откажете следващите поколения да се занимават с музика! Благодарение на вашата критика след половин век България няма да има музиканти и певци!

...

Не може всички в България да работят в магазините,  на полето или във фирма. Уважавайте артистите, защото и на тях не им е лесно. Те са на работа, когато вие вечер разпускате в заведенията, почивайки си!
  Peace

И това цялото излияние служи за извинение да оставяш системно едно малко детенце, което си има само теб, на когото намериш?! Дори и да не беше пострадало физически, какъв живот е това за него? Сега мама просто му липсва. Като влезе в пубертета и разбере, че майка му го е харизвала на който се навие, откакто е роден, ще изрази тази липса с агресия.

И по-големи кариерни жертви са правени, за да осигуриш щастие на детето си. На майката и се свирело... Както някой беше написал по-горе, това е начин на живот и избор, който тя е направила - музиката за сметка на детето.

# 284
Всички спекулираме в момента, защото поднесената информация не е адекватна. От публикуваното, веднъж детето е оставено на младежа, който е живял с тях една седмица, друга статия твърди, че е оставено на възрастен, трета намеква, че този възрастен е баща на детенцето.

Пълна каша.

Общи условия

Активация на акаунт