Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - Тема 11

• 50 789
  • 733
  •   1
Отговори
# 60
Ехооо, как сте? На мен ми е 6-ти ден, минавам да се отчета  Peace

# 61
Пуша от 15 годишна . Харесва ми да пуша , но усещам , че ми пречи , кожата на лицето ми - появиха ми се разширени пори , стана "жълтеникава" , сутрин кашлям ... Все гадни неща . Искам от понеделник да направя опит да ги спра. Изпитвам ужас от това , че като ми стане нервно няма да мога да запаля . Искам , а нямам воля . Не знам как да се преборя с това. Дойде ми идея да си купя кутия и да не я отварям , нещо от сорта на "Отваряй само в краен случай " . Да знам , че имам , но да не ги пипам .

# 62
  • Бургас
Кожата на лицето ми светна направо след като спрях. На зъбите също се отрази положително спирането.  Peace

Малина, поздравления! И успех този път! Hug

Успех на всички, които тепърва започват!

# 63
Понеделник е деня , искам да е начало на нещо . Ако закъсам ще влизам тук , нямам подкрепа от никой - никой от близките ми не вярва , че ще ги откажа (защо ли , като всички пушат  Wink) .

# 64
  • на майната си
10 дена стават - това показва приложението на телефона.
Последните 2-3 дена имам дребни прегрешения вечер, за които много ме е яд, но мисля да си затворя очите и да не ги броя, а да продължа. Предам ли се пред себе си - много бързо ще реша, че и този път не става.
Та заравям главата и се мъча ден за ден да не прегрешавам вече.
Ето това ми е най-омразният момент - нямам физическа нужда, просто саботирам себе си - един вид - видиш ли аз съм по-яка, мога да го правя, мога и да не го правя, до момента в който пак се върна в началото. Стискайте палци.

# 65
Стискам палци, хайде стягайте се.
Цигарите не са по-важни от красотата. Хубава кожа, бели зъби, чаЛ на пожълтелите, от никотин нокти и мъжете няма да се целуват с пепелника.  Stop
 Laughing

# 66
  • на майната си
Ако намеря лек за справяне с разбития метаболизъм и подуването, при все малкото храна, със сигурност ще ми е по-лесно.
Всеки път този проблем ме влудява - пробвала всичко, което съм изровила в нета - е като черна дупка съм явно.

# 67
Аз искам да кажа успех на всички в спирането на цигарите. Да споделя и моя опит. Пуших почти 12 години, а от 2 години не съм палила нито една. Последните 5 години, обаче, не можех да понасям обикновени цигари, а си купувах тютюн. И да си призная, харесваше ми да си запаля цигара преди, харесва ми и сега като не пуша, но по друг начин. Те ползите са ясни. Реших да ги спра, когато започнахме да мислим за дете, това за мене беше достатъчен стимул и ги спрах от раз и без драми. Обаче не се възприемам като непушач, а като пушач, който ги е спрял. Не знам кога и дали някога ще запаля цигара отново, обаче се поставям мислено в тази ситуация на временно спиране. Първо, защото аз обичам вкуса на тютюна с чашата си вино вечерта и не искам да си налагам да спирам нещо, което обичам. Второ, като съм си казала, че нещо не е окончателно и завинаги, ми се струва, че ми е доста по-леко да се откажа от него сега. На практика не ми е никакъв проблем. Та така, просто временно не пуша и работи при мене.

# 68
37°C ON, аз бях със същата нагласа, даже по едно време не издържах и реших да запаля, и да паля само понякога с чаша вино. Също бях на тютюн, съответно нямах други цигари, като свих и запалих щях да пукна  hahaha писала съм го няколко пъти - не можех да ходя, едва изминах 1 метър от терасата до стаята и се сринах, 12 часа не можеше да спре да ми се гади  Crazy На следващата сутрин се събудих със съзнанието на непушач. 18 г. беше моят стаж и четейки осъзнавам, че съм извадила голям късмет, защото не съм от тези с много силната воля... Но определено това преживяване ми проми съзнанието и изтри всички приятни спомени, сега като чуя цигара я свързвам само с ужасии  Joy

# 69
wow, Не се сърди човече, наистина ли е било толкова зле!
Малко ми стана даже тъжно, ако и на мен ми се случи някой ден, така да се разделям с такива добри стари приятелки... Шегата на страна, явно отвиква организмът и то е за добро, най-вероятно. Сега като си спомням преди като пушех съм имала моменти, ако запаля преди обяд и особено ако не съм яла, ми е ставало лошо, та пушех предимно след обяд и вечер и си беше кеф. Но повторното пропушване никак не ми е на дневен ред, и без цигари си е много добре даже.  cheers

# 70
Здравейте хора!
Аз също искм да откажа цигарите, но опитвах какво ли не и не ми се получава. А имам сериозен здравословен проблем, почнах да чета книгата на Алън Кар и разбирам колко съм зле да продължавам да пуша. Нямам воля това установих. Но вчера във Фейса попаднах на една реклама за някакъв метод IQS. Сега ще прочета повече за него пък да видим, дали няма да ми помогне. Иначе сега съм на етап намалявам ги  Tired

# 71
При мен намаляване не работи, или много или нищо Sad Също и да имам цигари. Трябва да нямам иначе не мога да устоя да не ги изпуша. На мен метода на Алън Кар ми помага. И сега гледам филмчетата

# 72
Здравейте хора!
почнах да чета книгата на Алън Кар и разбирам колко съм зле да продължавам да пуша. Нямам воля това установих. Но вчера във Фейса попаднах на една реклама за някакъв метод IQS.   Tired
Здрасти antonia003,
Аз също питах за метода, евентуално ако някой го е пробвал, защото книжката не ми свърши особена работа. Мисля да се записвам на това нещо, поне да опитам и ще споделя опит. На мене ми се струва доста добре, пък и от опит глава не боли (надявам се). Не знам какви здравословни проблеми имаш, но то си е принципно добре и за човек в отлично здраве да спре цигарите. Тук изчетох доста постове как тялото отвиква и се възстановява и доста се амбицирам. Като се престраша за IQS-а, ще ти споделя мнение

Поздрави и успех! Дано скоро да се похвалим с резултати.

# 73
# 74
Да, този сайт посетих. И на мен ми се струва скъпичко, но ако инвестицията си заслужава, пак ще е по-евтино от 11-годишния ми опит като пушач.

Общи условия

Активация на акаунт