Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 361
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 585
Yana Gechevska , какво повече да кажем за насилниците освен - дано изгният в затвора! До колкото разбрах максималното наказание е доживотен затвор без право на помилване! Дано да им го дадат!

Разисква се решението на майката - да, защото буди много върпоси относно начина на отглеждане на това детенце! За мен е притеснително и като изключим ужасния инцидент! Не е нормално да си оставя така детето...

# 586
Lunno momi4e, не е само в държавата проблемът за тези насилници. Родителите им ако решат, ще измислят какво да правят, има психолози, има всякакви възможности. Но докато повтарят - моето не е виновно, то е много добричко, годините минават и израстват такива. Защото виждат, че така може - няма начин да не са пребивали и друг преди това. Но им се е разминавало. И мама и тати пак са казвали - не, не е виновно моето.
Но няма и да се учудя, ако така са "възпитавани" вкъщи.

mik123, просто бъркате нещата. Че един и двама ли са бизмесмените, които си живеят уж с децата, но са нон стоп по командировки или се прибират, когато децата са вече приспани? Дали ще забележат синини в тъмната стая под завивките?
Нима майката на битото от акушерка бебе е по-различна?
А колко майки има, които сами пребиват децата си?
Затова не виждам връзка с това, което обсъждате.

Yana Gechevska, не става дума за женска солидарност, защото съм гледала клип с детегледачка, която преби бебе и стъпваше в/у него. Както и този с акушерката. Няма пол тук, няма споделена вина, трябва да се гледа само конкретния човек.

Последна редакция: пт, 24 юли 2015, 13:43 от Не се сърди, човече

# 587
Освен пожеланията какво се случва на насилниците на деца в затвора, призиви за мъст, за бой, ебане и сръбска музика на тея двамата какво друго да им се коментира на поведението? Съдът ще определи степента на вината им, която може да им даде и доживотен затвор. Поведението им е малоумно, аз не се наемам да дам мнение дали тази сатанинска лошотия е продиктувана от стечения на обстоятелствата в животите им или просто са се родили лоши. Те само са чакали удобният момент да се проявят. Не вярвам да са започнали с Еци. Вероятно са се упражнявали на котета и кучета.

Майката и нейните приятели са толкова далече от мен като начин на живот, разбиране на живота и пр., че няма как да съм съпричастна към избора й. Дори чисто визуално онези нейни другари и тя самата не импонират на представите ми за читав човек. Да, може да разсъждавам елементарно.

# 588
  • София
И за мен бащата е виновен.

Според информацията в медиите, детето не е признато и на практика/ и по документи/ то няма баща

Какво като не е признато? Бащата е 1 идея по-малко виновен от майката и доста по-виновен от биячите.

# 589
  • София
Посещавам форума рядко и слава Богу. Няма никаква женска солидарност тук. Темата е за насилниците (мъже) , а веднага се почна плюене по жертвата (жената). Ако обществото продължава така, насилниците се измъкват между капките!!! Неправилна преценка е направила жената и 100 % не е искала детето й да страда по този начин.  А насилниците ? За тях нещо? Те са направили нещо доста по-шокиращо от неправилна преценка и докато се плюе по жената,  те ще се изхлузят с минимално наказание и утре ще тормозят ВАШЕТО дете на училище, на площадката... Що за неправилно отношение имате??? Мдааа . От липса на женска солидарност мъжете се разглезват и разхайтват. Примери - бол!

И как точно трябва да се прояви тази женска солидарност? Къде намеси училището? Пишеш си ей така, да си изпишеш каквото ти дойде на ума!

# 590
Ама защо някои си мислят,че като се търси вина и в майката,това автоматично означава,че се оправдава постъпката на тези двамката? Ми не е вярно! Всички са виновни!

П.П. Касита,не елементарно! Просто не си шарена,не разбра ли?

А бе той бащата,дали изобщо е разбрал за случилото се,вие вина търсите!

# 591
Освен пожеланията какво се случва на насилниците на деца в затвора, призиви за мъст, за бой, ебане и сръбска музика на тея двамата какво друго да им се коментира на поведението?...

Как какво? Всичко по въпроса, всякакви причини, които водят до такъв резултат, фактори, които влияят, как да се предотврати и т.н.
Както днес са набили това дете, така утре друго в парка или възрастен. Тогава пък ще обвиним жертвата, че е била в парка и пак няма да говорим по темата.

Ама защо някои си мислят,че като се търси вина и в майката,това автоматично означава,че се оправдава постъпката на тези двамката? Ми не е вярно! Всички са виновни!

Да де. Но нали авторката пита откъде идва агресията сред младите, увеличила ли се е според нас и подобни въпроси.
Не ни поставя тема - как трябва да си гледаме децата.

# 592
  • по пътя
Не се сърди човече и аз мисля, че в случая има виновни родители, майки и бащи, но те са именно майките и бащите на тези двамата.
Касита, аз също смятам, че са мъчили и други деца и/ или животинчета, не ми се вярва това да е за първи път. Такива хора имат нещо бъгнато в мозъка, не се поправят от нищо. Наскоро четох за учен, който изследвал мозъка на психопати, докато един ден, сам не открил, че е като тях.Интересно беше. Според мен единствения начин да се справим с това е адекватни наказания, най-лошото за такова дете е родителят да го оправдава и спасява, виждали сме как после се отблагодаряват такива деца като посягат на собствените си родители. Такива психопати доста има и във властта, тях ги влече да се чувстват велики над слабите и безпомощните, да не давам примери, че ще политизираме темата.

# 593
  • София
Освен пожеланията какво се случва на насилниците на деца в затвора, призиви за мъст, за бой, ебане и сръбска музика на тея двамата какво друго да им се коментира на поведението?...

Как какво? Всичко по въпроса, всякакви причини, които водят до такъв резултат, фактори, които влияят, как да се предотврати и т.н.
Както днес са набили това дете, така утре друго в парка или възрастен. Тогава пък ще обвиним жертвата, че е била в парка и пак няма да говорим по темата.

Няма почти никакъв шанс тия двамата да набият накого в парка или на детската площадка, поради отсъствието на създадените от майката фактори и предпоставки - 24 часов постоянен контакт с 3-годишно, в продължение на 3 седмици.
Единствената жертва в случая е Христо. Майка му е съучастник.

# 594
Няма почти никакъв шанс тия двамата да набият накого в парка или на детската площадка, поради отсъствието на създадените от майката фактори и предпоставки - 24 часов постоянен контакт с 3-годишно, в продължение на 3 седмици.

Аха. Значи 15 годишно може. 25 също. И проблемът е в майките на жертвата. Ок.

# 595
Мисля, че става дума за женска солидарност. В този форум - мъж кръшнал на жена си - любовницата е зла и еди-каква си , а той между капките. Мъж- мамино синче - пак свекървата - зла, а той между капките. Мислех,  че във форум за майки ще се прояви солидарност към жертвата Невена. Но не... Да , детето е най - голямата жертва.  Отчасти - неправилна преценка , но най-вече и ОЩЕ по-шокиращо поведение на онези. И естествено обществото хвърля камъни не по тях,  а по майката. И аз не смятам,  че е редно да оставяш дете на други хора за дълго време.  Но отношението на жени срещу жени ме потриса . Вие ги правите разглезени и разхайтени мъжете и младежите. Образно говоря (пиша)

# 596
Andariel , всеки си пише каквото му дойде на ума. В свободни времена живеем . Под нивото ми е да се заяждам по форумите - рядко посещавам . Коментирам си както всеки тука.

# 597
Янче,ама пишеш така,като дяволът чете Евангелието!
Никой,ама никой не оправдава или защитава побойниците. Тяхната вина е безспорна!
И за мен Невена не е жертва! Ще ме прощаваш,ама не тя е лежала в кома в Пирогов!

# 598
НСЧ, учила съм два семестъра психология с второто висше. Какво е отключило агресията на П и А мога само да гадая в качественото си на тетка-клюкарка. В качеството си на жена и майка мога да коментирам поведението на майката, решението й, избора й, чрез който да храни детето си.

Ето, на прима виста, НСЧ- А е живеел само с баща си. Преди доста години майка му е заминала за Испания. Първоначално го е търсила, обаждала се е, прибирала се е у нас, в последствие се стига до пълна липса на контакт с него. Дали не го е изживял? Едва ли? Вярвам, че му е било повече от тежки. Като невръстно дете вероятно е обвинявал себе си за отчуждението на майка си, питал се е, както доста деца на разведени и/или разделени родители, с какво е провокирал разпадана на семейството си. Вероятно е вярвал, че той е виновен, още повече, че майка му е тази, която го е натирила от живота си/валидното в болшинството случаи е бащата да изоставя семейството си/. И ето, съдбата го среща с едно тригодишно дете, която майка не е до него, и което той наказва за това, пренасяйки своят образ, своето детство с липса на майка, с чувство за вина върху Еци. Ето, упражних се, и бас ловя, че съм безумно права.

# 599
  • Другата България
Цитат
Толкова ли е сложно да се държим прилично?

Ами, не знам дали е сложно, но не се приема мнение извън "Разпни я".

Пример /давам най-близкия за по-лесно/:

Цитат
То освен виртуално словоблудство и "интелигентни компетентни" вметки от ограничени хора се искат и разни други качества, явно липсващи някому. Не вярвам някой да е седнал да защитава тази жена, без реално да я познава или да е близък с нея.

Лека и от мен
Явно трябва да ти поясня - последното нещо, което бих казала за някой, е "разпни го". И то не защото оправдавам тази жена, а защото не я осъждам. Не съм аз човекът, който трябва да го прави.
Но да ми се плюнчи тук някой, правейки се на прекалено загрижен за чуждите деца и осъждащ майките им, а в една съседна тема да сравнява други чужди деца с панаирджийски маймуни ми идва не противно, а..... Sick.
Lunno momi4e, не е само в държавата проблемът за тези насилници. Родителите им ако решат, ще измислят какво да правят, има психолози, има всякакви възможности. Но докато повтарят - моето не е виновно, то е много добричко, годините минават и израстват такива. Защото виждат, че така може - няма начин да не са пребивали и друг преди това. Но им се е разминавало. И мама и тати пак са казвали - не, не е виновно моето.
Но няма и да се учудя, ако така са "възпитавани" вкъщи.

Напълно подкрепям горното мнение.

Последна редакция: пт, 24 юли 2015, 13:58 от Merri_An

Общи условия

Активация на акаунт