Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 959
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 1 710
Интересно ми е тя как си е представяла наетите "детегледачи" готвещи ежедневно храна за 3-годишно. Представих си Патрик и Александър с престилка и черпак в кухнята.  ooooh!
А можеш ли да предположиш, че ще се забавляват, убивайки дете.

Пишеш по напред, че сина ти се е грижел за сестра си. На него случвало ли му се е да я удари до степен да загуби свяст. Силно се съмнявам, дори не го допускам и не защото са брат и сестра, а защото възпитанието е различно.
Не мога да не се съглася със Sessilly, чувство за безнаказаност е станало като вид ценност. Всеки е свободен да прави каквото реши.

# 1 711
За мен проблемът е настъпил когато са се събрали двамата келеши, докато е бил сам единия може да е бил дори и грижовен, но пред другия е трябвало да има псевдо показност и т.н. Избиване на комплекси.

# 1 712
Интересно ми е тя как си е представяла наетите "детегледачи" готвещи ежедневно храна за 3-годишно. Представих си Патрик и Александър с престилка и черпак в кухнята.  ooooh!

Да. Аз мога. И много други неща мога да предположа.
Към хората трябва да се подхожда с недоверие, а не обратно. Доверието ВИНАГИ се печели, то не се дава..

Явно Невена е твърде пазено от осиновителите си дете и си е мислила, че всички хора са добри.
Нямам друго обяснение за лапешката и постъпка.

# 1 713
Герри, не познаваш ли такива хора, наивни до безбожие? Аз познавам, при нея лошото е, че ще прогледне с цената на тази трагедия.

# 1 714
  • На земята, която е всъщност звезда.
Положението на Невена е много тежко, това никой не го отрича. Аз се замислих снощи, драмата в темата настана, защото се намериха хора, които да кажат, че тя не е отговорна за случилото се със сина й, и много хора се възмутиха и наскачаха.
...

И аз се замислих дали това е хронологичния ред на драмата и се върнах на 1-2 стр. Та, драмата започва след пост, че майката е за пребиване. До този момент тя и нейната отговорност не са обсъждани и няма как въпросният пост да е следствие от възмущение.

# 1 715
  Стига де, не съм видяла някой да иска да я пребива в други сайтове са далеч по-брутални изказванията. Но отговорност трябва да И се потърси, даже не точно отговорност, а да се работи с нея от социалните, което и ще се прави.

Интресно, че аз при мисълта да оставя тригодишното си на младеж като Александър, или някой с неговите характеристики веднага си представям по-скоро няколко ужасни инцидента, включително и бой, отколкото всичко да е цветя и рози. Не се имам за по-умна от интелигентната и образована жена, каквато е Невена, но на, такива мисли ми идват наум. Сигурно съм извънредно подозрителна...

# 1 716
 Стига де, не съм видяла някой да иска да я пребива в други сайтове са далеч по-брутални изказванията. Но отговорност трябва да И се потърси, даже не точно отговорност, а да се работи с нея от социалните, което и ще се прави.
...

Аз казвам откъде тръгва напрежението в темата и как беше зададен този тон. Когато някой тръгва агресивно с бутонките, съвсем логично ще получи агресивно отношение от несъгласен с тезата му. Няма никакво значение какво си видяла другаде и дали говорим за реално действие.

# 1 717

Не, човек трудно може да си представи такова нещо. Но, когато оставяме малко дете на някого дългосрочно, той трябва ежедневно да се грижи за дребни битовизми като храна, хигиена, сън и т.н. Не става на 3-годишно да метнеш парче пица или порция китайско от ресторанта. На 3-годишното му се случва и да се напишка, че и по-голяма работа да свърши. Трябва да се къпе ежедневно и т.н, и т.н. до безкрай. Как си е представяла Невена 18-годишен или бащата на Александър да вършат всички тези работи всеки ден в продължение на 3 месеца?! ooooh! Ако ножът е опрял до кокал и е на живот и смърт да замине, поне да беше намерила читав и проверен човек. Да беше дала детето на седмична градина (все още има и такива). Да, никъде няма гаранция, но рискът не навсякъде е толкова голям колкото да си оставиш детето при въпросните "детегледачи".

# 1 718
# 1 719
Е как пък възрастен мъж да не може да гледа малко дете в продължение на месеци? Има хиляди случаи в Бг на самотни бащи. Дори тук преди години имаше тема за един мъж, на който върнаха дъщеричката, събираха се уреди, дрехи, защото беше съвсем сам.

# 1 720
  • София
Много правилно си го написала - бащи. Чужд мъж, който не познава детето не го виждам как ще се оправи денонощно с него. Пък дори да е с опит в гледането на собственото дете, както е в случая с едното момче. Дотук няма причина да се вярва, че въпросният мъж специално ще си зареже куриерската работа, за да гледа три-годишното дете, пък дори детето да е по цял ден на градина.

# 1 721
Много правилно си го написала - бащи. Чужд мъж, който не познава детето не го виждам как ще се оправи денонощно с него. Пък дори да е с опит в гледането на собственото дете, както е в случая с едното момче. Дотук няма причина да се вярва, че въпросният мъж специално ще си зареже куриерската работа, за да гледа три-годишното дете, пък дори детето да е по цял ден на градина.

Е, ти не виждаш как, а аз виждам и дори познавам мъже, които чудесно ще се оправят. Не коментирам дали и кой би си зарязал работата да бейбиситърства, коментирам дали един възрастен мъж, който не  е бащата,  би се справил с хранене, смяна на памперс, приспиване, разходки и пр.

# 1 722
А аз си спомням за един мъж, който гледаше съвсем сам децата на жена си.
Този човек не им беше  баща, но сърце не му даваше да ги остави.

# 1 723
Аз пък сега се замислих, едно тригодишно се нуждае от разнообразно хранене няколко пъти дневно, обличане, къпане - тези двамата келеши ли са готвили и с какво е хранено това дете? Всяка една майка, която си оставя детето на детегледач осигурява и храна, но в този случай с какво са се изхранвали е неясно...

# 1 724
Явно доста силно вие е била градушката, но вместо да поумнеете, сте станали още по зли, самовлюбени и слепи.

Общи условия

Активация на акаунт