Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 405
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 285
Е да, Христо е един бъдещ Патрик, но това за 'хората на изкуството' няма как да стане ясно, аз лично от петицията чувам кухи призиви за толерантност към възрастен човек, не прочетох нищо за детето, ама то е малко, още не може да говори добре, няма как да каже, че не иска да живее по седмици и месеци с шуренайки.... Ама като проговори.......  ooooh!

# 286
Интересно защо никой не споменава за родителите на децата. На 18 години, въпреки че са пълнолетни, са си деца и зависят изцяло от родителите си за издръжка.
Никъде не се споменава фактът, че бащата на Патрик е публична и известна личност (само да не бъркам).

# 287
Очевидно е, че детето неведнъж е оставяно, хора. На различни хора - бабички, лелички, тетки, след това и батковци. Това е жив човек бе, не куфар да се подмята на който го поиска. Гледала го добре - къде - в бара ли? Водила го в баровете - това ли се нарича гледане на дете. Какво прави това дете там и защо никой досега не е направил нищо по въпроса, тези барове са били пълни , къде са тези хора, смятат ли, че там му е мястото на това дете?

# 288
... призиви за толерантност към възрастен човек, не прочетох нищо за детето, ама то е малко, още не може да говори добре, няма как да каже, че не иска да живее по седмици и месеци с шуренайки.... Ама като проговори.......  ooooh!

Дава да се разбере, че сика да яде, че иска чисто легло, че иска парно и топла вода през зимата, че има нужда  сметки за електрижество да са платени, че иска подарък за рождения си ден и нова година ...
И на нас ни става ясно , че няма от кого да ги иска освен от майка си, която е направила каквото и е било възможно, обичала си е детето и сега е в шок.

# 289
Очевидно е, че детето неведнъж е оставяно, хора. На различни хора - бабички, лелички, тетки, след това и батковци. Това е жив човек бе, не куфар да се подмята на който го поиска. Гледала го добре - къде - в бара ли? Водила го в баровете - това ли се нарича гледане на дете. Какво прави това дете там и защо никой досега не е направил нищо по въпроса, тези барове са били пълни , къде са тези хора, смятат ли, че там му е мястото на това дете?

Много неща са очвидни за теб , а къде е било човешкото ти разбиране към това малко семейсвто преди да се случи трагедията и докато са се опитвали да се справят сами ?

Интересно защо никой не споменава за родителите на децата. На 18 години, въпреки че са пълнолетни, са си деца и зависят изцяло от родителите си за издръжка.
Никъде не се споменава фактът, че бащата на Патрик е публична и известна личност (само да не бъркам).

да, мног оинтересно и аз на няколко пъти се очудвам.

# 290
От написаното и изговореното в нета и новинарските емисии останах с впечатление, че детето е поверено първо на бащата на един от биячите.
Той бил брокер на имоти, много зает и затова го прехвърлил на сина си. А другото момче идвало вечер да пият....
За биологичния баща четох, че е от арменски произход и не пожелал да се обвърже с българка. Те нали ги женят само за техни сънародници.

# 291
  • София
Ооо, ако някой каже нещо за арменците още веднъж, лично ще му напукам кофата!

# 292
  • Белгия
... призиви за толерантност към възрастен човек, не прочетох нищо за детето, ама то е малко, още не може да говори добре, няма как да каже, че не иска да живее по седмици и месеци с шуренайки.... Ама като проговори.......  ooooh!

Дава да се разбере, че сика да яде, че иска чисто легло, че иска парно и топла вода през зимата, че има нужда  сметки за електрижество да са платени, че иска подарък за рождения си ден и нова година ...
И на нас ни става ясно , че няма от кого да ги иска освен от майка си, която е направила каквото и е било възможно, обичала си е детето и сега е в шок.

Детето това може да каже на тази възраст. Това, което не може да каже е, че има нужда от майка си всеки ден. Наетите гледачи ли ще го възпитават и научат на правилните неща в живота? Те ли ще му дават ежедневно усещане за любов и сигурност?
А легло и храна могат да се осигурят и без да ходиш на кораби. Зависи какво има приоритет за теб.

# 293
  • в кукувиче гнездо
Много ограничено изказване бе, големи моралисти се навъдихте тука... Ми и децата на много естрадни изпълнители от бившето минало са били с тях по участия, по концерти.. И децата на много световни легенди също. Ние да не живеем още в комунизма? Така като гледам някои хора изобщо няма да излязат от там. Какво искате - всички да са от един калъп, да са равнис до вас и вашите норми в живота. Е не става. Невена я познавам лично. Били сме много години в една компания. Тя си е такава - шарена, различна, страхотна музакантка, страхотен човек. Изключително талантлива. Сори ама от нея продавачка не става. Нито барманка, нито фолкаджийка. Как ще ходи облечена и как ще си изкарва прехраната си е изцяло нейно решение. Сбъркала е в преценката на гледачите на детето, да, ама айде не я разпъвайте тук на кръст, щото в живота има много обрати. И не се знае на вас утре какво ще ви поднесе.

# 294

Много неща са очвидни за теб , а къде е било човешкото ти разбиране към това малко семейсвто преди да се случи трагедията и докато са се опитвали да се справят сами ?

Да, то накрая ние ще сме виновни. Ще ме извиняваш, но тук има майки в много по-тежко положение, които не само, че се грижат сами за децата си, а се грижат много добре. Никой не е виновен за това, че цигуларката тръгнала по цигулката си, а не по сина си. И ей такива като теб сега защитаващи, да ги питам аз пък къде ще бъдат при следващия случай на терор над малко дете, който очевидно няма да е по-далеч от след месец-два.

И тия всички, които са си оставили имената в списъка , че подкрепят майката, не можаха ли като толкоз им дреме да я посъветват преди да замине да не си оставя рожбата на малоумници? Ако я познават изобщо де, щото в такива моменти "много приятели" изкачат от някъде.

Последна редакция: чт, 23 юли 2015, 13:56 от Церемония

# 295
  • София
Много ограничено изказване бе, големи моралисти се навъдихте тука... Ми и децата на много естрадни изпълнители от бившето минало са били с тях по участия, по концерти.. И децата на много световни легенди също. Ние да не живеем още в комунизма? Така като гледам някои хора изобщо няма да излязат от там. Какво искате - всички да са от един калъп, да са равнис до вас и вашите норми в живота. Е не става. Невена я познавам лично. Били сме много години в една компания. Тя си е такава - шарена, различна, страхотна музакантка, страхотен човек. Изключително талантлива. Сори ама от нея продавачка не става. Нито барманка, нито фолкаджийка. Как ще ходи облечена и как ще си изкарва прехраната си е изцяло нейно решение. Сбъркала е в преценката на гледачите на детето, да, ама айде не я разпъвайте тук на кръст, щото в живота има много обрати. И не се знае на вас утре какво ще ви поднесе.

Нито майка.

Познавам едно-две деца на естрадни певци и звезди. И те не са станали хора.

# 296
А грях ли е един родител да иска да осигури възможно най-висок стандарт на живот на детето си? Като работи на възможно по-високо платена работа? В случая (а и по принцип) високоплатената работа изисква отсъствие на родителя от дома. Какви са вариантите пред една самотна майка? Да работи за около 450 лв. в кварталния магазин, като във времето, в което е на работа пак трябва да търси някой, който да гледа детето (тъй като и детската градина е въпрос на повече или по-малко късмет). Татко, който да помага няма, баба и дядо, които винаги успяват да спестят по някой лев за внучето - също. С нисък стандарт на живот обаче, тя може да е поне малко по-спокойна, че е редуцирала възможността  детето и да бъде умъртвено по особено жесток начин, тъй като в повечето време е наблизо и има поглед върху нещата. Рисковете то да попадне на психари в градината, в училище или на детската площадка ги има, но  да, не е като да си на другия край на света, а детето ти да го гледа чужд човек. Другия вариант е да избере високоплатена работа, изискваща отсъствието и от дома за определени периоди от време, но пък осигуряваща добър стандарт на живот на детето и, съответно възможности за добър старт в неговия живот - изучаване на езици, спорт, добро училище, добър университет. Безотговорна ли е, че е избрала второто? Никой не ражда дете с презумпцията да не се напряга много-много за него, щото то може и да не доживее до бала, може да го пребие акушерка още в болницата, може да го сгази кола, докато си кара колелото в градинката, пък може и да се разболее от рак. Всеки ражда дете с идеята, че това дете ще остане след него... и се стреми да осигури и обезпечи максимално този бъдещ живот. Най-добро за детето е поне в първите си години да е с майка си през по-голямата част от времето. Дали майката работи в супера или на кораб в Северно море, 90 % от децата от най-ранна възраст биват отделени от нея и поверени за гледане на оттегчени и нископлатени лели в градините, на баби с хиляди предрасъдъци и остарели възпитателни методи, на студенти, които да ги дондурктат почасово, или на проверени детегледачи. Между другото, богатите семейства са изцяло с деца, поверени на детегледачи. Мама и тати са там само за да нагушкат детето, когато на тях им е кеф. Иначе - възпитание, занимания, да го пазиш да не падне - всичко това е грижа на детегледачката.
Та исках да кажа, че ако аз  съм изправена пред подобен избор - да живеем бедни, но заедно или да осигуря добри условия на живот, образование и т.н. с цената на периоди на раздяла, не бих могла да посоча най-правилния вариант. Искам да съм с детото, но само с моето (невротизирано от безпаричие и безперспективност присъствие) не се живее, искам детето ми да има най-доброто, обаче как да му го осигуря сама, ако не отсъствам от дома? Виж, за чуждите хора имам решение. Винаги. Но за себе си - не. Simple Smile

# 297

Сори ама от нея продавачка не става. Нито барманка, нито фолкаджийка.
[/quote]

Аз не знам защо се отива в двете крайности - или на корабите със седмици или продавачка и барманка. Убедена съм, че за хора като нея които са добри в това, което правят има хляб и в София. Може би не в такива размери, но определено има възможности, ако човек е кадърен.
Иначе аз истински и съчувствам и от сърце се моля детето да се оправи. Освен това ми се иска тя да преосмисли приоритетите си оттук натам

# 298
"Шарена, различна" са много ценени качества в тийнейджърска възраст. Проблемът на много родители е, че сякаш са зациклили в нея и не могат да излязат. А едно дете има нужда от зрели, отговорни, стабилни родители. Не от шарени и различни.

# 299
  • Белгия

Тоест ти одобряваш начина, по който гледа детето си? Би ли искала твоето така да израстне?

Толкова много ми е жал за това детенце, че не мога да изпитам съчувствие към майката-музикален талант. Сега може и да и е много трудно, но това е нейното решение. А детенцето никой не го е питал, само са го мятали насам-натам, защото майка му била много различна, много шарена и не се вписвала в "комунистическия модел".

Общи условия

Активация на акаунт