Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 109
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 945
Дессс, аз мога да ти извадя цитата си от темата, с който на ниво аматьор на прав път съм дала своето обяснение за поведението на Александър.

Нина и всички останали, които считате, че защитавате майката, постове като последния на Нина са детински и губят връзка с трезвата логика.

# 946
  • Варна
Най- хубавото в цялата дискусия е, че (слава богу!) нищо от тук нататък в този случай не зависи от пишещите тук.  Simple Smile

Леко съм изненадана от праволинейните и ограничени разсъждения у някои потребителки, имах друго впечатление от тях.

# 947
  • София
Интересно ми е защо в темата не нищите извършителите , родителя на едното момче което е знаело че сина му е 'поел' отговорност и гледа малкото дете на познатата му Sunglasses
Съседите предолагам също са знаели  Whistling

Всички стават изведнъж толкова  загрижени , състрадателни когато вече се е случило нещастието .
А къде са били Хората до това , къде ?

Ами не знам. Аз лично /не че се хваля/ съм предлагала помощ за гледане на някои съседки. Е, не за месец.

# 948
Прочетох няколко страници и се изумих от хорската злост.  Rolling Eyes Някои от най-активните бълващи змии и гущери даже парадиращи да упражняват хуманна професия!  ooooh!  Ясно е, че обществото в България е много болно и затова държавата ни е на такъв хал. В нормалните общества хората си подават ръка и без да ги молят. Не забравяйте, че има една стара приказка, която гласи: "Голям залък глътни, голяма дума не казвай!" Никой не е застрахован да му се случи нещастие и тогава ще се отзове на страната на оплюваните от самия него. Peace

В норманите държави на жените не им се налага да си оставят децата, а те да ходят да свирят по кораби, да берат портокали или да гледат възрастни хора в други държави. В нормалните държави самотните майки не трябва да избират между гладът и студът и това да остави детето си на майка си или детегледачката.
В нашето общество за радост все още има добри хора, но за съжаление има  и много оскутели  хора, които не виждат по далеко от носа си.

# 949
Много хубаво, че повечето потребителки имат праволинейни разсждения в случаи като този. Това показва, че все пак на повечето майки и през ум не им минава да оставят детето си на сульо и пульо и се отвращават от подобна идея.

# 950
Нина, ти правиш ли разлика между "оставям си детето на Пешо" от оставям си децата при майка им?.

# 951
BTW, възрастна жена от входа ни получи тежък инсулт. Мъжът й е доста болен, опериран и ясно- възрастен. Синът й е от типа странстващ безотговорник, който се хваща на работа тук и там, но нищо сериозно, с две думи на него не може да се разчита. Съпругът на болната помоли три съседки за помощ в гледането- тоалет, смяна на памперси, къпане и пр., двама съседи се ангажираха и да я превозват до където има нужда, сега сме си тук, ще се включа и аз. Само като пример го давам.

# 952
Прочетох няколко страници и се изумих от хорската злост.  Rolling Eyes Някои от най-активните бълващи змии и гущери даже парадиращи да упражняват хуманна професия!  ooooh!  Ясно е, че обществото в България е много болно и затова държавата ни е на такъв хал. В нормалните общества хората си подават ръка и без да ги молят. Не забравяйте, че има една стара приказка, която гласи: "Голям залък глътни, голяма дума не казвай!" Никой не е застрахован да му се случи нещастие и тогава ще се отзове на страната на оплюваните от самия него. Peace

В норманите държави на жените не им се налага да си оставят децата, а те да ходят да свирят по кораби, да берат портокали или да гледат възрастни хора в други държави. В нормалните държави самотните майки не трябва да избират между гладът и студът и това да остави детето си на майка си или детегледачката.
В нашето общество за радост все още има добри хора, но за съжаление има  и много оскутели  хора, които не виждат по далеко от носа си.

Толкова си забавна Simple Smile.

# 953
Много хубаво, че повечето потребителки имат праволенейни разсждения в случаи като този. Това показва, че все пак повечето майки и през ум не им минава да оставят детето си на сульо и пульо и се отвращават от подобна идея.

Идеята да си оставя детето мен лично ме плаши, но за разлика от теб аз не мога и не искам да съдя жената при положение, че не съм изпадала в нейната ситуация. А да си фантазирам какво аз бих направила и на базата на тези фантазии да хвърлям камъни по падналите и да им бъркам в раните е смешно и жалко.

# 954
Разбира се, че хората помагат, особено за дете.Не изкарвайте жената някаква самотна бедна клетница, защото не е такава. Това просто е начина и на живот, който до преди детето е водила спокойно, а сега няма достатъчно капацитет или желанеие да подчини на нормалния приоритет, гледане на малко дете. Сега ще и се наложи от закона да се научи, като не знае сама.

Мъките, които е изтърпяло детето, май не впечатляват някои хора тука, защо така изобщо не ги регистрират в емпатията си към тая овца.

Много хубаво, че повечето потребителки имат праволенейни разсждения в случаи като този. Това показва, че все пак повечето майки и през ум не им минава да оставят детето си на сульо и пульо и се отвращават от подобна идея.

Идеята да си оставя детето мен лично ме плаши, но за разлика от теб аз не мога и не искам да съдя жената при положение, че не съм изпадала в нейната ситуация. А да си фантазирам какво аз бих направила и на базата на тези фантазии да хвърлям камъни по падналите и да им бъркам в раните е смешно и жалко.

Ама на кой му пука за тебе и твоите схващания, точно на никой. Има си закони и служби точно за такива като тая майка.

Последна редакция: сб, 25 юли 2015, 14:39 от Iris04

# 955
  • София

Да, така е и точно заради добре смазаната машина в нормалните държави хората не са оскотели и озверели да плюят всеки при първата предоставена им възможност. Героите на Чудомир са навсякъде около нас и няма отърване поне в близките няколко века. Mr. Green

# 956
Светица я изкарахте тази жена.
И докато насилникът Александър, изоставен от майка си, отишла да си търси щастието в Испания, е бил поне отгледан от баща си, Еци не само няма изобщо баща, но и постоянно отсъстваща майка, чиято липса поне да е била компенсирана с наемането на адекватна и дългосрочна наемна грижа.
Нали не мислите, че актът на изоставяне на въпросния Александър няма връзка с насилието, което е упражнил върху Еци?

# 957
  • София
Кой е писал, че е постоянно отсъстваща?

# 958

В така спряганите нормални общества, да си оставиш детето на непознат, без договор, без нищо, ще ти коства много.

# 959

Цитират се над 1000 лв за гледане на детето, които е давала тази жена. Не ми пишете, че от глад е тръгнала, много моля. И от студ.

И друго четох-че градината била ваканция? Имам повечко деца аз, като на никое градината не е почивала юни и юли, ваканциите бяха август и винаги се предлага дежурна градина за София. Винаги има дежурна градина. Винаги.

Общи условия

Активация на акаунт